Mutluluğunuz, huzurunuz bol ve daim olsun inşaallah. Ben de hep nasip diyorum, acele etmiyorum. Ancak sanki peşimde koşuyorlarmış da ben hayır olmaz diyormuşum gibi konuşuyorlar. Ayrıntıların hiç önemi yok, evli biri bekar birine sürekli neden evlenmiyorsun, bak pişman olursun, öyle deme, şans ver, şu şu özellikte ne var sanki neden olmaz dedin vs. illa yorum yapacaklar. Artık umursamamaya çalışıyorum. Bunun nasip işi olduğunu biliyorum, buna inanıyorum. Evlenmek için evlenmiş olmak istemiyorum gerçekten. Dilerim herkesin hakkında hayırlısı olur. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.Ne olabilir ki en fazla?
Seven insana görünmez bu tip şeyler; engelli, kronik rahatsızlığı olan vb. bunlar sadece sizi gerçek manada sevmeyenleri ayıklar o kadar. Evlenseniz biriyle, hastalansanız vb., destek olmak yerine terk edecek saçma sapan insan kaynıyor ortalık, belki böylesi daha iyidir bile.
Benim de kronik rahatsızlıklarım var eşimle ciddi bir yola girmeden "Böyle, böyle, emin misin?" vb. konuştum, "Seni her halinle seviyorum, benim için hiçbiri problem değil" dedi ve 5. seneyi bitiriyoruz. Her evlilikte olan kadar belki elbette arada kavga gürültü yaşıyoruz, uyuzlaşıyoruz ama ne ben düştüğümde bastı gitti, ne o düştüğünde ben bıraktım.
Seveceğiniz insan karşınıza çıkınca zaten bunun yaşı filan olmuyor. 27 yaşında evlendim; sevdiğim bir ablam 40-41 yaşlarında evlendi misal, kuzenim var 32 yaşında ve hala bekar, diğer kuzenimin düğünü yarın, 25 yaşında. Belli olmaz ki bu işler.
Bekar da mutlu olursun niye olmayasın; kendine yetebilen biri pek çok farklı şekilde kendisini enerjik ve mutlu tutmayı bilir; arkadaşlarıyla, iş ortamıyla, gezmesi tozması ve evcilleriyle, belki alış-veriş, belki kendine ayırdığı diğer zamanlar ya da insanlarla diyalogda olduğu yardımlaşma mecraları, sosyal medya vs vs... İnsanın elinin altında o kadar çok şey var ki; neden mutlu olmasın? Ama şu da bir gerçek, duygusal/özel ilişki olarak insan illa yanına bi yoldaş ister, buna da kalben, ruhen, bedenen ihtiyacımız var. Yalnızlık Allah'a mahsus diye boşuna dememişler...
Bu işler cidden nasip kısmet, hiç belli olmuyor.
Doğru insan olsun da... Evlenmek için evlenenlerin sonu hüsran oluyor genelde. Aceleye hiç gerek yok.
27 yaşındayım. Evde kaldım tarzında düşünmüyorum çünkü gerçekten karşıma bir ömür birlikte yaşarım, güvenilir düzgün diyebileceğim biri çıkmadı. Evlenmeden de hayatı dolu dolu yaşamak, mutlu olmak mümkündür diye düşünüyorum tabii bunu dile getirmiyorum zira evlen deyip duranların bunu anlama ihtimalinin olmadığını da biliyorum.Yasınız kac ?
Insanlar çok boşboğaz malesef. Evlenmemekte bir tercih. Ve evlilik bir zorunluluk değil.
Tabi ki yanlız da mutlu olabilirsiniz.
