hiç kimsem yok:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nesepalamudu

Ziyaretçi
selam arkadaşlar
o kadar sıkıntılıyım ve kendimi o kadar çok yanlız hissediyorum ki anlatamam. aslında çok arkadaşım var ama kimse beni şöyle içten dinlemiyor. kendi kenime yaşıyorum sıkıntılarımı. önce biraz kendimden bahsedeyim.
ben 3 yıllık evliyim 4. yıla gireceğiz. evliliğim konusunda sıkıntım yok çok şükür ama kayınvalidem ve kayınpederimi hiç sevmem. beni çok sevmezler zaten. aslında benim onlarla bir derdim yoktu. hatta severdim de. ama bana biraz eziyet ettiler. o zamandan beri(1 yıldır.) bayramdan bayrama arar sorarım. çok yüz göz olmamaya çalışıyorum. buraya kadar herşey normal. asıl sıkıntı eşimin bu durumda ki tavırları. başlarda beni haklı görüyordu.ama şimdi ben onun annesi ve babası ile fazla muhatap oluyorum diye o da benim babamla hiç konuşmuyor. aralarında hiçbir şey yok. bu benim canımı çok sıkıyor. aslında bende bu durumdan pek memnun değilim. bende isterdim ki kalabalık bi aile olalım. gidelim gelelim. ama annesinde bi annelik babasında bi babalık yok. hem sıcaklık, sevgi açısından hem de maddi açıdan. isterim ki bana gelirken çocuklarımda şunu yesin diye 3-5 bişey getirsinler.
neyse fazla uzatmamayım işin kötüsü bunları candan paylaşacağım kimsem yok. eskiden annemle paylaşırdım. kendi kendimi yiyorum sürekli.
sizinli paylaşmak istedim.
mafoldumben

konuyu okuyup giden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. çok yarımcı oldunuz mafoldumben

Kendinize boşuna dert etmeyin
eşiniz alınıyor ise sizde ayda bir arayıp hal hatır sorun çok sıcak olmaya gerek yok ne var ne yok de kapa
eşinin ailesindende maddi bişe bekleme bence ;)

Canımm benzer şeyler hepimiz yaşıyoruz..
Mesela benim annem babamla eşimin annesi ablası eniştesi abisi (babası yok eşimin) görüşmezler gitmezler gelmezler
Bende öyle gitmeyiz gelmeyiz mesafeliyiz..
Böylesi benim açımdan daha iyi fazlaca yüz göz olup moralini bozcana boşver ya kafanı dinle keyfine bak
Valla ben çok rahatım onlara eşşek gibi hizmet ediyordum kfamı dinliyorum evimde
Ama şuna katılmıyorum eşinin senin ailenle bağlarını koparması hiç hoş değil..
Senin ailen ona bişe dememiş bişe yapmamış aralrında bi husumet geçmemiş yanlış bişi Sanırım kısasa kısas yapar gibi tavır koymuş gibime geldi..
Benim eşim babamı benden çok seviyo ben okadar sevmem.. ki ben onun annesini ablasını sevmeidğim halde..
Sanırım insanından kaynaklanıyor oda onun yapısı onun düşüncesi bilemedim..

yani eşinin hatrı için arayıp sorman lazım;
zaten düşman olacak bi olayınız da geçmemiş aranızda...
yine sıcak olma ama eşinin de senin aileni sevmek zorunda olmadığını unutma...
o da sevmese bile senin hatrına katlanacak, sen de...
evliliğinize zarar vermedikleri sürece tabi ki...

