- 23 Mart 2021
- 1.364
- 1.019
- 83
- Konu Sahibi Srtgsprngs
Arastrdgmda aslında laparaskobide sonra normal hayatına çabuk dönüyorsun deniliyordu ama gecirdgin işlemlere göre çok fark ediyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Diyarbakır da oturuyorum bide hasta çocuğum var benim bırakamıyorum yoksa oraya giderdim. Bende dicle memorial le gidiyorum
Evet uğur değerDoktorunuz Uğur değer mi acaba bende Dicle memoriali düşünüyorum
Selam bende açık ameliyat oldum tüplerim alındı ilkinde miyomla beraber tek tüpüm alındı hsg çekildim bi baktık diğer tüpte hidrosalpenks onun içinde tekrar ameliyat oldum. İkincide sadece tüp alındığı için daha çabuk toparlandım ve çok şükür ki tedavim pozitif oldu. Doktorlarım çok çok iyiydi tek hataları ısrarlarıma rağmen pgt yapmayışları oldu ve ilk gebeliğimde kromozom bozukluğu yüzünden kalbi durdu.. İkinci gebeliğim 4.tüp tedavimde zorlu bir hamilelikle kızımı aldım kucağıma oda pgtsiz ve down bi çok hastalık yaşadı yavrum o yüzden aman sabır pgt geç geliyor diye sakın üzülmeyin. Biz down diye üzülmedik elbette büyük kalp sorunları yaşadık ameliyat hastaneler vs yordu kuzumuMerhaba tekrardan,
Tuplein alinmasi en iyi şey gibi. Ben 2 aydır arastiriyorum bunu saglıga bir zararına yok diyorlar bak kist falan bile görünmüyormuş. alinmasi iyi bile olmustur belki. ama çok uzun sürmüş senin ameliyatın. Gercekten zor dolmuştur. yoksa 4 saat hiç duymadım. Peki ameliyattan ciktindan sonra nasilsin ne kadar zamanda toparlandın ? ben de gireceğim belki bu hafta belki bir sonraki hafta ama ayni zamanda okula gidiyorum ve korkuyorum bir kaç gun surecekse haftasonuna getireyim ameliyatımı. Bu arada size mesaj attım ozelden gordunuz mu?
Bu arada bende de belki kist falan vardır yapisiklik gozuktu ama kist falan demedi doktorum. Benimde sol bacağımda yani rahme yakin olan kısımda 2 yıldır kronik bir ağrım var ve rahim grisi gibi agrilarim oluyor zaman zaman. Sizde boylar seyler olmusmuydu acaba ?
Simdiden teşekkürler. Gecmis olsun ikimizede ins saglikli bebislerimiz olur. Bu arada son olarak Tup bebek icin doktor buldunuz mu?
