Hicbir ozel gununuz kutlanmiyor mu?

Karakter meselesi bence.Babamda öyledir 20 küsur sene evliler daha anneme bir çiçek bile almamış.Annemde artık direk söylüyor bunu istiyorum diye o zaman alıyor sadece.Sizin eşinizde sevgiliyken de öyleymiş.Beklenti içine girmeyin; doğasında yok diyip kabullenmek gerek

Yapı meselesi olduğunu düşünüyorum ben. Kötü niyet aramıyorum altında çünkü anlattıklarınızdan ,bu durum dışında eşininizle sorun yaşamıyor olduğunuz sonucunu çıkarıyorum .
Çekiniyor olabilirmi?
Şöyle ki;
Arkadaşımın eşi de sizin eşiniz gibiydi. Bir kere çiçek almış onuda siyah bir poşete koyup (kimse görmesin diye) öyle getirmiş eve. Neymiş kimse elinde çicekle görmesin, kendine laf ettirmezmiş vs.böyle bişeyler saçmalamıştı.

6 ay flört 3,5 sene nisanlilik 11 senelik evlilik.dogum gunum gelir ne alayim sana.gerek yok sorduktan sonra amann sanada iyilik yaramiyor. Anneler gunu gelir aklina bile gelmez laf soyledimi ne kadar yogun caliyorum onumu dusuncem sizin icin calisiyorum.39 gun once dogum yaptim bide 4 yasinda kizim var.gecen gunki konusmamiz.biliyorsun dimi dogum yaptim 2 tane sagol hic bisey gormedim,farkindayim he farkindasin ama hala caban yok niye dogum yapinca bisey alinmasimi gerekiyor mecburiyetmi var.benden cikan son cumle allah seni kahretmesin:).ama gel gorki evim cicek bahcesi nasil mi? Dugun salonumuz acilcak nadipse cicekciler arayip gorusmeye gelirken bir buket yaptiriyormus aksamina bana geliyor.e be kocacim ozel gunde niye ODUN sunnnn.... Yinede sukredeyim dimi.

O da felaket ya. Esim de bana nisanliyken bir kere(!) babanne fistani almis, hem de nerden baksaniz 3-4 beden buyuk, abartmiyorum hic vallahi yasli nine fistani. Hatta eve geldigimde annem elimdeki torbalara bakti, aa ne yapacaksin bu yasli elbisesini dedi, annem bile giymez hayatta. Hediye diyemedim uzuntumden, sustum oyle. duruyor hala, 50 yil sonra giyerim belki, torunlarima gosteririm dedenizin biz nisanliyken aldigi elbise diye:)

Ne guzel bir cicek bahceniz varmis oyle ya da boyle:) Simdi kendi cicek alsa da inandiramaz sizi herhalde:)

Acaba bu benmiyim diye dusundum bir an...tum ozellikklerimiz aynı. Artık o gunler bana ıskence gibi geliyr dunde olanlardansonrA bugun basagrısından kalkamıyrm

kesinlikle yetişme tarzından kaynaklanıyor bence, ailede görmediyse görünce garipsiyor, yada hep olağan bi durumsa olmayınca yadırgıyor, kadın erkek aynı bu durum, ben severim hediyeleşmeyi, almayı vermeyi, ailemden de öyle gördüm, ama eşim ailede görmemiş o önemsemez, bana yapılmaması garip geliyor , ona da kutlanması garip geliyor artık zamanla alışıyorsun umursamıyorsun zaten, ya o sana dönüyor ya sen ona, zamanla birisi diğerine benziyor zaten farkında olmadan,
bizdede bi bakarsın güzel bi şekilde kutlanır bi bakarsın sıradan bi gün gibi ,geçer.