Evlilik bir tercihtir. Ve sadece doğru kişi ile yapıldığında Güzeldir. Yoksa Hiçte iç açıcı değil emin olun. Ayrıca Evlenip evlenmemenizde kimseyi alakadar etmez.27 yaşındayım. Evde kaldım tarzında düşünmüyorum çünkü gerçekten karşıma bir ömür birlikte yaşarım, güvenilir düzgün diyebileceğim biri çıkmadı. Evlenmeden de hayatı dolu dolu yaşamak, mutlu olmak mümkündür diye düşünüyorum tabii bunu dile getirmiyorum zira evlen deyip duranların bunu anlama ihtimalinin olmadığını da biliyorum.
Güzel cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Her birinizin fikri benim için önemli gerçekten.Evlilik bir tercihtir. Ve sadece doğru kişi ile yapıldığında Güzeldir. Yoksa Hiçte iç açıcı değil emin olun. Ayrıca Evlenip evlenmemenizde kimseyi alakadar etmez.
Rica ederiz :)Güzel cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Her birinizin fikri benim için önemli gerçekten.
Merhaba canım. Hiç böyle düşünmemelisin biliyorum yapma önemseme demesi kolay ama önemseme şu etrafındakileri ne derlerse desinler. Sen ayakları dimdik yere basan bir kızsan çok da önemi yok elalemin ne dediginin inan bana. çok dert etme yaşın geç de evlensen ne olucak ki. Hiç bir şey. Canını sıkma iyi gecelerİmkansız mı? Yaşım ilerliyor, karşıma doğru düzgün, anlaşabileceğim özellikte biri çıkmadı. Etrafımda evlilik konusunu açan çok arkadaşım var “neden istemiyorsun, neden kimseye şans vermiyorsun, sonra çok pişman olursun, ilerleyen zamanlarda daha seçici olursun” vs. vs. Çok duyuyorum son zamanlarda bu sözleri ama onlara anlatamıyorum bir türlü. Anlamaları için açıklama yapsam da boş, illa istiyorlar ki hemen birini bulayım. Ama öyle olmuyor. Asla olmaz demiyorum, ancak nasip diyorum, olacağı varsa olur, bir şeyler hissederim elbet vakti geldiğinde diyorum. Büyük bir rahatsızlık atlattım, operasyon geçirdim çok şükür şu an bir problemim yok. Ancak zaten o kadar çok önyargılı insan var ki biliyorum karşıma çıkan kişi ya da ailesi için sorun olma ihtimali yüksek bu durumun. Ben yalnız yaşamaktan korkmuyorum, mutsuz, stres dolu bir evliliktense yalnız yaşamak bana daha cazip geliyor. Hiç evlenmeyip mutlu bir hayat yaşayabilmek mümkün değil midir? Geç evlenip mutlu olan var mı aranızda?
Ama avatarınız aksini söylüyor sanki34 yasindayim bekarim. Kendi kendine de mutlu olabilen bir insanim. Bu KK'da ogrendigim tek birsey varsa o da evlenmekle insanin basi göğe ermiyor. Evliligi dogru insanla yapmak gerekiyor. Asksiz da olur deseler de, birbirine tahammul olayi ancak ask ile mumkun. Evet anne olmayi cok istiyorum ama evlenmis olmak sirf cocuk dogurmus olmak icin bir birliktelik istemiyorum. Korkuyorum da dogrusu. Mutsuz bir evliligin icinde olmaktansa hic evlenmemeyi tercih ederim.
Evlat edinmeyi ya da koruyucu aile olmayı hiç düşündünüz mü?34 yasindayim bekarim. Kendi kendine de mutlu olabilen bir insanim. Bu KK'da ogrendigim tek birsey varsa o da evlenmekle insanin basi göğe ermiyor. Evliligi dogru insanla yapmak gerekiyor. Asksiz da olur deseler de, birbirine tahammul olayi ancak ask ile mumkun. Evet anne olmayi cok istiyorum ama evlenmis olmak sirf cocuk dogurmus olmak icin bir birliktelik istemiyorum. Korkuyorum da dogrusu. Mutsuz bir evliligin icinde olmaktansa hic evlenmemeyi tercih ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?