- 25 Haziran 2019
- 1.103
- 2.201
- 83
- 42
Yine de bu sekilde öğrencisi ile ilgili bir univesite hocasi ben pek gormedim.Ya da bizimkiler cok burnu havada tiplerdi..Umarim is bulursunuz pandemi döneminde zorlasti biliyorsunuz.Is bulmadı cok aradi ama cevresini hep sordu soruşturdu
Elindeki posetlerde yag salca makarna orkid akliniza ne gelirse iste görünce kötü hissettim çok şükür bu yaşıma kadar rizkim verilmis zoruma gitti ne bileyim sabahin bu saatine kadar ağladım hem hocama üzüldüm hem burada yazılanlarda hem kendi yazdiklarimaHocanız iyi niyetle davranmış. Sizin utanmanızı anlıyorum ama kendince iyilik yapmak istemiş. Sizin onları markete iade ettirmeniz ayıp olmuş bence, hoca da kendini kötü hissetmiştir. Bence madem getirmiş, getirilen hediye geri çevrilmez, teşekkür edip, bir daha getirmemesini kesin ama kibarca ifade edip, sonra hocaya da getirdiği erzaklarla kek börek vb bir şeyler yapıp götürebilirdiniz.
Allah birini bin etsin uğraşmış bana kazancından pay ayırmış ama bunu benim gönlümü inciterek yapmaya yeltenmeseydi :)Yine de bu sekilde öğrencisi ile ilgili bir univesite hocasi ben pek gormedim.Ya da bizimkiler cok burnu havada tiplerdi..Umarim is bulursunuz pandemi döneminde zorlasti biliyorsunuz.
Evet oldukca iyi niyetli aslinda bu devirde..Allah birini bin etsin uğraşmış bana kazancından pay ayırmış ama bunu benim gönlümü inciterek yapmaya yeltenmeseydi :)
Benim de çalıştığım iş yeri ilk açıldığı sene ramazanda koli hazırlamış çalışanlarına. ben de iyi bir pozisyondaydım orada yani. Bana da hazırlamışlar, verdiler. Ayıp olur diye almamazlık edemedim. O ağır koliyi taşıyamadığımdan taksiye binip getirmek zorunda kaldımBiz böyle bir yardım kolisi dağıtırken istemeyen birine denk geldik, zorla verdik yahu sen de ihtiyacı olana ver, ne olacak diye.
Hakikaten öyle ama ihtiyacın yoksa, olana ver, ne güzel kendi de vesile olur, nasibini bulur iyilik.
Bence ayıp etmişsiniz. Öğrenciye yardım edilir bizim toplumumuzda. Biz öğrenciyken de kapı çalardı bir açardık elinde poşetlerle ya komşumuz ya da tanımadığımız biri olurdu . Bazen kapıda kimse olmazdı sadece posetler olurdu. Allah razı olsun hepsinden. Hocanızın yerinde olmak istemezdim. Hem ogrencisin ,evlisin, eşim askere gidecek diyorsun içinden gelmiş. Gereksiz gurur yapmışsın. Sende hem hocana dua ederdin hemde durumun düzelince baska öğrencilere yardım ederdin. Adam iyilik yaparken 2 kere düşünür artık.Valla bana göre a dan z ye herşey vardı içlerinde beni en az 3 ay idare ederdi ama yinede yediremedim gururuma
Eğer alsaydın teşekkür amaçlı tekrar cagirabilirdin. Bence artık cagiramazsin, çağırsan da hoca gelmezO erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm
Onu da kabul etmezdim yani hiç bir halükarda etmezdim böyle görmüşüz böyle yetişmişiz bilemiyorum kiCok ayip olmus adama,nakit para yardimi yapsa sekil olarak daha kotu olacagini dusunmus erzak getirmis o yuzden. Bu kadar ince dusunceli bir adama boyle kabalik olmamis valla
Bu pek normal gelmedi bana da. Herkes iyilik yapmis falan demis de. Ben de bende mi acaiplik var diye dusundum.Yine de bu sekilde öğrencisi ile ilgili bir univesite hocasi ben pek gormedim.Ya da bizimkiler cok burnu havada tiplerdi..Umarim is bulursunuz pandemi döneminde zorlasti biliyorsunuz.
hmmm ben ilk gelirken getirdi diye düşündüm. Yani bilmiyorum sizin evinizdeyken iste zor durumdayız vb konuşma mı geçti acaba? ya de muhtemelen şöyle olmuştur, evinizde çay içerken vs sizleri çok sevdi, içi ısındı, kendi evladı gibi düşündü, o anlık bir duygusallıkla bir şeyler yapmak istedi; sizden çıkıp markete gitti. Yani yine bir kötü niyet düşünemiyorum, iyi niyetle yapılmış bir şey. Şunu yapabilirdi migrosta mesela hediye kartları var kasanın yanında. Bunlara istediğiniz meblağda para yükleniyor ve sonra verdiğiniz kişi o kartla migrostan elektronik eşyalardan tutun, parfüm ya da isterse erzak ne isterse alabiliyor. Ben mesela bizim maddi durumu iyi olmayan bir akrabamıza böyle bir kart hediye etmiştim çok memnun olmuşlardı.Evden güzelce uğurladım benim evimden çıkıp markete gidip yolda beni arayip marketin önüne gelsene deyip elinde kocaman posetlerle gelmesi zoruma gitti mesela ilk önce getirse tamam bir nebze ama evden çıkıp markete gidip erzaklar alıp beni çağırmak
Utanmakta haklısınız. Böylesine iyi niyetli ince düşünceli bir insanın davranışı karşısında böyle kaba davrandığıniz için utanın kendinizden, gidip kavga ederek tek tek iade ettirmek nedir ya. Madem ihtiyacınız yok teşekkür edip etrafiniza dagitsaydinizUtandım
Bence bu terbiyesiz.davranisinizdan sonra diyemezsiniz asıl ya adamı bı de evinize mi cagiracaksiniz sizin gurur anlayışınız çok farkliO erzakları alsaydım evet belki çok iyi olurdu bizim için ama bir daha hocamı arayip hocam buyrun çayımi kahvemi için diyemezdim saki bir daha erzak istiyormuşum gibi düşünür bilmiyorum ben öyle düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?