Hiç sevgilisi olmamış bir erkeğin ilk sevgilisi olmak avantaj mı dejavantaj mı?

gamzeli_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
128
3
46
Ankara
merhaba, belli bir yaşa gelmiş ama hiç ilişkisi olmamış bir erkekle yapabilir miydiniz. 28 -29 yaşında ama kimsenin elini bile tutmamış bir erkek dusunun...tecrubesizligi sebebiyle herseyi silbastan ogretmek zorunda mi kaliriz ve bu yuzden sıkıcı bir iliski mi olur yoksa ilki oldugumuz icin degerli mi oluruz? ben sahsen bir erkege yol gostermeyi sevmeyen biriyim, yani erkek benden daha akilli daha tecrubeli olmali, ancak o zaman hayranlik duyup asik olabiliyorum...sizin yorumlarinizi bekliyorum

Canim, o yasa gelip de bi kizin elini bile tutmamis erkek tanimadim hic, bilmiyorum ama, bence de erkege yon veren kadin olmamali. Hele ki kadin tecrubeli erkek tecrubesizse vay anam, cok kotu. Tecrubeli bir erkek hem kadini daha mutlu edebilir, hem de daha anlayislidir. Ayrica cesitli tecrubelerden sonra en son bir kadinla evlenme kararini veren erkegin zaten en degerlisi olmus olur o kadin.
Ayrica ortaokul lise askiyla evlenmis,hayatina baska kiz girmemis erkeklerin kotu evliliklerine de sahit oldum.
Cocukluktan beri tek bir kizi bilen, ondan baskasiyla birlikte olmayan erkekler ileride gozu disarda olabiliyor. Belli bir sure sonra "baska kadinlarin da tadina bakma" durtusu olabiliyor maalesef. Simdi lise askiyla evlenen arkadaslarim bana tepki gosterebilir ama ben boyle 4 erkek tanidim cevremde, yani lise askiyla evlenmis ya da birlikte. 4u de husran, ayrilik, mutsuzluk. Tabi 4 kisiye bakarak genelleme yapilmaz. Ben hepsi oyle olur demiyorum. Benim tanidiklarim boyle ama. Kendi mantigimi sorgulayinca da, herseyi yasamis, gormus gecirmis, doymus erkegin gozu tok oluyor.
Soylediklerimin hepsi benim fikrimdir, genelleme yapmiyorum.

bir erkek kadından daha tecrübeli olması lazım kıymetini kadının o zaman anlar yaşamış biraz görmüş olması daha iyi bence

bence kesinlikle dezavantaj arkadaslar sebeplerini güzelce özetlemiş
ayrıca o yaşa kadar sevgilisi olmaması kendinde bir sorun oldugunu gösterir bana göre
en azından iletişim problemi oldugunu söyleyebilirim

ustelik ben ondan 1-2 yas buyugum...slogan dogru demissin zaten bana bile acilmasi o kadar zor oldu ki terslenmekten cok korkuyordu, baya dolambacli yollari tercih etti acilmak icin...ya bu 2 oluyor hicbikizin elini dahi tutmamislarin beni bulmasi...benim aslinda kendimden 5-6 yas buyuk biriyle olmam lazim cunku ben yasima gore oldukca olgunumdur, benim kesinlikle karsimdaki erkegin bilgi ve hayat tecrubesine hayran olmam lazim ama nerde oyle birini bulmam da cok zor bu yastan sonra...

bence öyle düşünme bu sorun sende değil onlarda zaten bi erkeğin nasıl buyaşa kadar biriyle bir ilişkisi olmaması şaşırtıcı yani bence problem onlarda cünkü çok sacma birşey acaba söyledikleri doğrumu orasını biliyomusun

Konu içeriği nedeniyle "Ah Erkekler" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

benim böyle bir ilişkim oldu ve çok çok can sıkıcı bir şekilde son buldu..
birincisi onun geçmişinde biri olmadığından sizin geçmişiniz ona çok ağır geliyor.. kaldıramıyor..örneğin eski sevgililerin bazen yaptığı ufak dengesizlikler ( hani olur ya mesaj atarlar durduk yere dön diye siz tersleseniz bile anlamaz sen yüz verdin ondan böyle fln anlatamıyorsun hiç hep suçlu oluyorsun)
ikincisi normalde daha önce sevgilisi olmuş bi erkekle konuşup halledilebilecek meseleler çıkmamış kişiyle büyüyüp kocaman oluyor.. ve daha önce sevgili sorumluluğu almamış bir kimse en ufak bir soru sormada beni sıkma özgürüm ben deyip alevleniyor..
üçüncüsü arkadaş sevgili dengesini kuramıyorlar.. bu zamana kadar en eğlendiği en huzur bulduğu yer arkadaş çevresi olan bir kişi sevgili mi arkadaş mı arasında kalıyor.. hani bazen ortada kalabilirsiniz.. ve birde ilgi sevgi kıskançlık dengesi kurulamıyor.. açıkcası ben çok zorlanmıştım.. ki zaten sonra arkadaş sözüne uyup beni bıraktı...

