• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Hiv erken cikmayabiliyor testte. Yanlis bilmiyorsam 6 ay sonra da test vermeniz gerekiyor. Insallah bir sey cikmaz sizde. Artik hiv ilaclar sayesinde uzun sure baskilanabiliyor. Insanlar normal hayatlarina -dikkat ederek- devam edebiliyor. Eger gercekten dis cekiminden kaptigini dusunuyorsa ilgilileri dava etsin. En azindan tedavi masraflari karsilanir. Ama esinizin umursamaz tavri malesef baska yerden kaptigini dusunduruyor bana da. Siz ve cocugunuz icin en hayirlisi olsun.

Hiv erken cikmayabiliyor testte. Yanlis bilmiyorsam 6 ay sonra da test vermeniz gerekiyor. Insallah bir sey cikmaz sizde. Artik hiv ilaclar sayesinde uzun sure baskilanabiliyor. Insanlar normal hayatlarina -dikkat ederek- devam edebiliyor. Eger gercekten dis cekiminden kaptigini dusunuyorsa ilgilileri dava etsin. En azindan tedavi masraflari karsilanir. Ama esinizin umursamaz tavri malesef baska yerden kaptigini dusunduruyor bana da. Siz ve cocugunuz icin en hayirlisi olsun.
Teşekkürler

Şüpheli ilişkide bulunduysa kan verme olayında nasıl rahat davrandı , biraz kafamı karıştırdı bu durum..
Normalde çok şüpheci biriyimdir incik cincik abartırım hatta ama kan verme de hiv yapacaklarını ya da yaptıklarını bildi sonuçta ve verdi , hiç mi acaba demedi ya 🙄
Yani ya da korunarak ilişki oldu da biriyle yine o şekilde mi kaptı sonuçta ağız oral yolla da bulaşıyor of çok zor çok..
Yani burada direk dişçi ile temas etmesi gerek hiç mi gidip hesap sormadı sizden sonra bana bu oldu diye

Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?
Çok gecmis olsun ikinize de. Diğer noktalarda bir şey diyemeyecegim ama bazen doktorlar bazen sağlık çalışanları sterilizasyonu digru yapmıyor diye biliyorum . Bir hastaya kullandığı aleti temizlenmesi için göndermeyen, amannn diyen doktor biliyorum. Bir yakınım çalıştığı hastanede böyle bir şey yaşamış. Biz asistanları olarak onun vicdanına birakmamaya çalışıyor diyor

Dişçiden olsa tazminat davası açar para almaya çalışırdı. Yani hastalığı kabullenmiş ise zaten suçunun farkindadır. Ayrica doktora da sor mesela dişçiye ne zaman gittiğini, hastalığının ne kadar ilerlediğini bu zaman araliklarinda bulaşma ihtimalini falan her şeyi danış.

doktor ya da avukat değilim ancak benim bildiklerim
hiv diş çekiminde kan naklinde manikürde kuaförde dövme yaptırırken cinsel ilişki özellikle de eşcinsel ilişkiyle vs bulaşabilir
ancak on yıl sonra bile ortaya çıkabilir ,dün çektirdim bugün hivim diye bi şey yok
o adamla temasta bulunmamalısınız
bunun dışında artık hiv ilaçları var ,hayatlarını normal sürdürüyorlar bu ilaçları her gün kullanıp
ama bu adam için değer mi hiç sanmam,ihtimal ki boşanman da kolay olur gibi avukatlar daha iyi bilir
masum şekilde kaptığını hiç düşünmüyorum

Şüpheli ilişkide bulunduysa kan verme olayında nasıl rahat davrandı , biraz kafamı karıştırdı bu durum..
Normalde çok şüpheci biriyimdir incik cincik abartırım hatta ama kan verme de hiv yapacaklarını ya da yaptıklarını bildi sonuçta ve verdi , hiç mi acaba demedi ya 🙄
Yani ya da korunarak ilişki oldu da biriyle yine o şekilde mi kaptı sonuçta ağız oral yolla da bulaşıyor of çok zor çok..
Yani burada direk dişçi ile temas etmesi gerek hiç mi gidip hesap sormadı sizden sonra bana bu oldu diye
Dedim madem.disciden ndn bağırıp cagirmadin hesap sormadın nerden bulaştığını biliyorsun ve bana söylemiyorsun ne zmn bulaştığı önemli bnmde ona göre test vermem gerekebilir tekrar dedim susuyor vercem randevu bulamadım işten fırsat yoktu fln dio bilmiyorum diyor madem çok eski bulaştı diyelim o kdr zamanda vücudunda bir belirti verirdi dedim nasıl verecekti dio sen dalgao geçiyorsun dedim bunu öğrenince zaten dokotor seni bilgilendirmistir ndn bilmiyormuş gibi yapıyorsun

Çok gecmis olsun ikinize de. Diğer noktalarda bir şey diyemeyecegim ama bazen doktorlar bazen sağlık çalışanları sterilizasyonu digru yapmıyor diye biliyorum . Bir hastaya kullandığı aleti temizlenmesi için göndermeyen, amannn diyen doktor biliyorum. Bir yakınım çalıştığı hastanede böyle bir şey yaşamış. Biz asistanları olarak onun vicdanına birakmamaya çalışıyor diyor
Çok zor bir durum nasıl içinden çıkacağımo.bilmiyorum
Teşekkürler

Dişçiden olsa tazminat davası açar para almaya çalışırdı. Yani hastalığı kabullenmiş ise zaten suçunun farkindadır. Ayrica doktora da sor mesela dişçiye ne zaman gittiğini, hastalığının ne kadar ilerlediğini bu zaman araliklarinda bulaşma ihtimalini falan her şeyi danış.
Dişçiye ben randevu almıştım ona gittiği zamanı biliyorum öğrenmeden kısa.bir zaman önceydi üstünden çok gecmedi

Çok yakını kanser hastasıydı ona kan vermek için gitti ve o zmn öğrendiğini söyledi tekrar kan vermek için çağrıldığını söyledi kanser olan yakını da rahim ağzı kanseri oldu ve vefat etti bu sebeple öğrenmiş olduk bizde bildiğim bu

Gecmis olsun. Oncelikle hiv dikkat gerektiren bir hastalik. Kan, tukuruk, sperm yolu ile bulasabilir. Esinizle hic bir sekilde yakinlasmayin. Yillar yili hic kimsenin hiv oldugunu duymamistim, sizin icin cok talihsiz olmus.

Esinizin itiraf etmesini beklemeyin. Kendisi ogrenince nasil tepki verdi? Kendini boyle bir tehlikeye atacak kadar suursuz birinin durust olmasi da beklenemez bence.
Öğrenince uyuyamıyorum uykularım kaçtı nasıl olur böyle sonuç çıkar fln dedi berberden mi bulaştı disciden mi diye fln bu tarz şeyler soyledi

doktor ya da avukat değilim ancak benim bildiklerim
hiv diş çekiminde kan naklinde manikürde kuaförde dövme yaptırırken cinsel ilişki özellikle de eşcinsel ilişkiyle vs bulaşabilir
ancak on yıl sonra bile ortaya çıkabilir ,dün çektirdim bugün hivim diye bi şey yok
o adamla temasta bulunmamalısınız
bunun dışında artık hiv ilaçları var ,hayatlarını normal sürdürüyorlar bu ilaçları her gün kullanıp
ama bu adam için değer mi hiç sanmam,ihtimal ki boşanman da kolay olur gibi avukatlar daha iyi bilir
masum şekilde kaptığını hiç düşünmüyorum
Hiv boşanma için geçerli bir sebep sanırım

Back
X