- 23 Ekim 2022
- 1.691
- 3.964
- 63
- Konu Sahibi Miniksevimli
-
Yazdığından bir şey anlamadım ama bu kadar kötü konuşcağını sanmıyorum.hell yeahh grandmaaaa mı desin
Ama eşim annesi gibi değil. Almanya’da yaşıyoruz. Eşimin çevresi hep Alman arkadaşlarıyla dolu. O yüzden bizim kültürü çok yaşamıyor. Onun kafası hep Alman kültüründe.
Ama kayınvalidem öyle değil. O çok eski zamana göre düşünüyor her şeyi. Bütün evlatlarının adına karar vermeye çalışıyor. Şunları yapın , bunları yapın. Yapmazsanız ayıptır. Günahtır. Hep bu kafada. Mesela akşam dışarı çıkmak , ona ayıp geliyor. Kocasız bir yere gitmek ayıp geliyor. Ben bir yere gidince bile kocansız mı gideceksin diyor.
Mesela görümcem (yani kızı) normalde açık. Ama Türkiye’ye köye gidince kapatıyor onu, İnsanlar konuşur diyor.
Bebeğimiz oldu. Kocam bebekle konuşurken”baba” kelimesini söylüyor. Kayınvalidem kızıyor . Sus baba öğretme. İlk önce Allah desin diyor. Eşim onun yanında baba kelimesini kullanmıyor. Allah diyor artık
Eşimin yeğeni de Oma diyor. Grossmutter duymadım bende.Almanlarda Oma veya Omi (nene) diyor. Großmutter (Büyükanne) diyenini hiç görmedim :)
Bak sen de o kadar kendini geliştirmiş değilsin demekki hem de yurtdışında yaşamana rağmenYazdığından bir şey anlamadım ama bu kadar kötü konuşcağını sanmıyorum.
Eşimin yeğeni de Oma diyor. Grossmutter duymadım bende.
Takılacak şeyleri güzelce konuşunca orta yolu bulunuyor. Büyüklerin düşüncelerini değiştirmek zor ama iyileştirebiliyoruz. En azından belli bir zamandan sonra garipsemiyorlar.Bak sen de o kadar kendini geliştirmiş değilsin demekki hem de yurtdışında yaşamana rağmen
Takacak yer arama, gerçekten takman gereken şeylere sesini çıkaramıyosan gereksiz konularda sorun yaratmaya çalışma
Sanki annesi demiş Allah aşkına ne vsr nene lafındaMerhaba arkadaşlar. Ben evliyim ve küçük bir evladım var.
Kayınvalidem , çocuğumu severken hep “Nenesi” diye seviyor. Benim kulağıma pek hoş gelmiyor. Nene kelimesi sanki daha yaşlılara söyleniyormuş gibi geliyor. Ben mi abartıyorum, siz nasıl hitap ederdiniz? Yada nasıl öğretirdiniz evladınıza?
Ben babane veya anane diye öğrenmesini istiyorum. Kayınvalidem de kendini geliştirmemiş, eski zamanlarda kalmış biri. Sürekli de eski kültüre göre hareket ediyor. Düşünceleri bile böyle. Hiç şimdiki zamana göre düşünemiyor. Hala o kültürler devam ettiğini sanıyor.
Çocuğumu büyütürken de kendi bildiği şekilde müdahale etmesini de istemiyorum. Düşünme tarzı, hareket ve davranışları çok ters geliyor bana.
Bana mı batıyor acaba, yoksa sizide rahatsız eder mi bu durum?
Başta yazacaksınız ki insanlar demesin. ÜzgünümYorum yapanlar sonraki yorumlarımıda okusun öyle cevap yazsın . Çünkü her gelen linçliyor
Ben o şekilde büyümedim elitle alakası yok. Herkesin yöresi, kültürü farklı.İnsanlar da ki bu elit görüneyim geçmişimi sileyim unutayım kafasını hiç sevmiyorum. Nene diyerek büyüdük abartmayın.
Sizde kullanılmamış olabilir ama türk kültüründe var ve bunu biliyorsunuz abartmayınBen o şekilde büyümedim elitle alakası yok. Herkesin yöresi, kültürü farklı.
Bazıları amcaya , emice der
Bizde erkek çocuğa uşak derler.
Ama nene kelimesini bizde kimse kullanmadı.
Keşke eskisi gibi kalsaydı, Avrupa’ya benzeyeceğiz diye Avrupa’da olmayan bişey icad ettiler.Eğer ki onların zamanında yaşadıkları kültürü devam ettirseydik Türkiye böyle olmazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?