iyi taraflarına gelince geçmişinde kıskanacağınız biri olmuyor, herşeyi ilk sizle yaşıyor ilk heyecanı siz oluyorsunuz ama tecrübesizlik yüzünden beklediğiniz yada alıştığınız gibi bir birliktelik olmuyor.. her olayda alıp karşına çocuk gibi anlatmak zorunda kalıyorsun.. en ufak bir konuda büyük azarlar yiyebilirsin.. hani bazen sevgiliye dayanıp ondan teselli akıl almak istersin bazen sen akışına bırakıp onun yön vermesini istersin bunlar olmayacak uzun bi süre..

yani sen hem öğretmen hem yön veren hem ayakta tutan olucaksın.. bence dezavantaj..

smyl mukemmel ifade etmissin herseyi...arkadas sevgili dengesini kuramiyorlar boyleleri en kotulerinden biri bu sanirim...

bugun soyle birsey oldu...ben herseye ragmen bu kisiye sans vermek istedim...bana bugun isyerinden ogleden sonra izin alip arkadasiyla bulusacagini soylemisti sehrin merkezi bi yerinde...aksam ben de ayni yere gidecektim , aksam oldugunda oyle dedigi aklima geldi,msj attim ben surdayim diye...aradi ve eve gitmek uzere artik otobuse bindigini soyledi...saat cok erkendi daha oysa , ilk bulusma olacakti ustelik,inip geri donebilirdi...arkadasi icin izin alabiliyorsa bunu da yapabilirdi sanirim...benim bekledigim gibi degil ya, bitti kafamda

Eşimle tanıştığımızda 25 yaşındaydı ve hiç sevgilisi olmamıştı.
Ben onun ilkiydim, o da benim ilkim.
İlişkimizde hiç sıkıntı yaşamadık. Herşeyi birlikte gördük birlikte öğrendik.
Ben hiçbir dezavantajını görmedim aksine avantajları daha fazlaydı.

canım valla yaşadıklarımı birebir anlattım sana..
ben hatırlıyorum ben hüngür hüngür ağlarken moralim o derece bozukken akadaşları okeye bunu bekliyorlar diye kalkıp gitmişti düşün tatlım yani..

inci_tanesi sizinki istisna olmuş nazar değmesin :))

Bence dezavantaj. Nasıl davranacağını bilemez bilmedi, durmadan kırar kırdı, benden bize dönüşemez dönüşmedi sonlara doğru dayanamayacak noktaya gelirsin artık biter sonra ders alır ikincisine ilkine yaşattıklarının hiçbirini yaşatmaz tecrübe kazanmıştır artık el üstünde tutar, mutlu etmeyi öğrenir...Biz pişiririz yıpranırız başkaları afiyetle yer durumu...Sonra da olan sana olur. Kendini değersiz hissedersin,özgüvenin yerle bir olur. Depresif bir hal alırsın. Forumlarda nasıl unutulurlara dair tüm şeyleri belki işe yarayan birşeyler bulurum umuduyla okursun okursun okursun....

Son düzenleme:
ayrılırsanız yine dezavantaj.. çünkü aşk acısı çekiyorsa sakız gibi yapışır sizi bırakmaz..
çünkü siz onun ilkisiniz..

ya sok olmus durumdayim resmen, aptalligi mi desem, ........ligi mi bilemedim...bana hem acildi 2 gun sonra da aslinda sevgilisinin oldugunu soyledi...ne bu simdi onu birakamam ama seni de kacirmak istemiyorum durumumu dedim, bi nevi oyle dedi utanmadan...kimseyle cikmadim demisti, saf asik rolunu oynuyordu neymis ondan once kimseyle cikmamismis

bittin benim icin, bidaha arama dedim

hahah baska sevgilisi olsa bile bu aptallik onun cok tecrubesiz oldigini gosterir gene de...O hala bir cocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…