Hiç benlik değil. Benim sevgilim Euro kazaniyor. Ben bu enflasyonda tr ile geçinmeye çalışıyorum. Ona rağmen bulusmalarda ortak sorumluluk aliriz. O biletleri aldıysa ben otelleri hallederim vs.
Asla bir erkeğe sponsorum muamelesi yapmam ki bundan nefret ederim.
Neden yiyip içeyim o karsilasin ki? Neden tatile gideyim eskort gibi otelimi uçağımi ona kitleyeyim?
Zamanında sadece part-time az paralara çalıştığım dönemde de işi gücü yerinde mühendis sevgilim olmuştu. Onunla da bir buluşmayı ben organize ederim, devlet/şehir tiyatrosuna giderdik, sahile giderdik, hamak kurar piknik yapardık vs kendi butceme uygun şeyler ayarlardim. Bazı buluşmaları o organize ederdi onun keyfine göre güzel yerlerde yerdik vs vs.
Ama ilişkilerimde her zaman eşitlik olur. Asla 'sen kadınsın' iması olmaz. İşime gelen konuda ismarlamakta-altinda vs ataerkillige razı olmam ama işime gelmeyen konuda da razı olmam. Mesela 'kocam ev işlerine çok yardımcı ben yemek yapıyorum,ben topluyorum, ben evi supuruyorum, ben çamaşırları yıkıyorum. Ama o da ütü yapar. Pazarlari yemekler ondan. Bizim evde iş bölümü var' demem

eşitlik çoğu şeyden daha onemlidir benim için.
Ne şamin şekeri, ne Arabın yüzü. Ataerkilligin işime gelen kısımlarını da istemem ki işime gelmeyen kısımlarını reddetmeye yüzüm olsun