Hiç evlenmeyip/geç evlenip pişman olmamak

  • Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
İmkansız mı? Yaşım ilerliyor, karşıma doğru düzgün, anlaşabileceğim özellikte biri çıkmadı. Etrafımda evlilik konusunu açan çok arkadaşım var “neden istemiyorsun, neden kimseye şans vermiyorsun, sonra çok pişman olursun, ilerleyen zamanlarda daha seçici olursun” vs. vs. Çok duyuyorum son zamanlarda bu sözleri ama onlara anlatamıyorum bir türlü. Anlamaları için açıklama yapsam da boş, illa istiyorlar ki hemen birini bulayım. Ama öyle olmuyor. Asla olmaz demiyorum, ancak nasip diyorum, olacağı varsa olur, bir şeyler hissederim elbet vakti geldiğinde diyorum. Büyük bir rahatsızlık atlattım, operasyon geçirdim çok şükür şu an bir problemim yok. Ancak zaten o kadar çok önyargılı insan var ki biliyorum karşıma çıkan kişi ya da ailesi için sorun olma ihtimali yüksek bu durumun. Ben yalnız yaşamaktan korkmuyorum, mutsuz, stres dolu bir evliliktense yalnız yaşamak bana daha cazip geliyor. Hiç evlenmeyip mutlu bir hayat yaşayabilmek mümkün değil midir? Geç evlenip mutlu olan var mı aranızda?
 
Öncelikle çok geçmiş olsun.Önemli olan sağlığınızın yerinde olması.34 yaşında evlendim.3 sene oldu.Allah a çok şükür mutluyum.Tabikide mutlu olabilirsin
Neden olmasın ki?İnsanlara laf anlatma boşver.Anlayacaklarını sanmıyorum.Ayrıca evlenmeseydim de yanlızda yaşasaydım mutlu olurdum yani.Herşey evlenmek deil bu hayatta bence.Herşeyin tadı başka güzel
 
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Her şey nasip gerçekten. Ancak bazen karamsarlığa kapılıyorum. Sürekli sonra pişman olursun, neden istemiyorsun deyip duruyorlar. Umursamamaya çalışıyorum. Benim sebeplerim onlar için geçerli değil ancak anlamıyorlar. Umarım bir ömür çok mutlu olursunuz.
 
38 yaşındayım, hiç evlenmedim, mutluyum. Hele son zamanlarda duyduğum, gördüğüm çok problemli evlilikler, ihanetler mutluluğumu ikiye katladı diyebilirim.
Teşekkür ediyorum öncelikle. Bekar kalıp mutlu olabilmek de mümkün yani. Kesinlikle katılıyorum size, duyduğum, gördüğüm problemli evlilikler beni korkuttu. Eşle ilgili problemler, eşin ailesiyle yaşanan sıkıntılar, o kadar çok şey duydum, okudum ki yaşasam kaldıramazdım dediğim çok oldu bunlar arasında. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.
 
ben varım 32 de evlendim 33 olmadan bir kızım oldu 40 a kadar geç diye bir durum yok
 
İyi dileklerin için bende tşk ederim.umarım karşına sevebileceğin biri çıkar en kısa zamanda.İstemiyorum diyip geri çevirme kimseyi tanışmayı dene.Nasip nerden gelir belli olmuyor.Kimseyi takma.Ne hissettiğin önemli olsun sadece.
 
ben varım 32 de evlendim 33 olmadan bir kızım oldu 40 a kadar geç diye bir durum yok
Umarım hep mutlu olursunuz eşinizle, kızınızla bir ömür. O kadar çok evlenen var ki etrafımda, arkadaşlardan çoluk çocuğa karışan da çok. Artık benden geçmiş gibi hissediyorum.
 
Umarım hep mutlu olursunuz eşinizle, kızınızla bir ömür. O kadar çok evlenen var ki etrafımda, arkadaşlardan çoluk çocuğa karışan da çok. Artık benden geçmiş gibi hissediyorum.
kıyas yapmak en buyuk hata yapmayın vazgeçin burda ne konular okudum yıllardır evli olmak eşittir mutlu olmak demek mi asla değil.hayat o kadar kısa ki aslında dertlenirken geçen zaman ne olacak. zaman en buyuk servettir unutmayın bunu
 
hiç evlenmeden de misssler gibi yaşarsın. ama çevreni değiştir bunu hastalık tuhaflık gibi gören yakın çevren olmasın. gez gör yaşa hayatını
Çok teşekkür ediyorum. Çevremi değiştirmem mümkün olmuyor ancak artık umursamamaya çalışıyorum, çünkü onlara göre hiçbir şey sebep değil evlenmemek için.
 
Haklısınız. Zaten bakıyorum etrafımda evlenip de hiç sorun yaşamayan yok gibi. Her evlilikte inişler çıkışlar oluyor, evlilik gerçekten sorumluluk, sabır istiyor.
 