Memnun muydunuz kaçıncı deneme ücret ne kadar ilgi nasıl öğrenebilir miyimE
Evet uğur değer
Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun sizin meleğiniz gelmis çok şükür inssllah rabbim şifasını gondersinSelam bende açık ameliyat oldum tüplerim alındı ilkinde miyomla beraber tek tüpüm alındı hsg çekildim bi baktık diğer tüpte hidrosalpenks onun içinde tekrar ameliyat oldum. İkincide sadece tüp alındığı için daha çabuk toparlandım ve çok şükür ki tedavim pozitif oldu. Doktorlarım çok çok iyiydi tek hataları ısrarlarıma rağmen pgt yapmayışları oldu ve ilk gebeliğimde kromozom bozukluğu yüzünden kalbi durdu.. İkinci gebeliğim 4.tüp tedavimde zorlu bir hamilelikle kızımı aldım kucağıma oda pgtsiz ve down bi çok hastalık yaşadı yavrum o yüzden aman sabır pgt geç geliyor diye sakın üzülmeyin. Biz down diye üzülmedik elbette büyük kalp sorunları yaşadık ameliyat hastaneler vs yordu kuzumu
Daha yeni başlıyoruz bizden bi tahlil istedi onu yapacaz oda iki aya kadar çıkmıyormuş ondan sonra tedaviye başliyacazMemnun muydunuz kaçıncı deneme ücret ne kadar ilgi nasıl öğrenebilir miyim
Amin çok teşekkürlerÇok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun sizin meleğiniz gelmis çok şükür inssllah rabbim şifasını gondersin
aaaaa inanmıyorum benimde bu ay adetim 4.gün kahverengiye döndü acaba bende de mi var tüp bebek görüşmemde dr 2 yıl önce çekilen rahim filmimde sorun gördü yeniden çekilicem o zaman hsg de çıkar mı sizce kızlarBende dört saatlik bir ameliyat beklemiyordum. Fakat sıkıntılar göründüğünden fazla olunca ugrasta fazla olmuş.kistten dolayı rahim bağırsağa yapışmış tüpler rahim filminde hidroselpenks olarak görülüyor ama açtıklarında kan toplamis içi kist zarar vermiş.ve rahme yayılmış.ama gerçekten çok şükür ki yumurtalarim kurtuldu oda gitse napardimçok şükür.benim tek belirtim karnimda aşırı bı gurultu oluyordu ve adetim üç günden sonra kahverengi lekeye dönüyordu aslında bunlar belirtiymis ama ne ben ne de gttigim hiç bir doktor farketmedi bunu.suan için konaklama ve gidiş gelme yönünden masraf açısından Diyarbakır Memorial ugur değer düşünüyorum aklım Ankara'da ama malesef maddi durumlar
![]()
dr kalsa bana bir kez deneyelim tutmazsa hsgye bakalım yeniden dedi ben de önce bakalım dedim ama ona adetimin sonradan kahveye döndüğünü söylemedim daha önceden oldu mu hatırlamıyorum benim de bu ay dikkatimi çekmişti alla allah neden kahveye döndü demiştim dr sormayı da unutmuşum...laporoskopiye nasıl karar verildi sizde canım bende de bir sorun varsa doğru dr bulmak istiyorum bilmediğim için soruyorum canımGeçmiş olsun inşallah bu şekilde değildir sizinki. Benim hsg de bunlar görünmedi hsg de sadece bir tüp şişmiş olarak göründü bir tüp kapalı göründü laparaskobide çıktı birçok sorunum onda belli oldu ihmal etmeyin çok geçmiş olsun
Tabiki istediğini sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.rahim filmi cekildi bana rahim filminde hidroselpenks ve bir tüpte tıkalı çıktı burda yapılmaz büyük yere git dediler ben de baya araştırdım bir ay kadar sonra Ankara üniversitesi ne gtmeye karar verdim iki Şubat'ta gttim muayene oldum filmimi gösterdim laparaskobi histereskobi dedi sekiz Şubat'ta da hemen oldum zatendr kalsa bana bir kez deneyelim tutmazsa hsgye bakalım yeniden dedi ben de önce bakalım dedim ama ona adetimin sonradan kahveye döndüğünü söylemedim daha önceden oldu mu hatırlamıyorum benim de bu ay dikkatimi çekmişti alla allah neden kahveye döndü demiştim dr sormayı da unutmuşum...laporoskopiye nasıl karar verildi sizde canım bende de bir sorun varsa doğru dr bulmak istiyorum bilmediğim için soruyorum canım
