• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmet bekleyen kaynanalar

Yoo gecinemedigim kimse yok ayrıca annem harici onda da benim hiç suçum yokken iftira attı konuşmuyorum rahatlamişsinizdir umarım
Her kayınvalideyi aynı kefeye koyup insanlara “bu” diye yazmamalısınız.
Yada kayınvalideyi hakaret anlamında kullanmamalısınız. Burada bu kayınvalide aa siz de mi kahınvalidesiniz diye gülen emojiler atınca sevimli olmuyor üslupsuz oluyorsunuz. İyi kayınvalideler de var. Buradaki kayınvalide belki düşünemedi belki de çekiniyor mutfakta il yapmaktan. Zira iş yapınca da beğenmeyip mutfağımı batırdı diyen gelin de çok.

Her kayınvalideyi aynı kefeye koyup insanlara “bu” diye yazmamalısınız.
Yada kayınvalideyi hakaret anlamında kullanmamalısınız. Burada bu kayınvalide aa siz de mi kahınvalidesiniz diye gülen emojiler atınca sevimli olmuyor üslupsuz oluyorsunuz. İyi kayınvalideler de var. Buradaki kayınvalide belki düşünemedi belki de çekiniyor mutfakta il yapmaktan. Zira iş yapınca da beğenmeyip mutfağımı batırdı diyen gelin de çok.
Sizi kırdıysam özür dilerim 😌 kötü niyetle yazmadım bunu bilen ne size ne diğer bayana diğer bayan kadının görevi gibi yazmış ondan öyle yazmıştım bidaha daha dikkatli davranırım

Açıkça söyleyin. Böyle içinizden bilenmek yerine tatlı dille çözersiniz.
Annecim sizin şu yemeğiniz çok güzel oluyor oğlunuz da özlemiştir bugün evdeyken yapabilirsiniz mutfağa girmekten çekiniyorsanız çekilmeyin ben hiç rahatsızlık duymuyorum diyebilirsiniz.
Benim kayınvalidem mesela yemeklerini sevsinler yesinler ister. Benden iyi yaptığını oğlunun özlediğini düşünmem hoşuna gidiyor. Ben de sizin dolmanız harika benimki öyle olmuyor diyorum. Yada et yemeğinize bayılıyorum diyorum. Her gittiğimizde mutlaka önce onları yapıyor. Mutlu ederseniz hevese geliyor. Surat asma iş yapmamayla değil tatlı dille çözülür bh durum ancak
Ne güzel bir üslup. Şahsen ben kayinvalidemin evine gidince, işlerine yardim ederim. Yaşlı birisi iş yaparken, ben yerimde oturamam. Üstelik eşim üzerinde hakkı var. Annelerin hakkı ödenmez. Ama hiç böyle şeyler diyemem. Fazla egoluyum galiba. Ama sizi tebrik ederim. Bende öyle olmayı isterdim.
Sizi kırdıysam özür dilerim 😌 kötü niyetle yazmadım bunu bilen ne size ne diğer bayana diğer bayan kadının görevi gibi yazmış ondan öyle yazmıştım bidaha daha dikkatli davranırım
Tebrik ederim sizi de. Özür dilemeyi bilmek çok büyük erdem. Bazen lafın ucunun nereye gittigini bilmeden, istemeden birilerini kırabiliyoruz. Çok dikkatli olmalıyız. Kendi adıma da söylüyorum bunu tabi.

Gelinlikle kaynanalıkla alakalı görmüyorum ben bu durumları. Misafir kimse o oturur,ev sahibi işi yapar. Bizde durum bu.

Onlar için bir aidiyet belirtisi herhalde.

Özel olarak bekliyorum demez sofrayı da zaten hep birlikte toparlıyoruz kaldırıyoruz vs... Bu başka yere gitsek de öyle olmalı elimizden geldiğince diye düşünüyorum. O da bize gelince ben iş yapmasını beklemem, ailecek toplayıp kaldırıyoruz sofrayı vs...

Yoksa o mutlu olacak diye evi mi temizleyim :KK70:

(kızıma bakıyor çalıştığımda haliyle ev normalden daha hızlı kirleniyor bazen oturduğumuz odayı süpürüyoruz bazen de temizlikçi ayarlıyorum bunu o mutlu olacak diye değil düzenini bizim yüzümüzden bozduğu için görev olduğunu düşünüyorum)

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
eger birlikte yemek yiyorsak bulasiga yardim ederim, gocunmam.

Yahu surat astığım kısmı nasıl tespit ettiniz tam olarak 😂 bire bin katmayın gözünüzü seveyim ya surat asmak nedir
Zaten yardım ediyorum etmiyorum demedim ki? Ben her gittiğimde yardım ediyorum ama ondan aynı şeyi göremedim. Dolayısıyla artık istemeyerek yapıyorum
Yukarıdaki yorumda istemeyerek yapıyorum artık demişsiniz. Ben şahsen istemeyerek yaptığımda Güleryüz göstermem. Yada buraya konu açmam. Belli ki rahatsızlık duyuyorsunuz. Bunu konuşun diyorum ben de. Kibarca mutfağa girebilirsin rahatsız olmam şu yemeği güzle yapıyorsun yapabilirsin diyebilirsiniz.