eşinin başta hak verip sonra onları haklı görmesi çok anlamsız
heleki babana tavır koyması çok yanlış
niye onlara hak verdiğini sordun mu hiç eşine

ya senin evine eşine sana karışmalarından iyidir diye düşünüyorum bu durum tabi ki her zaman görüşseniz belli sınırlar içinde bir aile gibi ama bir de tam tersini düşünün
kayınvalideniz size ve eşinize karışsa yada birlikte otursaydınız
sizden maddi beklenti içinde olsalardı daha mı iyi olurdu

seni anlıyorum canım..aynı durumdayız.bende aslında eşimde ailesiyle küsüz şuanda. bende çok özenirim kalabalık ailelere. hoş ben eşimin ailesi hiç doğru düzgün insanlar değil. eltim deseniz tam bi kalitesiz. bunları yazarken yaşadıklarımdan dolayı yazıyorum.kayınvalidesi kayınpederi edepli oturmasını kalkmasını bilen hanım efendi büyüklere hep özenmişimdir. malesef benimkiler tam tersi bu saydıklarımın.öfff öff

sana yazılan cevaplarda en sık başlık seni anlıyorum evet bende anlıyorum kayınpederim bana söylediği şeyler ben ne annemle ne babamla bile paylaşamadığım şeyler mafoldumben ama ben küstüm eşimde başta hak verdi şimdide veriyor ama o bizim büyüğümüz ne yapalım diyor ömür boyu küsemeyiz ben yüzüne bile bakamıyorum o ayrı ben küsünce eşimde aynı şeyleri yapmıştı rabbim kolaylık versin canım mafoldumbenmafoldumben

sana yazılan cevaplarda en sık başlık seni anlıyorum evet bende anlıyorum kayınpederim bana söylediği şeyler ben ne annemle ne babamla bile paylaşamadığım şeyler mafoldumben ama ben küstüm eşimde başta hak verdi şimdide veriyor ama o bizim büyüğümüz ne yapalım diyor ömür boyu küsemeyiz ben yüzüne bile bakamıyorum o ayrı ben küsünce eşimde aynı şeyleri yapmıştı rabbim kolaylık versin canım mafoldumbenmafoldumben

ayy sbak seninlede aynı durumdayız.bende anneme anlatamam bir de o üzülmesin diye şükür eşimle iyiyzde.insanın gücüne gidyor birde kayınvalidesi kayınpederi iyi olanları görünce.

allah yardımcın olsun derim zor bi durum sabret derim öncelik le anlayışsızlarla uğraşmak zorCADIARZU

Aslında haklıyı, haksızı ayırabilmeli insan ama eşiniz kendi ailesiyle görüşmediğiniz için, ister istemez, sizin ailenize de karşı bir sorumluluk hissetmeyebilir. Ama ben haklı yere görüşmüyorum, oysa durup dururken ailemle konuşmuyor diyebilirsiniz ama kimse haklı ya da haksız ailesine böyle davransın istemez. Sen nasıl istemiyorsan, eşin de istemez. Dediğim gibi, ben haklıyım davamda desenizde istemez.

En azından aile mevzuların hassas konular olduğunu düşünürsen, biraz olsun eşine hak ver, oda sana hak versin tabi. Çok eziyet durumuna gelmediyse, saygı seviyesi çok düşmediyse, eşinin ailesiyle sene de 1 telefonla görüşmek yerine, biraz daha sık görüşebilirsin. Bu durumda aynı şeyi eşinden bekleyebilirsin. Aksi halde, eşinde ben de yapmak zorunda değilim, gibi bir tavır sergileyebilir. Kendince de haklı olabilir.

yani eşinin hatrı için arayıp sorman lazım;
zaten düşman olacak bi olayınız da geçmemiş aranızda...
yine sıcak olma ama eşinin de senin aileni sevmek zorunda olmadığını unutma...
o da sevmese bile senin hatrına katlanacak, sen de...
evliliğinize zarar vermedikleri sürece tabi ki...
ben unutmak istediğim için herşeyi anlatmadım
aramızda kötü şeyler geçti affedilmesi zor

aferdersiniz ama eşiniz biraz adam olsaydı insan olsaydı adamına göre muamele ederdi

