Hiç yardım edenim yok yahu yok

Kayinvalideniz yardim etmek zorunda mi ? Hayir degil nasil siz kaynanaya hizmet etmeye mecbur degilseniz oda size yardim etmek zorunda degil Bir kere kimseden bisey beklemezseniz daha mutlu olursunuz herkes gucunun yettigi kadarini yapmak zorunda su hayatta😉

3 yaş ve bir bebeğim var. 40 i çıkınca bazı tanidiklarimiz gelmek istedi. Ama bana yardım edecek kimsem yok ne kendi ailem ne eşimin ailesi l. Bazı ailelere imreniyorum yardım edenleri oluyor. Misafir gelecek ev mi toplayacagim birşeyler mi hazırlayacağım yoksa gündüz çocuklarımla mi ilginecegim. Dahası misafir de geldimi yine bir sürü mutfak işi. Kaynanamla aynı binadayiz kendi evini temizler durur. Ama bana geldimi bir yardımı olmaz iş konusunda. Ha ben gelsin bana yardım etsin açısından değil hiç değilse bebekle zor olduğunu görüyor ama hiç umrunda katmaz. Gelecek olan misafir esas kendi samimi olduğu bir aile. Ama daha birde kek yap dedi. Ne olcak sanki ben yapayım dese mesela. Çocuklardan once ben kaç kez temizliğini yaptım ama megersem gerçekten nankormus. Aynı binaya taşındık pişman etti. Cat kapi gelir ev daginiksa arkamdan lafda eder hatta hem hissettirdi bunu hem duydum evindeki birinden. Laf lafa geldimi de o çocukları küçükken bile hem temizmis evi kaf arasinda bir kere onu demişti. Çok bencil birisi çok. Bense hep iyi niyetinden sicakkanliligimdan kaybettim. 3 yaş kızım yatak odasındaki aynaya sürekli elini sürer. Eşimde yorma kendini sende silip durma nasılsa hemen batiriyo der. Kaynanama bı gün dedim eşim sürekli silip durma vs çocuğun var diyor dedim. Verdiği cevap şu elalem akşama kadar napiyo dermis benim için. Evimde büyük bir de kiradayiz ama geniş odalı 3+1 ev. Temizle temizle zor oluyor. Yazık gerçekten insanlıktan nasibini alamamış birisi ama zoruma gidiyor işte. En yakın arkadaşım bana evin daginikta olsa hiç bak uğraşma bana ayıp olmaz sen bı yardım istedin mi gelirim der. Tabi cagirmam ayıp olmasın diye. Ama bu lafı kaynanam anne olacak o demedi daha benden hiç çekinme falan mesela. ah ah...... Kendi ailemde çalışan aile gece gunduz mesai vs.
Korona var misafir kabul etmiyorum de ille geleceklerse kek yap dediyse iş buyurduysa sende ona buyur anne onu da sen yap çocuklarla evi zor toplarım diye kurabiye böreği de eşin pastaneden getirsin

Keki rica et yapar mısın de. Sen de süpür sil yeter. Eve kusur bulanı eve alma, çok istiyorsa kaynanana gelsinler sen de orda görün.

Madem kek yap dedi indir çocukları kayınvalidene çırp keki at fırına geri kalan zamanda evi çabucak temizle. Sonra ver keki kayınvalidene al çocukları benden bu kadar de.

Kek istiyorsa oda işin ucundan tutsun lafta öyle bende 5 çocuk büyütürüm demek kolaysa şimdiki çocuklardan büyütsünler bakalım.

Ben böyleyim, yada elalem ne der çok umursamıyorum derseniz olay biter aslında. Benim evime habersiz kimse gelmez normalde canım istemezse işimi sonra yaparım. Virüs varken de anne ve babalar hariç kimse gelmez bizde.

Hem küçük çocuk hem kırklı bebek.. kendin daha lohusasın.. kek yap demek.. kv ümitsiz vaka.
Kira madem çık git hiç değilse laf duymazsın.
Biraz sesin çıkması lazım. Çok sessiz kalmışsın.

