Hitap sorunu

Keşke ama malesef her gelen yeni nesil farklı bir şekilde kültürümüzü yaşatıyorlar. Onlarda eskileri uygulamakta zorluk yaşıyorlar tabikide.
Benim babanemde eski kültürü yaşayan biri. Ve yanında su içtiğimizde kızardı. Büyüklerin yanında su içilmez derdi. Eskiden öyleymiş onlarda. Bugün gibi bir çok şeyler var. Mesela bana o kültür ağır gelir. Şimdi nesil zaten hiç dinlemez. Ama burda kültürümüzü yok saydığımı bile yazdılar. Hangimiz şuan o eski kültürü uygulayabiliriz ki.
Ben de çocuğumu Türk kültürüne göre yetiştircem nasip olursa ama şimdi zamana uygun olacak şekilde yapmalıyım. Yeniliğe açık olacak şekilde.

Bu dertleri görünce Allah'ım ne dertler var diyorum. Lütfen kendinize dert aramayin gerçek dertleri görünce çok zorlanırsınız.

Babanın annesi nenedir zaten. Ne desin? Sehpaya sehpa diyecekse neneye de nene demeli.
Sizin kültürde öyle olabilir. Siz o şekilde duymuş olabilirsiniz. Önceki yorumlarımda da dile getirdim. Biz de nene kelimesi kullanılmaz. Kimsede duymadım. Şimdi kayınvalidemde duyunca garipsedim.
Nene bana göre anneannemin annesine denilir. Yada babaannemin annesine denilir. Yani çok yaşlılara söyleniyormuş gibime geliyor. Bir insanı yaşlı hissettirir gibi düşünüyorum.
Ben biriyle tanışınca bile benden birkaç yaş büyükse nasıl hitap edeyim diye sorarım. Bazıları rahatsızlık duyabiliyor. Abla diyorsun , abla deme diyor.
Nene kelimesi de öyle hissettiriyor bana anlatabildim herhalde

Haaa işte güzel bir yorum. Sabitleyebiliyor muyuz?
Bizde de öyle anne veya babanın anneannesine yada babaannesine dersin.
Ama onlarda biz doğup büyüyene kadar öldüler zaten. O yüzden şimdi kayınvalidemden duyunca garipsedim. Çünkü kelime olarak insanı yaşlı hissettiriyormuş gibi geliyor bana.
Ben birisine hitap ederken bile soruyorum. Belki hassas noktasıdır rahatsız olur diye. Ama çocuğum kayınvalideme nine , nene derse bir şey demem. Kişi kendine belki nine denmesini daha samimi buluyordur.

Kültürle alakası yok. Türkçeden bahsediyorum.
Biriyle tanışınca da abi abla demek yerine hanımefendi, beyefendi derseniz nasıl hitap edeyim demek zorunda kalmazsınız bu arada. Elitlik sadece nenede kalmasın.

Kültürle alakası yok. Türkçeden bahsediyorum.
Biriyle tanışınca da abi abla demek yerine hanımefendi, beyefendi derseniz nasıl hitap edeyim demek zorunda kalmazsınız bu arada. Elitlik sadece nenede kalmasın.
Siz o zaman biriyle tanışıp samimiyet kuruncada hanımefendi, beyfendiye devam ediyorsunuz.

Ahaha çok güldürdünüz beni ilk doğum yaptığım zamanlarım geldi aklıma ben de sizin gibiydim babaanne anneanne derdim ama sonra ne kadar sçama düşündüğümü fark ettim.Amannn ne var nenede .Torunu olan kişiye nene denir yani bu kadar basit şimdi hiç takmıyorum takılacak daha önemli şeyler varken hem de

iyi o zaman , sal diyorsunuz yani
Tecrübe olunca bu konu komik oluyor herhalde lohusallığım devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…