Hocam izinsiz çantamı karıştırmış!...

hic kimse asla ama asla sizin cantanizdaki parfume, makyaj malzemesine karisamaz!
bu ne bicim bir sey yahu...
insanlar ogretmense ogretmenligini bilsin, mubarek guvenlik gorevlisi sanki de cantanizi ariyor...
bence anneniz derhal okula gidip yetkili biriyle gorussun bu konuyu.
okulda ful makyaj dolasmiyorsunuz ya, kime ne?
belki yuzunuzde sivilce var onu kapatacaksiniz o yuzden makyaj malzemeleriniz yaninizda...
ya da okul cikisinda bir yere gideceksiniz, okuldan sonra makyaj yapacaksiniz...
bu kimseyi ilgilendirmez.

ki hocanin sadece sizin cantanizi karistirmasi da apayri bir kendinibilmezlik...
ogretmenlere bazen gicik oluyorum...ozel hayata cok mudahale ediyorlar ve haklari yokken burunlarini cok sokuyorlar...

ben ulkemizde liselerde yapilan bir cok uygulamayi cok mantik disi buluyorum.
formanin sacma sapan hic giyilmeyecek kadar cirkin goruntude bir ceket giydirmeye calisiyorlar, kizlara dize kadar beyaz corap giyme zorunlulugu koyuyorlar, okula cd ya da telefon getirmek yasak diyorlar vs...
biraz rahat birakilmali ogrenciler...

benim de lisede bir tarih hocam vardi, sacini acmis ve toplamamis bir kiz gorsun offf sinifta 2 saat vaaz verirdi...hatta bi gun bana da yapmisti da tartismistik :47:
ogrencinin sacini acmasindan-toplamasindan once saci temiz mi bir ona baksalar daha mantikli bence...hic olmazsa temiz olmayi ogretirler ogrencilerine :6:
belki toplayinca basim agriyor ya da acik daha rahat ediyorum...
lise yillarimi hatirlayinca yine sinirlendim :22:

Son düzenleme:
kim bunun sahibi de onunla hallet
yaptığı bana çok ters ya!! :57:
Bana da ters, kendimi zor tutuyorumm...

Okul çantasında makyaj malzemesinin işi ne ki?Postiş bile götüren varmış duyuyorum da,disiplin şart.Süslenmeye mi,bir şeyler öğrenmeye mi gidiyorlar,anlaşılır gibi değil...

Ben oraya birşeyler öğrenmeye gidiyorum tabiki. Ama okul çıkışı bir yerlere gitmek için makyaj malzemelerimi yanımda götürmediğimi nerden biliyorsunuz?
Ayrıca lütfen birisi bana yüzümdeki makyajın okuldaki eğitim öğretime ne gibi bi zararı olduğunu açıklasın?...

Niye okula Umre'ye gider gibi gitmek zorundayız hiç anlamamışımdır zaten. Kapatıcıyı beynime sürmüyorum ki. Hadsiz kadın.. Bir kere sen yokken hiçbir şekilde senin eşyanı arayamazlar. Nerden bileceksin ki kasten çantanda olmayan birşeyi onun koymayacağını ya da çantadan birşey almayacağını.

Aynen öyle, beynim kapanmıyor onu sürünce;) Bende çok düşündüm ya kasti bi düşüncesi varsa kadının diye...

yurtdışında yok bu kısıltlamalar onlar geride de biz mi ilerideyiz?
Lisedeyken de dershneye giderken de bana makyaj yapmak daha iyi hissetirirdi kendimi .
Özel hayata bu şeklde muhadale çok yanlş kesinlkle peşini bırakma bu konunun

Bu durum bende de var, kendimi çok özgüvenli hissediyorum makyaj yapınca. Ama bunu gelde hocalara anlat:19:

Lise öğretmenleri fena oluyor,kesinlikle ergenleri anlamak istemiyorlar,birde gençlerin piskolojilerini bir güzel bozuyorlar,dersle ,bilgiyle alakadarda değiller böyle boktan,sidikten şeylerle uğraşıyorlar! En iyisi ve anlayışlı erkek hocalar,kadınlar çok cadı ve hayat bakımımdan tamamen toy oluyorlar, sorunlarıda hep çoğunluk bayan öğretmenler çıkartıyorlar,genç kızlara bir kinleri var sanki onlar hiç ergen olmadı.

