- 9 Şubat 2019
- 2.884
- 5.569
- 108
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
allah şifa versin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biliyorum derman aramak değil niyetim teşekkür ederim bir iki insanla iletişimde olmak sadece. Kurslar spor sınavlar çok hedef koydum kendime o aşamayı çoktan geçtik şu an 6 dan beri evdeyim 5 dk gibi hissediyorum ders çalışmam lazım sadece öğürme hissim var şimdi hava almaya çıkacağım.çok yalnız kalmışsınız ve kimseyle görüşmeyip yapacak başka yapacak birşey de olmadığından sadece psikolog ile görüşüp onun dışında sanırım sürekli yaşadıklarınızı düşünüyosunuz. bazen geçmiş susmuyor malesef sürekli hafızanda tekrarlıyor. büyük şeyler öyle tamamen geçmez illa ki izi kalır ama en iyi yolu da başka şeylere odaklanmak. bir hobi edinmek, bir aktivite yapmak. ben şuan 1000lik puzzle ile uğraşıyorum sıkıntıdan mesela. tabi bunları yazarken sizin olayların bu kadar basit olmadığını da biliyorum ama başka birşey söylemek aklıma gelmiyor
Haklısınız, böyle çok ciddi travmalarda terapisti değiştirmek en başa dönmek gibi oluyor. Şu an yaşadıklarınızı iyice aktarın terapistinize. İlaç tedavisi de varmış, ilacın dozunu minicik bir artırsalar mı acaba? Bunu sorun.yeni bi psikolog demek her şeyi baştan anlatmak demek. Bu tabiri caizse ciğerime kadar biliyor karsısına oturduğum da elimden kolumdan anlıyor. gücüm yok başkasına gitmeye
Psikiyatrik rahatsızlıkla alelade can sıkıntısını karıştırmayın Allah yaşatmasin çok zordur bu rahatsızlık çikolatayla kahve psikiyatrik hastalığı tedavi etmez.Ablacım derdin nedir peki? Buraya yazarsan insanlar da öneride bulunur. Travmaların neler?
Boşver uyku ilacını falan çikolata yok mu? Bir paket aç yanına da kahve koy ohhh mis.
Psikiyatrik tedaviyle psikoloğa eş zamanlı gidiyormuş zatenÖncelikle çok geçmiş olsun. Bence psikolog değil psikiyatriste gitmelisiniz. Çünkü bu kadar uzun tedavilerde psikolog yeterli olmayabiliyor. Bir arkadaşımda uzunca bir süre psikolog terapileriyle tedavi olmaya çalıştı daha sonrasında psikiyatriste çözüm buldu. Tabiki bu sadece bir öneri en doğrusunu siz bilirsiniz.
Psikiyatrik rahatsızlıkla alelade can sıkıntısını karıştırmayın Allah yaşatmasin çok zordur bu rahatsızlık çikolatayla kahve psikiyatrik hastalığı tedavi etmez.
Derdini hafife alıyormuşsunuz gibi hissettim kusura bakmayınDövseydiniz keşke. Doktor değilim, konu sahibesine tedavi yapamam ki. Yazıp rahatlamak ister mi ancak onu sorarım, rahatlaması için bir şeyler yazarım. Konu sahibesi ilaç yutucam yazmış psikolojik problemlerinin olduğu belli, ben de eşşek değilim kendisi de zaten doktora görünüyorum demiş. Sizce ne yazayım buraya?
Bu kısım yüzde 90 doğruAyriyeten forumu yoğun olarak kullanan üyelerden hiç birinde dert dinleme birinin sıkıntısına derman olma iki çift güzel söz söyleyip yükünü hafifletmek gibi birşey asla ama asla görmüyorum aksine üstüne ekliyor dalga geçiyor yaşadığı sıkıntısı küçümsüyor ve var olan moralini bile sömürüyorlar. Aleni aleni alay ediliyor çok zaman.
Teşekkür ederimCanım benim dua edeceğim senin için zira somut olarak yapabileceğin herşeyi yapmışsın zaten
Derdini hafife alıyormuşsunuz gibi hissettim kusura bakmayın
3 saatlik yürüyüşün ardından geldim eve konuyu açtıktan sonra çıkmıştım. Yorulurum uyurum dedim olmadı. Yazdıklarınızın yüzde 80 i bende yaşadım ilaç yoğun bakım kısmı hariç. Onu yaparsam çıkmak istemem çıkarsam da yaptım diye kendimi hiç affetmem.Son üç buçuk yıldır anksiyete bozukluğunun da eşlik ettiği bir depresyondayım. Ya da depresyondaydım. Bunun 2,5 yılında psikiyatrik destek de aldım. Hâlâ almaya devam ediyorum.
