Hic tükendinizmi ?

Bu fedakarlık konusunu anlamıyorum gerçekten. Karşınızdaki insanın sizden yana böyle bir beklentisi mi var ki kendinizden verip duruyorsunuz? Türk kadının "fedakarlık" algısı gerçekten ilginç; sürekli bir kendinden verme, sürekli bir feda içinde olma, çocuğa fedakarlık, aileye fedakarlık, kocaya fedakarlık... Nedir bu kurban psikolojisi? Kendinizi feda etmeden yürümüyorsa bir şeyler zaten yürümesin. Ayrıca muhtemelen eşiniz sizin yaptıklarınızın farkında bile değildir, farkında olsun istiyorsanız gidip konuşun. Erkekler kadınlar kadar karışık düşünen insanlar değil, gayet düz düşünüyorlar. Bir şeyleri konuştuğunuzda ya da sorduğunuzda pat pat alırsınız cevabınızı.
 
Cok guzel yazmissiniz, tesekkur ederim. Sonucta en dipten gidebilecegimiz tek bir yer vardir
..
 
Arkadaşım madem ayrılık gibi bir ihtimal düşünmüyorum diyorsun söylenenleri dinle. Şu ülkede yaşayan kadınların %90 ı aynı durumda. Sen kendini mutlu et. Kendin için doğuracaksan , eşin umrunda olmayacaksa doğur bi çocuk hayat yoldaşı olsun sana, ha yok o zamanda kocama sarıcam birden ilgili harika bi adama dönüşsün, yoksa hayatı kendime zindan ederim diyosan aman diyim! Azıcık bencil olmayı başaran çok mutlu oluyor. Benim abim çooook yoğun çalışan habire yurtdışı şehirdışı seyahatleri olan, erken gidip geç gelen ama ailesine çok düşkün bi erkek. Boş olduğu an yorgunluktan ölsede eşinin çocuklarını mutlu etmeye çalışır bunu karısı da söyler. ama yoğun adam işte Başka kadın olsa sıkıntıdan patlardı yalnızlıktan. Yengem hayatta takmaz bunu, vardır rahatlık ve biraz da bencillik. Bi mutlu ki anlatamam! Sporudur, kursudur, günüdür haftanın her günü dolu. Geçenlerde taşınmayı düşündüğünü söyledi bütün bu faaliyetlerine gitmesi zor oluyormuş şehir merkezine yakın yere taşınmak istiyormuş. Ben olsam aman kocam ölüyo zaten yorgunluktan benim altımda araba nasıl olsa keyfe keder gidiyorum onun işine yakın olalım derdim. Böyle olucan yaa. Önce ben dicen işte. Sen öncelik sırasında ön sıraya kimi koyarsan, eşin de onu koyar anacın.
 
UMUT EDEREK BİRŞEYLER YAPMAK VE YAŞAMINI O KURDUGUN UMUTLARA BAGLAMAK VE OO DİBİ GÖRDÜGÜNDE HAYATIN GERÇEGİYLE KARŞILAŞMAK ..İŞTE HAYAT BU DİYORSUN NE ZORR!!!!!!!
 

kotu birsey demedim ki ben, iyi anlayamamissiniz. Insanlarin ne agir dertleri endiseleri var, okuyunca bize bile isledi diyorum. yani "okudum, paylastim o duyguyu, ben bile etkilendim" diyorum.
ne zor insansiniz kimbilir. en kestirmeden en irite edici olani soyleyip tatmin oluyorsunuz.

bir sey yazmayin bnce, cunku kaale almayacagim.
 

ben de benzer durumdayım eşinizle.
herkes çocuk sahibi olmak istemeyebilir.
ben de elimden geldiğince erteliyorum. bilemiyorum. eğer çocuk istiyorsanız belki de ayrılıp farklı hayatlara doğru gitmelisiniz. bir adamı zorla baba yapamazsınız..
 
Yazmış olduğunuz ilk cümleleri okuduktan sonra "FAZLA DEĞER VERİNCE BÖYLE OLUYOR İŞTE" dedim içimden.
Her şeyin fazlası zarar bilmiyor musunuz bunu?
Azıcık çekin kendinizi. Bi gösterin bi geri çekilin
Fazla ilgiyi ne kadınlar ne de erkekler kaldıramıyor ne yazık ki.
Çok düşünceli de olmamak lazım. Tamamen düşüncesiz davranın demiyorum ama eşinizin size adım atmasına fırsat verin bence. Bırakın çaba göstersin. Çok zor olmasa gerek.
Mesela ben sevgilime genelde "hayatım" diye hitap ederim. Buna alıştı. Ne zaman farklı bi kelime kullanırım mutlu olur. Çok basit bir örnek işte Gerisini siz anlayın
 

Yasiniz kac bilmiyorum ama benim yasim buna musait degil. zaten ayrilip yeniden evlenmeyi asla düsünmem cünkü evliligin mantigi yanlis bence. Cok üstüne düsünce degersiz olursun, düsmeyince kötü kadin olursun. Benim sorunum bebek bile dagil tam olarak, hepsi basli basina bir sorun. Artik diyorumki benim esim iyi bir insan degil herhalde.
Nasil olur iyi insan dedgigimiz ? Birkere sirf kendisini düsünür her konuda, pek vicdanlida sayilmaz, inanilmaz kinci (annemlerle arasinin düzelmesi 5 sene sürdü ), iyilik olsun diye kilini kipirdatmaz, hani birinin biseye ihtiyaci vardir yardim edersiniz.
Insan asikken zaten gözü birsey görmüyor, sonra askini yeirni sevgi aliyor ama demek o zaman bile görmüyorsunuz. Sevdigimizi hep hakli hep iyi görüyoruz demek
 
Size bir misal vermek istiyorum esimin bu dayanilmaz detayciligiyla ilgili.
Biliyorum sacma ama gecen ev baktik, bizim ev ufak diye. Kardesime bunu telefonda anatirken, evin hizli interneti olup olmadigi sordu. Bende ne önemli var daha vermediler bize falan dedim.
Ertesi gün gelmis bana diyorki su anki evimize girerken yasadiklarini yasamak istemiyormus, ailem cok karismis (zaten ilk evimizdi ve ailemle bir yigin sorun yasadilar). Bende dedim evin birseyine karismadilar, herseyi kendimiz secmistik.
Bak mesela kardesin interneti sordu dedi, onun kafasinda yokmus niye kafasina sokmus. Resmen agizim acik kaldi, Terazi burcu olamsindan kaynaklaniyor herhalde ama ben dayanamiyorum artik. Herseyi takan bir tip, ama herseyi böyle ufak bir soruyu bile.
Teraziyle evli olan varmi aranizda ?
 
ben sizi çok kale aldımmmmm emin olunnnn yazdığınızı okuyun önce depresyona sokuyonuzla bitiyor sonu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…