hipoglisemi/seker

xnazx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
1.608
139
173
44
Almanya
Merhaba arkadaslar

Benim derdim baslikta ki gibi hipoglisemi son zamanlarda cok yogun yasamaya basladim diyette yapiyorum asiri kilomda yok ama acaba biseyleri yanlis mi yapiyorum...

Pazartesi günü doktora gidecegim ama acaba forumda benim gibi hipoglisemi yasayan arkdaslar var mi varsa nasil besleniyorsunuz?

Ve ben hamileligimde insulin kullandim ama dogumdan sonra normale döndüm acaba bu bir seker belirtisimi ?

Merhabalar .. O illetten muzdarip bende varim.. Hayati cok zorlastiriyor cok.. Sizinki nasil gelisiyor?

Bende evlendikten sonra basladi.. Ilkin kalp atislarim hizlaniyo, buz gibi ter basliyo, heyecan giriyo kalbime sanki .. O anda mudehale etmezsem sonrasi bayilma oluyor.. Cok sukur artik ogrendim sik sik bisiyler yemek le cozuyorum ama tabi bu bir tedavi degil, ilk uuzun sureli aclikta yine yasiyorum, oruc tutamiyorum bu yuzden 26 yasinda bir genc olarak oruc tutamicak bir sagligimin olmasi beni uzsede elden bisi gelmiyo.. Dr bisey yok dedi ama birkez daha gitmeyi dusunuyorum cunku artik bununla yasamaktan cok yoruldum.. Bir yere giderken acaba bisey olcakmi diye dusunmekten..

Sizinki nasil ?

Canim hayatini zorlastirdigi kesinlekle cok dogru

Benim ilk basim dönmeye basliyor kalp atislarim hizlaniyor birtarafdan ates gibi yanarken diger taraftanda buz gibi ter atiyorum sanki dudaklarim bembeyaz oluyor ve ellerim titriyor birde parmak uclarim karincalasiyor cok ilerlerse konusma zorlugu cekiyorum ...

Vee özellikle cok ac kalipta birden tatli biseyler yedigim zaman oluyor...
Benim annem yaklasik 10 yıldır hipoglisemi hastasi ve bu yıl hap kullanmaya basladiktan sonra sikayetleri ortadan kalkti ...

Sunu da sormak istiyorum canim gece uykundan uyanip tatli yeme istedigin oluyor mu ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O dediklerinin aynisi bendede oluyor, elim ayagim bosaliyor ve titrihor bir bisluga duser gibi.. Mesele bilac haftadir tatile girdim evdeyim, haliyle gec uyuyorum gec kalkiyorum gecen gun aksam yemeginden sonra hic bisi yemedim ve saat uc gibi yataga girdim baktim basim donuyo , o icrenc his ayaklarimdan yukari cikiyormus hibi gelmeye baslamisti esim hemen peynir ekmek getirdi bana, bide benim sekerim dusunce cok kotu midem bulanio bisey yiyemicek kadar zorla yedirdi esim bol su ictim ve zaten yorgunluk sariyo tum bedenini.. Olece uyumusum..
Benimde annem yaklasik 12-13 yildir bu hastaligi yasiyo . Ama benim cok erken oldu ya 24 yasindaynen basladi ben yurt disinda yasiyorum burda dr larin bir halt bildigi yok.. Ama yine hidicem galiba cunku bu ara dengem cok bozuldu.. Bide bende regl oncesi ve reglken cok oluyo ..

Gece uyanip tatli yemek istemedim hic su ana kadar olmadi bende genelde ac kalmissam cok resmen tatli seylere saldirasim geliyor, ama o anda tatli yememeyi ogrendim cunku oyle yaparak baya kilo almistim, neyse aldigim kilonun yarisini sporla verdim ve suan bi 4-5 kilo fazlam var ama bu hastalik diyet yapmana bile firsat vermiyoki 😁😁😁

Son düzenleme:

Canim bende yurtdisinda yasiyorum ...

Annemde az cok bilgim var yillardir diyet uyguladi kendisi kimi zaman dogru beslendi kimi zamamda umursamadi ve yasadigi düsük seker sonucu suan ellerinde ve ayaklarinda sinir kaybi olustu ...

Simdi tr de yasiyor ve tedavi oluyor hap kullaniyor cokta memnun kendisini ;-)

Yarin bende ev doktoruma durumu anlaticam bakalim sonuc ne olucak ...

Kilo problemim hic kalmadi cok sukur 27 kilom gitti ideal kilomdayim...ama farkettim ki ac kalmaya gelmiyor vucud 1 haftadir 7-8 ögün yiyorum ölcülü sekilde ise yariyor ama dusuk seker yasayali bugun 4 . Günüm vee hala onun sersemligi var üzerimde ...

Bende yarin aricagim bakalim .. Sen dort gundurmu boylesin? Henuz cok yeni.. Umarim kalici birsey degildir benimki gibi.. Biraz ac kaldiginda yine oyle oluyormusun? Belki bi seferlik olmustur.. Cunku normaldir bazen insanin sekerinin dusmesi. Sert bi diyetmi yaptin acaba?

Ben cok zayiftim. Dogru durust yemek yemiyen acikincada cikolata biskuviye saldirip yemel yemeyen biriydim ben diyorum benimki o duzensizlik sagladi simdi daha saglikli beslensemde is isten gecmis sanirim .. Cunku zaten ailemde olan bisey diyabet.. Senin yasin kac?
Annen tr de ne tedavisi oldu acaba ?

Yok canim en son 4 gün önce kan sekerim düstü...

