Hocam bana acıdı galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Is bulmadı cok aradi ama cevresini hep sordu soruşturdu
Yine de bu sekilde öğrencisi ile ilgili bir univesite hocasi ben pek gormedim.Ya da bizimkiler cok burnu havada tiplerdi..Umarim is bulursunuz pandemi döneminde zorlasti biliyorsunuz.

Elindeki posetlerde yag salca makarna orkid akliniza ne gelirse iste görünce kötü hissettim çok şükür bu yaşıma kadar rizkim verilmis zoruma gitti ne bileyim sabahin bu saatine kadar ağladım hem hocama üzüldüm hem burada yazılanlarda hem kendi yazdiklarima

Yine de bu sekilde öğrencisi ile ilgili bir univesite hocasi ben pek gormedim.Ya da bizimkiler cok burnu havada tiplerdi..Umarim is bulursunuz pandemi döneminde zorlasti biliyorsunuz.
Allah birini bin etsin uğraşmış bana kazancından pay ayırmış ama bunu benim gönlümü inciterek yapmaya yeltenmeseydi :)

Benim de çalıştığım iş yeri ilk açıldığı sene ramazanda koli hazırlamış çalışanlarına. ben de iyi bir pozisyondaydım orada yani. Bana da hazırlamışlar, verdiler. Ayıp olur diye almamazlık edemedim. O ağır koliyi taşıyamadığımdan taksiye binip getirmek zorunda kaldım Sonra ben de olduğu gibi ihtiyaç sahibi bir aileye verdim.

Valla bana göre a dan z ye herşey vardı içlerinde beni en az 3 ay idare ederdi ama yinede yediremedim gururuma
Bence ayıp etmişsiniz. Öğrenciye yardım edilir bizim toplumumuzda. Biz öğrenciyken de kapı çalardı bir açardık elinde poşetlerle ya komşumuz ya da tanımadığımız biri olurdu . Bazen kapıda kimse olmazdı sadece posetler olurdu. Allah razı olsun hepsinden. Hocanızın yerinde olmak istemezdim. Hem ogrencisin ,evlisin, eşim askere gidecek diyorsun içinden gelmiş. Gereksiz gurur yapmışsın. Sende hem hocana dua ederdin hemde durumun düzelince baska öğrencilere yardım ederdin. Adam iyilik yaparken 2 kere düşünür artık.

Eğer alsaydın teşekkür amaçlı tekrar cagirabilirdin. Bence artık cagiramazsin, çağırsan da hoca gelmez

Hoca belki yanlış bir yol seçti.. yada acele etti o sırada düşünemedi ama ne olursa olsun yapılan yardım bu şekilde geri çevrilmez.. çok büyük ayıp etmişsiniz..
İhtiyaç sahibi olmayabilirsiniz ama diyelim ki öylesiniz.. bunun nesi onur kırıcı.. bu düşünce bile çok yanlış.. kibirli bir davranış..
Paketin içeriğinde ne olduğunun bir önemi yok..
Kendine göre bir jest yapmak istemiş ama karşılığı çok kabaca gerçekten..

Orada yakışır olan davranış teşekkür edip kabul etmek ve tekrar olmaması icin ihtiyacın olmadığını kibar bir dille anlatmak olmalı.. kadın çaresiz kalıp iade edelim demiş.. o durumda ben olsam inanılmaz kırılırdim..

Şuan durumumuz iyi ama bende bekarken babam vefat ettiği icin annemle çok yardım aldık hiç birinde onurum kırılmadı.. üstelik çoğu bir kez gördüğümüz insanlardı..
bilemedim çok kibirli bir davranış şekli geldi bana..

Cok ayip olmus adama,nakit para yardimi yapsa sekil olarak daha kotu olacagini dusunmus erzak getirmis o yuzden. Bu kadar ince dusunceli bir adama boyle kabalik olmamis valla

Cok ayip olmus adama,nakit para yardimi yapsa sekil olarak daha kotu olacagini dusunmus erzak getirmis o yuzden. Bu kadar ince dusunceli bir adama boyle kabalik olmamis valla
Onu da kabul etmezdim yani hiç bir halükarda etmezdim böyle görmüşüz böyle yetişmişiz bilemiyorum ki

keşke ince düşüncesi ve zahmeti için teşekkür ettiğinizi ancak sizin ihtiyacınız olmadığını, bu ürünleri bir ihtiyaç sahibine ileteceğinizi söyleseydiniz. adam da hem durumunuzun kötü olmadığını anlar hem de emeği boşa gitmezdi. keşke marketten hediye kartı alsaymış ama, hem daha zahmetsiz olurmuş hem alışverişin içeriğini -ihtiyacınız olduğunu varsayarak- size bırakmak daha kolay olurdu onun açısından da. biri benden iş bulmak için destek istese, jest olarak yapabileceğim bir hareket benim de; ihtiyaç sahibi gibi görünse de görünmese de.

