Hiçbir sorunumuz yok ama hamile kalamıyorum, bunalımdayım

nurbanuelvin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2024
50
20
3
29
Kızlar merhaba. 2024 Kasım ayından beri çocuk deniyoruz. Kan tahlillerimiz, eşimin sperm ve hatta doppler ultrason görüntüleri, benim vajinal ultrasonlarım, son olarak da hsg her şey iyi çıktı. Yapacak bakacak başka şey de kalmadı. Ama hamile kalamıyorum. Etrafımda herkesin hamilelik haberini duyuyorum ve ben bunu yaşayamayacak mıyım diye sürekli bunalımdayım. Yumurtlama takibi de yaptım olmadı. Martın ortasında hsg çekildim. Tam 4 ay geçti yine olmadı. Doktorlar Aralık, ocak ve şubat aylarını saymıyor çünkü o üç ayda benim oto immun sistem hastalığım nüksetmişti (ağır kurdeşen döküyorum) hatta öyle bir hale geldim ki dört bir yanımda lenflerim şişti. Doktorlar bunun hem stresten hem de vücudumun sperm ve döllenmeye hemen alışamamasından olabileceğini söylüyor. Çünkü bağışıklık sistemim genel olarak tepkisel. Ama ben anlamıyorum insanlar ilk aydan gebe kalırken benim vücudum neden kabul etmesin :((
Benim gibi herhangi bir kadın hastalığı olmayan, eşinden de sorun olmayan ama hemen hamile kalamayan var mı:(

Kızlar merhaba. 2024 Kasım ayından beri çocuk deniyoruz. Kan tahlillerimiz, eşimin sperm ve hatta doppler ultrason görüntüleri, benim vajinal ultrasonlarım, son olarak da hsg her şey iyi çıktı. Yapacak bakacak başka şey de kalmadı. Ama hamile kalamıyorum. Etrafımda herkesin hamilelik haberini duyuyorum ve ben bunu yaşayamayacak mıyım diye sürekli bunalımdayım. Yumurtlama takibi de yaptım olmadı. Martın ortasında hsg çekildim. Tam 4 ay geçti yine olmadı. Doktorlar Aralık, ocak ve şubat aylarını saymıyor çünkü o üç ayda benim oto immun sistem hastalığım nüksetmişti (ağır kurdeşen döküyorum) hatta öyle bir hale geldim ki dört bir yanımda lenflerim şişti. Doktorlar bunun hem stresten hem de vücudumun sperm ve döllenmeye hemen alışamamasından olabileceğini söylüyor. Çünkü bağışıklık sistemim genel olarak tepkisel. Ama ben anlamıyorum insanlar ilk aydan gebe kalırken benim vücudum neden kabul etmesin :((
Benim gibi herhangi bir kadın hastalığı olmayan, eşinden de sorun olmayan ama hemen hamile kalamayan var mı:(
ben tam evleneli bir sene olmuştu da gebe kaldım. hatta bir sene boyunca çocuk olmayınca beni tüp bebek servisine yönlendirdiler hormon tahlili yapıldı, değerlerim iyi çıkmayınca tekrarlayıp teyit etmek istediler sonucu. bir daha adet görmediğim için yaptıramadım ilk gebeliğim öyle oldu. burada da çok okudum tam senesi dolana kadar gebe kalamayanları vücut gebeliğe alıştırıyor kendini heralde bilemiyorum ama merak etmeyin sonrası geliyor hep. siz uyku düzeninize ve beslenmenize dikkat edin. sigara kullanıyorsanız bırakın bence onun çok etkisi var kandaki oksijen seviyesini düşürdüğünden büyük engel oluyor gebeliğe ve sürdürmeye. geçmiş olsun ama merak etmeyin tüm testler temiz ise eninde sonunda mutlaka gebe kalırsınız.

ben tam evleneli bir sene olmuştu da gebe kaldım. hatta bir sene boyunca çocuk olmayınca beni tüp bebek servisine yönlendirdiler hormon tahlili yapıldı, değerlerim iyi çıkmayınca tekrarlayıp teyit etmek istediler sonucu. bir daha adet görmediğim için yaptıramadım ilk gebeliğim öyle oldu. burada da çok okudum tam senesi dolana kadar gebe kalamayanları vücut gebeliğe alıştırıyor kendini heralde bilemiyorum ama merak etmeyin sonrası geliyor hep. siz uyku düzeninize ve beslenmenize dikkat edin. sigara kullanıyorsanız bırakın bence onun çok etkisi var kandaki oksijen seviyesini düşürdüğünden büyük engel oluyor gebeliğe ve sürdürmeye. geçmiş olsun ama merak etmeyin tüm testler temiz ise eninde sonunda mutlaka gebe kalırsınız.

Ben sigara kullanmıyorum, eşim kullanıyor ama değerleri iyi çıktı, zaten son birkaç aydır da azalttı bırakma aşamasında. Her ay regl olunca aynı bunalımdan o kadar yoruldum ki:( ne yapacağımı bilmiyorum

Foliborn Myforce isimli takviyeyi öneririm 3 ay kullanın ben 1 bucuk ay kullandıktan sonra hamilelik haberimi aldım bizde de net bir sorun yoktu💖 sanırım biraz vaktini bekliyor biraz da stres etkiliyor diye düşünüyorum. Bu takviye de içerisindeki vitamin ve minareler ile yumurta kalitesini ve döllenmeyi destekliyor doktor önermişti bana eczaneden alabilirsiniz 🎀

Seni şuan çok iyi anlıyorum ama isyan etmek olmaz herşey Allahtan herşeyin bir zamanı vardır şuan hamile kalsan belkide hasta bir bebeğin olacak merak etme en doğru en güzel zamanda en güzeli olcakak 1.5 senenin sonunda hamile kaldım bende de hiçbirşey yoktu eşimdede bütün herseyı yaptırdım birşey cıkmadı yanı en son aşıla yaptırmaya karar vermıştıkbir ay gectı doktorum yapmadı bıraz kılo ver bu ay 1-2 kılo dıye yolladı sonra hıc yukselmeyen prolaktınım yukseldı o ay oncekı ayda bakılmıstı bırsey yoktu kş oncekı senelerde de baktırdım hep normaldı kısmet iste prolaktının sınırda dostınex kullan dedı yıne yolladı ve o ay hamıle kaldı yanı o ay ben sülükte yaptırdım kuyruk sokumuma ilaç bırsey tedavı olmadıgı ıcın hacamat sülük falan yaptırmayu dusundum o ay detaylı bır temızlık vardı evımde badana falan oların yerlerını degıstırdım bılmem ne aşırı yogun bır aydı eşimle gorusmeye bıle vakıt olmamıstı hamılelık o ay aklımın ucundan gecmedı zçsadece adet olayım aşılamaya baslayım artık diye dusunuyordum ve o ay hamıle kaldım gerçekten hamile kalmak ıcın aklından atıcaksın dıyorlar ta o dogru bende dıyordum bır ınsan nasıl unutur dusunmez ama oluyormus demekkki once kendını rahatlatman kafan rahat olması lazım stres en büyük etmen bu durumda ki hakkında hayırlısı olsun☺️

Birsürü sebebsiz infertilite anne adayları var .

Kuzenım mesela hıc bısey bulamıyorlar 5 senedir ne testler yaptılar ne doktorlar gezdiler 4 başarısız deneme tüp bebek . Mutlaka bi zamanı vardır diye bekliyorlar Allah tan başka umutları kalmadı .

Back
X