Epeydir var bu bende ama evet sanki bu son diyet daha da tetikledi 2 bucuk ayda 9 kilo verdikten sonra fazlalasti aslinda daha önceler arada sirada olurdu o his gelince biseyler yerdim o gün aciktigimi hissettim ama disardaydim bende cocuklarin milchschnitte sinden ( kinder süt dilimi ) yiyince olanlar oldu ...

Benim yasim 33 canim ...

Annem suan tr de seker tedavisi görüyor aslinda coook gec kalinmis bir tedavi...
2-3 ay hapla sekerini normale cevirip sonrasinda doktor muhakkak insulin kullanmasini gerektigini söylemis...

Burda doktorlar hipoglisemi teshisini hemen koyamadilar ne yazik ki cünku kanda hersey normaldi ...
1 hafta hastanede yatti yapilan test 2 gün sadece su icirdiler 3. Gün diyet kahvalti verdiler ve o gün kahvaltidan sonra kan sekeri yerle bir olunca teshis koyuldu...

Bizde seker genetik canim hamilelikte gecirdigim seker genetik denildi ileri ki yaslarimda doktorlarin demesi kesin typ 2 seker hastasi olacagim mis büyük bir üzüntü ile veya büyük bir sevinc ile cikar dediler ama allah bilir tabii ;-)

Off cok kotu bide cocuklarin olmasi durumu dahada zorlastiriyordur, bende hamilelik dusunuyorum ama korkuyorum yine ertleledim, hamilelikte nolur acaba dahada kotumu olur.. Aklimda bole deli sorularrrr😓

Annen icin cok uzuldum, nasil iki gun kadini ac birakirlar olucak seymi 😳😳sok oldum ,umarim tr de dahada iyi olur anneniz

Sanirim bu isi ciddiye almamiz lazim.. Evet duzenli yiyince sorun yok ama hayat bu hepte duzenli olamiyo insan.. Ve dedigin gibi ileride daha farkli komplikasyonlar olabilir ..

Sanirim durumlarimiz cok benziyor, ailemize varana kadar 😔

Olmaz insallah canim düzenli saglikli bir sekilde beslenirsin doktorundan da yardim alirsan cok rahat bir hamilelik gecirirsin :)

Iyi dileklerin icin cok tsk ederim annem tr de kendisine geldi desem cok dogru olur ;-)

Kesinlikle canim cünkü kan sekerin düsmesi cok ama cok tehlike onlem sart yani :)

Rabbim hepimize sifa versin insallah ... ☺

Umarim canim.. Bakalim zaman ne gostericek bizlere..

Peki nasil bi diyet yaptin col kilo vermissin gercektenn 😳 bir ay evdeyim
Su son 5 kiloyu versem ne iyi olur 👌👌

Ben kalori hesabi yapiyorum canim tabii yiyipte sporlada verdigim oldu ama son 2 bucuk ay sadece kalori hesabi...

Sende 5 kiloyu kalori hesabi ile rahatlikla verirsin ;-)

Ama nasil hesapliyorsun:)

Ama nasil hesapliyorsun:)

Bunun icin evvela bir mutfak tartisina ihtiyacin var :)

Boyun ve kilon kac suan canim ?

Ve nette her besinin 100gr kalorisi yaziyor ordan takip edebilirsin...

Örnek 2 haslanmis yumurta 150 kc
1 dilim tam tahilli ekmek 26 grami 62 kalori ...

Cogu tukettigimiz besinlerin paketinde kalorisi yaziyor ordan da bakabilirsin ;-)

Tarim var :) hic kullanilmamis olsadaa☺️

Boyum 1.70 kilom 74

69-68 falan olsam cok iyi girunuyorum..

Ozaman baskayalimm😍 bilsc gundur cok dikkat efiyorum yemege ama adetim yakin bi bakiyorum cikolata🙈 direniyorum amaa
Konunu nerden nereye getirdim afedersin canim☺️

Yarin dr lari arayalim ne olucagini buraya yazalim .. ?

Aksam 6 dan sonra hic bisey yememekte zayiflatir canim ...

Tatli krizin icin kuru kayisiyi tarcinlayip yemeni tavsiye ederim ;-)

Yazalim canim ben sabah oglani anaokuluna biraktik sonra doktorun kapisinda olurum ;-)

Gece 3-4 e yadar uyumadigim icin ( tatil oldugumdan beri) 6 dan sonra bisey yemesem sonumun ne olicagini sen biliyorsun en iyi 😔 gecen oyle oldu iste .. Ben zaten aksam yemeginden sonra bidaha yemek yemiyorum, genellikle bir meyve yaninda sut yada yogurrt yeni kesfim..

Benim hemen randevu almam cok mumkun degil bi arimam lazim kendimi acil gostwrmem lazimki erken versin ..

Tahmin edebiliyorum canim ama bence tatilde bile uyku düzenini bozma :)

Sen o zaman yarin ara randevunu al sonra yine burdan son durumlari paylasiriz ;-)

kızlar hipoglisemiden ben de muzdaribim.

sadece bu hafta 2 kez kriz geçirdim
başladı mı önünü alamıyorum ve 1 gün sürüyor

bu hastalık beni mahvediyor
ve yaşamayan anlamaz
çevremdekiler çok takma kafana geçer diyor
halbuki uyku ve yeme düzenime dikkat etmezsem hemen fenalaşıyorum

bi de stres var tabi uzak durmam gereken.

Allah hepimize kolaylıklar ve şifalar versin.

Cok gecmis olsun canim ...

Peki kriz gecirmemek icin nasil bir önlem aliyorsun canim ?

Stres stres nasil uzak durabiliriz acaba stressiz bir hayat düsünemiyorum bu sefer de rahatlik bana yan etki yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…