çikolata kisti mi var kist demişsin ya bu hidrosalpink ağrı yapıyor mu canım peki ara ara kasık ağrısı oluyor mu peki??? o zaman hsg de ne varsa görür dr ona göre yönlendirir beniYani filimde benm tüplerde sıkıntı çıkınca laparaskobi denildi bana laparaskobide öncede konuştu doktorum herşey onda belli olur ona göre bir yol izlicez dedi olacakları falan hep dedi zaten tamam dedim bu şekilde soramk istediklerini sorabilirsin
Evet. Çikolata kisti var ama benim çikolata kisti tanımı laparaskobide konuldu öncesinde bana çikolata kisti teşhisi konulmadı rahim filminde de konulmadı.rahim filminde sadece sol tüp hidroselpeks sağ tüp tamamen kapalı denildi laparaskobide belli oldu dgerleri.benim ağrım yoktu adetlerim çok duzenliydi sadece karnimda kaşık bölgemde aşırı guruldama ve adetim üç günden sonra kahverengiye dönüyordu hatta adetten iki gün öncesinden de kahverengi geliyordu.ameliyattan sonraki ilk adetimde hiç bu sikintilarim olmadı karnimda ki gurlamalar gtti kahverengi leke bitti çok sukurçikolata kisti mi var kist demişsin ya bu hidrosalpink ağrı yapıyor mu canım peki ara ara kasık ağrısı oluyor mu peki??? o zaman hsg de ne varsa görür dr ona göre yönlendirir beni
benim de hep kahverengi başlıyor sonra kırmızıya dönüyor ama ben onu pek çok kadında var diye okuyorum öyle biliyordum yanlış mı biliyorum acabaEvet. Çikolata kisti var ama benim çikolata kisti tanımı laparaskobide konuldu öncesinde bana çikolata kisti teşhisi konulmadı rahim filminde de konulmadı.rahim filminde sadece sol tüp hidroselpeks sağ tüp tamamen kapalı denildi laparaskobide belli oldu dgerleri.benim ağrım yoktu adetlerim çok duzenliydi sadece karnimda kaşık bölgemde aşırı guruldama ve adetim üç günden sonra kahverengiye dönüyordu hatta adetten iki gün öncesinden de kahverengi geliyordu.ameliyattan sonraki ilk adetimde hiç bu sikintilarim olmadı karnimda ki gurlamalar gtti kahverengi leke bitti çok sukur
Bende öyle biliyordum ve önemsemiyordum aslında.mesela benmki üç gün kırmızı normal şekilde oluyordu dördüncü günden itibaren uzayarak kahverengi şeklinde geliyordu yani normalde adet donemimi beş gund bitiriyordum ama kahverengi lekeyle sekiz dokuz güne uzanmıştı iki yıldır.siz bir gorunun ihmal etmeyin ben böyle oldum diye sizinki öyle olacak değil benzer rahatsızlıklar ama belki sizinki daha başıdır belki benmki ihmal edilmiş bir tedavi oldu çok gecikti umarım sizin öyle olmazbenim de hep kahverengi başlıyor sonra kırmızıya dönüyor ama ben onu pek çok kadında var diye okuyorum öyle biliyordum yanlış mı biliyorum acaba
açıklayıcı bilgiler için sağol canım inşallah bu sorunlardan en kısa zamanda kurtulup şu süreci atlatırız.. evet ben de yeni hsg ile bi drlara danışıcam bakalım ne çıkacak ...Bende öyle biliyordum ve önemsemiyordum aslında.mesela benmki üç gün kırmızı normal şekilde oluyordu dördüncü günden itibaren uzayarak kahverengi şeklinde geliyordu yani normalde adet donemimi beş gund bitiriyordum ama kahverengi lekeyle sekiz dokuz güne uzanmıştı iki yıldır.siz bir gorunun ihmal etmeyin ben böyle oldum diye sizinki öyle olacak değil benzer rahatsızlıklar ama belki sizinki daha başıdır belki benmki ihmal edilmiş bir tedavi oldu çok gecikti umarım sizin öyle olmaz
Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu. Amin inşallah Allah yardımcımız olsun bu yolculukta sana kolaylıklar diliyorumaçıklayıcı bilgiler için sağol canım inşallah bu sorunlardan en kısa zamanda kurtulup şu süreci atlatırız.. evet ben de yeni hsg ile bi drlara danışıcam bakalım ne çıkacak ...