Bu pek normal gelmedi bana da. Herkes iyilik yapmis falan demis de. Ben de bende mi acaiplik var diye dusundum.
Ben de ogretim uyesiyim. Ogrencilerin evine kahve icmeye gitmem. Arada mesafe olmazsa ogrenci bu durumu suistimal edebiliyor. Cok gerekirse disarda bir cafede kahve icerim ogrencilerle. Evine gidip kahve icmek yanlis anlasilmalara da sebep olabilir.
Bir ogrencim annesini aniden kaybetmisti mesela. Babasi da yoktu. Kardesleri de okuyordu. Burs bulmaya ugrastik ogrenciye. Part-time bir ise girmesi icin gorusmeler yaptik ama tutup da evine erzak almadik. Erzak almak abarti degil mi? Ise ihtiyaci varsa tanidigin varsa elinden geleni yaparsin ama gidip erzak almak biraz haddini asmak olmus. Pek bana normal bir davranis gibi gelmedi. Bir de birinci sinifta imis daha konu sahibi. Yani ogrenciyi hocasi cok da tanimiyor. Ben hep dogru durust tanimadan iyilik adi altinda bu kadar ilgili davranmayi cok saglikli bir davranis olarak gormuyorum. Hoca da olsa insan neticede, herkese guvenmemek lazim. Bana normal gelmedi ama bilemiyorum...

hmmm ben ilk gelirken getirdi diye düşündüm. Yani bilmiyorum sizin evinizdeyken iste zor durumdayız vb konuşma mı geçti acaba? ya de muhtemelen şöyle olmuştur, evinizde çay içerken vs sizleri çok sevdi, içi ısındı, kendi evladı gibi düşündü, o anlık bir duygusallıkla bir şeyler yapmak istedi; sizden çıkıp markete gitti. Yani yine bir kötü niyet düşünemiyorum, iyi niyetle yapılmış bir şey. Şunu yapabilirdi migrosta mesela hediye kartları var kasanın yanında. Bunlara istediğiniz meblağda para yükleniyor ve sonra verdiğiniz kişi o kartla migrostan elektronik eşyalardan tutun, parfüm ya da isterse erzak ne isterse alabiliyor. Ben mesela bizim maddi durumu iyi olmayan bir akrabamıza böyle bir kart hediye etmiştim çok memnun olmuşlardı.
Siz gece uyuyamadım çok üzüldüm falan diyorsunuz, bence tamir edilmeyecek bir durum değil. Hocadan özür dilersiniz. durumunuzu anlatırsınız (çocukluğunuz anneniz vb) "o an beklemiyordum böyle bir şey, ne yapacağımı bilemedim üzüldüm siz masrafa girdiniz diye ben de öyle yaptım ama sonra sizi kırdım diye düşünüp dert ettim" gibi bir konuşma yapıp gönlünü alırsınız.

Son düzenleme:
Utanmakta haklısınız. Böylesine iyi niyetli ince düşünceli bir insanın davranışı karşısında böyle kaba davrandığıniz için utanın kendinizden, gidip kavga ederek tek tek iade ettirmek nedir ya. Madem ihtiyacınız yok teşekkür edip etrafiniza dagitsaydiniz

Bence bu terbiyesiz.davranisinizdan sonra diyemezsiniz asıl ya adamı bı de evinize mi cagiracaksiniz sizin gurur anlayışınız çok farkli

Hocanin yardim edis sekli de bir tuhaf. Evet iyi niyetle yapilmis bir hareket ama karsisinda kendisinden is isteyen biri var, sadaka degil. Cok icinden geldiyse marketten hediye karti alip verebilirdi. Tlf edip eline poset tutusturmak, orkidine, sabununa kadar almak uygunsuz olmus. Hoca da yol yordam bilmiyormus. Bir de anlamadigim nokta sadece online egitimde tanistiginiz bir hocayi evinizde caya davet edecek ortam nasil olustu,ne gerek vardi ki?

Iyılık yapsan bı dert yapmasan bı dert bukadar abartmamanız lazımdı ,,, adamı yaptıgı ıyılıkden soguttunuz resmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…