Doğuma Hazırlık hilal mi nil mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
eşim hilal isminde çok istekli ve ısrarlı ama bana bu isim nötr geliyor bben de nil koyalım diyorum .özge isminden çevre nedeneiyle vazgeçmek zorunda kaldım.eşim hilal koyarsam ikinci bebişi sen koyarsın adını dedi.isim konusunda hiç mutabakat sağlanamadı aramızda ne yapcaz bilmiyorum iki gün var doğuma.sena mı olsa acaba?
hilal ismi sizce siyasi mi?bizim öyle bir amacımız yok çocuk zorluk çeker mi acaba?fikirlerinizi bekliyorum.çok teşekkürler...:1hug:
 
Tek heceli isimleri ben sevmiyorum
Hilal hem anlam hemde söyleniş olarak daha güzel bencea.s
Eşin bu isimi gerçekten çok istiyorsa, bence sende onu kırma ve Hilal koyun.
Eşinin içinde ükte kalmasın.
Sen isim konusunda pek kararlı durmuyorsun.. Ilk önce Özge ismini istiyordun, şimdi Nil.
Eşin ise çok kararlı.
Bence onunda dediği gibi, bu çocuğun ismini o koysun, ikinciyi de sen koy.

Hayırlı doğumlar canım!
 
bence güzel değil eski bir isim biraz araştır sonuçta ömür boyu ismini kullancak anlamlı koy bence canım Allah analı bablı büyütsün
 
Bencede Hilal siyasi bir isim değil ..Yani bende Asena, Alparslan, Ülkü isimleri gibi ülkücü gelmiyor.
Hilal Nil'den daha güzel.
 
Bence de hilal ismi daha güzel
nil bence çok anlamsız bir isim

Nil : Afrika kıtasında bir nehir
Hilal : Gül yanaklı; Ayın ilk günlerdeki durumu, yeni ay, ayça.

Ayrıca siyasi de değil bencea.s.
 
eşim hilal ismini çok istiyor ama gene de şimdi bir öneriyle geldi sizce bu ismi koysak mı?yoksa eşim hilal koysyn ikinciyide ben mi koysam...:1hug:araştırdım ismin anlamı şuymuş:
ALMİNA
-ALMİNA; AL VE MİNA ' DAN OLUŞMUŞTUR.AL VE MİNA OSMANLICADIR
GÜNEŞ TUTULMASINDAKİ KIZILLIĞA DA VERİLEN ADDIR
-MİNA İSMİ MUBAREK MİNA DAĞINDAN DA GELDİĞİ İÇİN TEMİZLİĞİ,BERRAKLIĞI,SAFLIĞI ANLATMAKTADIR.
-SADECE KUTSAL TOPRAKLARDA YETİŞEN ENDER KIRMIZI ÇİÇEK...
-AL-MİNA KIRMIZI MİNA KUTSAL YER
-NARİN,KIRILGAN AYNI ZAMANDA HIRÇIN BİR ÇİÇEKTİR.
-AL-MİNA DAĞI ARAPÇADA EL-MİNA DİYE GEÇER ALMİNAYI ÇAĞRIŞTIRIR.
-KIRMIZI ELMA VEYA KIRMIZI YANAKLI KIZ
-ALMİNA ORTA ASYA TÜRK KAVİMLERİNİNKULLANDIĞI İSİMLERDEN BİRİDİR.
-AL-ELMA VEYA KIZIL-ELMA
-KIZIL ELMA TÜRKLÜK ÜLKÜSÜNÜN MİTOLOJİK SİMGESİDİR
Kutsal daglarimizdan MINA dagina yetisen adinda belli oldugu gibi Kirmizi renkli ve ender rastlanan kirmizi renkli bir cicektir....
Almina ' Orta Asya Türk kavimlerinin kullandığı en eski öz Türkçe isimlerden biridir kelime anlamı itibariyle al elma, kızıl elma dır. Kızıl elma Türklük ülküsünün mitolojik simgesidir arapça ile de uzaktan yakından ilgisi


Kutsal daglarimizdan MINA dagina yetisen adinda belli oldugu gibi Kirmizi renkli ve ender rastlanan kirmizi renkli bir cicektir....ALMiNA



Almina ' Orta Asya Türk kavimlerinin kullandığı en eski öz Türkçe isimlerden biridir kelime anlamı itibariyle al elma, kızıl elma dır. Kızıl elma Türklük ülküsünün mitolojik simgesidir arapça ile de uzaktan yakından ilgisi yoktur.
 