Iyi de ablacim karsina sevdigin biri daha cikmadiysa neye pisman olacaksin ki? Yani insan hic sevmedigi biriyle evlenmemeye neden pisman olsun ki? Insanin sevebilecegi, omur gecirebilecegi insan sayisi az. Evlenenlerin cogu da zaten evlenmek icin evleniyor. Yasim geldi, ehh karsimdaki da iyi insan, duzgun isi de var evleneyim seklinde.
Dersin ki ille evlenicem, sevmedigin sevemeyecegin insan zaten cok, birini secer evlenirsin illa ki. Evlenmek istedikten sonra evlenmek inan cok kolay, 6 ayda nisan dugun yapilir. Eeeeee sonra mutlu olabilecek msiin peki, butun mesele orada. Evlenmek icin evlenenlerin kaci samimi mutlu? Cok mesele ediniyorsan da kendine bir sinir koy, misal "2 yil daha asik olmazsam seveyim sevmeyeyim evlenicem" seklinde.
 
evlenmek bizim ulkemız de ıyı bir unıversite okumaktan master yapmaktan kariyerli olmaktan güzel olmaktan akıllı olmaktan bakımlı olmaktan daha önemli kanka.Avlayıp avcı gibi az buçuk işi olan eli yuzu duzgun 3 5 bilenzikkkkk takacak bir adam en başarılı kadın sensin sen .ne diyosun ha ha ha
 
Kimseye takılmayın hayat sizin hayatınız ve dua edin Allaha sığının nasıl mutluysanız öyle yaşayın
 
Kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza, çok haklısınız. Şimdiye kadar hayır dediğim için pişman olduğum biri olmadı. Pişman olmamı gerektirecek bir şey olmadı çok şükür. Ancak sürekli pişman olursun sözleri duyuyorum doğru düzgün biri çıktı da yok mu dedim diyorum anlatamıyorum. Mutlu evliliği olan, olmayan evli kişilerin ezbere cümleleri işte. Mutsuz bir evliliktense ömür boyu bekar kalmak benim için daha iyidir.
 
Çok haklısınız. Evlenememiş olmak sanki küçük düşürücü bir şeymiş, evlenmek de çok büyük maharetmiş gibi davrananlar, konuşanlar o kadar çok ki. Ne yani hiç evlenmeden mutlu yaşayabilmek mümkün değil midir? Gerçekten anlayışlı, merhametli biriyle olmadıktan sonra ne anlamı var evliliğin? Bunu söyleyince de mutlaka bir cevap buluyorlar.
 

Millet bir hos gercekten. En onemli hedef evlenmek, evlilikte mutlu ol, olma, sonra git bosan , ister dayak ye, aldatil hicbir onemi yok yeter ki evlen?!

Benim annemin kuzeni, buyukteyzemin kizi hic evlenmedi. Bana hep onu ornek veriyorlar evlenmezsen onun gibi bir kosede yaslanirsin diye. Aynen yaziyorum anneannemle diyalogu:

- Evlenmezsen S... gibi bir kosede kalir kurursun kizkurusu olursun
- Sanki S.... teyzenin cok super kismetleri vardi da o kibir yapip evlenmedi? Isteyen bir tek kisi cikti, o da alkolikti.
- Evlenseymis, cocuk yapip bosarmis (ben iptal bu kafaya)
- Anneanne bak, alkolik insanla ugrasmak cok zor kusuyor, evi dagitiyor, rezillik yani (anneannem cok cok titiz bir kadindir hem ev, hem ozbakim olarak). Adam icip icip gelse mutfaga kussa sen ne yaparsin?
-Gebertirim!
-

Kafalar bomba yani, elaleme uyup evlenirsen panpa bir de bakmissin hic mi hic istemedigin biriylesin mutsuz evlilik yapmissin. Dedigim gibi "elalem"in derdi mutlu evlilik degil, sadece evlilik!
 

Ne olabilir ki en fazla?
Seven insana görünmez bu tip şeyler; engelli, kronik rahatsızlığı olan vb. bunlar sadece sizi gerçek manada sevmeyenleri ayıklar o kadar. Evlenseniz biriyle, hastalansanız vb., destek olmak yerine terk edecek saçma sapan insan kaynıyor ortalık, belki böylesi daha iyidir bile.
Benim de kronik rahatsızlıklarım var eşimle ciddi bir yola girmeden "Böyle, böyle, emin misin?" vb. konuştum, "Seni her halinle seviyorum, benim için hiçbiri problem değil" dedi ve 5. seneyi bitiriyoruz. Her evlilikte olan kadar belki elbette arada kavga gürültü yaşıyoruz, uyuzlaşıyoruz ama ne ben düştüğümde bastı gitti, ne o düştüğünde ben bıraktım.

Seveceğiniz insan karşınıza çıkınca zaten bunun yaşı filan olmuyor. 27 yaşında evlendim; sevdiğim bir ablam 40-41 yaşlarında evlendi misal, kuzenim var 32 yaşında ve hala bekar, diğer kuzenimin düğünü yarın, 25 yaşında. Belli olmaz ki bu işler.

Bekar da mutlu olursun niye olmayasın; kendine yetebilen biri pek çok farklı şekilde kendisini enerjik ve mutlu tutmayı bilir; arkadaşlarıyla, iş ortamıyla, gezmesi tozması ve evcilleriyle, belki alış-veriş, belki kendine ayırdığı diğer zamanlar ya da insanlarla diyalogda olduğu yardımlaşma mecraları, sosyal medya vs vs... İnsanın elinin altında o kadar çok şey var ki; neden mutlu olmasın? Ama şu da bir gerçek, duygusal/özel ilişki olarak insan illa yanına bi yoldaş ister, buna da kalben, ruhen, bedenen ihtiyacımız var. Yalnızlık Allah'a mahsus diye boşuna dememişler...

Bu işler cidden nasip kısmet, hiç belli olmuyor.
Doğru insan olsun da... Evlenmek için evlenenlerin sonu hüsran oluyor genelde. Aceleye hiç gerek yok.
 
verdiğiniz örnek aslında çok şey anlatıyor. İnsanlara yorum yapmak, akıl vermek çok kolay geliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…