- 27 Aralık 2016
- 1.144
- 5.224
- 158
- Konu Sahibi kedivekeder
-
Siz de iftira atar mısınız diye korkarak yazıyorum ne demek, ne ile itham ettiniz şimdi bizi ve gerekçeniz nediredit: kartı kapattım polise bildirdim teşekkürler
siz de iftira atar mısınız diye korkarak yazıyorum.
en yakın ve çok sevdiğim arkadaşım adı x olsun evime geldi erkek arkadaşıyla buluşacağını söyleyip yeni aldığım elbiseyi ve öğrenci akbilimi istedi. akbilimi alırken cüzdanımdan kredi kartımı da almış.
fotoğrafını da paylaştığım üzere saçımız başımız aynı boyumuz da öyle.
bir mağazadan erkek arkadaşıyla birlikte bir şeyler çalışıyorlar daha sonra yakalanıyorlar ödemesini benim kartımla yapıyorlar. yakalandığında kimliğinin olmadığını söyleyip benim ismimi veriyor. ve daha sonrasında kaçmışlar.
pişkin pişkin tekrar evime geliyor bir şey olmaz öderiz ne olacak diyor. çok telaşlandığı için benim ismimi vermiş zaten orada olmadığımı ispatlayabilirmişim:d hiç endişelenmeme gerek yokmuş
gittiğimiz kafelerde girerken şifreme mi baktı ne yaptı onu da bilmiyorum.
kızı evden kovdum kafayı yiyorum kartımdan 7k çekilmiş benim adım verilmiş bir şey olsa maskeden eşkalim de aynı çıkacak. bütün gün bayram temizliği yapıyordum bir yere de gitmedim. kredi kartını çalıntıdan ihbar etmeye bile korkuyorum.
üzerime böyle bir şey yıktı arsız üstüne üstlük her yerden beni engelledi. kötü de bir ailesi olduğu için evine gitmeye de korktum bana bir şey yaparlar diye. arkadaşım kılığındaki bu insan ya ne desem bilmiyorum. hiçbir şey yapmadığım halde tüm oklar beni gösteriyor. giden paraya mı yanayım kendimi ispatlayamayacağıma mı yanayım
polise mi gideyim ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresizim ne olur yol gösterin
istersen bir de amuda kalk. şaka gibisiniz gerçekten bir de size kendimi inandırmaya çalışıyorum. arkadaşım benden kıyafetimi istedi sevgilisiyle buluşacağını söyleyip ben de verdim. kınadığını yaşamadan ölmezsin tatlım aklında bulunsun.Sizin kıyafetinizle hırsızlık yapıp sonra sizin kredi kartınızdan ödeme yapmış.
Bir oturmadı bu konu, çömeldi sadece.
Kadının kadının düşmanı de lütfen.istersen bir de amuda kalk. şaka gibisiniz gerçekten bir de size kendimi inandırmaya çalışıyorum. arkadaşım benden kıyafetimi istedi sevgilisiyle buluşacağını söyleyip ben de verdim. kınadığını yaşamadan ölmezsin tatlım aklında bulunsun.
Ben de arkadaşınızın “yakalandık adını verdik” mevzusunu sizi korkutmak için uydurduğunu düşünüyorum. Gayet artist artist 7k alışveriş yapmışlar ve üzerine yatmaya çalışıyorlar sizi korkutarak.
teşekkür ederim yazın için. böyle bir şeyle hiç karşılaşmadığım için bu durumda ne yapacağımı bilemedim ve baya bi korktum. bankayı arayıp kartımı kapattırdım polise de gittim. hala salak gibi kızın anlattığı şeye inanıyorum ben de çok haklısınızBen gerçekte böyle bir hırsızlık olayı olmadığını düşünüyorum.7000 TL tutarında ne çalmaya kalkmış olabilirler? Giyim değil, ayakkabı değil. 7000 tutarında bir giyim eşyasının satıldığı mağazada arkadaşını hiç bir satış temsilcisi yalnız bırakmaz. Onlar kendi müşteri kitlelerini çok iyi tanırlar.
Elektronik desen pahalı ürünler depodan çıkartılıyor. Ortada duranların da üstlerinde kocaman alarm var.
