• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbirşeye karışılmaması

İşte o noktada 2.dedigim seçeneğe kalıyor, birisi gelip ne lazım diyene kadar bekleyecek. Başka yolu var mı? Ya kızı istemiyorlar ya kız tarafı yapsın diye bekliyorlar ya da elleri müsait değil olunca lafını ederler. Seçenekler bunlar yani yapacak bir şey yok.
Kız tarafı oldu olacak kızlarını alın buyrun bu bizim kız hiçbişeye gerek yok desin. Valla bilemedim ya….

Üslubunu düzelterek konuş ne terbiyesizisniz ya. Parazit ne demek? Size şu an bu tavırla konuşan kim varda sen parazit diyorsun?
Adamın umrunda değilsin, sallamıyor bile seni, sanki yakama nerden yapıştı gibi bir tavrı var, sen korumaya devam et. Akıllanmazsın.

Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
Bende seninle benzer durumları yaşadım. Hiçbir katkıları olmadığı gibi dugunden sonra sürekli sudan bahanelerle para altın istediler. 8 yıllık evliyim hala oyleler. Kendimi gectim, cocuklarıma çorap bile almadilar ama kendilerinin gereksiz ihtiyaçlarını dayatirlar. Gelirleri iyi bu arada. İnsanın zoruna giden bu olmasa hadi yok yapmadılar dersin. İhtiyacim yok şükür, ama insan bekliyor dusunulmek değer görmek istiyor. İlk evlendigimde sorun etmedim ama baktım enayi yerine koyuyorlar zoruma gitmeye başladı. Mesafeyi koydum çok görüşmüyoruz. Geriye dönüp baktığımda çoğu şeyden fedakarlik ettigim için kızgınım kendime. İyi düşün taşın gerçekten zor böyle insanlara katlanmak. şimdiki aklım olsa aslaaa evlenmezdim:((

Bende seninle benzer durumları yaşadım. Hiçbir katkıları olmadığı gibi dugunden sonra sürekli sudan bahanelerle para altın istediler. 8 yıllık evliyim hala oyleler. Kendimi gectim, cocuklarıma çorap bile almadilar ama kendilerinin gereksiz ihtiyaçlarını dayatirlar. Gelirleri iyi bu arada. İnsanın zoruna giden bu olmasa hadi yok yapmadılar dersin. İhtiyacim yok şükür, ama insan bekliyor dusunulmek değer görmek istiyor. İlk evlendigimde sorun etmedim ama baktım enayi yerine koyuyorlar zoruma gitmeye başladı. Mesafeyi koydum çok görüşmüyoruz. Geriye dönüp baktığımda çoğu şeyden fedakarlik ettigim için kızgınım kendime. İyi düşün taşın gerçekten zor böyle insanlara katlanmak. şimdiki aklım olsa aslaaa evlenmezdim:KK43:(
Hiçbişey sorup konuşmadılar mı

Ne kayınvalidem ne kayınpederim ne de herhangi biri daha ne bana ne aileme örfünüznedir isteğiniz nedir nasıl bir yol izleyelim kına nasıl olsun yapalım mı veya düğün nasıl olsun yapalım mı diye sormadı. Eyşa konusuda öyle kimse bunun bile konusunu açmadı. Sizde bu aşamalar bu konuşmalar nasıl oldu kızlar
İsteme olurken aileniz taki istemedi mi

Ben size bir şey diyeyim mi, sizin bu evlilikten malesef bir cacık olmaz. Siz düğün yapıp, ev kurup evlenseniz de buraya daha çok konu açarsınız o cimri ve enteresan nişanlınız ve ailesi ile ilgili.
Konuya gelecek olursak, mantıklı düşünmüyorsunuz. Dışarıya verdiğiniz izlenim 20 yaşında evlenme meraklısı genç kız. Çalışmıyorsunuz, belli ki bir birikiminiz yok, sevgiliniz deseniz etliye sütlüye karışmaz belli ki maddi olarak ondan da bir şey çıkmaz, çıksa da yapmaz hesabı bile böldürüp işsizken size ödetiyor. Sizin işiniz ailelere kalmış. Kaldı ki adamın ailesi de düğün yapmaya, ev düzmeye pek meraklı değil ki ne yapacağız, nasıl bir yol izleyeceğiz diye aramıyorlar bile. Şuan üç maymunu oynuyorlar.
Önce şunu bir kavrayın, aileler çocuklarını evlendirmek, ev düzmek, düğün yapmak zorunda değiller. Ha maddi durumu el veriyordur, gönlünden kopar yardım eder, düğün yapar ama kesinlikle ailesi yapacak diye bir olay yok bunu bir anlayın önce. Aile evladını büyütür, okutur, iş sahibi olunca da elini eteğini çeker üzerinden. Diğer bir mevzu ise, sizin nişanlınız ailesine gidip "baba, anne ben yazın düğün düşünüyorum, fikriniz nedir, nasıl yapalım, bi karşı tarafla da görüşüp konuşalım, netleştirelim bu mevzuyu " diye alır karşısına konuşur, bir yol izler. Ama bence sizin nişanlınızda da pek evlenme, düğün yapma hevesi yok ki bekliyor sadece. Ee bekleyerek bir yere varılmaz, insanlar konuşa konuşa anlaşıyor ya hani...
Şu adamla da evlenirseniz yakacaksınız başınızı, demeden geçemeyeceğim.