kusura bakmayın aynı davranışın benim aileme yapıldığını düşündüm sinirlendim sert konuşmuş olabilirim
sanane benim eşimin adamlığından
edebinle konuş, yorum yazacaksan insanca yaz
:kızgın:

göstermelikde olsa aranı biraz daha sıcak tutabilirsin eşinin ailesiyle
yada eşinle konuş neden senin babana mesafeli davrandığını sor üzüldüğünü belirt ama sana inat yapıyorsa bence en güzeli onun ailesiyle biraz daha sık görüş.
böylelikle ne sen üzülürsün nede eşinyerimseniben

göstermelikde olsa aranı biraz daha sıcak tutabilirsin eşinin ailesiyle
yada eşinle konuş neden senin babana mesafeli davrandığını sor üzüldüğünü belirt ama sana inat yapıyorsa bence en güzeli onun ailesiyle biraz daha sık görüş.
böylelikle ne sen üzülürsün nede eşinyerimseniben

haklısın canım en iyisi biraz daha hoşgörülü olmakboshayallersmile

canim benim.. bende benzer seyler yasadim yasiyorum ve yasicagim galiba.. bunun sonu yok gibi geliyo.. bizde anlasiyoruz esimle birbirimizi cok sevdik ve evlendik.. onun aileside agiza alinmiycak laflar etti hakkimda üstelik ailemin yüzüne etti bu laflari.. esimin annesi anneme el kaldirdi düsün.. bunlarin hic birisi affedilmez unutamam.. ben ve ailemde onlari sevmistik, beni kirsalarda icime atardim esime bile söylemezdim daha evlenmeden.. ama is öyle boyutlara geldiki beni evlemeden ezdikce ezdiler.. bana yapilani bi kenara birak aileme yapilani hazedemedim ve patladim.. simdi görüsmüyoruz, dügünümüzden beri.. ama inanki huzur vermiyo hep esimin kafasini karisitiriyo.. barismami en azindan saygili olmami istiyo esim.. senin esin gibi, ben yapmazsam oda bende senin ailenle görüsmem sen nasil davranirsan bende öyle davranirim diyo.. üstelik benim aileminden iyilikden baska biseyi olmadi ona.. bastan hak veriyodu, simdi ailesine düstü. onlar öyle insanlarki, bana ne ev yaptilar ne takilanlari verdilerki esyami kendim alayim diye.. ben iki ay kadar esyasiz bi evde oturdum, hemde yurt disi gibi bi yerde, onlarin hali vakti yerindeyken.. esim bunlari biliyo ama bilmek istemiyo.. sonucta ailesi vaz gecmiyo.. herseye ragmen onlar sucluda olsa gidip özürdiliyceksin diyo..
banada ya katlanmak yada ayrilmak düsüyo.. deniyecegim ama yapabilecegimi pek sanmiyorum, iyiken bana bunlari yapanlar kötüyken daha neler neler yapar...bastan biseyler bozuldumu bidaha eskisi gibi olmuyo.. ve maalesefki bu evliligide cok yipratiyo, insan zaman zaman esinden soguyo ve nefret bile edebiliyo.. anladigim kadariyla haksizliga gelemeyen birisin..bende öyleyim.. gururundan taviz vericeksin iyi görünceksin herseye ragmen, yürütmek istiyosan.. bana söylenenleri söylüyorum.. kelin merhemi olsa kendine basina sürermis hesabi.. cok zor be kardesim.. ben katlanmakla bitirmek arasinda gidip gidip geliyorum.. cok sevmemin bedeli bu olmamaliydi diye.. zamana birakmak gerek bazi seyleri.. allah sabir versin..

