Hiperaktif çocuklar

umudum1

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2011
71
19
288
İstanbul
Arkadaşlar 6 yaşında oglum var hareketli baya ilk okula başladı ama derste hep konuşuyormuş evdede ödev yaptirirken bildigini bile unutuyo ögretiyorum eli kolu gözü durmuyo aklı hep haylazlikta kıssamda olmuyo pisikiyatriye götürmemi söylüyorlar aranızda aynı sorunu yaşayan varmı

odak problemi ve dikkat dağınıklığı olabilir. mutlaka bir sebebi olmalı yediği içtiği vs. enerjisini atamıyorsa da böyle davranıyor olabilir. yani birçok şey var ihmal etmeyin bir pedagoğa gidin

Belkide dediginiz gibi abur cuburda yiyo dogrudur enerjisini atamıyor bende baya sitres yaptım sanki okumayı ögrenemiycek ama çokta zeki diyo ögretmeni göturcem

Derste konusması mı sadece sorun? Benim oglum 9 yasında ödev yaparken kafasının ustunde takla atıyor. Yorulmuyor enerji atamıyor dıyemıyprum bir suru faaliyeti var. Sanırım kurt var bilmiyorum :duduk:

Belkide dediginiz gibi abur cuburda yiyo dogrudur enerjisini atamıyor bende baya sitres yaptım sanki okumayı ögrenemiycek ama çokta zeki diyo ögretmeni göturcem
Okumayı ogrenır buarada, ogrenememesı ıcın zihinsel engellinin olması lazım ah ah hepimiz gectık bu yollardan

öyle şey olur mu mutlaka öğrenir. ama sizin standart bir veliden daha fazla düşmeniz lazım. kolay gelsin zor 1. sınıf

Ögretmenin söyledigi konuşuyo kızıyorum biraz duruyo sonra yine yanındakinide konuşturuyo diyo yok bi sorunu yok ögretmen herşeyi aklı kesiyo yaşından büyük ama derse gelince sıkılıyo

Allah sabır versin hareketli söz dinlemeyen çocugu olana çok zor büyüdukce düzelcegine iyice azıtıyo zaten terapiye başladık pisikiyatriyede götürcem inşallah ilaç vermex

Allah sabır versin hareketli söz dinlemeyen çocugu olana çok zor büyüdukce düzelcegine iyice azıtıyo zaten terapiye başladık pisikiyatriyede götürcem inşallah ilaç vermex
psikiyatriye değil pedagoğa götürebilirsiniz ancak. bu yaştaki çocuğa antidepresan veremezler rahat olun. muhtemelen önce altındaki sebebi arayıp sonra çözüm odaklı ilerler.

psikiyatriye değil pedagoğa götürebilirsiniz ancak. bu yaştaki çocuğa antidepresan veremezler rahat olun. muhtemelen önce altındaki sebebi arayıp sonra çözüm odaklı ilerler.
Evet oraya gitcez duruma göre çok ilerliyen dikkat eksikliginde derslerinde geri kalan başarıli olmayanlara hareketleri kısitlamasi için ilaç varmış detavi olununca duzeliyormuş umarım öyle degildir sagolun msj yazdiginiz için

Dehb olabilir gibi geldi bana.
Sabit kalmak ve odaklanmakta da zorlanıyor diye algıladım, ondan bı yorumum.
Tabi ki uzman görüşü alın.

Evet oraya gitcez duruma göre çok ilerliyen dikkat eksikliginde derslerinde geri kalan başarıli olmayanlara hareketleri kısitlamasi için ilaç varmış detavi olununca duzeliyormuş umarım öyle degildir sagolun msj yazdiginiz için
rica ederim iyi geceler :) umarım o tedaviye gerek kalmaz

ya bır hıperaktıftır gidiyor..ogretmenlerde her cocuga buteshısı koyar oldu...benım oglum kadar hareketlı bır cocuk asla hayal edemezsısınız....hergun ogretmenınden bu cocuk konusyor hiç susmuyor cok hareketlı...valla en ıyı psıkologlara goturdum ..ne yapalım cocukları uyusturalımmı demıslerdi...evt ogretmenlerde kendi acısından haklı ama bu zamanın cocukları farklı...ona gore alt yapı yok...ogluma hıperaktıf teshısını tum akrabalar tum ogretmenlerı yapmıstı ama malesef testını yaptılar cıkmadı....sımdı ıse yasımız 17 oldu...bırakın o hareketlı yaramaz hallerını şimdi agırbaslı kendi halınde bır cocuk oldu....bıraz zaman bıraz sabır...akıllı cocukları dellendirecegiz bu gidişle..velılere cocugun hıper aktıf durmuyor yaramaz dedikçe cogu anne malesef cocuktan alıyor sınırını...bunlar cocukya...adı ustunde cocuk...

