hipoglisemi/seker

Sizede cok gecmis olsun, demekki uykudami tetikliyo bunu of off..

Tahmin edebiliyorum canim ama bence tatilde bile uyku düzenini bozma :)

Sen o zaman yarin ara randevunu al sonra yine burdan son durumlari paylasiriz ;-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba canim, simdi doktorumla konustum ve yarin icin zaman aldim sabah 9 da gidicem ac karnina kanima bakicakmis, oysaki ben seker yuklemesi istiyorum cunku ancak oyle belli oluyor 😕 neymis dha bu hastaliga sahip oldugum belli degilmis ve buyuzden beni hastaneye gonderemezmis, bu bahsettigim aile dr u.. Iyida ben bu kani daha oncede yapmistim iyi cikmisti bunda belli olmiyor ki

Sen naptin

selamlar ben inanın çok çok erken tanıştım bu hastalıkla 20 yaşımda bayılma ataklarım oldu. anlayamadılar sonra sonra 24 yaşımda bayılmalar sonucu teşhis kondu. evet zor bir hastalık ama alışıyor insan. yani nasıl besleneceğini bilirsen çok sıkıntı yaşamıyorsun.

sizi çok karamsar gördüm ben kızlar, yapmayın Allah aşkına.

ben hamilelik te atlattım, sorunlar da yaşadım ama hiç bu kadar dert etmedim kendime, siz de etmemeye çalışın. çok şükür ne hastalıklar var.

kesme şekeri çantanızdan eksik etmeyin. (ben ediyorum ama siz etmeyin )
o terleme, kalp çarpıntıları başladı mı hemen portakala suyu. portakal suyu çok hızlı karışırmış kana.
uzun süre aç kalmayın. ben sürekli minik minik atıştırıyorum. kayısı, leblebi, bi parça çikolata, bisküvi.
uykudan uyanınca çok tatlı yemek isteğim oluyo. sütlü bişiler yiyorum ya da meyve.
uzun süre aç kaldıktan sonra bir anda yemeyin sakın, çok zor oluyor ama tutun kendinizi ve tatlıya abanmayın. ben çok fena oluyorum ama eğer tatlı ile başlarsam hooop küüt yere yığılıyorum.

benim aklıma gelenler bunlar. Allah hepimize şifa versin.

Son düzenleme:

Canim bende sabah doktora gittim bugün icin kapaliymis meger ama yarin sabah tekrar gidicem insallah ...

Durumu mu anlaticam cünkü gectigimiz aylarda benim kendi ev doktorum öldü yeni gelen hanim doktor henüz beni tanimiyor, zaten büyük bir ihtimalle kan tahlili yapicak ama bulundugum yerde özel seker doktoru var oraya sevk isticem yükleme icin...
Bakalim sonuc ne olacak ?

Selam canim :)

Haklisin ne hastaliklar var Allah bu günümüzü aratmasin ;-)

Yorumunda dikkatimi ceken ac kaldiginizda TATLIYA ABANMAYIN iste benim gecen yaptigim hata bu oldu dedigin gibi yıgılıp kaldım ama o günden sonra cok daha dikkatliyim az az sık sık hep birseyler atistiriyorum ;-)

Yarin kesin yine normal cikicak , cunku hani parmaktan alip olcuyolarya onu yapcak yine.. Neyse gidince ikna etmeye caliscam bakalim.. Bizim burda oyle kendi isteginle seni gondermiyolar. Keske öle olsa direk hastaneye giderdim.. Neyse hayirlisi bakalim..

Cok gecmis olsun canim.. Cok haklisin Rabbim dermansiz dert vermesin.. Ama cok etkiliyo benim hayatimi, bilmiyorum sizde nasil ama benim dustumu sonrasinda psikolojik olarak cokuyorum yatmak ve hic kalkmamak hic konusmamak istiyorum.. Demin dr la konusurken dedi genelde ailede olunca insanlar paikolojik olarak bu hastaligi kwndindede goruyormus.. Ee ben keyiftanmi patt dusuyom..