Zamanımızda çocuk baktık, ev temizledik, onu yaptık bunu yaptık diyen kadınlara bir bakın hepsinin dünya kadar sistemiK hastalığı var, tansiyonu, şekeri vs eksik değil. Her şeyi yapmaya çalışır kendinizi çok yorarsanız hasta olursunuz, bırakın dağınık kalsın. Önemli olan çocuklar ve sizsiniz . Aslında şu dönemde misafir kabul etmemelisiniz en büyük yanılgı yakınlarımızda virüs yokmuş gibi düşünmek sadece yabancılarda var sanmak, belki o yakınınızda var. Sadece kendini izole etmiş yakınlarınızı alın misafir olarak. Keki poğaçayı da alıverin pastaneden kendinizi üzmeyin.

Banada hıc yardım etmezlerdı bıde laf soylerlerdı pıs evı fılan dıye halbukı evım onlarınkındeden kat kat temız olmasına ragmen bırgun patladım esıme cıktım gıttım annan boyle boyle dıyormus sende oyle dusunuyormuaaun(esımınde oyle dusundugunu soylemıstı kv ve gorumce esımındemedıgını bılıyorum ama ınanmıs gıbı yaptım) 1 ay gelmedım aramadım sormadım gıdın kendınıze ıstedıgınız gıbı bırını bulun ben yokum dedım. Esım yalvardı yakardı ben oyle bısey demedım dıye kp kv ogluna kızına fılan kızdı hergun benı aılemı aradı saolsun benı cok sever. Neyse geldım bı guzelde laf saydım ılestısımı kestım. Sımdı hıccc lafı sozu yok aslan gelınım bılmem ne oraya gıderım hıc sunuda sen yapsan fılan demez. Hatta benım kızım cok dagınık 4 gun onlarda kaldı allah sana yardım etsın ben ınanmıyordum sana ama gercekten cok dagınıkmıs ben bas edemıyorum dedı sen ıyı bakıon dedı. Sımdıde oglumu kızımı goturuyorum kapıdan bırakıyorum benım ıslerım var bunlara bak dıyorum ben gelene kadar bakıyor. Bakarmısın desem belkı yok der ama goturup borakınca mecbur bakıyor ınsanlara zorunlu yaptırmayı sevmem ama kendısı dısarda ben torunlarıma soyle duskunum boyle duskunum kımse bızım gıbı sevmez bakmaz zaten kızıda bız buyuttuk dıyormus. (kızım 30 haftalık dogdu bır suru hastalık atlattık erken doguma baglı 1 kılo cocuktu bırkere desteklerını gormwdıgım gıbı bıde laflatını cektım ıste buyumuyor herseye neden aglıyorsun yok emzırmedın su bu) bende dıyorum madem sız buyuttunuz devam edın alın bakın arada. Ha bıde yapamıyorsanız zorlamayın al hazır kek pasta falan gecıstır. Ben kv yada onlardan bırı gelırse esıme dısardan yemekk getırtıyorum hıc yoramam kendımı cocuklar durmuyor yapamam dıyorum

Görünürde yakının var iken aslında yabancıdan öte davranması...bu insani çok hirpaliyor.

İkinci çocuğum dogudunda birinci 2 yaşındaydı. Bir Avantajım vardı: öğlene kadar anaokuluna gidiyordu.
İkinci doğumum ilkine göre daha kolaydı ve çabuk toparladım. Bu yüzden kimseye muhtaç kalmayarak hep kendi işimi kendim gördüm. Mesela temizlik.
Akşamdan toplu bırakır, çocukların giyeceklerini ertesi gün için hazırladım. Hatta akşam 7-8 geçmemek şartıyla yerleri süpürür paspaslardim- olur ya sabah yetismezse bari şimdi yapım diye. Toz alırdım çöpler çıkardı filan.
Kızınız 3 yaşında aslında sizi anlayabilir yani yatak odanıza girmemesini söyleyin hatta kapınızı kitleyin.
Kaynana kapiya gelincede 1 geliyorsa siz 3 açmayın. Gelip laf sokup gidecekse hiç gelmesin.
Geldigindede onu catlatmak için rahat olun ay bende yoruldum bı keyif kahvesi yapiyosun amaaaan ölümlü dünya çalış çalış nereye kadar canımdan kıymetli demi anne yapicamda nolucak madalya mi takicak elalem" diye şaka yapın.
Sizi bu konuda yaralayamicani anlayınca birakicaktir

Misafir içinde bir kek çırpıp yanına makarna salatası/ kısır yeterli olacaktır. Baktınız çocuklar duruyor sizde çok yorulmadiniz,yanına hazır yufkayla bir tepsi böreği atarsınız fırına. Fırında kek için ısınmış ya bir kere ikiside aradan cikar.
Bana gelenler genelde kahvaltı vakti geldiği için büyük oğlum sabah erkenden anaokuluna gitmeseydi yetistiremedik gibime geliyor.