Bizde 6yil ciktik simdi 7ayllk evliyiz ben esimle ayri olduğumz dogum gunlerinde bile hediye alan biriyim ama o ruhsuz. Cok onem verdigimi bile bile zorla alir. Tamam diger önemli gunler neysede ben dogum gunlerine cok önem veririm ailemde öyle. Dun sevgililer gunu icin bi cicek alms saksida ama dusunmesi yeter dedm yarn dogum gunum almasn kavga ederim soylerim ben bana onem veriyosan ozel gunumu kutlaman sart hediye alacaksn derim. Bakalim ne alacak cok heycanliyim :))

sende onun özel günlerini hatırlama, doğum günü falan...
oralı olma hiç..almıyorsa değiştiremezsin arkadaşım , içinden gelmediği takdirde ite kaka hediye aldırışmaz, zaten aldırsan bile onun bi manası olmaz...karekteri böyleyse kabulleneceksin, değişmez..

bence esınız kusura bakmayın ama resmen öküz modeli ben çok kızarım boyle şeylere ya...bır kadını özel gunlerde bıle bı çıçek alıp mutlu etmek çok mu zor...
ben o konuda sanlıyım eşım çiçeğimide alır hedıyemıde.elbette evlılık bunlardan ıbaret değil ama bız kadınlar beklerız.ozel gunlerde ozel oldugumuz hıssettırılsın ısterız
bırazda sızle ılgılı galıba.mesela benım esım bılır oyle gunlere cok onem verdıgımı ona göre davranır
ıstemede bıle çıçek yoktu demişsiniz ya....hiç duymadım boyle bırşey..terbıyesızlık resmen

Ben doğum günü ve yıldönümü hariç özel günleri önemsemem ama kocanız da hakikatten ayıp ediyor size.

Siz de özel günlerde kendinize çiçek alın,koyun vazoya. Nispet yapın kocanıza. Aklı başına gelir belki.

Biz kutlamıyoruz özel günleri. Ben onun aksine odun familyasından olduğumdan zannediyorum bir kez hediye almıştım ona. Ne aldığımı bile hatırlamıyorum. O da "biraz da sen değiş ve çabala" diyerek vazgeçti çabalamaktan :) Ara ara "aloo ne oldu olum sana bi değiştin bak ağzını yüzünü kırarım haa" desem de üsluptan ötürü etki etmiyor.
Sevgili iken daha iyiydi de nişanlanma zırvalığından sonra arayıp "görümcen hasta bi arasan onu" gibi taleplerle büyü iyice bozuldu tabi. Bir büyü var mıydı onu da bilmiyorum. Nişan kelimesini ilk kez kullandım, reddediyorum olric. Bilincimin derinlerine itiyorum al patladı işte.

Velhasılı boş verin yahu. Ben de bir ara kız milletinin etkisinde kalıp "ühühü neden doğum günümde sürpriz yapmadın" diye triplendim ama üzerimde hoş durmadı zaten. Karşılığında "sen dön de kendi odunluğuna bak" cevabını alınca içime kaçtım ses etmedim. Çevre pek etkiliyor insanı. Özel günler komple yok edilse, böyle bir dert kalmayacak aslında. Geçen parmağına taktığı pırlantanın resmini paylaştı bir arkadaşım. El kreminin markasını sordum diye sildi beni listesinden. Çok hunharlar. El fotoğrafı nedir yahu.

canım sana katılıyorum bir insanın içinden gelerek severek alması lazım yoksa o hediyenin bir anlamı ve önemi kalmaz o size nasıl davranıyorsa sizde ona öyle davranın

Umurunda olmaz kutlamasam, eminim. Ama ben degismem ya, onun ozel gununu hele de dogumgununu kutlamazsam vicdan azabi cekerim, elimde degil, biraz da gorgu meselesi bu. Sadece onun degil arkadaslarimin, annemin, kardesimin, hatta gorumcemin vs herkesin dogumgununu illa hatirlayacagim, kutlayacagim.

En guzel cozum o zaten, kendime guller alip vazoya koymak:) Hatta internetten yollayip, kapimda almak istiyorum:)

Son düzenleme:

Degil mi ya? Ben de hic kimsede duymadim, gormedim kiz istenirken bile cicek alinmadigini, kac kere de soylemisimdir oysa istemeye gelirken cicekle gidilecegini, ciceksiz istenen tek kiz ben miyim acaba???

bence o özel günlere cokta anlam yüklenmemli..

Aslinda ben de ozel gunlere cok anlam yukleyen biri degilimdir de hediyelesmek de fena birsey degil ya, hele de esler arasinda muhabbeti artirir bir tane gul bile. Hediye almayi angarya olarak degil de, esim icin feda olsun, o mutlu olsun diyerek, icten gelerek almak lazim bence. Ozel gunler bahane, onlar da olmasa hic hediye, cicek alamayacak, hic hatirlanmayacagiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…