Hiç evlenmeyip/geç evlenip pişman olmamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mutluluğunuz, huzurunuz bol ve daim olsun inşaallah. Ben de hep nasip diyorum, acele etmiyorum. Ancak sanki peşimde koşuyorlarmış da ben hayır olmaz diyormuşum gibi konuşuyorlar. Ayrıntıların hiç önemi yok, evli biri bekar birine sürekli neden evlenmiyorsun, bak pişman olursun, öyle deme, şans ver, şu şu özellikte ne var sanki neden olmaz dedin vs. illa yorum yapacaklar. Artık umursamamaya çalışıyorum. Bunun nasip işi olduğunu biliyorum, buna inanıyorum. Evlenmek için evlenmiş olmak istemiyorum gerçekten. Dilerim herkesin hakkında hayırlısı olur. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.

Yasınız kac ?

Insanlar çok boşboğaz malesef. Evlenmemekte bir tercih. Ve evlilik bir zorunluluk değil.

Tabi ki yanlız da mutlu olabilirsiniz.

Yasınız kac ?

Insanlar çok boşboğaz malesef. Evlenmemekte bir tercih. Ve evlilik bir zorunluluk değil.

Tabi ki yanlız da mutlu olabilirsiniz.
27 yaşındayım. Evde kaldım tarzında düşünmüyorum çünkü gerçekten karşıma bir ömür birlikte yaşarım, güvenilir düzgün diyebileceğim biri çıkmadı. Evlenmeden de hayatı dolu dolu yaşamak, mutlu olmak mümkündür diye düşünüyorum tabii bunu dile getirmiyorum zira evlen deyip duranların bunu anlama ihtimalinin olmadığını da biliyorum.

Toplum baskisi iste. Toplumuzun cogu cahil oldugundan evlenmeyince mutsuz olunur saniliyor. Halbuki gayet mutlu da olursun. Mutlulugu dar kaliplara sigdirmamak lazim.
Bence boyle sizin gibi dusunenler evlenirse gercekten guzel evlilik hayati olur. Cunki saglikli secimler yaparlar.
Dusunsenize, evde kaldim diye onune gelenle evlenme sacmaligi yok. Bir baska insana baglanan mutluluk yok vsvs...

Bence boyle devam edin. Icinizden geldigi gibi..

Evlilik bir tercihtir. Ve sadece doğru kişi ile yapıldığında Güzeldir. Yoksa Hiçte iç açıcı değil emin olun. Ayrıca Evlenip evlenmemenizde kimseyi alakadar etmez.

Evlilik bir tercihtir. Ve sadece doğru kişi ile yapıldığında Güzeldir. Yoksa Hiçte iç açıcı değil emin olun. Ayrıca Evlenip evlenmemenizde kimseyi alakadar etmez.
Güzel cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Her birinizin fikri benim için önemli gerçekten.

32 yasindayim ve halen bekarim tum arkadaslarim, eski sevgililerim dahi evlendi ben halen boyleyim. Bana kalirsa ben cok istiyorum ama karsima duzgun ve ciddi insanlar cikmiyor malesef. Bu islerin tamamen şans ve nasip oldugunu dusunuyirum fakat siz bu sekilde su an mutluysaniz illa hayatinizda birisi olacak diye bir durum yok. Siz kendinizi hazir hissettiginizde ve karsiniza uygun bir aday cikarsa zaten bir seyler olur. Hakkimizda hayirlisi.

Kurusan bile sevmedigin, sana uymayan bir evlilik yapma. Tabi ki karsina O kisi cikmadikca bekar daha mutlu yasarsin.
Cok secerek, severek dahi evlensen evlilikte tartismalar vs illaki oluyor, olacaktir. Bir de sevmeden, evlenmek icin evlendigin az sevdigin veya sevmedigin birine ne kadar tahammul edebileceksin ya da seni ne kadar mutlu edebilir?
Esimi cok sevmiyor olsaydim deli gibi tartismadan 2-3 saat sonra sanki tartisan biz degilmisiz gibi olamazdik muhtemelen.

Bizim 60 yaşında hiç evlenmemiş bir komşu ablamız var. Onunla konuşurken pişman oldun mu evlenmediğine diye sordum. Cevabı şöyleydi; annem ve babam hayatta iken onlarla beraber iken onlar hastalanınca onlara bakarken hiç pişman olmadım mutluyduk beraber ama onlar öldüğünde keşke evlenseydim dedim dedi. Çocuklarım olurdu belki torunlarım olurdu bu şekilde hayatta kimin olursa olsun yalnız gibisin dedi..

Merhaba canım. Hiç böyle düşünmemelisin biliyorum yapma önemseme demesi kolay ama önemseme şu etrafındakileri ne derlerse desinler. Sen ayakları dimdik yere basan bir kızsan çok da önemi yok elalemin ne dediginin inan bana. çok dert etme yaşın geç de evlensen ne olucak ki. Hiç bir şey. Canını sıkma iyi geceler

34 yasindayim bekarim. Kendi kendine de mutlu olabilen bir insanim. Bu KK'da ogrendigim tek birsey varsa o da evlenmekle insanin basi göğe ermiyor. Evliligi dogru insanla yapmak gerekiyor. Asksiz da olur deseler de, birbirine tahammul olayi ancak ask ile mumkun. Evet anne olmayi cok istiyorum ama evlenmis olmak sirf cocuk dogurmus olmak icin bir birliktelik istemiyorum. Korkuyorum da dogrusu. Mutsuz bir evliligin icinde olmaktansa hic evlenmemeyi tercih ederim.

