Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri iade etmek cok kotu olmus bir ihtiyaci olan birine verebilirdiniz cevrenizde

Bu saatten sonra caya kahveye mi cagıracaksınız hocayı valla ben olsam yüzüne bakamam hocanın

Saygı duyduğum güzel bir insansa yaparım. Sizi incitmek istememiş. Şuan çok üzülmüştür o da.
İşe ihtiyacınız olduğunu biliyor. İdareli olmak durumundasınız. Ben mesela farkederim böyle şeyleri.

Yaptığınız şey çok rencide edici
Boyle konularda kibirli gibi gurur yapmak çok yanlış.
Yaptığına pişman etmişsiniz.

Sizin yaptığınız tepki normal. Bence o kişi de benim gibi bir insansa üzülmüş mahcup olmuştur. Bence teşekkür edip çok ince olduğunu ama ihtiyacınız olmadığını vs. söyleyebilirsiniz. Sizi kırmak istemedim inşallah yanlış anlaşılma olmaz tarzı bir konuşma.
Eşiniz ne düşünüyor? Merak ettim.

Bu kafayla sızde aynısını cocugunuza yaparsınız,,,ıyılık yaramamıs resmen sıze o hocaya acıdım resmen

Erzak almanın neyı abartı keske herkes ögrencı evıne fakırlere ıhtıyac sahıplerıne bu ıyılıklerı yapsa ,,, yapılan ıyılıklerı bıle abartı olarak gören toplum ne ara olduk kadının içinden gelmiş yapmıs nekadar guzel bısey keske herkes böyle olsa

5-6 sayfa okudum kimse buna değinmemiş. Online eğitimde, birinci sınıf öğrencisinin hocasını evine davet edebilmesi, hocanın da bu davete icabet etmesi ne kadar garip, bu ne samimiyet.
Kadın acaba sırf yardım maksatlı mı geldi, fırsat bu fırsat diyerek?
Ben de yüksek lisans öğrencisiyim. Sınıftaki herkes 30 yaş üstü iş güç sahibi insan, harıl gürül muhabbet ediyoruz hocalarla. Hani kimin nerde oturduğunu kaç çocuğu olduğunu bile biliyorlar ama tutup da bize kahveye gelin diye bir kişinin bile diyebileceğini zannetmiyorum. Her şeyiyle çok tuhaf buldum konuyu.

Hocanız ince fikirli olmayabilir ama siz de çok kabasınız. Teşekkür ederdiniz hocam lütfen bir daha olmasın derdiniz. Sonra da o erzağı ihtiyacı olanlara dağıtırdınız. Markete kadar gidip iade etmek nedir? Çok çirkin.

Bu kadar kaba bir davranış karşısında ben size ne iş bulurum, ne başka bir yardım için aracı olurum, hocanızın yerinde olsam.

Daha ilk kez gelmiş evime gururum incindi evden çıkar çıkmaz markete gitmek erzak alışverişi yapmak
O zaman keşke işe ihtiyacınız olduğunu söyleöeseydiniz. Hem maddi bir konuda yardım istiyorsunuz hem başka bir maddi yardımı kabul etmiyorsunuz.

Hocasi kadin mi erkek mi bilmiyorum ama daha birinci sinif ve pandemi donemindeyiz. Yuzyuze egitimde degiliz. Online egitim sisteminde birbirlerini hangi ara tanidilar, samimi olup eve kahveye gitmeler... Hadi kiramadi kahve icildi diyelim...Alisveris yapmalar... bunlar size normal gelebilir ama yardim edilecekse alisverisle degil baska sekilde yardim edilebilirdi. Burs falan ayarlanabilirdi. Bu pek profesyonel bir davranis degil. Gercekten yardim etmek istiyorsa is bulma veya burs daha kalici yontem olur. Tek seferlik alisveris gecici cozum.

Bu kadar mi yanlış davrandım ben bu kadına anlamadim hepiniz aynı seyleri söylüyorsunuz

