canım ben çok geç farkettim hipotiroid olduğumu ama evet ilaca başladıktan sonra kilo alımım durdu ama farkedene kadar bi hayli kilo aldım tabi ama ilaca devam ettiğim sürece kilo almıyorum ah bide aldıklarımı verebilsem
kızlar nerde okuduğumu hatırlamıyorum bu kullandığımız ilaçlar kemik erimesi yapıyormuş o yüzden bol kalsiyum almalıyız
çünkü doktor bana ilacın yanında hani şu kadınlar için olan vitamin var ya ondan verdi içinde bolca kalsiyum var diye
ya ilacı bırakanlar da varmış yaa biz niye bırakamayalım ama işte doktorun yaklaşımı ve deneyimi de önemli bence
sonuçta ilacı kesip ne olacağını takip etmesi lazım ya da bunun başka yöntemleri de var galiba anlamak için
yani illa tiroid olduk hadi al ilacı ölene kadar kullan nedir yani bu
ben bugün hormonlarıma baktırdım.tsh düşmüş ama yanında kalsiyum da düşmüş.sonradan senin yazın aklıma geldi ben bi yerde okumuştum diyorum,ilaçlar kemik erimesi yapıyomuş diye.bu bugün tahlillerle de kanıtlanmış oldu..alt değer 8,5 iken benim 7,5 çıkmış kalsiyumum..
yapma yaaaa:çok üzgünüm: çok üzüldüm canım yaaaa
doktor sana kalsiyum takviyesi olan bi vitamin filan vermemiş miydi ?
ooooofff yaaa.ben de bakayım bu tahlillerde kalsiyuma nolmuş
bi yeri kapatırken başka bi yer açık verecek nasıl iş bu yaa
bu arada bol kalsiyum zayıflamaya da yardımcıymış
artı yoğurtta sütten daha fazla kalsiyum varmış
yani hem yoğurt hem süt bol bol tüketicez
ama kalsiyumu tüketirken de yemeklerden iki saat sonra almalıymışız çünkü bol kalsiyum da demir eksikliği yapıyormuş
ben hem sütü hem yoğurtu yemeklerden iki saat sonra alıyorum
doktorum bana öyle dedi çünkü
ki demir eksikliği de bayanlara özgü bi hastalık genelde biliyosunuz ve hamilelik için çok çok önemli çocuğun zekasını etkileyen bi unsur,ferritin düzeyi olarak geçiyor tahlillerde
tiroid tahlileri yanında hem kalsiyum hem ferritin bunlara kesin bakılmalı
yani bol kalsiyum alıcam derken bu noktaya da dikkat etmeliymişiz
vallaha dört koldan çapraz ateş altında gibiyiz yahuu
süpersin begooonya bende bu yazıyı arıyordum bende başlayacağım elma çayına tiroidim olduğu için emin olamadım işe yarayacağına ama bu yazıdan sonra başlayabilirimhihoyyytgördüğüm kadarıyla bilen yok ya da nete girmedi,ben de çayı çoktan içtim :)))
bu arada bu konuyu,bu çayın tarifini sitesinde veren beslenme ve diyet uzmanı Selahattin Dönmez'e sordum.çünkü o sitesinde reflü olanlar ve düşük tansiyonluların içmemesini öneririm demiş.
Sonuçta hastalığa göre yenilip içilenlere dikkat edilmeli.her formül denenmemeli.
ben de kendisine sordum,hipotiroid hastaları elmalı zayıflama çayını içebilirler mi diye,
bugün cevap yazmış sağolsun,bilmeyen arkadaşlar için sizinle de paylaşmak istedim.Hipotiroid hastaları da bu çayı rahatlıkla içebilirmiş.
süpersin begooonya bende bu yazıyı arıyordum bende başlayacağım elma çayına tiroidim olduğu için emin olamadım işe yarayacağına ama bu yazıdan sonra başlayabilirimhihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?