Hocaya o gözle bakılır mı hiç?!

Valla lisans öğrencilerinin, lise öğrencilerinin hocalarıyla ilişki yaşaması size normal geliyormuş, bu yüzden bir şey diyemeyeceğim. Sizin lisansüstü programınız bitiyorsa bir problem yok zaten bence. Bahsettiğiniz yasaktan haberdar değilim fakat bu sebeple soruşturma geçiren bir tanıdığım var. Tanıdık demeye utanıyorum yani öyle biri. Biri gider öğrencisiyle karısını aldatır, diğeri gitmiş evli hocasına duygularını açmış falan burda okudum onu da. Bana iğrenç gelmeye devam edecek, zaten tavrınız da çirkin "kapmak" kelimesini kullanmanız falan. Bence hoca kapmaya uğraşmaya gerek yok, ne güzel okulunuzu okuyorsunuz, akademik kariyer niyetiniz var belli ki lisansüstü yaptığınıza göre. Zaten bu hocayla ilişkiniz olur da üstüne akademisyen olursanız kimse size iyi gözle bakmaz ben diyeyim. Muhtemelen hoşunuza gitmediği için beni de tersleyeceksiniz ama ben üniversite ortamında olan biri olarak yardımcı olmak istedim. Zaten belirttim sizi tenzih ettiğimi de, çünkü lisansüstü eğitiminde hocalarla öğrenciler arkadaş gibi oluyor. Ama sizin bu tarz bir ilişkiniz de yok belli ki. Haliyle unutun gitsin bence... Bana kalırsa hocanızın entellektüel birikiminden etkilenmişsiniz o kadar. Yoksa insan hiç doğru düzgün konuşmadığı ve tanımadığı birine nasıl aşık olabilir? Yaş itibariyle buna da müsait değilsiniz, ergenlikte olur bunlar. Sizinki hayranlık sadece

Ben lise-lisans öğrencilerinin hocalarıyla ilişkilerini normal karşıladığımı nerede söylemişim?

Nasıl bi niyet okumaktır bu ya?

Nelerle itham ettiğinizin farkında mısınız?

Son düzenleme:
Konu sahibini tenzih ettiğimi yazmışım okuduysanız? Benden başka olayı etik bulmadığını yazan olmadığına göre bana demişsiniz. Etik denen bir şey var, öğrenci-öğretmen doktor- hasta ilişkileri bu kavrama örnektir mesela. Öğretmen derse girdiğinde dersiyle ilgilenmek yerine öğrenci kesiyorsa işini yapmıyor demektir. Benim üniversitemde bu tip hiçbir ilişki duymadım açıkçası. Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde okuyorum, neyse ki hocaların hiçbiri kız öğrencilere o gözle bakmaz, dersini anlatır çıkar. Belli bir seviye vardır her zaman. Dışarıda tanışmakla ders esnasında dersini anlatırken aşık olmak da aynı şey değildir. Ha ama mesela konu sahibi yakında lisans üstü eğitimini bitiriyorsa ve bu bittikten sonra bir ilişkileri olursa bu dediğiniz gibi doğal bir şey olur. Ama bir doçent ders verdiği öğrencilerden biriyle ilişki yaşarsa bu etik değildir, bu kadar net. Ha ayrıca yakın zamanda annemin arkadaşının eşi kendisini öğrencilerinden biriyle aldattı. Adam 45 yaşında kız 20. Şu an adam bu sebeple soruşturma geçiriyor, nasıl olduysa aynı ortalamaya sahip öğrenciler adamın dersinden kalmışken bu kız geçmiş de :ssz: Lise, üniversite öğrencisi olması fark etmez. Lisede öğrenciyle ilişki de etik değildir, üniversitede de değildir. Ha lisedeki üniversitedekine ek olarak iğrençtir. Ama üniversitedekilerin de birçoğu iğrençtir, çıkar ilişkisine dayanıyorsa. Ve siz çıkar ilişkisi olmasını istemeseniz dahi o hoca sizi kayırır bu kadar nettir bu. Çünkü insan oalrak sevdiklerimizi kayırmaya eğilimliyizdir. Bi tarafta hiç konuşmadığımız bir öğrenci, diğer taraftaysa çok şey paylaştığımız bi kişi varsa durum budur. Bu konuda konu sahibini tenzih ettiğimi tekrar belirtiyorum, belli ki anlamayanlar olmuş açıkça yazdığım halde. Benim lafım koca prof, doçent olmuşken ders verdiği öğrencilere bu gözle bakabilen zihniyetedir. O kadar para alıyor, bi zahmet gelsin işini yapsın. Bu arada lisans üstü öğrencisi için durum daha farklı, onlar hocalarla daha yakın iletişim içindeler, ders haricinde de görüşme imkanları olabileceğinden olay daha normaldir. Fakat lisans öğrencisine aşık olabilen zihniyetle lise öğrencisine aşık olabilen zihniyet aynıdır.