Bide genelde yalniz oluyorum, kendime mudehala edemicek kadar kotu olurum korkusunu hep yasiyorum.. Buda yoruyo insani,

Bisey ilgimi cekti bende sizinki gibi degil sekere abaninca kotu olmuyorum tam tersi gozum aciliyo o fenalik aninda..

yok tabi şeker düştüğü için şekerli şeyler iyi geliyor o konuda haklısınız benim demek istediğim uzun süre aç kalınca bir anda şekere abanmak. o kötü işte yani denge tamamen alt üst oluyo.

inanın benim gibi patır kütür düşen hasta çok azdır. benim beynime zarar verecek derecede düşmüştü şekerim. doktor çok çok çok fena kızıp, korkmuş ve beni de korkutmuştu ve ailede şeker genetik. kendinize niye müdahale edecek birilerini arıyorsunuz ki. siz tüm önlemlerinizi alın. aç kalmayın susuz kalmayın. inanın unutursunuz bile hastalığı ben hamile halimle araba da kullandım. son haftama kadar tek başıma koşturup, çalıştım da yanımda sürekli biri olamaz ki :) iyi düşünün, şekeriniz düşünce moralinizi bozmayın, dikkat edin kendinize.

Geçmiş olsun canım bende hipoglisemi hastasıyım şekerim sık sık düşer , evde ölçtüğüm de düşük doktora gittiğimde normal seyirin biraz altında çıkar , doktora anlattm bu düşük hali değil fenalaşmadım midem bulanmadı vs...
hiç bi ilaç yazmadan gönderdi netten araştrdığıma göre diyet diyor maalesef bende yapamıyorum pehriz

Hipoglisemi şeker başlangıcı diye biliyorum
:44:

Evet kesinlikle dogru, ben ilk boyle olmaya basladigimda anlayamiyordum ve bilmiyordum nasil daha hisederim tabi hemen acligimi abur cuburla gecistiriyodum seker cikolata, sonradan ogrendimki tatli seyler kan swkerini hizla yukseltiyor ama cabukta dusuruyir cunku kanda cabuk emilen seyler cabuk aciktiriyor, tokluk suresi kisa oldugundan yine yine yiyordum buda haliyla kilo yapiyor.. Sonra cok arastirdim bu cok yanlismis..

Dedigin gibi zamanla kendi dr un oluyosun bu hastalikta.. Sen bende cesursun anladigim kadariyla..
Ben esimi bile etkiliyordum cunku adam ise gidiyor beni tek birakiyir diye akli bende kaliyodu hep ariyodu .. Ama simdi ben daha bilincliyim ve daha rahatiz bu konuda ...

Sanada gecmis olsun canim

Ben epey bir zamandir diyet ugluyorum canim daha önceleri hipoglisemi yasadigim krizlerde ayy cok yedim ondan oldu yok yagli yedim tansiyonum cikti diye düsünüp gecistiriyordum ama artik daha bilincliyim bu konuda 5 gün önce yaptigimi saymazsak coook acikip tatli yemek gibi :)

Canim belki üste ki yorumlarda okumusundur annem de ilk hipoglisemi basladi diyet uyguladi yillarca ama simdi hap kullaniyor daha sonrada igneye baslicak... sanirim bu seker baslangici hepimize gecmis olsun ;-)

Of Of şeker kötü birşey ya :18::18::18:
Bende bazen acayip canım çikolata veya şerbetli tatlı istiyor ama deli gibi , bir keresinde gece oldu evde kıvranıyom tatlı diye son olarak reçel tıkıştırmıştım , brovni yiyişimi hatırlıyorum da sanki dünyanın en lezzetli şeyimiş gibi yavaş yavaş tadını çıkara çıkara
Bende sürekli tansiyonum düşük diye ortalıklarda dolanıodum , tesadüfen teyzemde şeker ölçtük düşük çıktı o zaman farkettim hipoglisemi olduğumu , oruçluyum ve biraz önce nefes darlığı yaşadım bayılcak gibi oluyorum çok zor ya
Diyette yapamıyorum kola , çikolata ne varsa götürüom höpür höpür

Oruc tutabiliyorsaniz hipoglisemi olmaniz mumkun degil sanki😒 hipoglisemise birak tum ac kalmayi tek
Ogun atlarsan bile fenalasiyorum ben

hipo mu hiper(diabet)mi pek anlamadım insulin kullandım demişsiniz şeker demişsiniz
halk arasında benim şekeim var diyince diabet anlaşılıyor geneldede konu başlığına göre cevap verim
her zamann ama bakın her zamann çantanızda ufacık tekli paketlerde olan toz veya küp şeker taşıyınn
baktınız eliniz ayağınız kesiliyor hemen açın paketi atın ağzınıza anında etki ediyor
bayılma baş dönmesi mide bulantısı aslaa bu raddeye kadar ilerlemez eğer hemen müdahale ederseniz
çooookk geçmiş olsunn

Beeenn
Bendede var bi düzelirken birden ortaya çıkıyor..

