- Konu Sahibi elifertoygurci
-
Merhaba Eliftoygurci, bence bu şekilde sakın deneme yapma. Çok fazla risk var. 1.si hamile kalırsan dış gebelik olma ihtimali çok yüksek 2. si normal hamilelikte de bebeğini kaybetme riskin çok yüksek. Sıvının az çok olması önemli değil. Rahme aktığı zaman o sıvı bebeği öldürüyor.
Benim başıma geldi oradan biliyorum hemde 2 si birden.
Toplamda 1 aşılama, 3 de mikro enjeksiyon denemem var.
İlk doktorum rahim filminde sağ tüpün tıkalı olduğunu gördü 2009 mart ayında ama önemli değil dedi. Ama 2007 den beri uğraşıyorduk ve bir türlü hamile kalamıyordum. Doktor değiştirdim o da önce aşılama önerdi. Denedik olmadı. Ekim 2009 da ilk mikro enjeksiyonu denedik toplamda 5-6 embriyo oluşmuştu. 2 adet yerleştirilecek kalan kısmı da dondurulacaktı. Test olumlu olmasına rağmen sonuç düşük. Doktorum bana olumlu düşünmediğim için böyle birşey yaşamış olabileceğimi söyledi. 1,5 ay sonra dondurulmuşlarla denedik sonuç olumsuzdu. Bu esnada kuzenimin eşi de 5 ya da 6. denemesinde hamile kalmış ve doğum yapmıştı. Tüplerde sıvı birikmesini ilk ondan duydum. Dr. Ların bu teşhisi koyamamaları yüzünden boşu boşuna 5 tedavi görmüş en son teşhis konulup tüpler çıkartıldıktan sonra ki ilk denemde hamile kalmıştı. Bende konuyu dr. umla paylaştım önemsemedi sende yok dedi ama benim içime kurt düşmüştü. Ocak ayında Memorial IVF de Prof. Dr. Semra Kahramandan randevu aldım ilk muayenede tıkalı olan tüpte sıvı birikmesi tespit edildi ve tedavi öncesi bunun rahimle bağlantısının kesilmesi gerektiğini ameliyattan sonra 2-3 ay ara verip dinlenip mikro enjeksiyon tedavisine başlanabileceğini söylediler. Aksi takdirde hamile kalsam bile bu sıvı rahme aktığı zaman bebeği öldürürmüş. ( ilk denememde büyük ihtimalle başıma gelen).
Ocak sonunda laparoskopik operasyon ile sağ tüp ve rahim bağlantısı kesildi (ama tüpü çıkartamadılar çünkü bu süre içinde tüp iyice tahrip olmuş kendi etrafında dönmüş yumurtalığın arkasına girmiş vs. vs) ameliyat sonrası doktorlarım hemen denemeye başlayabileceğimizi rahmin ve yumurtalıkların hazır ılduklarını söylediler ve ilk adetimle
( ameliattan sonra 10 şubatta oldum) tedaviye başladık. Ve tataamm martın ilk haftası hamile olduğumu öğrendik. Şimdi kızım 28 aylık çok şükür. Darısı hayırlısı şle tüm isteyenlere... Ama daha bitmedi ameliyat sonradı aslında normal olarakda hamile kalabilirdim çünkü hala sağlıklı ve açık bir tüpüm vardı ama onca yıl deneme bizi öok yormuştu dolayısı ile yardımla hamile kalmayı bizde istedik. 2 . Çocuk için normal yolu denemye karar verdik ve aralık ayında denemelere başladık ama o ay normal hünümde normal mir şekilde adet gördüm neyse dedim. Derken adet bitiminden 2 gün sonra tekrar kahverengi akıntı gelmeye başladı eyvah dedim bu normal değil. O gece de (pazar) çok ciddi ağrı başladı sabah hemen doktora gittik. Meğerse ben 1,5 aylık hamileymişim ve maalesef bu seferde dış gebelik. Allahtan başıma kötü birşeyler gelmeden sadece iğne ile hamileliğe son verildi. Ve dün de 2. Kez ameliyata alındım. Sol tüp de de hidrosalpenksi başlamış bu yüzden dış gebelik yaşamışım. Sonuç sol tüp çıkartıldı. Biraz dinlendikten sonra tedaviye istediğim zaman başlayacağım.
Diyeceğim şu ki; bu hastalık ilerleyen bir hastalık. Sıvı birikmesi şimdilik az olabilir ama çoğalabilir. Bence maddi manevi hiç riske girme ve hemen ameliyat ol. Şimdi misafirim geldi geçmiş olsuna. Merak ettiğin birşeyler olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım.
merhabalar konunun üzerinden 1 yıl geçmiş ama benim de sanırım böyle bir sorunum var.
