Histersokopi sonrası gebelikte rahim ağzında açıklık

seminfam

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
330
118
23
35
8+3 gebeyim. İlk gebeligim Bundan 1 yıl önce histersokopi oldum. Daha sonra hsg filmi çekilirken başka bir doktor rahim ağzın doğum yapmış kadınlarınki gibi açık demişti. Şundan korkuyorum bu açıklık genişler mi serlaj gerektirir mi progesteron kullanıyorum tecrübesi olan var mı

Daha önce iki tane düşüğüm var ikisinde de kürtaj oldum üç tane hsg çekildim histeroskopi de oldum rahim içi yapışıklıklarım vardı uzun süren bir işlem olmuştu çok fazla yakma kazıma işlemi yapmak zorunda kalmıştı doktorum. Rahmimde yine de açılma yoktu sadece çok işlemden hasarlıydı. Şimdi tekrar hamileyim 14. Haftada serklaj oldum ama rahim ağzı açıklığım yoktu sadece rahim çok fazla işlem gördüğü için önlem amaçlı serklaj atıldı. Serklaj korkulacak bir işlem değil merak etme en ideal haftalar da 12 14 arası olduğunu söylüyor doktorlar. Açıklık genişletebilir Bebek büyüdükçe rahme uyguladığı baskı artıyor o da açılmaya sebep oluyor. Riske atmamak adına yaptırmak daha mantıklı ama tek doktorla kalma serklaj kararı almadan önce birden fazla doktora git mutlaka açıklık çok önemli

Peki dediklerini çok dikkate alacağım mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…