Hiçbir maddi desteği olmayan birisiyle evlilik ?

maviperi86

Her Zaman Umut Vardır...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
326
656
103
Konya
Kızlar selamlar.Karar aşamasındayım yardımlarınıza ihtiyacım var.29 yaşındayım öğretmenim. Buradaki bir öğretmen arkadaşın akrabası benimle tanışmak istedi yaklaşık 4 hafta önce önce telden konuştuk.Kendisi 37 yaşında ve üniversitede sözleşmeli personel olarak çalışıyor.Bizim telde konuşmalarımız devam etti 1 kere yüz yüze görüştük.Çok iyi efendi ve karakteri oturmuş biri.Ben ısındım ona sanki uzun süredir tanıyormuşum gibi güven verdi.Onunla konuşurken çok mutluyum oda aynı şeyleri bana hissediyor..sorun şu ki erkek tarafının maddi bir birikimi yok birazda bu yaşa kadar herhalde o yüzden evlenememiş.Kirada oturuyorlar.Düğün dernek borçla olacakmış ve borcu biz ödeyecekmişiz. Babamın durumu yok diyo, şuan çelişkiler içindeyim.Belki beni çok mutlu etcek ve ben sırf borç para derdinden onu kaybetmek istemiyorum.Fikir verirseniz sevinirim

Maddi desteği yok derken işsiz sandım
Çalışıyomuş
Ailesinin kiracı olması kusur mu
Öküz altında buzağı ararsanız ev sahibi olsalar bile başka kusurlar bulursunuz mutlaka
Ayrıca ailesi zengin bile olsa 37 yaşındaki adama al oğlum sen ye dememeli yapsın bişeyler kendi 40 a merdiven dayamış ergen değil hani

O zaman düğünü en az masrafla yapması gerekir. Acıkcası 37 yaşına gelmiş birine ailesi yardım etmek zorunda değil tatlım, sade Bi nikah ve minimum masraflarlada evlenilebilir. Fakat önce birbirinizi iyice tanıyın, sen eminmisin bu kişiden, ailesi vs Nasıl, önce bunları iyice öğren bana kalırsa

37 sine kadar neden evlenmemiş parasızlıktan mı

Aracı olan çok sevdiğim bir öğretmen arkadaşım, o kefil olduğu için o önerdi zaten.Evlilik fikri kendiliğinden gelişti.Bizde bu kadar hızlı olacağını beklemiyorduk ama gerçekten kalbimde hissediyorum onu

Valla parasız da olsa samanlığın seyran olmadığı bir devirdeyiz. Düzenli bir geliri olması iyi birşey. İkinizin maaşıyla her halükarda geçinirsiniz ama ne bilim evlendikten sonra senelerce borç ödemek ve maddi sıkıntı malesef çok yıpratıcı. Keske biraz birikim yapabilseymiş. Hakkında hayırlısı olsun

Erkek tarafının neden maddi birikimi olmadığı önemli
Kumara mı gitmiş para? Borç mu yapılmış? Kredi kartı ödemeleri birikmiş dağ gibi mi olmuş?
Bahsi geçen kişi mi yapmış bunları yoksa ailesinden birinin yaptıklarını mı kapatmak için her şeyini feda etmiş?

37 yaşında hiç bir birikimi olmaması normal değil. Bir gün evleneceğini hesaba katmış olmalıydı. Yaşı 17 değil ki bildiğin 37. Daha ne kadar sonra evlenmeyi planlıyordu acaba?

Daha önce evlendi mi biliyor musunuz? Paralarını ona mı harcadılar acaba?
Çok ciddi bir sağlık sorunu mu oldu?

Yani neden olduğu önemli. Bence de biraz daha birbirinizi tanıyın.

Bu arada olur da evlenmeye karar verirseniz kendi ailenize de bir şey yaptırmayın. Tuzluğundan bulaşık leğenine kadar eve ne alınacaksa ortak alın.

Gercekten evlenme asamasina gelirseniz bence dügün falan yapmayin. Ben dügünleri cok gereksiz buluyorum mesela. Bir nikah, nikahtan sonra en sevdiklerinizle bir yemek ve eglence yeterlidir bence
Canım düğün yapılmasa bile eşyadır mobilyadır yine bir sürü maddi destek lazım.Bizimkilere daha söylemedim ama onlarında bunu sorun edeceklerini biliyorum kafam allak bullak

1 aydır tanıdığın sadece 1 kere gördüğün ve onda da param yok bilesin mesajı veren biri için çok hızlı bağlanmışsın diyorum.
3 yıl sonra 40 yaşında olacak adamın nasıl köşede bir 10 bin Tl si bile olmaz?

Son düzenleme:
Fazla masraf yapmadan evlenebilirsiniz o halde.

Bu duyguları insan her zaman hissedemiyor. Maddi sıkıntılar insanı yıpratır bilirim, mümkün olduğunca az masraf yapıp evlendiğiniz takdirde yıpranma payınız azalabilir. Mesela önce salon takımını ve yatak odasını alırsınız. Herkesin evi dört dörtlük olmak zorunda değil. Daha sonra oturma odasını oluşturursunuz (bana ne kadar saçma gelsede). 2 odanın yüklü masrafı olmaz. Düğünüde makul bir salonda yaparsınız veya ev düğünü olur. Nasıl olsa çalışıyorsunuz, zorlanmazsınız.

Önceliğiniz o kişiyi iyice tanımak olsun. Eğer evlenmeyi cidden isterseniz peşinden gidin derim.

MUTLULUKLAR.

insana hep öyle oluyo aşık olunca :) hayatının adamını bulmuşsun gibi geliyor iki seneye kalmadan aşk azaldıkça hormonlar yerine oturunca öyle de hayallerinin insanı olmadığını farkediyo.
şekilcilik yapmak istemem ama bu yaşa kadar evlenmemiş bir adamda ben kusur ararım ilk önce. mutlaka sevgilileri olmuştur neden evlenememiş ki.. tercih meselesi diye bakmıyorum olaya çünkü sizinle hemen evlilik muhabbetine girdiğine göre tercihleri arasında değil evlenmemek

Canım babası 5 sene önce borsa işine girmiş ve batmış yani evleri varmış o satılmış, konuştuğum kişinin arabası satılmış borç ödemek için ama hala yetmemiş.Babası bankadan emekliymiş ve maaşında kesinti varmış. Birde şöyle bir şey var benim Allah izin verirse kendi evim olacak 2 seneye. Orda otururuz dedim gurur yaptı morali bozuldu yok oturmayalım falan dedi

40 yaşına merdiven dayamış birinin bu yaşa kadar nasıl birikimi olmaz
Hiç mi kenarda köşede bir güvencem olsun diye düşünmemiş
Ve daha ilk görüşmede benim ailemin parası yok düğün yapamaz diye konuya girmek nedir yani
Ayrıca önemli olanbir nokta daha neden bu zamana kadar hep borç içindelermiş

Bu kadar çabuk evlilik kararı almış olmanız pek sağlıklı değil.

Kaldı ki kaç yaşına gelmiş insanlar aileden maddi yardım beklemesinler yahu. Biz kredi çektik evlendik şimdi ikimizde çalışıp ödüyoruz. Her şeyin bir bedeli var sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…