iyi de dönem haftaya bitiyormuş, bu zamana kadar adam ilgisi varsa bile hiçbir şekilde belirtmemiş. sınıfta aşk meşkle not geçeni biz de ayıplıyoruz sadece bu öyle bir durum değil :/

Hocayi kaptim koca yaptim diyen var mi diyo, biri cevap veriyo evet cok zeki esprituel oldugum icin kaptim diyo ay kocam docent kapmasinlar onu diyo falan

Yahu sakin olun akademide kariyer yapan herkes aliyo o unvanlari, ozellikli seyler degiller. Bu kadinlar ne kadar merakli kendilerini asagilamaya. Kim kimi kapiyor ne yapiyor. Bu egolari nerde sifirladiniz boyle? Az kendinize guvenin

Konuya donersek, senin sozlerinden anladigim adamin sahsina degil sempatin. O yuzden daha statulusunu gorunce unutursun, bosver

Valla lisans öğrencilerinin, lise öğrencilerinin hocalarıyla ilişki yaşaması size normal geliyormuş, bu yüzden bir şey diyemeyeceğim. Sizin lisansüstü programınız bitiyorsa bir problem yok zaten bence. Bahsettiğiniz yasaktan haberdar değilim fakat bu sebeple soruşturma geçiren bir tanıdığım var. Tanıdık demeye utanıyorum yani öyle biri. Biri gider öğrencisiyle karısını aldatır, diğeri gitmiş evli hocasına duygularını açmış falan burda okudum onu da. Bana iğrenç gelmeye devam edecek, zaten tavrınız da çirkin "kapmak" kelimesini kullanmanız falan. Bence hoca kapmaya uğraşmaya gerek yok, ne güzel okulunuzu okuyorsunuz, akademik kariyer niyetiniz var belli ki lisansüstü yaptığınıza göre. Zaten bu hocayla ilişkiniz olur da üstüne akademisyen olursanız kimse size iyi gözle bakmaz ben diyeyim. Muhtemelen hoşunuza gitmediği için beni de tersleyeceksiniz ama ben üniversite ortamında olan biri olarak yardımcı olmak istedim. Zaten belirttim sizi tenzih ettiğimi de, çünkü lisansüstü eğitiminde hocalarla öğrenciler arkadaş gibi oluyor. Ama sizin bu tarz bir ilişkiniz de yok belli ki. Haliyle unutun gitsin bence... Bana kalırsa hocanızın entellektüel birikiminden etkilenmişsiniz o kadar. Yoksa insan hiç doğru düzgün konuşmadığı ve tanımadığı birine nasıl aşık olabilir? Yaş itibariyle buna da müsait değilsiniz, ergenlikte olur bunlar. Sizinki hayranlık sadece

Kadınlar Kulübünde de bu tarz yorumlardan hiç hoşlanmıyorum. konu sahibi adına ben rahatsız oldum.

tanımadan etmeden hemen önyargılı yaklaşayım hemen sen aşık değilsin sen statü peşindesin diyeyim. bu nasıl yorumlar?

yani konu sahibi bilmiyor aşık mı değil mi siz biliyorsunuz olaya bak trajikomik. insan gayet tanımadığı birine de aşık olabilir. zannedersin aşk uzmanı bilirkişi. hemen tanıyı koymuş bu hayranlık diye.

konu sahibi dememiş ki o hoca o benden üstün. zaten hoca-öğrenci ilişkisi olur mu bundan kaygı duymuş da açmış konuyu üstüne gelmek ezmek ne kadar yanlış.

hemen egosu düşük falan demek hemen hakaret etmek nedir?

tartışma çıkarmak için değil sadece rahatsız olduğum için yazmak istedim. yanlış anlaşılmasın.

