arkadaşlar bana da hipotiroid teşhisi koyuldu cuma günü,
nodül yokmuş,antikorlar temizmiş.sadece tsh yüksek,t4 düşük,t3 normal.haşimato değilmiş.doktor basit bişey,ilaçla tedavi edilir geçer dedi,beni çok endişeli gördüğü için mi geçer dedi bilmiyom :)
çok yabancıyım bu hastalığa
detaylı bir araştırma yapıcam artı bu forumun hepsini okucam
ama şu an acil bir bilgiye ihtiyacım var,bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim
çünkü tencereyi ocağa koydum bile :) ya elmalı zayıflama çayı var ya,işte onu yapmaya karar vermiştim,bu süreçte de hipotiroid olduğum anlaşıldı
ben şimdi çayı hazırlıyorum ama bu çayı hipotiroid olan biri rahatlıkla içebilir mi acaba ? sonradan aklıma geldi yaaa böyle bişey
kullanan var mı,yan etkisi var mı acaba.
a.s.
kızlar benim tsh 0.200 çıktı ne demek oluyor bu açıklarmısınız..
canım seninki hipodan hipere dönmüş...hipoda tsh yükselir..benimde geçen kış böyle olmuştu...0.004 e düşmüştü...sen haşimatolumusun? tsh ın böyle ani iniş ve çıkışları haşimatonun özelliklerinden...
yaban gülü sana yazmıştım diğer yorumları şimdi gördüm ..ama herkesin kendine özeldir hastalığı..doktor ne dedi sana,,
ben düşük diyordum yüksekmi değerim.bide bilmiyorum haşimato filan olduğumu.hormonlara bakılıyor ama bu zamana kadar hiç kimse bişey demedi.bu ay biraz kendim kıllandım..
üzülme canım panik yapma hemen
boğazını tuttuğun ve düzenli egzersiz yaptığın sürece roblem olmaz
ben diyet yaptım ve 50 kilo verdim ama pisboğazlıkla 11 kilosunu geri aldım malesef
emel42, cevapladığın için teşekkür ederim. forumu okuyunca öyle üzüldüm ki, çünkü önceden şöyle düşünmüştüm, düzenli kontrol yaptırırsam tsh'ım fazla yükselmeden ilaca başlayabilirim ve kilo alımının önüne geçebilirim. ama ilaç almasına rağmen insanların metabolizmasının düzene girmemiş olması moralimi bozdu. yalnız geçenlerde bir kızla tanıştım o da haşimato ama kilo almamış, yani o da çabuk farketmiş çünkü annesindede varmış, ilacı almaya başlayınca tsh'ı normale dönmüş, metabolizması eskisi gibi olmuş. ilacı aldığım sürece hiç hasta olduğumu hissetmiyorum dedi. olacaksam onun gibi olayım bari diyorum.a.s benim size sormak istediğim, siz hastalığınızı geç keşfettiğiniz için mi kilo aldınız acaba?yani eğer ailedede yoksa insanların tiroid hastası olduğunu anlaması uzun sürebiliyor ve o arada ilaçta alınmadığından kilo oluyor tabi. eğer ilaç almaya başladığınızda kilo vermediyseniz bile alımınız durduysa metabolizmanız normalleşmiş demektir sanırım. böyle oldu mu sizde? çok uzattım galiba, çook saolun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?