Meyveli yoğurt yapın kendinize oda çok iyi geliyor.
Benim ataklarımda neredeyse bilinç giderdi..
İnsulün kullanmadım zaten insulin fazla salgılandığından hipoglisemi oluşuyormuş..
Ben öyle hatırlıyorum yani..
Hapım vardı glucobay diye onu kullanıyodum...
Sonra geçti dedi doktor kestim hapı düzeldim..
Sonra belirtileri arttıkça hapı tekrar aldım ama pek kullandığım söylenemez..
Oruçta olunca zorluyor doğal olarak

Cok tsk ederim :)

Canim insulini gebelik sekerinde kullandim ben dogumdan sonra normale döndü seker ;-)

Bu bahsettigim kan sekerinin düsmesi nette arastirdigim kadari ile 6-8 ögün arasi beslenmek gerekiyormus ve fenalik aninda kan sekerini seker ile yükseltmek tehlikeli oldugu yaziyor hatta tatlidan meyve sularindan uzak durun diyor tabii bunun icinde beyaz ekmek hamur isleride yer aliyor ;-)

Düzenli ve saglikli beslenme programi gerektiriyor acikcasi...:)

Cok gecmis olsun canim...

Ne guzel orucunu tutabiliyorsun allah kabul etsin...

Gecen sene biraz tutabildim ama nasil resmen hafiza kaybi yasadim sanki bu sene hic cesaretim yok ilgilenmem gereken 2 kücük oglum var...

Sanirim banada öyle bir hap gerekli bakalim sabah doktora gidicem sonuc ne olacak ...
Dogru biliyorsun canim insulin fazla salgilandigi icin oluyormus iste o yüzden tatli yemek tehlikeli cünkü tatli kana karisinca insulin birden cikiyor ve aniden de düstügü icin atak gecirttiriyormus bende bu sekil biliyorum ... ;-)

tabi düzenli beslenmek önemli hiperglisemidede bu böyle tabi orda belirli yasaklar var tüketilmemesi gereken
ama kriz anlarında Allah korusun elden birşey gelmeyince en iyi yöntem bu diye biliyorum
benim bir arkadaşım var aynen böyle tabi aç durmamakta özen gösteriyor kesinlikle
ama kırk yılda bir de olsa krizi tutuyor elim ayağım kesiliyor diyip şeker kullanıyor küçük paket
arkadaşımda bende tıp fakültesindeyiz hocalarımız hiç yapmaması konusunda uyarmadı ama tabiki sadece bilgi paylaşımında bulunuyoruz burda
kesinlikle yap diyemem kaldı ki daha öğrenciyim doktor ağzyla konuşamam o vebalin altına girmek istemem:26:
tekrardan çooookk geçmiş olsun
benimde şekerim değilde tansiyonum çok düşüyor
aynı belirtiler bendede oluyor ne yazıkki.. çok şükür sık tekrarlayan bir durum değil Allahtan

Çok şükür tutabiliyorum ya..
Aynen aynen bende öyle biliyorum..
Doktora gidip sor bence..
Hazır aklıma gelmişken bende hapımı iftarda içeyimde düzelirim belki..
Benim hapım aç karnına içiliyor şeker için yasak olan gıdalar alırsam parçalanmasını hızlandırıyor..

Tam tahmin ettigim gibi normal cikti, aksam yemeginden sonra hic bisey yemeden gel dediler.. Zor bi geceydi aclikla bas donmesiyle atmattim, ama kanda normal cikti sekerim. Hatta cok iyi dedi..
Ve kadere bakki bana bakan hemsire benimle ayni durumda oldugunu soyledi, ve hatta tipki benim gibi regl oncesi ve regl ken daha sik yasadigino soyledi..

Bama dedigi bazi insanlarin bunyesi cok acliga dayanmiyor , bizde onlardan birileriymisiz.. Kadin ben sabah 6 da yedim saat 9 da yine yemeliyim yoksa hemen elim ayagim titriyor fenalasiyorum dedi..

Dedim benimde kendim gibi birine gelmem ne tuhaf☺️ Sonra tiroitlerime bakmasini istedim kilo zor veriyorum diye..

Iste boyle.. Sadece dogru beslen sekere abanma dedi.. Ve bununla yasamayi ogren dedi...
Senin nasil gecti canim ..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…