Hocaya o gözle bakılır mı hiç?!

Bizim fakültede evli hocalar var. Bu yoldan geçtiler muhtemelen. Imkansız değil ama hocanın gönlü boş mu acep

ben yüksek lisanstayken evlenmştik, aynı bölümde akademisyeniz :17: ama çok zeki, esprili ve güzel olduğum için evlenmişti benimle :16:

espri adı altında insanların duygularıyla alay etmeyin. yok ismini özelden yaz benim herifmi bilmem ne. madem o kadar zeki ve güzelsiniz şüphe etmeniz yersiz :ssz:

Liseyle lisansüstünü bir tutanlar el kaldırsın da sayfa sayfa aramayalım. :27:

Rabbimmmmmm sen cehaletten koru amin

yahu biri sübyan, diğeri evlilik çağına çoktaaaan girmiş bir birey.

İnsanlar nerelerde tanışıyor, akademisyen öğrenci, patron müşteri çalışan, neler neler.

Liseyle bir tutan zihniyetlere birer çay yolluyorum saygılarımla.

Konu sahibi etik olup olmadığını sorguluyor kafasında anladığım kadarıyla ?Ben etik değildir diyebilecek en son kişiyim sanırım lisedeki hocamla altı yıl ilişki yaşamış biri olarak :)Nasıl başladı ben de çok net birşey söyleyemem ama icindeyken gayet olağan bir durummus gibi geliyordu.Ve sonrasında bitti başka sebeplerden dolayi ve ben çok iyi bir dost kazandım herşeyden önce.Şimdi yaşını başını almış insanlar var karşımızdaki örnekte, hissettiklerinden eminsen seni düşündüren şey etik olup olmadigiysa,hata diyebileceğin bir durum olusacaksa bir daha düşün derim elbette ...

dersini hala almakta oldugunuz icin hocanıza acılır ve olumsuz bir yanıt alırsanız moral bozuklugunuz sizin doktora veya tez danısmanı konusunda da bocalamanıza neden olabilir.
eger olumlu bir yanıt alır iseniz bu sefer de ilişki icerisinde arakadaslarınız tarafından kayırma şüphesi taşımanız dahi sizi huzursuz edebilir.

yerinizde olsam madem bu kadar cok hoslanıyorum, YL derslerinin hepsini verdikten sonra odasına tesekkur etmeye giderdim bakısımla haraketlerimle belli ederdim. daha gozu kara bir insansanız hatta acılabilirsiniz de....

ancak sırf konusamadım icimde ukte kaldı diyip kariyerinizi sonu belli olmayan biri pesine duserek yonlendirmeyin.
yani danısman secme vs konusunda onceligi, istediginiz tez konusuna ve calısmak istediginiz alana verin.

ilaveten, liseli bir ogrenciyle dershanede veya okulda bir ogretmenin duygusal bir iliski kurmasını asla tasvip etmedigim gibi, o gencecik tecrubesiz kızlarımızın istismara ugradıgını dusunuyorum. lutfen bunu normallestirmeyelim...
kendi yasadıklarınız/hayranlıklarınız vs elbette normal gelebiliyor olabilir ancak ilerde 15yasında cocugumun 30yasında genc bir ogretmeniyle iliski kurdugunu dusununce midem bulanmakla kalmıyor, o adamı parcalayasım geliyor.
hatta konumu geregi cocukla profosyonel bir iliski kurmamanın ve bu durumun etik olmamasının yanı sıra o yaslardaki cocuklarla duygusal iliski kurmaya calısan herhangi bir uni mezunu 25 yasındaki kisi bile beni ofkelendirmeye yetiyor.:47:
olay yas farkı degil resit olmayan biriyle iliski kurma curetini gosterebilmeleri.... ustelik statulerini kullanarak.

lisanstaki durumda ise yine bir ogrencinin hayranlıgı veya asık oldum demesini dogal karsılıyorum ancak profların o gencecik tecrubesiz kızlara o gozle bakmaları, ders anlatmak yerine şunu bir keseyim biraz sarkayım diye bakmalarıni igrenc buluyorum. :47:
duygusal iliskide oldugu kisi ben olmasam dahi sınıftakilere oyle baktıgını bilmek, acaba hepimizin orasına burasına mı bakıyordu diye dusunmek yine benzer bir sekilde sinirlendiriyor.
bu anlamda bir arkadasın ogrenci ogretmen, hasta doktor iliskisine dair uyarısını dogru buluyorum. yani bir doktorun gogsunuzu dinlerken ay cok etkilendim suna bir yazayım belki karsılık alırım demesi gibi gorevini yetkisini etik olmayan bir bicimde kullanmak olur bu.
duygusal-cinsel bir niyeti olmasa dahi dis hekiminin koltuguna oturdugunuzda bekar mısın sorusu kadar rahatsız edici gereksiz diyaloglarda da tavrın konulması gerektigine inanıyorum.

dersini hala almakta oldugunuz icin hocanıza acılır ve olumsuz bir yanıt alırsanız moral bozuklugunuz sizin doktora veya tez danısmanı konusunda da bocalamanıza neden olabilir.
eger olumlu bir yanıt alır iseniz bu sefer de ilişki icerisinde arakadaslarınız tarafından kayırma şüphesi taşımanız dahi sizi huzursuz edebilir.