Eh Kuyum tezgah altında olur. Başka seçenek kalmadı...
Açık konuşacağım. Bu ülkede hırsızlık yaparken yakalanan hiç kimse eğer polis çağırıldıysa merkeze götürülmeden kurtulamaz, merkezden de elini kolunu sallaya sallaya çıkamaz. Mağaza müdürleri de buna göz yummaz zaten.Gayet katılar ki normal.
Kimliğim yok deyip senin adını vermesi de bir şey ifade etmez. Anında anlarlar onun sen olmadığını. Polis memurları bu konuda çok tecrübeli.
Geriye tek ihtimal kalıyor. İstedikleri bir şeyi alıp şikayetçi olmaman için hikaye uydurmuşlar. Adını verdik deyip seni korkutmaya çalışıyor ki paranın peşine düşme.
Arkadaşın hem hırsız hem dolandırıcı.Yarın ilk iş önce karakola sonra bahsi geçen olayın yaşandığı iddia edilen yere git soruştur.
gerekli işlemleri yaptığımı yazdım zaten. istediğini söyleyen istemediğini işitir canım:)Kadının kadının düşmanı de lütfen.
Böyle bir şey başıma gelse çoktan gerekli işlemleri yapmıştım.
Üstelik ben senin “tatlın” değilim, üslubuna dikkat edersen sevineceğim.
çok haklısınız. yapabileceğim işlemleri yaptım.Ben de arkadaşınızın “yakalandık adını verdik” mevzusunu sizi korkutmak için uydurduğunu düşünüyorum. Gayet artist artist 7k alışveriş yapmışlar ve üzerine yatmaya çalışıyorlar sizi korkutarak.
olayı bana anlattığı şekilde anlattım. pasoyu gösterse maskeni indirse zaten anlaşılır durum. diğer arkadaşlar bunun komple yalan olduğunu salınmayacaklarını ismini verdim demesinin de korktuma amaçlı olduğunu söylediler. hırsızlık da tamamen yalan olabilir sırf buna inanmam için kıyafetimi almış olabilir. farklı durumları düşünemedim o an. yapılacak işlemleri yaptım.Konunun her yeri baştan aşağı o kadar mantıksız ki sırayla yazıcam mantıksızlıkları:
1- Kartından nasıl para çekmiş şifren yok mu senin? Temassız ödeme yapılabiliyo desek temassız çekim limiti düşük oluyor. Benim kartımın limiti yüksek olmasına rağmen 7k temassız çekim yapılamaz hem de bir günde. Konuyu düzenleyip şifremi kartı kullanırken belki görmüştür demişsin ama çok saçma kusura bakma.
2- Hadi diyelim bir şekilde kredi kartını kullandı. Madem elinde senin kartın var neden hırsızlık yapıyor? Senin kartınla alabilirdi istediğini. Hadi diyelim hırsızlık yaptı. Yakalandı ve benim adımı verdi demişsin. Benim adımı verdi ne demek? Kimlik sormamışlar mı buna? Pasoya bakmışlar deme. Ben de bu işlerin içindeyim kimse pasoya bakıp aa bu kişiymiş demez. Herkes yakınının öğrenci akbilini kullanıyor.
3- Bir de hırsızlık yaparken yakalandı yazmışsın. Yakalandıysa karakola götürülür ve kimlik tespiti yapılır. Kıza yakalandıktan sonra ne olduğu ile ilgili hiçbir şey yazmamışsın
Bana inandırıcı gelmedi konu. Her yeri mantıksız
Bir de şu dikkatimi çekti söylemese ruhum duymazdı demiş ama benim kartımdan böyle harcamalar olunca mesaj geliyor çekim yapılan magaza adı vs yazıyorKonunun her yeri baştan aşağı o kadar mantıksız ki sırayla yazıcam mantıksızlıkları:
1- Kartından nasıl para çekmiş şifren yok mu senin? Temassız ödeme yapılabiliyo desek temassız çekim limiti düşük oluyor. Benim kartımın limiti yüksek olmasına rağmen 7k temassız çekim yapılamaz hem de bir günde. Konuyu düzenleyip şifremi kartı kullanırken belki görmüştür demişsin ama çok saçma kusura bakma.
