Hipnozla zayıflama

SemPatiK

2 İleRi 1 geRi...
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
7.215
11
41
kızlar uzun zamandır düşünüğüm bir şey bu hipnozla zayıflama
ben biraz araştırdım
sakıncası yok gibi duruyor ama faydası konusunda bir bilgi bulamadım
bu konuda bilgisi olan varsa burada paylaşalım
 
Hipnoz nasıl zayıflatır?

Hipnoz ile zayıflama, yediğinin farkına vararak, vardığı ile kanaat ederek, duyum ile doyuma ulaşarak oluyor. Yemeğe taktığımız belirli isimler bizim için çok önemli. Mesela hayatımızda yeme ile bağdaştırdığımız birçok isim vardır: acı, tatlı, ekşi, tuzlu, sıcak, soğuk, ılık, sert yumuşak, ham, olgun... Aslında bunlar bizim insanlara verdiğimiz payelerdir: Ne kadar olgun bir insan, çok sert bir adam, bu bana tuzluya mal oldu, suratını ekşitti gibi.

Duygularımızı kayıtlı olan belirli hislerimizle ifade ediyoruz. Hipnoz ile kilo verme sırasında, kişilerin kendi hayatlarındaki haz duygusunu artırdığınızda, günlük yaşantılarında da daha ılımlı, daha sakin, daha verimli olmalarını sağlıyorsunuz. Bu da hipnozun kazandırdığı moral desteği ve hayatta tatmin olmayı sağlayan ikinci kazancı.
 
Son düzenleme:
Hipnoz ile zayıflama yöntemi kimlere uygulanabilir?

Önce teşhis konulur, sonra teşhisin gereği olan tedavi uygulanır.

Herhangi bir hormonal sorun varsa,
Beslenme davranışında problem varsa,
Kişiyi hayat standardında yemeye iten unsur varsa bunlar göz önüne alınır.

Bu üç perspektif içinde değerlendirdiğimiz hastaya bunların kombinasyonu ile ya da hangisi önemliyse ona yönelik olarak yardımcı oluruz. Örneğin beslenmeye iten davranışlarında problem varsa, nelere kızdığında neleri yediğini tespit ederek onun çözümünü buluruz.
Yeme alışkanlıklarında tercih etmesi gereken şeylere yönelik daha çok hoşlanma duygusu hissetmesini sağlarız.

Mesela tatlıya çok ilgi duyup beslenme alışkanlığında tatlıyı seçen bir insanın ailesinde diyabet unsuru olup olmadığını konuşmak gerekir. Teni kuru ya da çok terli olan kilolu bir insanın tiroit durumunu göz önüne almak lazım. Hırslandığında, kızdığında yiyen bir insanın, aslında ağzına alıp çiğnediğinin kızdığı kişi olduğunu fark etmesi gerekir. Ağzına alıp çiğnemek yerine, o kişiyle sorununu çözmesi gerektiğini empoze ederiz.

Yeme alışkanlığının sebebine yönelik olarak duygularını değiştirdiğinizde, bir de severek yemesini sağladığınızda sorunu çözmüş olursunuz.

Kilolu olan kişilere, sorununun tedavisinde gerektiğinde farmakolojik destek vermek gerekir. Mesela tiroit fonksiyonları sorunu ya da hormonal değişiklikleri varsa, onlara yönelik tedavi de uygulanması gerekir.
 
Son düzenleme:
Hipnoz ile ne kadar sürede zayıflanır?

Bir tedavi programı içinde temel olarak üç ayda 10 kilo verme ritmini yaklaşık 7 seansa yayarız. Başlangıçta haftalık periyotlarda kilo vermesini takip edip verimlilik varsa, 15’er günlük aralarla takip ederek, verimlilik devam ediyorsa bir aylık periyotta takip ederek uygularız. Kişi isterse aldığı haz ile doyar. Mühim olan, kazandığınız o yetiyi kullanma ihtiyacı duymanız.
Kendi bedeninizde meydana gelen bu değişimi zevk alarak sürdürmeyi hayat boyu tercih ederseniz, sağlıklı bir beslenme sistemi içinde kilonuzu korur ya da gerektiğinde verirsiniz. Duygusal tatminin olduğu yerde kilo geri alımı mümkün olmaz. Ama besinleri sınırlarsanız, özlem duyduğunuz şeyi daha sonra daha fazla yer ve kilo alırsınız. Ama hipnozla bu mümkün değildir.
 
Hipnoz ile zayıflamak isteyen kişinin diyet yapmasına gerek var mı?