Depresyonum anksiyete bozukluğum arada stabil seyretse de sürekli arttı. Geçen yılın ağustos ayında bir sinir krizinin ardından ilk panik atağımı yaşadım. O kadar kötüydü ki... Ölüyorum sandım. Hastaneye koşturdum tabii fiziksel olarak hiçbir şeyim yok. Bir ay sonra tekrarladı.
Ailemle de aram kötü o zamanlar. Zaten duygusal olarak istismar edildiğim bir çocukluğum oldu. Son bir yıla kadar da öyleydi. Onun da etkisi büyük en büyük etki o zaten. O zamana kadar da 1,5 yıl düzenli psikiyatriste gitmiştim ama ilaç yazıp gönderiyor terapi yok bir şey yok. Bir yandan ailemle aram kötü. 12 ayın 10 ayı kötü. Akşam yatıyorum hiçbir sorun yok sabah kalkıyorum bana küsmüşler. Sebep yok. Buraya çok girmeyeceğim. Annem ikinci panik atağımdan sonra bana anlayışlı ve çok iyi davranmaya başladı ama yok.
Yeniden psikiyatriye ve ilaca başladım. Bu seferki psikiyatristim çok iyiydi çok emeği var bende. Her hafta gittim. Doktorum elinden geleni yaptı ben çabalıyorum, ilacımın dozu artıyor ama yok. Ben iyi olamıyorum. Çok kötüyüm, çok mutsuzum. Kendimden nefret ediyorum. Sürekli kilo veriyorum. O kadar nefret ediyorum ki kendimden hasta olunca hastaneye gitmeyi hak etmediğimi düşünüyorum. Sevdiğim bir şeyi yiyince suçlu hissediyorum. Zaten hep suçlu hissediyorum.
En son Mart ayındaydı bir gün, o günü hiç unutmayacağım, çok kötü bir dönemdeyim terapide doktoruma da öfkemi kustum ve artık tamam dedim ben hiçbir zaman iyi olamayacağım. Dayanamıyorum ben artık. Çıldıracağım. Ben bu dünyada yapamıyorum. O gün sevdiklerime veda mektupları bıraktım ve aşırı dozda ilaç aldım.
Bu bana yoğun bakımda 4 güne mal oldu. O psikolojiyi tahmin et artık. O hastanede elektrotlarım, serumum, tansiyon aletim çıktığında ve ilk kez kendi kendime sağlam adımlarla basarak tuvalete gittiğim andaki duygularımı anlatamam sana.
İyi ki ölmemişim. İyi ki istediğim olmamış. O veda mektupları iyi ki hiçbir zaman sahiplerine ulaşmamış. Hiç geçmeyecek sanırdım. Çıldıracak gibi olurdum. Geçiyormuş. Psikiyatristim değişti teknik sebeplerden dolayı. Eskisi de çok iyiydi şimdiki de çok iyi. Birlikte terapi ve ilaca devam ediyoruz. Her gün iyileşiyorum. O günlerde bunu hayal bile edemezdim.
Bunları yazmak benim için çok zor ama şunu bil diye yazıyorum; inan geçecek ve geçtiğinde şimdikinden çok daha güçlü olacaksın. Yeter ki pes etme![]()
Bakın bu bir otomatik düşünce. Kişiselleştiriyorsunuz. Tabii ki sizin yüzünüzden yorgun değil sizden başka da bir sürü hastası var.Yorgun olmasından kendimi sorumlu tutuyorum çünkü hiçbir seanstan sonra 6 gün rahat vermedim.
Onu yazarken kişiselleştirdiğimin farkındaydım. Ben kimseye derdimi anlatmamayı öğrendim. Buna hakkım yok. Bana da anlatılsın istemem çünkü çare olamam. Çözüm içimizde her şeyin farkındayım. Farkında olmasam belki iyi olmam için inancım kalırdı.Bakın bu bir otomatik düşünce. Kişiselleştiriyorsunuz. Tabii ki sizin yüzünüzden yorgun değil sizden başka da bir sürü hastası var.
Ne kadar çok otomatik düşünce var hayatınızda değil mi sizi yıpratan? Bunları bulmak bile çok önemli.
Konuşmaya ihtiyacınız olduğunda bana yazabilirsiniz. Ders çalışmam gerektiği için her an bakamayabilirim ama gün içinde mutlaka bakarım.
Şu an inanmıyor olsanız da iyileşeceksiniz![]()
Neden hakkınız olmasın? Herkesin var da şu dünyada sizin mı hakkınız yok derdinizi anlatmaya? Çözüm içimizde evet ama otururken birden gelmiyor. Uzun bir sürecin ürünü ve bunun için birilerinden yardım almamız gerekiyor.Onu yazarken kişiselleştirdiğimin farkındaydım. Ben kimseye derdimi anlatmamayı öğrendim. Buna hakkım yok. Bana da anlatılsın istemem çünkü çare olamam. Çözüm içimizde her şeyin farkındayım. Farkında olmasam belki iyi olmam için inancım kalırdı.