Ne demek istediğimi siz anladınız.
Ailesiyle konuşmuyor. Bi konuşalım demiyor. Böyle böyle düşünüyorum demiyor

Nolacak bilmiyorum. Napmam lazım bilmiyorum

Diğer konularınızı da biliyorum. Kusura bakmayın ama saçma sapan bir ilişkinin içindesiniz. Buradan bakınca görünen o ki bu evliliğe gönlü olan sadece sizsiniz. Bir insan kendine bunu neden reva görür bilmiyorum. Ne yapmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz ama cesaretiniz yok. Umarım çok geç olmadan o cesareti bulursunuz.

Ben size bir şey diyeyim mi, sizin bu evlilikten malesef bir cacık olmaz. Siz düğün yapıp, ev kurup evlenseniz de buraya daha çok konu açarsınız o cimri ve enteresan nişanlınız ve ailesi ile ilgili.
Konuya gelecek olursak, mantıklı düşünmüyorsunuz. Dışarıya verdiğiniz izlenim 20 yaşında evlenme meraklısı genç kız. Çalışmıyorsunuz, belli ki bir birikiminiz yok, sevgiliniz deseniz etliye sütlüye karışmaz belli ki maddi olarak ondan da bir şey çıkmaz, çıksa da yapmaz hesabı bile böldürüp işsizken size ödetiyor. Sizin işiniz ailelere kalmış. Kaldı ki adamın ailesi de düğün yapmaya, ev düzmeye pek meraklı değil ki ne yapacağız, nasıl bir yol izleyeceğiz diye aramıyorlar bile. Şuan üç maymunu oynuyorlar.
Önce şunu bir kavrayın, aileler çocuklarını evlendirmek, ev düzmek, düğün yapmak zorunda değiller. Ha maddi durumu el veriyordur, gönlünden kopar yardım eder, düğün yapar ama kesinlikle ailesi yapacak diye bir olay yok bunu bir anlayın önce. Aile evladını büyütür, okutur, iş sahibi olunca da elini eteğini çeker üzerinden. Diğer bir mevzu ise, sizin nişanlınız ailesine gidip "baba, anne ben yazın düğün düşünüyorum, fikriniz nedir, nasıl yapalım, bi karşı tarafla da görüşüp konuşalım, netleştirelim bu mevzuyu " diye alır karşısına konuşur, bir yol izler. Ama bence sizin nişanlınızda da pek evlenme, düğün yapma hevesi yok ki bekliyor sadece. Ee bekleyerek bir yere varılmaz, insanlar konuşa konuşa anlaşıyor ya hani...
Şu adamla da evlenirseniz yakacaksınız başınızı, demeden geçemeyeceğim.
Hiçbir yol şu an izlenmiyor hanfendi. Bekliyorum sadece nolcak diye. Bi süredir bekliyorum

Hiçbişey sorup konuşmadılar mı
Ne sorması nişana gelmediler. Uzaktan akrabaları geldi sadece. Onlarda konu mankeni gibi oturup gittiler. Dugunde de kayınvalidem alınmış onu cagirmamisiz ev düzenlerken. Bir tek ignen yok evimde ne diye çağıracam , hem düğün sahibi sensin davetmi bekliyorsun. Çok pişman olursun . Görgüsüz, saygısız, bencil insanlarla olmuyor . Ben sustum uyum gösterdim faydasını görmedim. Sinir olup oturuyorsun..

Back
X