Kadınlar Kulübünde de bu tarz yorumlardan hiç hoşlanmıyorum. konu sahibi adına ben rahatsız oldum.

tanımadan etmeden hemen önyargılı yaklaşayım hemen sen aşık değilsin sen statü peşindesin diyeyim. bu nasıl yorumlar?

yani konu sahibi bilmiyor aşık mı değil mi siz biliyorsunuz olaya bak trajikomik. insan gayet tanımadığı birine de aşık olabilir. zannedersin aşk uzmanı bilirkişi. hemen tanıyı koymuş bu hayranlık diye.

konu sahibi dememiş ki o hoca o benden üstün. zaten hoca-öğrenci ilişkisi olur mu bundan kaygı duymuş da açmış konuyu üstüne gelmek ezmek ne kadar yanlış.

tartışma çıkarmak için değil sadece rahatsız olduğum için yazmak istedim. yanlış anlaşılmasın.

Üslubun, yazım tarzın, ben şaşkınlıktan yorum yapamamıştım hakikaten hislerime tercüman olmuşsun altına imzamı atarım çok teşekkürler...
Ben bu tarz insanların hayatlarındaki mutsuzlukların acısını bizden çıkarmaya çalıştıklarını ama farkında olmadıklarını düşünüyorum...

Talebe "bilgi talep eden" , hoca ise bu bilgiyi sunandır.

Bu tarz ilişkilerden hiç hoşlanmadım.

Okuduğum bölümde öğrencisiyle evlenmiş bir hoca ve eşini öğrencisiyle aldatmış başka bir hoca vardı.

Her ikisine de zerre saygı duymuyordum.

Hala da duymuyorum.

Bana göre suç öğrencide değil tamamen hocadadır.

Karşısında kendisinden genç, deneyimsiz bir insanın belki de aşk değil hayranlık duygusunu ciddiye alıp karşılık vermek çok yanlış :19::19:

eeeeeee adam ne tepki vermiş....

adam üstüne üstlük yabancı :D çok şaşırmış ama olgunlukla karşılamış. evli olduğunu söylemiş. bu hislerin gelip geçici olduğunu, hayranlıkla karıştırmanın mümkün olduğunu vs söylemiş. onun bu mesafeli ve kibarca reddeden tavrı bizimkini daha da ona aşık etti gerçi :D

Talebe "bilgi talep eden" , hoca ise bu bilgiyi sunandır.

Bu tarz ilişkilerden hiç hoşlanmadım.

Okuduğum bölümde öğrencisiyle evlenmiş bir hoca ve eşini öğrencisiyle aldatmış başka bir hoca vardı.

Her ikisine de zerre saygı duymuyordum.

Hala da duymuyorum.

Bana göre suç öğrencide değil tamamen hocadadır.

Karşısında kendisinden genç, deneyimsiz bir insanın belki de aşk değil hayranlık duygusunu ciddiye alıp karşılık vermek çok yanlış :19::19:

Haklı olabilirsiniz kendinizce, ama meşru bi ilişki, evlilik yaşayan biriyle eşini aldatan bi başkasını bir tutmak ikisine de saygı duymamak da bana göre doğru değil. Mesela lisedeki öğrencisiyle evlenen öğretmenleri bu durumla kıyaslayan arkadaşlar oldu, o durum tamamen farklı bence. Şahsen iğrenç geliyo mesela desteklemem asla ama böyle evlenen çiftlere de saygı duyarım. Meşru her ilişkiye saygım var çünkü. Yorum için teşekkürler tabii ben burda kırıcı kınayıcı olmayan her görüşü duymak için derdimi paylaştım.

adam üstüne üstlük yabancı :D çok şaşırmış ama olgunlukla karşılamış. evli olduğunu söylemiş. bu hislerin gelip geçici olduğunu, hayranlıkla karıştırmanın mümkün olduğunu vs söylemiş. onun bu mesafeli ve kibarca reddeden tavrı bizimkini daha da ona aşık etti gerçi :D

arkadaşının bi problemi olmadığına emin misin :52:

Üslubun, yazım tarzın, ben şaşkınlıktan yorum yapamamıştım hakikaten hislerime tercüman olmuşsun altına imzamı atarım çok teşekkürler...
Ben bu tarz insanların hayatlarındaki mutsuzlukların acısını bizden çıkarmaya çalıştıklarını ama farkında olmadıklarını düşünüyorum...

aynen ben de öyle düşünüyorum. mutsuzluklarını hırslarını buraya yansıtıyorlar.

hoşlanıyorsan ilgi göster onu görünce gülümse birşeyler bahane et soru falan git yanına . ne bileyim etkilemek için birşeyler yap . hatta bir yere bile davet edebilirsin . direk senden hoşlanıyorum duygularım var deme . yani hareketlerinle belli et önce . sonra oda birşeyler hissediyorsa peşinden gelir ..