ceylincim allah yardımcın olsun. o kadar benzerki yaşadıklarımız. ben kendime söylenenleri unutsam aileme söylenenler aklıma geliyor. ama iki çıkış yolu var. ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin. eşimden o kadar çok memnunum ki ondan daha iyisini, daha çok nazımı çekeni bulamam heralde. sırf bu yüzden ayrılamam yani. sanırım en iyisi konuşmak olacak. zaten yarın birgün çocuğum olursa sanırım onlar gelip bakacak(ayrı bir evde tabiki). bakmasalar bile çocuğumun kimseden ayrı gayrı büyümesini istemiyorum. kalabalık bir aile büyüsün istiyorum. bu durumda en iyisi hoşgörülü olmak. ben çok haklı olduğumu savunmuyorum aslında benimde hatalarım olmuştur mutlaka. karşılıklı bir hoşgörü olursa hayır demem. tabiki eşim için herşey. neyse canım dediğin gibi zaman herşeyin ilacı.

ne istiyorlar bu gelinelrden ben anlamıyorum

bizim istediğimiz ise sadece anlayışş

ama kızlar allahtan eşlerimiz analyışlıda bu evlilikler sürüyor

konu sahibinin eşi, sanırım biraz dolduruşa geliyor,eeeee başta böyle anne baba olunca adamda ister istemez eşine yansıtıyor,

ama senin aileni bu konuya dahil etmesi çok anlamsız,
onun anne babasının sana yaptığını,senin annen baban eşine yapmadıysa bunu bu şekilde değerlendiremez, sen gitmessen bende gitmem deme hakkına sahip değil eşiniz, bence konuş kıyaslama yap aileler arasında seni anlamasını sağla

Seni çok iyi anlıyorum :( gerçekten can sıkıyor bu konular.
Hemde her türlü tavır can yakıyor.
Bizde tersi durum var.Eşimin ailesiyle bende bazı sebeplerden dolayı 8 aydır falan biraz uzağım.
Eşimle beraberken gider gelirim.K.pederimide çok severim üstelik ama kayınvaliden nefrete yakın duygularım var.
Ben fazla muhattap olmuyorum, ama eşimse annem babamla o kadar iyi ki
O iyilik bile acı veriyor.Eşim annemle dertleşiyor ama benimki söz konusu bile olamaz :(
Onun yaptıkları altında eziliyorum :( ıstiyorum karşılığını vermeyi ama kapı kapalı :(

Eşinle konuş, senin burda yalnız olduğunu söyle, aialenle bir sorun yokken varmış gibi davranmasının canını acıttığını söyle.
Sonuçta sen tamamen bağları koparmadın ya, fazlasını yapmıyosun o kadar.O da senin gibi davransın.Fazlasını yapmasın.Gereğini yapsın.Sizi üzmeye haklkı yok.
Muhtemelen sevgi evliliğiydi sizinkide.Ama birçok kadın eşimin ailesiyle mutlu olcam diye düşiünerek evlenmiyor.arkasında durması gerekn kişinin eşi olduğunu düşünüyor.
Kayınvalide kayınpeder gelini baştacı etmez, etmediği gibide yerini dibinide sokabilir.
Siz eşinize güvendiniz, babanız ona emanet etti sizi.
Darda zorda, varda yokta sadece karıkoca destek olur evlilikte birbirlerine.
Anne baba yaşlanır göçer gider ama eş çoğu zaman yaşlılıkta yanındadır.
Size böyle davranırsa gerçekten şefkat eliyle mi tutunursunuz ona ? şefkatinizi verirmisinz?
Kırık parçalar minik olsada varlığı hep bellidir yolda.Bence sizin, birbirinize ihtiyacınız olduğunu unutmasın eşiniz.
En zor zamanlarda ne kardeş var ne ana baba.
Mesela hastalandınız diyelim.ınsan mahremini eşinden çekinmez hastalıktada desteği ondan alır ona gösterir arasına.Ama diğerleri sadece üzülür desteği yetersizdir.Yakınına tutmak istesende tutamazsın.
Anne baba atılmaz ezilip geçilmez, sizde bunları yapmadığınıza göre, eşinizin hakkı yok size eziyet etmeye ..

Son düzenleme:
Back
X