- Konu Sahibi elifertoygurci
-
Ya yalvardım alın tüpleri diye artık kesilip biçilmekten usandım dedim yok dedi koruyucu hekimlik varmış artık o kanallardaki kan damarları varmış yumurtalıkları besleyen o yüzden almıyorlarmış :/ anlatacağın önermediler sadece su sızdıran yeri kapadılar
Rabbim yardımcımız olsun canım benim 2. denemem olacak benimde ameliyat olmam gerekli aslında sağ yumurtaligimdaki kist büyük şimdi tedavi gördüğüm dr ameliyatı onermedi tüp bebekle hamile birakabilisek sezaryana hem kist hem bebeği alırız dedi ama ilk deneme negatif embiryolar çok kaliteli demişlerdi ...bahsettiğin tedaviden sonra tuplerin sıvı geçiren kısmı kapandıktan sonra deneme yapıldı mı doktorlarında bildiği vardır bu şekilde pozitif sonuç alırsın inşallah
Ya yalvardım alın tüpleri diye artık kesilip biçilmekten usandım dedim yok dedi koruyucu hekimlik varmış artık o kanallardaki kan damarları varmış yumurtalıkları besleyen o yüzden almıyorlarmış :/ anlatacağın önermediler sadece su sızdıran yeri kapadılar
bence sen iyi bi doktora gidip durumunu anlat canım İstanbul tüp bebek merkezinde aret bey var ben oraya gıdıyorum bende capada 2 kere amelıyat oldum meğer tuplerımı alın dememe rağmen sadece bırını alıp dıgerını bırakmış serefsızler sımdı onlar yüzünden tekrar amelıyat olup tupumu aldırıcam ama bu sefer ozelde yaptırıcam amelıyatımıda aret bey yapıcak o tupu aldıktan sonra tedaviyle hemen hamıle kalıcaksın dedı bakalım ınsallah rabbım sıkıntılarımızı bıranon once gecırır
Benim çikolata kistlerim var geçen sene rahim filmi çekilmişti ve tüplerimin ikiside açık çıkmıştı bu sene ilk tüp bebek denemesinde tekrar rahim filmi çekilmedi açık diye ama negatif aldım doktorlar embiryoların çok kaliteli olduğunu söylediler 2 tane transver ettiler ama maalesef negatif martta dondurulmuş tedavisi yapılacak bahsettiğiniz rahatsızlık kafamı çok karıştırıyor acaba:26: tüplerden geri kaçan sıvımı öldürdü embiryoları neden tutmadı ikinci denememdede aynı olursa diye doktorlarda hiçbirşey demedi tutunmama sebebiyle ilgili kafam çok karışık
Evet benim +1 imtihanım daha var o da rahmim sola deviye yani ters... Ama sorun teşkil etmeyeceğini soyledi doktorum. Hayatın her aşaması Allah ın bir imtihanı arkadasım, haklısın. İnşallah sağlıklı sonuçlar alıp huzura doğru yol alırız.
İlk ameliyatımı 10 cm civarında büyük bir yumutalık kisti teşhisi konulduktan sonra dobler filmde hidrosalpenks olduğu tesbitedilmesine rağmen hiç anne olmamış 25 yaşında beni sırf para için açık ameliyat eden dr.cellat yüzünden normal yolla anne şansımı kaybettim ve ardından tekrarkatan kistler ve su toplayan tüpler yüzünden başarısız bu ameliyat yüzünden çapada 2 kapalı 1 açık ameliyat daha oldum sonucunda ekime tüp bebek raporu verdiler tüplerin rahme su kaçırmaması için kanalın rahme açılan ağzını da kapattılar fakat 4 tüp bebek denemesi yaptım sonuç hep negatif( ve hiç dış_ boş gebeliğim dahi oluşmadı çok üzülmüyorum....yumurta kalitem iyi embriyolar kaliteli olmasına rağmen neden olmuyor şimdi bunlar için pgt yaptıracağım ama artık tükendim Rabbim hepimize yardım etsin...
Allah sevdiği kullarını imtihan edermiş buna sevinmeliyiz.. rahminin ters olması sorun değil canım hiç kafana takma her şekilde bebeğini taşırsın. yeter ki sağlıklı şekilde hamile kalalım.