Gerçekten size katılıyorum, erkek hocalar melek gibi resmen. Hepsi babam gibi abim gibi. Ne derdim olsa onlara koşuyorum. Ama bayan hocaları hiç anlayamıyorum...

hic kimse asla ama asla sizin cantanizdaki parfume, makyaj malzemesine karisamaz!
bu ne bicim bir sey yahu...
insanlar ogretmense ogretmenligini bilsin, mubarek guvenlik gorevlisi sanki de cantanizi ariyor...
bence anneniz derhal okula gidip yetkili biriyle gorussun bu konuyu.
okulda ful makyaj dolasmiyorsunuz ya, kime ne?
belki yuzunuzde sivilce var onu kapatacaksiniz o yuzden makyaj malzemeleriniz yaninizda...
ya da okul cikisinda bir yere gideceksiniz, okuldan sonra makyaj yapacaksiniz...
bu kimseyi ilgilendirmez.

ki hocanin sadece sizin cantanizi karistirmasi da apayri bir kendinibilmezlik...
ogretmenlere bazen gicik oluyorum...ozel hayata cok mudahale ediyorlar ve haklari yokken burunlarini cok sokuyorlar...

ben ulkemizde liselerde yapilan bir cok uygulamayi cok mantik disi buluyorum.
formanin sacma sapan hic giyilmeyecek kadar cirkin goruntude bir ceket giydirmeye calisiyorlar, kizlara dize kadar beyaz corap giyme zorunlulugu koyuyorlar, okula cd ya da telefon getirmek yasak diyorlar vs...
biraz rahat birakilmali ogrenciler...

benim de lisede bir tarih hocam vardi, sacini acmis ve toplamamis bir kiz gorsun offf sinifta 2 saat vaaz verirdi...hatta bi gun bana da yapmisti da tartismistik :47:
ogrencinin sacini acmasindan-toplamasindan once saci temiz mi bir ona baksalar daha mantikli bence...hic olmazsa temiz olmayi ogretirler ogrencilerine :6:
belki toplayinca basim agriyor ya da acik daha rahat ediyorum...
lise yillarimi hatirlayinca yine sinirlendim :22:

Gerçekten tebrik ederim sizi. Duygularımı ifade etmişsiniz resmen.
Gerçekten bazen hocaları hiç anlayamıyorum. Benim saçım açık olunca o ders anlatamıyor mu sanki?!
Of off ne yapmam gerek hiç bilmiyorum:14:

Öğrenci ile öğretmen ayırt edilemez halde.Ortaöğretim öğrencisinin okula makyajla ,purda,rimelle gitmesi,saçlarının salkım saçak olması çok abes bir görüntü.Dediğim gibi öğretmen kim,öğrenci kim belli değil.Bu yaşta makyaj 1.si cildinize zararlı,2.si okulda sadece öğretim yapılmaz,eğitim de gerekli.Sizin karşı çıktığınız noktada işte eğitimin bir parçası oluyor.

Heyy gidi gençliğim hey...:64:
Bizim zamanımızda nöbetçi öğretmenler ders aralarında baskın yaparlardı!
"Çantalarınızı sıranın üstüne boşaltın" derlerdi...:20:
Gıkımız çıkmazdı...
Kapatıcı,parfüm zaten bilmezdik de çorabımızın rengine dahi karıştıklarını hatırlarım...:59:
Gerçekten yaşlanmışım...:12:

Öğrenci ile öğretmen ayırt edilemez halde.Ortaöğretim öğrencisinin okula makyajla ,purda,rimelle gitmesi,saçlarının salkım saçak olması çok abes bir görüntü.Dediğim gibi öğretmen kim,öğrenci kim belli değil.Bu yaşta makyaj 1.si cildinize zararlı,2.si okulda sadece öğretim yapılmaz,eğitim de gerekli.Sizin karşı çıktığınız noktada işte eğitimin bir parçası oluyor.

Bende zaten eğitim öğretim dedim size. Ben kapatıcıdan bahsediyorum farkındaysanız siz rimel diyorsunuz. Hani bi laf varya eğitim cehaleti alır merkeplik baki kalır diye. İşte sanırım birazcıkta öyle olmamızı istiyorlar:68::8:

Heyy gidi gençliğim hey...:64:
Bizim zamanımızda nöbetçi öğretmenler ders aralarında baskın yaparlardı!
"Çantalarınızı sıranın üstüne boşaltın" derlerdi...:20:
Gıkımız çıkmazdı...
Kapatıcı,parfüm zaten bilmezdik de çorabımızın rengine dahi karıştıklarını hatırlarım...:59:
Gerçekten yaşlanmışım...:12:

Ah bende şimdi gıkımı bi çıkarabilsemmm:95:

Kapatıcı,rimel ne fark eder kİ?Siz okulda makyajlı olduğunuzdan bahsetmişsiniz.Hem sizin öğretmeninize kızmanız yersiz,çünkü kılık kıyafet yönetmeliğini öğretmenler belirlemiyor,MEB'e çıkın siz,başka çaresi yokÖğretmenler görevlerini yapıyorlar,onlar da öğrenciyle cebelleşsin istemez,boşuna sinirlerini neden bozsunlar ki...:26:

benim zamanımdada tırnaklarıma parlatıcı sürdüm diye dersten atmıştı öğretmen:9:
kazıya kazıya tırnaklarım soyulmuştu derse tekrardan girebileyim diye,
bide benim kaşlarım incedir, kaşlarımı almadığıma ikna etmek için annem gitmişti okula,
ah şimdi öğrenci olmak varmış:27:

çantanı öğretmenler odasına götürüp orda ortaya dökmesi saygısızca bi haraket . sonuçta bi kız öğrencinin çantası karıştırılmaz bayan öğretmen karıştırmış neyse de erkek öğretmenler de atletini görmüş öğretmenler odasında. ben lisedeyim yan sınıfta 70lik votka buldular bi kaç öğretmen çocugu savunuyodu bi de :36: biz de itiraz ettik affedilemez bişey diye atıldı okuldan :68: ama makyaj malzemesi suctur ona bi diyeceğim yok.

Son düzenleme:
Okul çantasında makyaj malzemesinin işi ne ki?Postiş bile götüren varmış duyuyorum da,disiplin şart.Süslenmeye mi,bir şeyler öğrenmeye mi gidiyorlar,anlaşılır gibi değil...

Kesinlikle katılmıyorum.
Madem okula eğitim amaçlı gidiyoruz, niye oramıza buramıza bakılıyor?

Tamam o zaman şunu açıklayın; bir allık ve rimelin eğitime ne gibi bir zararı dokunabilir ki?
Ayrıca gayet te istiyorlar öğrenciyle cebelleşmek.MEB'e çıkmak hiçbir işe yaramaz.Adamlar demez mi bizim öyle bir zorunluluğumuz yok diye.Tamamen okula bağlı, okul izin verecek olsa MEB gram bağlamaz okulu.Bildiğimden söylüyorum okulların çoğunda makyaj saç vs. serbest ve sık sık müfettiş gelen okullar bunlar.

Ben anlamıyorum aileniz evden çıkarken hiç mi sizin yüzünüze bakmıyor.Kızım,okula mı gidiyorsun,gezmeye mi?demiyorlar mı?İlginç...Üniversiteye gidince bol bol yaparsınız makyajınızı.Kusura bakmayın ,ama üstünde okul forması,yüzünde makyaj olan bir öğrenci( ![) özenti,küçük kadın gibi duruyor.Hepiniz güzelsiniz,erkekler de sizi duru beğeniversin.:1:/B]

Ben anlamıyorum aileniz evden çıkarken hiç mi sizin yüzünüze bakmıyor.Kızım,okula mı gidiyorsun,gezmeye mi?demiyorlar mı?İlginç...Üniversiteye gidince bol bol yaparsınız makyajınızı.Kusura bakmayın ,ama üstünde okul forması,yüzünde makyaj olan bir öğrenci( ![) özenti,küçük kadın gibi duruyor.Hepiniz güzelsiniz,erkekler de sizi duru beğeniversin.:1:/B]

Ben hala soruma cevap alabilmiş değilim.Sadece bir tane mantıklı açıklama olsun makyaj şu yüzden eğitime zararlı diye tamam diyeceğim.Ayrıca burda bahsettiğim makyaj da sadece allık ve rimel.Bu tür bir makyaj ne kadar kadın gösterebilir ki?Bir de makyaj sadece erkeklere beğenilmek için yapılmaz kanımca.Herşeyden önce kendimizi iyi hissetmek önemlidir.Neyse burda yaptığımız tartışmanın okulları istediğimiz gibi yapamayacağı için zaman kaybı oluyor.

Ben hala soruma cevap alabilmiş değilim.Sadece bir tane mantıklı açıklama olsun makyaj şu yüzden eğitime zararlı diye tamam diyeceğim.Ayrıca burda bahsettiğim makyaj da sadece allık ve rimel.Bu tür bir makyaj ne kadar kadın gösterebilir ki?Bir de makyaj sadece erkeklere beğenilmek için yapılmaz kanımca.Herşeyden önce kendimizi iyi hissetmek önemlidir.Neyse burda yaptığımız tartışmanın okulları istediğimiz gibi yapamayacağı için zaman kaybı oluyor.