Elbette belli diyetetik özelliklere uymak gerekir. Yediğiniz yağ, şeker ya da protein grubunun önemini bilmelisiniz. Hipnoz ile aşırı karbonhidrata yüklenmiş bir insanın zayıflayacağını söylemek mümkün değil. Ama önemli olan, kişinin tabağındaki özelliklerden haz alıp doyuma ulaşmayı öğrenmesidir. Gram olarak sınırlamalar getirmek yerine arzu ettiğinde haz alıp doyuma ulaşmasını telkin ederiz. Hayatında kullandığı doğal beslenme sistemleri içinde düzenleme yaratırız. Önemli olan, kişinin dolarak değil, duyarak doymasını sağlamaktır.
 
Hipnoz ile zayıflamada uzmanı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Bu konuda deneyimli olan kişileri tercih etmek lazım. Hipnozu kullanacak kişinin mutlaka hekim, klinik psikolog veya psikolojik yaklaşımları iyi bilen bir hekim olması gerekir. Hipnoz ancak bilen kişinin elinde olduğunda yararlıdır.
 
hipnozun bir çok hastalığı tedavi edebileceğini düşünüyorum, oburlukta buna dahil ama nerden bulcaz iyi bi hipnoz uzmanı :) Hadi bulduk nasıl güvenicez, psikoloji çok yeni bi bilim olduğundan irvin yalom vb. üstadlar dışında herkes kötüymüş, yanlışmış gibi geliyo.
Yani deneyimlerim ve çevremde gördüklerimden çıkarttığım sonuç bu.
 
evet yeni bir bilim dediğin gibi
ama ben çok az yerim sık sık yerim ama kilomda bi dğeişiklik yok
sporda yapıyorum rutin bi alışkanlık halinde değil ama yapıyorum yine
bunlara rağmen kilom da değişiklik olmuyor
psikolojik olduğunu düşünüyorum artık
 
canım çok az ve sık yediğin için işte, en güzel yeme biçimi
bende öyleydim ve epey zayıftım ne oldu da yeme biçimim değişti anlamadım.mafoldumben
 
yanlış anlamışım seni pardon canım, bilinçaltımızla ilgili işte, doğru komutları vermeyi öğrensek ozaman yesekte zayıflarız da ...
 
Bilinçaltına olumlu komutlar vermek gerekiyormuş kızlar, sadece olumlu komutları dinliyormuş. Uykuya dalmadan önce, yarı uyanık olduğumuz sırada, atıyorum "Ben marul yemeyi çok seviyorum. Marul yemek beni doyuruyor, mutlu ve sağlıklı yapıyor" gibi komutlar vermeliymişiz.
 
canım çok az ve sık yediğin için işte, en güzel yeme biçimi
bende öyleydim ve epey zayıftım ne oldu da yeme biçimim değişti anlamadım.mafoldumben

ben bi ara diyet derdine 6 öğün yemeye başladım
şimdi alıştım sanırım 2 saat sonra midem içeri bişi gönder diye sinyal veriyor guruldayarak :KK1:
 
Bilinçaltına olumlu komutlar vermek gerekiyormuş kızlar, sadece olumlu komutları dinliyormuş. Uykuya dalmadan önce, yarı uyanık olduğumuz sırada, atıyorum "Ben marul yemeyi çok seviyorum. Marul yemek beni doyuruyor, mutlu ve sağlıklı yapıyor" gibi komutlar vermeliymişiz.

ay ben o komutları veriyorum da bilinç altım almıyo sanırım sempatiksalakcinni
 
yok mu arkadaşların bu konu hakkında bilgisi olan ? bende son zamanlarda duydum bunu..
 
Merhaba kızlar, psikolog Zaza Yurtsever'in Korkma ye! isimli bir kitabı gözüme çarpmıştı kitap alırken şöyle bir karıştırmıştım. Kitabın sonunda bir telkin Cd si bulunuyordu. Bu kişi 15 yıldır yeme bozuklukları ve şişmanlık üzerine çalışmalar yapıyormuş Almanya da bir klinikte sanırım şimdi. Bir röportajının linkini veriyorum fikir edinmeniz açısından.Bir araştırın isterseniz. Mutlu kalın.

Obeziteyle savaşa psikolojik destek: Korkma ye! - Hürriyet Kitap/CD
 
kızlar size İnci Kavi yi önerebilirim benim birtürlü veremediğim kilolarımı hipnoterapi ile üzerimden kazıdı çok faydasını gördüm artık aynaya baktığımda bir güzellik görüyorum
 
X