Hitap sorunu

Türkçede doğru kullanım:

Babanın babası; büyük baba
Babanın annesi; nene
Annenin babası; dede
Annenin annesi; büyük anne

Ortaokulda öğrenmiştim.

Bu açıdan bakınca kayınvalideniz Türkçe’ye daha hakim görünüyor.

Evet bizde de uşak kelimesi erkek çocukları için çok kullanılır.

Kayınvalideye sinir olalım diye baya çaba sarfetmişsiniz maşallah
Cık, olmadı. Ben kendi öz kültürünü unutup asimile olan, kendi benliğini Alman kültürüne satan eşinize gıcık oldum asıl.

Yok hiç rahatsız bu şekilde..benim kız da hem anneannesine hem babaannesine nene der. Kadın sorun etmemiş Kendisi böyle öğretmiş zaten sizde hiç sorun olarak görmeyin

Yahu kimse de kraliyet soyundan gelmiyor.
Bırakın kadını sevsin torununu nasıl isterse. Merak etmeyin eski kelimelerin kullanımı çocuğa zarar vermez.
Dayım nene derdi babaannesine şu an kaymakam.

Size batıyor :) ve siz kendinize dert arıyorsunuz.
Yani bunda bir şey yok ki torununu seviyor nene derse ne olacak babanne derse ne olacak. Babanne daha mı havalı oluyor yani :)
Hatta siz direk ismiyle hitap etmesini sağlayın daha yenilikci olur.
kusura bakmayın ama düşünceleriniz çok incitici.

Yok hiç rahatsız bu şekilde..benim kız da hem anneannesine hem babaannesine nene der. Kadın sorun etmemiş Kendisi böyle öğretmiş zaten sizde hiç sorun olarak görmeyin
Ee yani kendisi nasıl isterse tabi . Benim annem , ananesi diye seviyor.
mesela bizde annemin ananesine kurt anne deriz yada dedesine kurt dede deriz.
Nene kelimeside bana o şekil geliyor.

Yahu kv oğluna çocuğuna baba deme Allah de diyor. Eşi de bunu dinleyip çocuğuna annesinin yaninda baba demiyor. Ya da kv bir dolu şeye karışıyor. Konu sahibi de bunlara takılmak yerine, nene elit gelmiyor derdinde. Şaka falan mı yapıyorsunuz?

Anane babane değil anneanne babaanne ya da büyük anne denilir ay çok tatlısınız bende pek sevmiyorum nene nine falan ama acaba tatlı dille uyarsanız mı? Anne babaanne desin yeni nesil hep öyle diyor nene derse dalga gecerler çok dikkatli yeni çocuklar falan diye

Bunlar varken neneye takılmanız
Babası baba diyemiyor Allah desin önce diye buna takılmıyorsunuz da neye takılıyorsunuz hayret bir şey
Ayrıca alman arkadaşlarınız için babanne ve nene denmesi arasında da fark yok, ikisini de anlamayacaklardır

Bir soru sorduk, boşatacaksınız beni bu kadar linçlenmez ki herkes kendi kültüründe olanı yazar biter. Normal bir durum dersiniz geçersiniz. yapmayın hanımlar

Bana bir şey demiyor ki çocuklarına karışıyor.
Banane çocuklarından

Ben de onun için sordum acaba normal mi diye. Ama kadınlarımız bütün stresini bu başlıkta atmış oldu

Bende o yüzden Oma desin diyorum. Onlarda aynı zaten

Nene desin ne olacak yaa.

Bana bir şey demiyor ki çocuklarına karışıyor.
Banane çocuklarından
Eşinizde nasıl özgür fikirliyse annesine hic cekinmeden, anne o benim çocuğum tabii ki baba diyeceğim buna sen karışamazsın diyecek kadar annesini aile içinize karistirmiyor dimi. Eşinizin, kv nin begenmediginiz eski kafalı fikirlerine uyması da sizi alakadar etmiyor demek ki. Doğru banane demistiniz zaten. Anlıyorum.

- Siz ne zamandır Almanya’da yaşıyorsunuz ?

- Almanya dahil gurbetteki Türkler geçmişini , geldiği yeri unutmaz, çok şive ile konuşur.
o yüzdendir ki Türkiye’de direk fark edilirler, bizlerde Türkiye’den yeni gelmiş birini konuşma tarzından fark ederiz.
- size tavsiyem çocuğunuza oma demeyi öğretin daha elit olursunuz…

Komşum oğlumu nenesi diye sever, bir gün olsun aklıma böyle bir şey gelmedi. Kaldı ki komşum 50 yaşında. Annemden çok genç, kayınvalidemden de. İçiniz kararmış sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…