Canım Almina da güzel bir isimmiş ,
ama belli ki eşin heves etmiş hilal adına
bence hevesini kırma ikinciyi de sen koyarsına.s.
 
evet kızımız 31 martta dünyaya geldi ismiini koyduk hilal nil.eşim hilal istiyordu ben de nil iksini de koyduk biz de .ismiyle yaşasın .allahınm bütün isteyenlere versin.bu arada nasıl olmuş ismi???
 
çok güzel olmuş benim adımda hilal hiç bi zaman zorluk çekmedim siyasi açıdan vede çok severim ismimi iyki hilal koymuşlar derim hep
 
hilal isminin öyle güzel anlamları varki iyiki koymussunuz hilal güzel yüzlü,gül yanaklı,eşi benzeri olmayan tek demek ayrıca gurur duymamı sağlayan aklıma her geldiğinde ürperdiğim anlamıda şu

Bayrağın taşıdığı kutsal anlamı, o anlamdaki sembolizmi, ondaki derinliği ve yüceliği anlatmaya yetmez. Bilindiği gibi, genellikle Hıristiyan milletler bayraklarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir.
TÜRK Bayrağı rengini şehitlerin kanından, ilhamını da kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan aldığını biliyoruz. Fakat bayrak hakkındaki bu bilgi, bayrağın taşıdığı kutsal anlamı, o anlamdaki sembolizmi, ondaki derinliği ve yüceliği anlatmaya yetmez.

Bilindiği gibi, genellikle Hıristiyan milletler bayraklarına Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir.

Haç’ın anlamı Hazreti İsa (a.s.)’nın çarmıha gerilerek haç şeklinde şehit edildiğine inandıkları için Hıristiyanlar onu sembol olarak alırlar.

Peki ya Hilal? Müslümanlarca sembol olarak kabul edildiğini biliyoruz. Ancak bunun sembolik değeri nereden gelmektedir? Dolunay (Bedir) ayın ondördüncü gecesindeki haliyle daha parlak olmasına rağmen niçin ayın en az ışık verdiği yay şeklindeki zayıf şekil sembol almıştır? İşte burada Hilal’in gücü burada çıkmaktadır. Çünkü Hilal, Haç gibi doğrudan şekil olarak alınsaydı Dolunay kullanmak daha uygun olurdu. Hâlbuki “Hilal” şekli dolayısıyla değil, ismi dolayısıyla sembol olmuştur. Bu anlamı da “Allah ( c.c.)” isminden almıştır. Bilindiği gibi Arapça aslında Hilal kelimesinde; 1 “He”, 1 “Lam”, 1 “Elif”, ve yine 1 “Lam” harfleri bulunmaktadır. Yani 1 “He”, 1 “Elif” ve 2 tane “Lam” bulunmaktadır. Bu harflerin ebced hesabıyla rakam değeri de:

“He ” Lam “Elif” “Lam”

Toplam Olarak =99

Allah (c.c.) kelimesi de yine bir “Elif”, iki “Lam” ve bir “He” ile yazılmaktadır. Bu harflerin de değeri yine ebced hesabıyla toplandığında yine 99 rakamını verir. Her iki kelimede harfler değişmediği için rakam değerleri de değişmiyor. Yani Hilal yazarken Allah ( c.c.) isminin harflerini kullanıyoruz. 99’da Esmaul Hüsna’yı temsil eder. Öyleyse bu iki kelimeyi bilhassa sembolik olarak birbirinin yerine kullanmak mümkündür. O halde Bayrak üzerine Allah ( c.c.) yazacak yerde, aynı ismin eş değerlisi olan Hilal’i koymak hem anlamlı, hem inançlarımıza daha uygundur. Çünkü inancımıza göre, “Allah (c.c.)” ı sembol olarak bile ifade etmek mümkün değildir. Aksi halde putperestlerin düştüğü hatayı tekrarlamış oluruz. Bu sakıncadan dolayı “Allah ( c.c.)” ın zatı ve ismi tenzih edilerek, o ismin harf ve ebcedi bakımından eş değerlisi olan “Hilal” sembol yapılmıştır. Mademki sembolik anlam taşıyacaktır o halde Hilal yazmaktansa Hilalin şeklini yapmak arasında hiç fark yoktur. Aksine sembol olarak Hilal şekli daha uygun, daha anlamlıdır. Böylece Hilal’in sembol olarak seçilmesinde şu mantık silsilesi görülmektedir:

Allah (c.c.) Hilal (isim) Hilal (şekil)

Allah(c.c.)’ın birliği (Tevhid) inancı ve bu inancın La ilahe İllAllah (Allah c.c.) tan başka Tanrı yoktur) formülüyle ifade edilen manası böylece Hilal şeklinin içinde sembol olarak ifadesini bulmuştur.

Bilindiği gibi bazı İslam ülkeleri bayrağında, özellikle Suudi Arabistan doğrudan doğruya Kelime-i Tevhid’i yazarak sembole gidilmeden bayrağına koymuştur. Ancak birtakım manaların sembol ile ifadesi, sözle ifadesinden daha derin ve anlamlıdır. Hilal’in kucağındaki Yıldız, Hilalde olduğunun aksine doğrudan doğruya şeklinden alınmıştır. Ancak bu şekil yine Arapça “Muhammed” yazısının şeklidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v.) Efendimizin ismi yazıldığı zaman birinci “mim” in başı, “ha” harfinin dirseği, ikinci “mim” in kıvrımı ve “dal” harfinin alt ve üst kanadı beş tane çıkıntı meydana getirir ve tam bir yıldız şeklini alır. Zaten İslam’ın şartları da beş tanedir. Hilal Allah (c.c.) inancını, yıldız Peygamber’e bağlılığı dile getirir. Allah (c.c.) inancı, amentü ile bildirilen iman şartlarının temeli olduğu için iman esaslarının hepsi bu sembolle ifadesini bulmuş olur. O zaman Hilal iman şartlarını, yıldız da İslam’ın şartlarını remz (sembol) olarak dile getirir ki, bayraktaki bu iki sembolle, ay ile yıldızla İslam dini bütün yönleriyle ifade edilmiş olur.

Claude Farrere dilimize “Türklerin Manevi Gücü” adıyla çevrilen eserinde ( s.36) Hilal şekli üzerinde durarak bu şeklin Türklerin hayatında nasıl bir önem taşıdığını anlatmaya çalışır: “En mükemmel gemiler, yarım ay şeklinde amiral gemisinin etrafına sıralanmıştı. Evet, yarım ay şeklinde... Ve hilal şekli gerçekten Müslüman, gerçekten Türk olan herkesi heyecandan titretmeye yeter!...” diyerek Türk toplumunun hayatında örf ve geleneklerin ne kadar köklü bir yeri olduğunu anlatır. İstiklâl marşımızda, “Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal.” “Kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet bu celâl?” mısralarında bayrağın ve hilalin şahsına dile gelen hitap, aslında doğrudan doğruya Allah ( c.c.)’a niyazdır. Allah (c.c.)’dan, artık bu millete rahmet ve merhametiyle nazar etmesi istenmektedir. Zaten “Ruhumun senden ilâhî şudur ancak emeli;” mısrasında bu dilek daha açık bir dille ortaya konmaktadır. Hilal sadece bayrağımızda değil, kandil geceleri yapılıp dağıtılan ayçöreğinde de görülür. Camide ve kışladaki ders nizamı da, Mehter Takımının nöbet vurma sırasında aldığı şekil de hep Hilal şeklidir.
Allah analı babalı büyütsün hayırlı bi evlat olur inşallah siyasi yöndende bugüne kadar hiç zorluk çekmedim bunlarla uğrasan ınsanlar yok değil haklısınız ama bu yuzden bu kadar anlamlı bi isimden iyiki vazgeçmemişsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…