2- Hadi diyelim bir şekilde kredi kartını kullandı. Madem elinde senin kartın var neden hırsızlık yapıyor? Senin kartınla alabilirdi istediğini. Hadi diyelim hırsızlık yaptı. Yakalandı ve benim adımı verdi demişsin. Benim adımı verdi ne demek? Kimlik sormamışlar mı buna? Pasoya bakmışlar deme. Ben de bu işlerin içindeyim kimse pasoya bakıp aa bu kişiymiş demez. Herkes yakınının öğrenci akbilini kullanıyor.
3- Bir de hırsızlık yaparken yakalandı yazmışsın. Yakalandıysa karakola götürülür ve kimlik tespiti yapılır. Kıza yakalandıktan sonra ne olduğu ile ilgili hiçbir şey yazmamışsın
Bana inandırıcı gelmedi konu. Her yeri mantıksız
çok dikkatliymişsin maşallah. kartı çalanın kim olduğu da yazıyor mu? kimin aldığını öğreniyor musun o mesajlarda? malum oluyor herhalde:))Bir de şu dikkatimi çekti söylemese ruhum duymazdı demiş ama benim kartımdan böyle harcamalar olunca mesaj geliyor çekim yapılan magaza adı vs yazıyor
Malum olmasına gerek yok çoğu banka gönderiyor bu msjı zaten hiç mi karttan harcama yapmadınız şöyle cahil cahil laf soktuğunuzu sanacağınıza az ne kullandığınızı bilin iki üç ayarına bakın limit yüksekse uyarı msjı falan gelsin ayrıca bize bu kadar agresif olacağınıza madem çok yiyo böyle konuşmak arkadaşınıza konuşsanıza 7k nız gitmiş g.t korkusundan bir gıkınız çıkmamış bana mi artistlik yapıyosunuz?çok dikkatliymişsin maşallah. kartı çalanın kim olduğu da yazıyor mu? kimin aldığını öğreniyor musun o mesajlarda? malum oluyor herhalde:))
çok dikkatliymişsin maşallah. kartı çalanın kim olduğu da yazıyor mu? kimin aldığını öğreniyor musun o mesajlarda? malum oluyor herhalde:))
Herhalde bankadan bankaya değişiyor. Söylemeniz iyi oldu mesela benimkinde sadece online alışverişlerle ilgili mesaj geliyor. Ayarları vardır muhtemelen mobil bankacılıktan bakıp açmak gerekliBir de şu dikkatimi çekti söylemese ruhum duymazdı demiş ama benim kartımdan böyle harcamalar olunca mesaj geliyor çekim yapılan magaza adı vs yazıyor
Online bende de hepsi geliyor ama qnb belli meblağın üstü kredi kartında ,enpara tüm hareketlerde , ziraat atmden çeksem dahi geliyor yatırma da geliyorHerhalde bankadan bankaya değişiyor. Söylemeniz iyi oldu mesela benimkinde sadece online alışverişlerle ilgili mesaj geliyor. Ayarları vardır muhtemelen mobil bankacılıktan bakıp açmak gerekli
bilinen firmalar vs değilse bana bildirim gelmiyor.mesela sosyete pazarında karttan harcıyorum asla bildirim gelmiyor 300 500 çektirsem de.ama lcw den alsam hemen geliyor meselaOnline bende de hepsi geliyor ama qnb belli meblağın üstü kredi kartında ,enpara tüm hareketlerde , ziraat atmden çeksem dahi geliyor yatırma da geliyor
Papara ne yaparsam yapayım geliyor 1 tl bile kart çektirsem daha fiş çıkmadan bildirim geliyor bir dönem garantide de geliyordu eskiden şu an emin değilim hepsini geçtim hadi gelmedi hiç insan 7k parası gittiğini anlamaz mı
dün bir sürü fikir vermiştim ama sonradan yazılanları okuyunca benim de kafam karıştı.ilk başta üzülmüştüm size ama su an acaba mı oldum.
neden saldırıyosunuz? mağdur insan çözüm arayısında olur
iftira atılmasından niye korkuyorsunuz? aklınıza nerden geldi?
hikaye tutarsızz,, umarım yanılıyoruz da panikle öyle hareket ediyorsnuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?