Kaynananiz sizi turkiyenin en titiz gelini ilan etse ne olacak, en pisi ilan etse ne olacak? Kimseye ispatlamak zorunda degilsiniz kendinizi. " herkesin temizlik anlayisi kendine, pis oldugumu dusunmuyorum, ben bu kadarina yetebiliyorum, yeterli oldugunu dusunuyorum" de gec. Sakin gaza gelip evi bal dok yala yapmaya calisma. Iki tane cocuk ve ustune ev isleriyle kendini hasta edersin. Hasta oldugunda da bir tas corba getirenin olmaz. Sakin yaranmaya calisma. Hatta kek yap dedi ya yapma bence. Adin pis, beceriksiz geline ciksin ama sen saglikli ol, kafan rahat olsun, cocuklarinla doya doya ilgilenebil. Kaynanaya begendirme stresine sokma kendini.

Bence misafir kabul etmeyin, korona kol gezerken hemde kendinizi 2 çocukla zahmete sokmuş olmazsınız bu sayede, maalesef bende tektim, teyzelerim sağ olsunlar çocuğu sevmeye gelince hemen ya markete gidiyordum ya da süpürgeyi kovayı kapıyordum. Oğlum çok huysuz bir çocuktu hala öyledir. O yüzden ben ev işi, yemek falan çok zor yapıyordum.

Neden bu kadar altta kalıyorsunuz?
İki çocuğum olacak biri kırk günlük, biri küçük, hiçbir güç bana temizlik yaptıramaz. Hayatta kalacak kadar temizlik yaparım. Buna laf edenin alnını karışlarım.
Evime gelip temizliğime laf eden terbiyesiz bir misafirim varsa, prensip olarak onunla görüşmem. (Bunu kayınvalideniz için değil, evinize gelip diğer laf edenler için söylüyorum, arkamdan konuştuğunu duyduğum an görüşmeyi keserim)
Biri bana “kek yap” diye emir verirse, “hiç vaktim yok, bakayım yapabilir miyim” der ve o keki asla yapmam.
Kayınvalidemin evini temizlemeye gitmem, benimkini temizlemedi diye nankör demem. Herkes kendi yaşadığı meskenle ilgili kendi insiyatif almalıdır.
Son olarak hayatta tek başarısı evini temiz tutmak olan insanların fikirlerini bu kadar umursamam.

Açıkcası kv den bi beklentim yok
Kendi annemden de beklentim yok
Kendime güveniyorsam yaparım yapabildiğim kadar , benim evim ve düzenim de kimseyi ilgilendirmez. İsteyen istediği kadar konuşsun.
Sadece eşimden yardım isterdim onun da zaten söylemeden yapması gerekiyor.

Aynı binaya gelin alıyorsalar, böyle zamanlarda en azından torunlarına bakarak yardım edicekler! Niye alıyosun aynı binaya pardon? Gelenimi gidenimi kontrol etmek için mi? Bir çoğu için konuşucam demezler canım ver bakıyım işini yap, bir çeşitte ben yapiyim vs. Sana çat kapı gelıyor hıımm.. al minnoşlarını çat kapı, babannesi bunlar burda dursunda bende işlerimi bitiriyim. Kek konusunda da ayyy annee senin harika oluyorr ben yetişemem sen yapsana diceksin:)

Benim de biri 3 yasinda biri 2 aylik cocugum var. Bana da yardim eden arayan soran olmaz ama ben uzagim. Ayni apartmanda oturup hem elini bir ise surmeyip hem de bahane bulan kaynanayla ben bir guzel kavga eder evden kovardim. Siz yapmayin tabi. Ama bu kadar da yumusak huylu olmayin. Verin agzinin payini. Alsin 3 yasindakini hic degilse parka marka cikarsin, yemegini yedirsin banyosunu yaptirsin da siz de ev isi yapin. Ayrica misafir kabul etmeyin neden ediyorsunuz?

Bu korona zamanında gelecek olan misafirlerin çocuklarınız açısından olan kısmını düşünün. Gelecek olan misafire ne hazırlayacağınızı değil.

Back
X