9 aylık. Öyle tabi de bir ekip çalışması gerektiriyor hihi
1 bebek 1 iş, 2 bebek 10 iş diye boşuna dememişler. Bilmediğimden bir de biri tutmazsa diğeri tutsun diye çoğul gebeliğin risklerini araştırmamışım. Hipo Hipo olunca hastane süreçlerinde beklenmedik bir anda doğum, aileler bilmiyor tüp bebek olduğunu ve illa ki doktorda yanında duruyorlar ve hem lohusa hem düşük doğum ağırlıklı küvözde bekleyen çocuklar, vücudun toparlanamamışken bebeklerin sana ihtiyacı olması ve sürekli başkalarına muhtaç olman, bebek büyütürken herkesin laf sahibi olması gibi konularda zorlandım ben tabi zorlanmayanlar da var.
En zoru da gebelikte ikili testte ikiz bebeklerde test riskli çıkabiliyor ve amniyon kesesinden sıvı alacağız dediler ben istemedim 550 dolar gibi bir ücret işe yurt dışına kan gönderip nipt testi yaptırmak zorunda kaldık.
Dediğim gibi benim yaşım 36 olunca ve riskli gebelik, gebelik zehirlenmesi olunca hayaller sınava dönüştü. Zordu, değdi mi evet lakin şimdiki aklım olsa tek embriyo transfer ettirirdim, çocukların durumu şimdilik iyi lakin içeride biri sıkıştığından kafası uzundu, kulağı büküktü düzeldi, test sonuçları iyi geldi. Herkesin süreci farklı tabi. Rabbim herkese gönlündeki gibi sağlıklı gebelikler sağlıklı evlatlar nasip eylesin her zaman doğru dua edelim eksiksiz bir şekilde