Ama avatarınız aksini söylüyor sanki

bunları düşünmek için çok erken. çok gençsiniz. zaten bu konu takarak düşünerek çözülmez. şimdi ben size evlenmezseniz pişman olursunuz desem hemen gidip birini bulup evlenecek misiniz. elimizde olan birşey değil. kısmet meselesi. ama şu bir gerçek ki mutluluk çok büyük oranda insanların iç dünyasıyla, kendisiyle alakalı. eğer mutluluğu kendimizde bulamazsak evlenince de bulamayız.kaldı ki evlenip mutsuz olan birçok insan var. kendinizi mutlu etmeye bakın.

Merhaba arkadaşım,
Yakın zamanda bir söz faciası atlattım. Evliliğe dair en yakın olduğum an buydu. Biz kadınlar kendi ayaklarımızın üzerinde sapasağlam durabilir kendi kendimize yetebiliriz. İlla evlenip birine bağımlı olmak zorunda değiliz zira bende böyle düşünen biriyim.
Elbet sevdiğimiz bir insan olabilir ancak ben şahsen evliliğe hiç sıcak bakmadım belki ilerleyen yaşlarda kendime uygun gördüğüm uyumlu olabileceğim biri karşıma çıkar ve bende kendimi hazır hissedersem bu deneyimi yaşayabilirim. Sana evliliği öven, kocalarını öven hayatlarını mükemmel gösteren o arkadaşların varya onlarda KK ailesinden kişiler aslında =)
Belki burada kocamı sevmiyorum, kocam beni sevmiyor, kocam şöyle kocam böyle, KV söyle diye konu açanlardan biri, evlendikten sonra çoğu bayan evliliği ya da eşini kendine uygun görmüyor ve mutsuz bir birliktelik yaşatıp yıllarını bu şekilde geçiriyor.
Size neden diye soranlara kendi ayaklarım üzerinde durmayı seviyorum. İleride bana ayak uydurabilecek biriyle karşılaşırsam evlenebilirim diyebilirsiniz. Ancak bu sürede insanları tanımaya çalışabilirsiniz gözünüzü kapatırsanız gönlünüzde bir zaman sonra kapanır. Belki hayatınızın erkeği karşınıza çıktığında gözünüz kapalı olduğundan göremeyebilirsiniz.
Benim üniversite arkadaşımın küçükken geçirdiği bir kaza sonucu çocuğu olmuyordu. Bu yüzden evlenemeyeceğine neredeyse emindi. Kimse beni istemez çocuğum olmayacağından diyordu ve aileside ona çok kötü davranıyordu. Çocuğu olmuş boşanmış ya da dul biriyle evlenirsin gibi bir baskı vardı sürekli üstünde... Daha sonra iş yerinde görüştüğü bekar biriyle evlendi ve eşiyle koruyucu aile oldular sonra da o çocuğu evlat edindiler. İkiside çocuğu kendi canı kanı gibi seviyor. Kadın eksik hissettiği için eşine ve çocuğuna çok önem veriyor. Adamda eşinin bu özelliğini bildiğinden eşine çok kıymet veriyor.
Her şey nasip kısmet gerçekten :) Nasibinde varsa o gelip seni bulur merak etme

Evlat edinmeyi ya da koruyucu aile olmayı hiç düşündünüz mü?

Herkes konusur sanki evlenmek cok matah birseymis gibi derece atlamiyorsunuz evlenince. Ayrica tabi ki secici olacaksiniz bu sizin hayatiniz. O size secici olma evlen diyenlerin yarisindan fazlasi mutsuz bir hayata alismis oylesine yasiyor. Gercekten sevdiginiz biri olmadigi surece asla evlenmeyin herkes evlenmeli diye bir kural mi var baskasi mutlu olsun diye mi evleneceksiniz? Bizim insanlarimizin cogu suursuz. Nasil mutlu oluyorsaniz oyle yasayin. Kendini bilmeyen insan hep konusur siz mutsuz bir evlilik yapar bosanirsiniz yine konusur.

Tam olarak dusundugumu dusunuyorsunuz konu sahibi... 10 yil bir iliskide dugunune 10 gun kala ayrilan biri olarak sahsen evlilige sicak bakamiyorum... kotu bir evlilik yapmaktansa cok gec ama iyi bir evlilik yapmayi tercih ederim... karsina cikanlarida degerlendir tabii ki gozunu kapatma.. gonlunu acik tutmani dilerim.

Çocuk yapma konusunda da bu ikilem hep yaşanır. İnsanlar hiç çocuğu olmayanlara sorarlar, ‘pişman oldun mu, böyle de mutlu yaşanır mı?’ vs diye.. Aslında bu tarz soruların altında hep gizli bir korku yatar.. O da yalnızlık korkusudur, anlam arayışı korkusudur, ne için yaşayacağım korkusudur.. Çoğu sorunun cevabını ben de bilmiyorum doğrusu. Sadece şunu biliyorum; zaman, hiç farkettirmeden bir akışa sürüklüyor insanı. İnsan kendine en uygun cevabı yine kendinden alıyor. Çünkü tek bir doğru yok. İnsanların tecrübelerini de gözardı etmeden içinizden gelen sesi dinleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…