40 gün önce dış gebelik teşhisiyle apar topar ameliyata alındım sağ tüpümden.
bu 40 günün sonunda özenle araştırdığım bir doktora gittim dün. doktorum ameliyat raporumu yorumladı durumumun ne olduğunu tam bilmek adına. her iki tüpümde de, bir zamanlar bilmediğim ama geçirdiğim enfeksiyondan kaynaklı yapışıklık(ki ben sağdan geçirmiştim dış gebeliğimi) VE hidrosalpenk olduğu yazıyormuş.
ama sol taraftan da iyice emin olmak adına mayısta rahim filmi çekip sonucuna göre karar verelim dedi.
eğer temiz çıkarsa normal yolu deneyelim, çıkmazsa laparoskopi ile kanalları rahimden ayırıp tüp bebek tedavisine gitmemiz gerekecek dedi.
neden ayırıcaz kanalları ; çünkü sen bebek yaptıktan sonrada ilişkide bulunacaksın yanlışlıkla hamile kalırsan yine dış gebelik yaşarsın dedi.bu riski göze alamayız dedi.
umutdm arkadaşım sen bu konuda çok bilgilisin ben ilk defa dün öğrendim bu durumumun bu kadar ciddi olduğunu.rahim filmi çekilmiş miydin sen???
doktoruma güveniyorum tabiki ama yaşım da 36 ve ilk bebeğim olacaktı
Arkadaşım geçmiş olsun. Benim de yaşım 36. Ben de hsg yaptım. Hidrosalpenks bulgusu gördü operatör. Ama profesör bir problem olmadığını söyledi. Rabbimin gücüyle çalışmalarımıza başladık bu ay 2. Ayım. İnşallah hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günleri görürüz.
teşekkür ederim arkadaşım Allah kimseye dış gebeliği tecrübe ettirmesin.
canım öncelikle Allah bekletmeden sağlıkla bebişini nasip etsin inşallah en kısa zamanda.
bu hidrosalpenk araştırdığıma göre bebeği de düşürebilen bir sıvıymış ben ondan da korkar oldum ne yapacağımı şaşırdım kaldım.senin doktorun bununla ilgili bir şey söylemedi mi acaba ?
İşlemi yapan operatör hidro... bulguları var yazdı rapora. Prof. Gorunce hidroalpenkse dair herhangi bir durum gormedi, hamileliğe elverisli dedi kalamaz iseniz esinin sperm sayısına baktır dedi.. Hsg yi ikinci kez yaptırmayı düşünüyorum yaza doğru...ben dua ile ve ümid ederek çalışıyorum su sıraeger bir iltiabi durum var ise dış gebelik veya embriyoya zarar veriyormuş diye duymuştum ben de...
ah canım ya bende Allaha dualara sığınıp risk alıp deniycem senin gibi hsgden sonra sanırım. işte burdan okuduklarım hep düşük riski olduğuyla ilgiliydi hidrosalpenksin.
beni haberdar et merak ederim durumunu canım. bende rahim filmimi bu aya aldırdım. bir 10 güne çekilmiş olacağım adetimi bekliyorum haber veririm bende sana. Allah yüzümüze gülsün inşallah :))
Bahsettiğiniz rahatsızlık rahim filmiyle belli olyor mu yoksa laparoskopi mi olmak gerekiyor :26:
ah canım ya bende Allaha dualara sığınıp risk alıp deniycem senin gibi hsgden sonra sanırım. işte burdan okuduklarım hep düşük riski olduğuyla ilgiliydi hidrosalpenksin.
beni haberdar et merak ederim durumunu canım. bende rahim filmimi bu aya aldırdım. bir 10 güne çekilmiş olacağım adetimi bekliyorum haber veririm bende sana. Allah yüzümüze gülsün inşallah :))
Hsg yi öne aldırman çok iyi olmuş, zaman bizim için çok değerli. Mutlaka haberleşelim, kaybetmeyelim birbirimizi arkadaşım. Destek ve moral yaşamın her anında çok önemli.
evet rahim filmiyle belli oluyor. hatta derecesi fazlaysa ultrasonda dahi görülebiliyor
kesinlikle destek moral çok önemli. dış gebelik geçirdiğimde burada dış gebelik yaşayanların topiğinde moral topladım sayılır.
ikimizin de yaşı 36 aynı kaderi yaşıyoruz ama bu da Allah'ın bir imtihanı bizde güleceğiz inanıyorum canım.
İlk ameliyatımı 10 cm civarında büyük bir yumutalık kisti teşhisi konulduktan sonra dobler filmde hidrosalpenks olduğu tesbitedilmesine rağmen hiç anne olmamış 25 yaşında beni sırf para için açık ameliyat eden dr.cellat yüzünden normal yolla anne şansımı kaybettim ve ardından tekrarkatan kistler ve su toplayan tüpler yüzünden başarısız bu ameliyat yüzünden çapada 2 kapalı 1 açık ameliyat daha oldum sonucunda ekime tüp bebek raporu verdiler tüplerin rahme su kaçırmaması için kanalın rahme açılan ağzını da kapattılar fakat 4 tüp bebek denemesi yaptım sonuç hep negatif( ve hiç dış_ boş gebeliğim dahi oluşmadı çok üzülmüyorum....yumurta kalitem iyi embriyolar kaliteli olmasına rağmen neden olmuyor şimdi bunlar için pgt yaptıracağım ama artık tükendim Rabbim hepimize yardım etsin...
Geçmiş olsun canım zor süreçler atlatmışsın Rabbim çektiğin sıkıntıların karşılığını verir inşAllah benimde geçen sene gittiğim bir doktor ben kapalı başlarım ama gerekirse açığa dönerim demişti biz canımızı teslim ediyoruz onlar parayı düşünüyuor maalesef
Rabbim hepimizin yar ve yardımcımız olsun.... Rabbim dr.lara vicdan ve merhamet versin cidden çok yazıkediyorlar insanlara ...
İşe yaramayan sorun çıkara tüpleri tamamen alıyorlar ve güzel sonuçlanıyor doktorlar bu şekilde teadavi önermedi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?