evet kibarca teşekkür edip bir daha böyle bir şeyi ne sizin ne eşinizin kabul edemeyeceğini sadece işe ihtiyacınız olduğunu belirtebilirdiniz.
bencen daha ihtiyacı olan insanlar var lütfen öyle insanlara yardım yapın biz mutfak alışverişimize yetiyoruz çok şükür. Eşim de çok gururlu şimdi öğrenince o da gerilir utanır.
Gibi gibi bu işin bir sürü kibar yolu vardı.
üzüldüm kadına.
Benim de başıma geldi daha önce böyle bir şey. Özel beslenme gereksinimli çocuğu olan durumu olmayan bir aileyle tanışmıştım. Bu çocuğun bunları bunları yememesi lazım dedim. Glutensizler çok pahalı nasıl yetelim eşim çalışmıyor şu an zaten vs dedi. Ben de gittim marketten çocuğa uygun o pahalı ürünlerden doldurdum.
Kadın da inanılmaz gerildi. Çocuklarının böyle bir yardım aldıklarına şahit olmalarını istemediğini eşinin duyarsa çok kızacağını falan söyledi. Annem para verdi de aldım dicem eşime hatta şimdi sizin yüzünüzden yalan söylicem dedi. ama allahtan beni markete geri götürmedi yoksa sinir olurdum gerçekten.

Kız iş için yardım ıstemiş cevrenız geniş dıe hocasıda baya ugrasmiş arastırmıs soruşturmuş ve tesadufen aynı sokakda oturuyorlarmıs... yani aynı sokakta oldugu için bana normal geldı yoksa tabıkıde normal degıl hocanın kalkıp evıne gıtmesı caya kahveye... ve bence yasadıgı ortamı merakda etmek ıstemısdır yardıma ıhtıyacı varmı dıe.. bende bırıne yardım etmek ıstedımmı yasadıgı ortama bakmak ısterım ve yardımda bulunurum bunu kötü nıyetlede yapmam bu yuzden hocanında kötu nıyetle yapmadıgını düşünüyorum

Bakin bu olaylar bana hic normal gelmedi. Egitim baslayali surada 3 hafta oldu. Ve yuzyuze degil egitim. Ben de ogretim uyesiyim bu arada. Online egitimlerde ogrenciler kameralari acmiyorlar bile. Ve ders isliyorsunuz. Hangi ara ogrenci ile hocasi uc haftada samimi oldu, daha birinci sinif ogrencisi, eski ogrenci de degil, hangi ara durumundan bahsetti, derste mi bahsetti is istedi, hocasi da arastirmis, hangi ara? ... bunlar ders degil de sohbet mi ediyorlar ders saatinde. Bu ne samimiyet. Ogrencinin evine gidip kahve icilirse bu durum suistimal edilebilir dedim daha onceki yorumumda, yasiyoruz cunku. Nitekim oyle de olmus. Hocasi alisveris yapmis. Ogrenci de hocasinin elinden posetleri hışımla alarak markete alinanlari iade etmis. Bu ne cesaret? Sadece tesekkur edip gerek yoktu diyebilirdi. Bu cesareti nereden buldu? Simdiden yuz goz olunmus. Hoca ogrenci iliskisi bozulmus, kalmamis. Profesyonel davranis degil dedigim bu. Bu kadar ihtiyaci olan ogrenci dekanliga gider bolume gider burs basvurusu icin arastirir sorusturur onlardan rica eder. Dersin hocasindan is istemek, bunlari konusmak bunlar dogru degil. Hoca iyi niyetli kotu niyetli bilemem. Ama belli ki hocasi da tecrubesiz. Yasayarak o da bazi seyleri ogrenir. Siz cok safiyane duygularla dusunuyorsunuz. Sizi anliyorum. Ama bizim de yasadiklarimizdan ogrendiklerimiz var. Usul bu degil. Usul alisveris degil. Burs falan olabilir, ki ogrencinin yaptigi da en bastan hatali. Dersin hocasi ile ne alaka. Yuz goz olunmus. Hocasinin elinden posetleri almis. Nasil anlatiyim daha bilemedim. Iki tarafin da hatasi var.
Uc haftada hocanin kendisine yakin oturdugunu ogrenmesi falan... bu hikayede eksik birseyler var sanki.

Son düzenleme:
Kizkardesimln yollaması ile evine ilk kez gelen birinin erzak getirmesi ayni sey mi sizce??
Ya hoca durumlarını biliyor.
İste bu zihniyet yüzünden kimse kimseye yardım etmez oldu.
Aclıktan ölüyorlar ama ellerinde milyarlık telefonalr,neden millet demesin durumları yok
Yoksa yoktur kardesim,herkes belli bi dönem yokluk cekmistir.
Bu ayıp degil günah değil.
Neyin tribi bu anlamadım.

bu konu fake mi diyecektim ki

Değilmiş

Dünyada böyle iyi niyetli insanlar kaldı mı diye düşündüm.

Hocanın kötü bir niyeti yok , ihtiyaç sahibi olmakta kötü bir şey değil, çekinmenizi anlıyorum.

Umarım en tez zamanda güzel bir iş bulursunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…