Hipoplastik Sol Kalp Sendromu bebekli anneler

Bu ameliyatları Ege ün., Mehmet Akif Ersoy kalp hastanesinde ,Koşuyolu Ar.hastanesinde ,Siyami Ersekte yapıyorlarmış.Ender Bey bizi aynı sorunu yaşayan bir aileyle tanıştırdı.Sekiz buçuk aylık ikinci ameliyatını oldu şimdi hastanede iyi.

hangi hastanede ameliyatı olmuş acaba?

Bu ameliyatları Ege ün., Mehmet Akif Ersoy kalp hastanesinde ,Koşuyolu Ar.hastanesinde ,Siyami Ersekte yapıyorlarmış.Ender Bey bizi aynı sorunu yaşayan bir aileyle tanıştırdı.Sekiz buçuk aylık ikinci ameliyatını oldu şimdi hastanede iyi.
hangi hastanede olmuş acaba?

Bizim gittiğimiz doktor ve ekibi daha önce Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesinde çalışmış oradan Acıbadem Ün.Hastanesine geçmişler.

İstanbulda beni normal doğum yaptıracak doktor bulamadık eşimin Kadın Doğum Doktoru arkadaşı vardı o bile normal olmaz dedi Siyami Ersekten Eskişehir Ün. Geçmişti bebeğimin doktoru sağolsun o notunu düştü Kadın dogum hocaları ile konuştu bizim için ve normal doğum oldu çok şükür . Yavrumun yerini doldurmıycak ama inş en yakın zamanda bir bebek daha istiyorum Rabbim nasip ederse inşallah

Benim sezeryan olacak ,Rabbim gönlüne göre versin ,sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin, bu acıları kimselere yaşatmasın.

ender bey anşiyo yu yapıyor.onlar bir ekip.kalp ameliyatına giren ayrıca ersin bey...bu ameliyatlarda tecrübe çok önemli...3 yaşında olan bir çocuk varmış şu anda...lakin açıkcası pek ümidde vermiyorlar..şu ana kadar türkiyede en fazla yaşıyan 5 yaşına kadar. dünya üzerinde ise 21 yaşına kadar yaşayan olmuş

ayrıca ameliyatlar çoğu kez başarılı geçiyor ama yoğun bakım ve sonrası çok önemli.çocuklar en ufacık bir gripte bile keybedilebiliyormuş.enfeksiyon kapmaları çok kolay oluyor

Olabilecek en ağır hastalık bebeklerde benim yavrum anjio oldu tansiyonu düştüğü için atriumlar arası delik açılabildi stend takılamadı sağ kalp yetmezliğine girmesin diye perşembe günü ikinci anjio olacaktı olamadı yavrum organ yetmezlikleri başladı ve toparlayamadı yavrum sonuç değişmedi malesef prognozu kötü olan bebeklerin yaşama ihtimali çok az ki sende araştırmışsın Rabbim size kolaylığını versin inşallah. peki niye normal doğum değilde sezeryan

İki bucuktu Buğra Bey bu kadar küçük aortu olan bebekleri hiç yaşatamadıklarını hatta bazı doktorlar ameliyat bile etmediklerini söyledi o yüzden önce anjio ile stend takılacaktı on gün içinde de ameliyat yapacaktı yavrumun kilosu da azdı o da ayrı bir sorundu organ yetmezliği başladığı gibi ağızdan beslenmeyi de kestiler ne bileyim o 6 gün çok zordu yavrumu öyle görmek daha doğrusu görememek çok acı verdi bana :(

Bende miyom var ,hamilelikte büyüdü oda normal doğumu engelliyor. Bizim bebeğimizin aorttu 1.2 akım çok azmış hemen müdahale edilmesi gerekiyormuş.Bize herşeye hazır olmamızı söylediler.15 haftadır hep ağlıyorum.

Rabbim yardımcın olsun inşallah üzülme diyemem çünkü hiç kolay değil ama Rabbim sabrını her türlü veriyor dua et ve yavrunu içinde hep sev konuş onunla 9 Ay boyunca yavrumu içimde sevdim iyi ki sevmişim her kıpırtısını elimle hissettim bu günlerinin keyfini çıkarın Rabbim büyük inşallah herşey daha iyi olur

Konuşmaya başladığımda ağlıyorum,elim hep karnımda onu okşuyorum .Bu haftaya kadar bir şey almamıştık bebeğimize yeni aldık gerekli olan şeyleri.Alışverişte içim hep yandı.Çok hareketli onun hasta olduğuna hala inanamıyorum.Babası onu okşayıp konuştuğunda dahada hareketleniyor.

Bende öyleydim çok ağladım sonuç inş değişir diye doğum yaptığımda o ağlamasını hiç unutmuyorum hatta iyi olduğuna inandım çünkü çok iyi doğdu aldılar yavrumu hiç göstermeden yoğun bakıma çılardılar yavrumu ben 1 de doğurdum 5 de yoğun bakımda gördüm yavruma çok müdahale edildi küçücük bedenine yapılmayan şey kalmadı en son kötüleştiğinde yavrumun kalbi ilaçlarla 45 atıyordu yavrum çok direndi ama olmadı :(

ender bey anşiyo yu yapıyor.onlar bir ekip.kalp ameliyatına giren ayrıca ersin bey...bu ameliyatlarda tecrübe çok önemli...3 yaşında olan bir çocuk varmış şu anda...lakin açıkcası pek ümidde vermiyorlar..şu ana kadar türkiyede en fazla yaşıyan 5 yaşına kadar. dünya üzerinde ise 21 yaşına kadar yaşayan olmuş

ömrü aaz mı oluyormuş yani bu çocukların?

G GAMZE112 canım merhaba, moralinizi bozmak, üzüntülerinizi hatırlatmak istemem ama bi sorum olacaktı.
ayrıntılı ultrasonda ne dediler tam olarak?
bana 20. haftamızdaki ayrıntılı ultrasonda "sağ ventrikülde ekojenik odak noktası" denmişti.. ve fetal eko istemişlerdi.
hastalığın nasıl ilerlediğini merak ediyorum sadece.. en başta ne dediler sana, yani neredeydi de buraya kadar geldi..

Geçmiş olsun Rabbim şifasını verir inş. Bize tanı ayrıntılı ultrasonda konulmadı 26 . Haftamda özel polklinik muayenesinde konuldu sizin bebeğin hastalığı farkli bizde sol ventrikul gelişmemişti ilk 3 ay içinde kalp kendini tamamlıyor yani sonradan ilerleme ya da gerileme olmadı

Back
X