Mantıklı açıklamayı yaptım,ama önemsemediniz,kendinize göre yorumladınız.Kılık kıyafet yönetmeliğinden habersizsiniz anlaşılan.Makyajlı okula gelmek de yasaktır,keza saçlarını boyayanlar bile varmış.Sizin sadece allık ve rimel dediğiniz makyajı ben üniversiteyi bitirdikten sonra yapmaya başladım.:8:Evet erkekler için yapılmaz,ama okulda yapanların amacı o maalesef.:40:

Mantıklı açıklamayı yaptım,ama önemsemediniz,kendinize göre yorumladınız.Kılık kıyafet yönetmeliğinden habersizsiniz anlaşılan.Makyajlı okula gelmek de yasaktır,keza saçlarını boyayanlar bile varmış.Sizin sadece allık ve rimel dediğiniz makyajı ben üniversiteyi bitirdikten sonra yapmaya başladım.:8:Evet erkekler için yapılmaz,ama okulda yapanların amacı o maalesef.:40:

Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz şaşırıyorum.Okulda yapmakla dışarıda yapmanın farkı nedir?

:34:
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz şaşırıyorum.Okulda yapmakla dışarıda yapmanın farkı nedir?

Emin konuşmam bu konuda bilgi sahibi olmamdan kaynaklanıyor.:34: Okulda yapılmaz,dışarıda yapmak senin ve ailenin insiyatifine kalmış bir durum.Yaşını yaşamadan kendini küçük kadınlara çeviren genç kızlara üzülüyorum açıkçası.Zaten güzelsiniz,ihtiyacınız yok ki,o sunni renklere.Cildinize yazık,her şey zamanı gelince yapılmalı ki,anlamı olsun.

Bizce de eğitime zararı yok ama eğer mantıklı bir acıklama beklıyorsan bunu yönetmeliğee yanı okul müdürüne soracaksın.. burdakı ınsanların hepsı sana bence mantıklı acıklama yapmıslar... Senın yasındayken bız onu yapıpda gıtmıorduk bır seyde kaybetmıorduk... yanı onlarla gıtsen de gıtmesende bi şey olmuor.. madem kural bu yönetmelik bunu ıstıo, o okulda okuyorsan uymak zorundasın... nokta...
gercekten eğitim şart:64::64::64:

Lise çağındaki bir çocuk..
Bende pek hevesliydim şu makyaj denen şeye lise dönemlerinde.
Yasaktı yaptırmazlardı.Ne kadar çocukluk muş şu makyaj hevesi.
Sadece ben değil ki bütün kızlar makyaj heveslisiydi
Genç kızların kanında var bu.
Doğal olma taraftarıyım makyajdan hevesimi aldım.
İnsan herşeyi zamanında yaşamalı ki heyecanı kalsın.
Şu anda göz kalemi ve rimelden başka birşey kullanmam.
Öğretmenin çanta karıştırmasıda lise çağındaki bir genç kız adayı için normal.

:34:

Emin konuşmam bu konuda bilgi sahibi olmamdan kaynaklanıyor.:34: Okulda yapılmaz,dışarıda yapmak senin ve ailenin insiyatifine kalmış bir durum.Yaşını yaşamadan kendini küçük kadınlara çeviren genç kızlara üzülüyorum açıkçası.Zaten güzelsiniz,ihtiyacınız yok ki,o sunni renklere.Cildinize yazık,her şey zamanı gelince yapılmalı ki,anlamı olsun.

Halen anlayabilmiş değilim eğitime ne tür bir zararı var:31:Ama hocalar da böyle "cildinize yazık zamanı gelince yapın" gibi şeyler dese ne ala.Saçından tutup sürükleyenler mi dersin,en ufak makyajda tokadı basanlar mı,konudaki gibi öğrencinin gizlisini saklısını masaya boşaltan mı...Bana saçma geliyor.Yazdıklarımdan okula hergün makyajlı gittiğim anlaşıldığının farkındayım.İdare izin vermiyorsa ailem asla izin vermez ki ben de yapmam.Ben yapmak için diretenlerden değilim sadece mantıksız ve hiçbir zaman anlayamacağım bir durum.

Bizce de eğitime zararı yok ama eğer mantıklı bir acıklama beklıyorsan bunu yönetmeliğee yanı okul müdürüne soracaksın.. burdakı ınsanların hepsı sana bence mantıklı acıklama yapmıslar... Senın yasındayken bız onu yapıpda gıtmıorduk bır seyde kaybetmıorduk... yanı onlarla gıtsen de gıtmesende bi şey olmuor.. madem kural bu yönetmelik bunu ıstıo, o okulda okuyorsan uymak zorundasın... nokta...
gercekten eğitim şart:64::64::64:

Tartışma başlatmak istediğinizin farkındayım ama istediğiniz olmayacak.Bir önceki mesajımı okursanız sevinirim.Sadece saçma geliyor ve saçma gelmesi hergün okula makyaj yapıp gittiğim anlamına da gelmiyor.nokta.:37:

Son düzenleme:
Back
X