Kızlar selamm

Ben bi üniversitede lisansüstü öğrencisiym şuan

Dersini aldığım bi hocamdan da çook hoşlanıyorum

Kendisi konumu için genç olsa bile benden 10 küsür yaş büyük birisi

Üstelik dönemin bitmesine çok az kaldı, görmek imkansız hale geliyo yani artık...

Açılmak tarzı bişey benim için mümkün değil, bu hikaye burada bitecek anlayacağınız.

İçimde derinden sızlayan bi yer var, sanki ilişki yaşadık da ayrılıyoruz:) Bütün ihtimaller, olabilirler, olabilecekler; yaşanması mümkün olmasa bile olasılık olarak oradalardı, bu haftanın sonunda hepsi anı olacak

Elbette bu büyük bi dert değil, ama şuan içimi acıtıyor, yapmam gereken onca iş varken ben tavana boş boş bakıp hayaller kuruyorum

Sizin de oldu mu hiç böyle hocanıza karşı gerçek duygularınız, hisleriniz?

Veya yaşanmışlıklarınız?

Merak ediyorum aslında hocayı kaptım koca yaptım diyenleriniz var mı :))

Lise öğrencisi olsan sorun da koskoca lisansüstü öğrencisiymişsin.Ben bir anormallik göremiyorum.İki taraf da bekarsa ve hormonlarında bozukluk yoksa.:1: Hayranlık mı aşk mı onu ayırmak lazım ama önce.:31: Az da kalmış derslerinin bitmesine zaten.Söylemek istiyorsan söyle,içinde kalmasın ama bir daha görmeyeceksen.Akademik hayatına sıkıntı olacaksa salla gitsin.

dipnot : Ben de lisansta kursa giderken bir hocama aşıktım.Namussuzluk değil,çay kahve içtik,görüştük iki sevgili gibi ama sorsan abi kardeştik.Sonra da ben sıkılıp konuşmayı kestim zaten.

Konu sahibini tenzih ettiğimi yazmışım okuduysanız? Benden başka olayı etik bulmadığını yazan olmadığına göre bana demişsiniz. Etik denen bir şey var, öğrenci-öğretmen doktor- hasta ilişkileri bu kavrama örnektir mesela. Öğretmen derse girdiğinde dersiyle ilgilenmek yerine öğrenci kesiyorsa işini yapmıyor demektir. Benim üniversitemde bu tip hiçbir ilişki duymadım açıkçası. Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde okuyorum, neyse ki hocaların hiçbiri kız öğrencilere o gözle bakmaz, dersini anlatır çıkar. Belli bir seviye vardır her zaman. Dışarıda tanışmakla ders esnasında dersini anlatırken aşık olmak da aynı şey değildir. Ha ama mesela konu sahibi yakında lisans üstü eğitimini bitiriyorsa ve bu bittikten sonra bir ilişkileri olursa bu dediğiniz gibi doğal bir şey olur. Ama bir doçent ders verdiği öğrencilerden biriyle ilişki yaşarsa bu etik değildir, bu kadar net. Ha ayrıca yakın zamanda annemin arkadaşının eşi kendisini öğrencilerinden biriyle aldattı. Adam 45 yaşında kız 20. Şu an adam bu sebeple soruşturma geçiriyor, nasıl olduysa aynı ortalamaya sahip öğrenciler adamın dersinden kalmışken bu kız geçmiş de :ssz: Lise, üniversite öğrencisi olması fark etmez. Lisede öğrenciyle ilişki de etik değildir, üniversitede de değildir. Ha lisedeki üniversitedekine ek olarak iğrençtir. Ama üniversitedekilerin de birçoğu iğrençtir, çıkar ilişkisine dayanıyorsa. Ve siz çıkar ilişkisi olmasını istemeseniz dahi o hoca sizi kayırır bu kadar nettir bu. Çünkü insan oalrak sevdiklerimizi kayırmaya eğilimliyizdir. Bi tarafta hiç konuşmadığımız bir öğrenci, diğer taraftaysa çok şey paylaştığımız bi kişi varsa durum budur. Bu konuda konu sahibini tenzih ettiğimi tekrar belirtiyorum, belli ki anlamayanlar olmuş açıkça yazdığım halde. Benim lafım koca prof, doçent olmuşken ders verdiği öğrencilere bu gözle bakabilen zihniyetedir. O kadar para alıyor, bi zahmet gelsin işini yapsın. Bu arada lisans üstü öğrencisi için durum daha farklı, onlar hocalarla daha yakın iletişim içindeler, ders haricinde de görüşme imkanları olabileceğinden olay daha normaldir. Fakat lisans öğrencisine aşık olabilen zihniyetle lise öğrencisine aşık olabilen zihniyet aynıdır.

