Hiçbir şey yapmak istemiyorum

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Merhaba hanımlar.. 1 yıllık evliyim. Evlenmeden önce özel sektörde çalışıyordum. Evlendikten sonra kpss ye ve diğer bazı kamu sınavlarına çalışmak için işten ayrıldım. İyi bir mesleğim var ancak çalışmıyorum geçici olarak. Evlendiğimden beri 12 kilo aldım. Bu durum canımı çok sıkıyor ama diyete de başlayamıyorum. Son zamanlarda canım hiçbir şey yapmak istemiyor. 2 ay sonra çok önemli bir sınavım var ancak çalışamıyorum. İçimden çalışmak gelmiyor. Sürekli evde uyumak istiyorum. Dışarı çıkmak istemiyorum.

Yazdığınız şeyler depresyon belirtileri olabilir. Psikologa danışmanızı öneririm. (Psikiyatr değil psikolog, eğer psikiyatra gitmeniz gerekirse psikologunuz sizi yönlendirir zaten)
Bunun dışında kendi kendinize yapabileceğiniz şeyler var. Yapmak istedikleriniz veya yapmanız gereken listesi yapın kendinize. Mesela dışarı çıkıp önceden sevdiğim bir yerde tatlı yemeye gideceğim. Bir arkadaşımla buluşma ayarlayıp buluşacağım. Diyet yazmışsınız onun yerine küçük şeylerle başlayabilirsiniz mesela artık cips almayacağım gibi. Aklınıza gelen bütün küçük şeyleri yazın. Daha sonra eğer hiç yapmıyorsanız günde bir tane yarım saatlik aktivite yapmaya çalışın. Mesela şal ihtiyacınız vardır kendinize çıkıp şal bakarsınız. Yaptıklarınızı da yapmak istediklerim listesinden yaptıklarım listesine geçirin. Yan yana dursun bu listeler. Yapabildiklerinizi görünce kendinize inancınız yerine gelir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bir de unutmayın bu geçici bir durum. :)

evde oturunca herşeyi yapabilirim, zamanım bol diye düşünüyo insan ama işte öyle olmuyor bi miskinlik çöküyor, hiç bişey yapmazken buluyosun kendini... bence kpss için bi kursa falan git, aynı amaç uğruna çalışan insanları görünce gaza gelirsin, hem sosyalleşip hem miskinliğini atarsın

Kpss ye mayıs ayında girdim yani sınav geçti :) Neden çalışmadığımı belirtmek iöin öyle yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…