Hipnoterapi işe yarar mı?

peak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
48
33
88
İstanbul
Fobilerim vb bir dizi sıkıntım var herkes gibi. Ne zaman bir psikoloğa gitsem mi desem ve tavsiye istesem arkadaşlarım psikologlarının çok iyi olduğunu söylüyor ve başlıyor anlatmaya... Benim kendilerine daha önce verdiğim tavsiyeler oluyor genelde -sanki ilk kez duymuş gibi - Neyse psikoloğun söylediği birkaç şeyi daha anlatınca klişe muhabbetlerine gıcık olup vazgeçiyorum. Kendim gidip bir de bir tutam para vermiş olsam daha bi gıcık olurum kesin. Sihirli değnek beklemiyorum ama daha etkili bir yolu olmalı. Hipnoterapi diye birsey duydum. Ne zaman girip baksam şarlatanlar çıkıyor karşıma. Bu işin uzmanına gidip hipnoterapi görüp sıkıntısından kurtulan var mı? Özellikle fobiler için lazım. Öneri ve fikir paylaşımı için şimdiden teşekkürler

Hicbir psikolog tavsiye vermez. Hipnoterapi dediginiz hizmeti almanız için gerçek bir psikanalist bulmanız gerekir. Ayrıca psikanalitik kuram hakkında da temel bilgiye sahip olmanız gerek.

Hmm. Biri bir seyleri yazmasını öneriyor mesela. Olaylara bakış açısı ile ilgili yönlendirmeler. Bilmiyorum o zaman onlar psikolog mu değil? Ya da tavsiye yanlış sözcük olabilir.

Birşeyler yazmasını önermek sizin tavsiye ettiğiniz anlamda önermek değil. Psikoloğun terapi eğilimini bilmem, fakat verilen görevler tavsiye için değil danışanın süreçle alakalı bişeyleri farketmesini, belki disavuramadigini dışa vurmasını sağlayan teknikler. Kafaya göre, arkadaş tavsiyesiyle yapılan şeyler degil

Anlıyorum. Sizin daha iyi ifade ettiğiniz ve benim edemediğim teknikler bende etkili olmaz. Hipnoterapiyi merak ediyorum. Gerçek bir psikanalist bulmaya çalışıyorum. Temel bilgi de araştirabildigim kadar işte. Teşekkür ederim cevabınız için

Hipnozla doğum iyiymiş :) Sizin başınızdan geçti mi böyle birsey? Acısız mı oluyor acaba?

Hipnozla doğum iyiymiş :) Sizin başınızdan geçti mi böyle birsey? Acısız mı oluyor acaba?
Ben gebe kalamıyorum 2 senedir canım, bir kalsam hipnozla ya da suda fark etmeyecek doğurucam bir şekilde ben terapi almayı düşünüyorum sadece, bazı korkularımı yenebilmek adına. Ne kadar korkmuyorum dese de insan bilinçaltı öyle demiyor, hipnoz da bilinç altına işliyor zaten. Bir de “Bilinçli Hipnoz” kitabını öneririm. Ben sana söylediğim 2 kitabı da okudum. Neyin ne olduğunu en azından anladım.

Tesekkür ederim. Umarım bir an önce gebe kalırsınız. Herşey gönlünüzce olsun

ben bişlinçaltı temizlik aldım. panik ataktım bittiğinde iyice sakinleştirmek için yapmıştı terapistim. iyi de gelmişti ama hastalı o tedavi etti diyemem tabi bittiğinde yuapıldı huzurlu hissetmem için

Bilinçaltı temizliği nasil bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…