merhaba canım yaşadıkların çok zor şeyler. Allah böyle doktorlara imkan vermesin, bizleri de eline düşürmesin. ama artık tükendim demişsin ya..tam tükendim dediğin anda Allah yüzünü güldürecektir inan buna. burada ne mucizeler okudum, senin asla çocuğun olmayacak dedikleri insanlar hamile kalıp bebeklerini dünyaya getirdiler. elbette bizim de bebeklerimiz olacak , bir zamanı var ve o zamanı bekliyoruz. en hayırlı zaman çok yakında..şuan bize şer gibi görünen yarın hayır olacak.. dış gebelik yaşadım daha çok yeni. tüplerimde yapışıklık ve hidrosalpenks var ama ben kendimi toparladım pozitif düşünmeye çalışıyorum ve başaracağım. sen de böyle motive et kendini canım
kızlar benimde benzer şüphem var 3 deneme 3ündede düşük...rahim filmini yeni çektirdik tam olark sıvı için bişey denmedi ama iki tüpümdede hafif genişleme var enfeksiyon bilmem ne dediler,doktorum bunun tedaviye engel olmayacağını eğer sıvı birikmeside olsa tüplerde tıkanıklık olmadığından bir sorun doğurmayacağını söyledi..ve biz tedaviye başladık...naapmalıyım sizce laparoskopi ile tüplerimi aldırmalımıyım ...yine böyle bir düşük yaşamak istemiyorum..doktorumuza güvenmekten başkada bir çaremiz yokki...offf naapıcaz bilemiyorum
cnm doktorum rahimfilmi çektirmeye karar vermeseydik direk tedaviye alacaktı...bir engel görmedi çünki kendisi beni histereskopi yapmıştı ve hidrosalpenks bulguları yok dedi,ama ben emin olmak için bir ay sonraya erteledim ve film çektirdim,hafif genişlemeler vardı nasıl deyim tüplerin uçlarına doğru çok ufak,tüplerim açık,filmi normal buldu engel olarak görmedi hatta ben tekrar düşük yaşamak istemiyorum ne gerekiyorsa yapalım dememe rağmen beni rahatlattı,bakalım doktoruma güvenmekten başka çare yok,tüpleri aldırmayı bende istemiyorum hemde sadece süphe ile...arada derede kaldım rabbim yardımcımız olsun ve bize kısmet etsin inşallah bu sevinci,laparoskopiye gerek görmedi anlıcağınmerhaba tuanamasal
sıvı için hiç mi bir yorumda bulunmadı. zaten genişleme sıvının tüpleri deforme etmesinden ileri geliyor.demekki sıvı var içinde ama çok fazla deforme etmemiş anlaşılan. tüpleri aldırmak ta riskli çünkü yumurta rezervi azalma riski oluşuyormuş. şu etapta tüp bebeğe başlamadan laparoskopiyle bağlantıyı kesmek yeterli olacaktır diye düşünüyorm. bebek sahibi olduktan sonra eğer bir daha bebek istemezsek aldırabiliriz bence.
doktorun neye karar verdi ?
canım çok geçmiş olsun negatifle sonuçlandığına gerçekten çok üzüldüm.
geçen yıl çekildiğin rahim filminde varsa çıkması lazımdı aslında. eğer embriyoyu hidrosalpenk düşürdüyse şayet ,tüpünün içinde miktarı fazladır o zaman da filmde çıkması gerekmez miydi. tüplerin şişmiş görüntüsü var mıydı filmde acaba?
merhaba tuanamasal
sıvı için hiç mi bir yorumda bulunmadı. zaten genişleme sıvının tüpleri deforme etmesinden ileri geliyor.demekki sıvı var içinde ama çok fazla deforme etmemiş anlaşılan. tüpleri aldırmak ta riskli çünkü yumurta rezervi azalma riski oluşuyormuş. şu etapta tüp bebeğe başlamadan laparoskopiyle bağlantıyı kesmek yeterli olacaktır diye düşünüyorm. bebek sahibi olduktan sonra eğer bir daha bebek istemezsek aldırabiliriz bence.
doktorun neye karar verdi ?
Merhaba arkadaşlar, 4 kez tüp bebek denedim 4 de rahim ve embriyo kaliteli olmasına rağmen negatifti( şimdi bunun nedenini araştıracağım aama hidrosalpenks buna engel değil onun tesbiti ve düzeltilmesi için gerekli operasyonları geçirdim peki neden olmuyor (( genetik mi pıhtılaşma mı bağışıklık mı nedir bunlara bir bkatılacağım inşaallah herşey yolunda gider...
cnm bugün kan testi yaptırdım negatifacaba bu hafif genişlik olayını aaştırmayıp doktoruma güvenerek hatamı ettim,4. tedavimdi,eğer yeniden deersem 5 olacak, napıcam nereye gidicem bilmiyorum
canım hayırlsı olsun hakkınızda inşlh, peki sen laparaskopi oldunmu yani bağlantılar kesildimi? genetik test yaptırın muhakkak ben geçen yıl kendim istedim yaptırdım bende mhftr c677t taşıyıcı çıktı..
Selam kizlar ben de hidrosalpenks ameliyati olucam. Daha once bir tupumu aldirdim simdi digeri de sismis onu da aldirmam gerekiyormus. Eger tuplerde genisleme varsa en azindan baglatmamiz gerekiyor diye biliyorum.
Yapan arkadaslar regli oncesi yada sonrasi farkediyoyurmu?
Bilginiz varsa cevaplarmisiniz lutfen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?