Kayınvalidenin evi uzak oldugu ve bizde yatılı kaldığımız için yapıyoruz elbette . Bizim yuzumuzden evinin düzeni değişiyor. Ben evi supuyorsam eşim yemeği hallediyor . Kendisi de baska bir iş yapıyor. Geri kalan vakitlerde de geziyoruz. Bana geldiğinde elini surmemesini misafir olduğunu söylüyorum. İhtiyacım olursa söylerim yapar mısın diye. Biraz da dinlenmiş oluyor açıkçası .

Selam arkadaşlar. Sizlerin de kaynanası hizmet bekliyor mu? Benim kv ben onlardayken bulaşık vs yıkarsam çok mutlu oluyor. Arkadan kızım sen otur ya vs dese de gözlerindeki o mutluluğu görebiliyorum. Bize kalmaya geldiklerinde ise genelde hiçbir işe karışmaz. Yardım etmemesi bana tuhaf geliyor sizlerde durum nasıl 😂
Bahçe severim. Onun evi bahçeli. Sırf gideyim bahçede eşim kaynanam hatırla güzel çay içelim kafasıyla ne zaman gidersem tersi oluyor iş cikariyor yapmamı istiyor. Hayır ayda bir iki giden biri de değilim hadi tutmusken birakmim desin. Oturmam batıyor sanırım. Eve gidene kadar da pertim çıkar. Hiç şaşmaz . Hatta iş için bile çağırdığı olur. Mesela geçen hafta gittim cay içeriz diye " ağaçtaki kayısıları toplasak ne iyi olur " dedi 😏 güneşin altında kayısı topladım... tamamen iyi niyetimden. Ama nedense yoruldu dinlensin gibi acidiginu düşünmüyorum. Kotulemiyorum da ama işte gelin demek hizmetçi demek değil ki ya.

Bahçe severim. Onun evi bahçeli. Sırf gideyim bahçede eşim kaynanam hatırla güzel çay içelim kafasıyla ne zaman gidersem tersi oluyor iş cikariyor yapmamı istiyor. Hayır ayda bir iki giden biri de değilim hadi tutmusken birakmim desin. Oturmam batıyor sanırım. Eve gidene kadar da pertim çıkar. Hiç şaşmaz . Hatta iş için bile çağırdığı olur. Mesela geçen hafta gittim cay içeriz diye " ağaçtaki kayısıları toplasak ne iyi olur " dedi 😏 güneşin altında kayısı topladım... tamamen iyi niyetimden. Ama nedense yoruldu dinlensin gibi acidiginu düşünmüyorum. Kotulemiyorum da ama işte gelin demek hizmetçi demek değil ki ya.
Ya kıyamam 😒 dinlenmeye gittiğiniz yerde gerçekten kimseye bu kadar hizmet etme zorunluluğunuz yok. Hasta olur eder anlarım da oturmanız batıyosa çok garip

Ya kıyamam 😒 dinlenmeye gittiğiniz yerde gerçekten kimseye bu kadar hizmet etme zorunluluğunuz yok. Hasta olur eder anlarım da oturmanız batıyosa çok garip
Kendi kızına yaptırmaz soylemez bunları gördükçe ayarim kayıyor ama sonra diyorum ki yaşlı günah yap gitsin. Sırf bu yüzden kalabalık hiç bir pikniklere etkinliğe katılmıyorum çünkü hep bana kalıyordu kur topla yıka içir.. geç uyandım ama uyandım artık .. ama mecburi olarak evine gidersem yine bulaşıkları elimde yıkar ortalığı toplarım. Ne bilim ya annemden böyle gördüm sanırım. Bir de yapı meselesi diyelim. Vurdumduymaz olmak isterdim çünkü dediğim gibi beni kendi kızı gibi değil hizmet eden gelin olarak gördüğü için işlerine kör olmak isterdim .

Kendi kızına yaptırmaz soylemez bunları gördükçe ayarim kayıyor ama sonra diyorum ki yaşlı günah yap gitsin. Sırf bu yüzden kalabalık hiç bir pikniklere etkinliğe katılmıyorum çünkü hep bana kalıyordu kur topla yıka içir.. geç uyandım ama uyandım artık .. ama mecburi olarak evine gidersem yine bulaşıkları elimde yıkar ortalığı toplarım. Ne bilim ya annemden böyle gördüm sanırım. Bir de yapı meselesi diyelim. Vurdumduymaz olmak isterdim çünkü dediğim gibi beni kendi kızı gibi değil hizmet eden gelin olarak gördüğü için işlerine kör olmak isterdim .
Ayy yok benim kaynanam bu kadar değil ya kızına da yaptırıyor. Hatta genelde kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olur 😂

Özellikle beklemez. Yada bekliyosada ben bilmiyorum 😂. Çalıştığım için genelde akşam yemeğe gideriz. Zaten yemeği o hazırlar bulaşığı ben hallederim. Çay yada kahve yaparım. Fazlasını yapmam. 56 yaşında. Gezmeye giderken uçarak gidiyosa evinin işinide yapabilir 🙃

3 gündür kayınvalidemdeyim. 3 gün daha kalıcaz.Yemek yapmıyorum ama o da pek bişey yapmıyor☺️ biz gelirken yapmış 2 gün yendi. Bugünde bir taze fasulye yapmış çıkmış.Biz dışardaydık. Geldik kv yok.Eşim de pilav yaptı.Sofra kuruyorum, topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum. Çöpleri topluyorum günlük banyo, mutfak vs. eşime attırıyorum. Çay , kahve yapıyorum. Benim kayınvalide asla yapmaz. Biz içmiyoruz diyor. Ama ben yapıp getirince içiyor🤣

Back
X