ben şuna katılıyorum bazı hocalar gerçekten ona buna asılıyor yüz veriyor . kızlarda kaptırıyor kendini . çok duydum bu tür ilişkiler . hüsranla bitenleri çok var . ama şuda var kendini kaptırmazsa gözü açık olursa adamın niyetini anlayabilir . ama dediğin gibi hocalığını kullanarak öğrenci etkileyemeye çalışan kart zamparalarda var ..ama burdaki konu farklı .

Ben lise-lisans öğrencilerinin hocalarıyla ilişkilerini normal karşıladığımı nerede söylemişim?

Nasıl bi niyet okumaktır bu ya?

Nelerle itham ettiğinizin farkında mısınız?

"Bence de iğrenç bi şey yok" yazmışsınız bir arkadaşa. Bunun üzerine söyledim, yanlış anladıysam kusura bakmayın

Amacınız tartışma çıkarmak değilse konuya yorum yapın, benim yorumuma değil, Ben kendi düşüncemi konu sahibine yazdım, sizi alakadar eden bir durum göremiyorum:ssz: Ben sizinle değil onunla konuşuyorum, aşk konusunda siz de ben de bilirkişi değilimdir bence, bildiğim kadarıyla burası bir forum sitesi ve konu açılıyorsa herkes düşüncelerini yazar, bilir kişi olmak icap etmez. Bence konuya yorum yapın polemik yaratmaya çalışmak yerine, bir daha da benden bir şey alıntılamayın, ban sebebi diye biliyorum:ssz:

Amacınız tartışma çıkarmak değilse konuya yorum yapın, benim yorumuma değil, Ben kendi düşüncemi konu sahibine yazdım, sizi alakadar eden bir durum göremiyorum:ssz: Ben sizinle değil onunla konuşuyorum, aşk konusunda siz de ben de bilirkişi değilimdir bence, bildiğim kadarıyla burası bir forum sitesi ve konu açılıyorsa herkes düşüncelerini yazar, bilir kişi olmak icap etmez. Bence konuya yorum yapın polemik yaratmaya çalışmak yerine, bir daha da benden bir şey alıntılamayın, ban sebebi diye biliyorum:ssz:

ban sebebimi değil mi bilemicem ama bana bir şey yazdığınız için kendimi açıklamam lazım.

Yaş itibariyle buna da müsait değilsiniz, ergenlikte olur bunlar. Sizinki hayranlık sadece

bunu yazmışsınız. hem hakaret eder gibi konuşuyor hem de kesin tespitte bulunuyorsunuz.

kadınlar kulübünde yaklaşık 1.5 yıldır yazıyorum kimseyle ne polemiğe girmişimdir ne bir ban yemişliğim vardır.:20:

sadece okurken konu sahibine bu kadar yüklenilmesinden önyargılı katı yorumlar yapılmasından rahatsız olduğumdan yorum yazmadan geçemedim.

ben de sadece tanıştığım öyle çok yakınlığım olmayan birine aşık olmuştum o zaman da 23 yaşındayım. yani ergen de değildim. sizin dediğinize göre benimki de hayranlık ama o kişiye hayran olmam için de bir sebep yoktu.:44:

bana yanlış gelen bir şey yazıldığı için düşüncemi söylemek istedim. çünkü genel yorumlar yapıyorsunuz hiç böyle şey olur mu diye.:19:

Bir dersane / kurs öğretmeniyle evlenenler nedense garip gelmiyor ama iş üniversiteye gelince herkese iğrenç gelmeye başlıyor
Sizene kardeşim isteyen istediğiyle evlenir.
Lisedekileri kimse tasvip edemez ama ünversiteye giden insanların çoğu 18 yaşında reşit insanlar olmuş oluyor
Yeri gelince evliliğe kader, kısmet, nasip diyenler nedense konu hoca-öğrenci olunca iğrençlikle itham ediyor

Back
X