Ögretmenin söyledigi konuşuyo kızıyorum biraz duruyo sonra yine yanındakinide konuşturuyo diyo yok bi sorunu yok ögretmen herşeyi aklı kesiyo yaşından büyük ama derse gelince sıkılıyo
benım ogluma yanına kımı koysam onu da yoldan cıkarıyor demıstı ogretmen...en son yanlız oturtmustu....uzulmeyın hepsi gececek...sabredın...

ya bır hıperaktıftır gidiyor..ogretmenlerde her cocuga buteshısı koyar oldu...benım oglum kadar hareketlı bır cocuk asla hayal edemezsısınız....hergun ogretmenınden bu cocuk konusyor hiç susmuyor cok hareketlı...valla en ıyı psıkologlara goturdum ..ne yapalım cocukları uyusturalımmı demıslerdi...evt ogretmenlerde kendi acısından haklı ama bu zamanın cocukları farklı...ona gore alt yapı yok...ogluma hıperaktıf teshısını tum akrabalar tum ogretmenlerı yapmıstı ama malesef testını yaptılar cıkmadı....sımdı ıse yasımız 17 oldu...bırakın o hareketlı yaramaz hallerını şimdi agırbaslı kendi halınde bır cocuk oldu....bıraz zaman bıraz sabır...akıllı cocukları dellendirecegiz bu gidişle..velılere cocugun hıper aktıf durmuyor yaramaz dedikçe cogu anne malesef cocuktan alıyor sınırını...bunlar cocukya...adı ustunde cocuk...
Aynen benimkide öyle ama drama ögretmeni yaramaz ama olsun çocuk daha küçük diyo benim çocugumda öyle diyo kendi ögretmenimizin hiç çocugu yok belki ondan fazla geliyo herşeyi ona bi ara çocuk doktoru muayne ederken yerinde durmadı etrafı kurcaladı doktor hemen bu çocugu bi pisikiyatriye göturun çok hareketli dedi aynı şeyi kulak burun doktorun odasinda yaptı butun aletleri tek tek inceledi oglum doktorda oturup seyretiti bende doktor bey bu böyle yerinde durmuyo olsun dedi maşallah çok zeki bi çocuk yaramaz meraklı çocuklar zeki olur dedi

Aynen benimkide öyle ama drama ögretmeni yaramaz ama olsun çocuk daha küçük diyo benim çocugumda öyle diyo kendi ögretmenimizin hiç çocugu yok belki ondan fazla geliyo herşeyi ona bi ara çocuk doktoru muayne ederken yerinde durmadı etrafı kurcaladı doktor hemen bu çocugu bi pisikiyatriye göturun çok hareketli dedi aynı şeyi kulak burun doktorun odasinda yaptı butun aletleri tek tek inceledi oglum doktorda oturup seyretiti bende doktor bey bu böyle yerinde durmuyo olsun dedi maşallah çok zeki bi çocuk yaramaz meraklı çocuklar zeki olur dedi
aynen...benım oglumu muayane eden doktor cok az cıkmıstır:))))durmazdıkı...duvara tavana tırmanıyor bu nasıl cocuk dıye adımız cıkmıstı....bayagıda psıkolojim bozulmustu...ama sımdı gulup geciyorum...sımdıde bır bardak suyu almaya eriniyor okadar tembel :))) ınanın lısede sakın sessiz ogretmenlerının takdır ettıgı bır cocuk oldu....hergun anaokulu dahıl lıseye kadar hep şikayet alırdım..okula gitmekten bıkmıstım...ama sabrettım....ayrıca benım oglum hiper aktıf cıkmadı ama okb cıktı yanı takıntıları var...pskologlardan yardım aldım...psıkolog cocukla degil size taktık veriyor soyle davranın boyle davranın....sakın cocugun uzerıne uslu dur yapma konusma etme demeyın...ıyıce takıntı olusturursunuz ...sabredın ama cocuk psıkologunada goturun bence...ankaradaysanız cocuk bolumu olan bır yer var...ben cok faydasını gordum...

Yakın bir zamanda bunları yaşamış biri olarak kesinlikle önce psikolağa götürün psikyatriste değil.Ben yazın psikoloğa yönlendirmesi için psikiyatriye görütdüm 15 dk Dehb tanısı koydu çocuğu sadece 3 dk gördü ilaç yazdı.Okul açıldıktan sonra öğretmeniyle rehber öğretmenle görüştüm yok öyle birşey dediler.Şimdi psikoloğa götürüyorum oyun terapisi falan yine öyle birşey çıkmadı.Malesef çocuklarımız yeterince hareket edemiyor bizde fazla sıkınca böyle tepki olması normal.Tabii hazır gıdaların bol kalorili şeylerin etkiside büyük

Yaşıtlarına gore hizli öğrenip deeste sıkılıyor olabilir mi? Belki bu yuzden odev yaparken dikkati cabuk dağılıyordur?

Back
X