yerinizde olsam madem bu kadar cok hoslanıyorum, YL derslerinin hepsini verdikten sonra odasına tesekkur etmeye giderdim bakısımla haraketlerimle belli ederdim. daha gozu kara bir insansanız hatta acılabilirsiniz de....

ancak sırf konusamadım icimde ukte kaldı diyip kariyerinizi sonu belli olmayan biri pesine duserek yonlendirmeyin.
yani danısman secme vs konusunda onceligi, istediginiz tez konusuna ve calısmak istediginiz alana verin.

ilaveten, liseli bir ogrenciyle dershanede veya okulda bir ogretmenin duygusal bir iliski kurmasını asla tasvip etmedigim gibi, o gencecik tecrubesiz kızlarımızın istismara ugradıgını dusunuyorum. lutfen bunu normallestirmeyelim...
kendi yasadıklarınız/hayranlıklarınız vs elbette normal gelebiliyor olabilir ancak ilerde 15yasında cocugumun 30yasında genc bir ogretmeniyle iliski kurdugunu dusununce midem bulanmakla kalmıyor, o adamı parcalayasım geliyor.
hatta konumu geregi cocukla profosyonel bir iliski kurmamanın ve bu durumun etik olmamasının yanı sıra o yaslardaki cocuklarla duygusal iliski kurmaya calısan herhangi bir uni mezunu 25 yasındaki kisi bile beni ofkelendirmeye yetiyor.:47:
olay yas farkı degil resit olmayan biriyle iliski kurma curetini gosterebilmeleri.... ustelik statulerini kullanarak.

lisanstaki durumda ise yine bir ogrencinin hayranlıgı veya asık oldum demesini dogal karsılıyorum ancak profların o gencecik tecrubesiz kızlara o gozle bakmaları, ders anlatmak yerine şunu bir keseyim biraz sarkayım diye bakmalarıni igrenc buluyorum. :47:
duygusal iliskide oldugu kisi ben olmasam dahi sınıftakilere oyle baktıgını bilmek, acaba hepimizin orasına burasına mı bakıyordu diye dusunmek yine benzer bir sekilde sinirlendiriyor.
bu anlamda bir arkadasın ogrenci ogretmen, hasta doktor iliskisine dair uyarısını dogru buluyorum. yani bir doktorun gogsunuzu dinlerken ay cok etkilendim suna bir yazayım belki karsılık alırım demesi gibi gorevini yetkisini etik olmayan bir bicimde kullanmak olur bu.
duygusal-cinsel bir niyeti olmasa dahi dis hekiminin koltuguna oturdugunuzda bekar mısın sorusu kadar rahatsız edici gereksiz diyaloglarda da tavrın konulması gerektigine inanıyorum.

:46::46::46::46::46:

Hehe yok yok anime diyince tamamen olay farklılaştı müsterih olunuz, sizinki değil :P şaka bi yana gerçekten evli değil evli olsa kesinlikle kelimelere bile dökmezdim bana yakışmaz zaten
Bu arada o kadar şok geçirdiğinize göre, önceden aranız nasıldı ki? Sizin ilginiz var mıydı eşinize??

ilgim vardı ama ben ketumumdur, hislerimi hiç belli etmem."bu durumlar hep olur ve geçer. işine gücüne bak chihiro:51:" deyip işime gücüme bakardım :ssz: başka birileriyle evlenip, bu hisleri de rafa kaldıracağımdan, 5-10 yıl sonra "ne çocukluktu yaw" diyeceğimden o kadar emindim ki...çünkü eşim dünyada evlenecek ve birine bağlanacak son kişiydi :ssz:

hocam, eşim ve ben 3 kişilik bir araştırma grubuyduk ve çalışmaları hep beraber yapardık. yani sabahtan akşama kadar yanyanaydık. hislerimi belli etmeme konusunda gösterdiğim çabayı takdir ediniz artık :17:

nişan çikolatasını beraber götürüp ikram etmemize rağmen, eşimin "nişanlandım" cümlesine hocamın verdiği " kimle :53:?" sorusuna bakarak da, hiç tahmin etmediklerini anlarsınız :9:

Liseyle lisansüstünü bir tutanlar el kaldırsın da sayfa sayfa aramayalım. :27:

Rabbimmmmmm sen cehaletten koru amin

yahu biri sübyan, diğeri evlilik çağına çoktaaaan girmiş bir birey.

İnsanlar nerelerde tanışıyor, akademisyen öğrenci, patron müşteri çalışan, neler neler.

Liseyle bir tutan zihniyetlere birer çay yolluyorum saygılarımla.

İnsanlara "cahil" diyebildiğinize göre siz isviçreli bilimadamı falansınız herhalde? Liseyle lisansüstünü değil lisansı bir tuttum ayrıca. Bu arada cahil dediğiniz ben üniversite öğrencisiyim, derece yapmıştım vakti zamanında okuluma girerken de. Size uymayan bir düşünce varsa belirtirsiniz ancak cehalet demeniz sizi biraz gülünç duruma düşürüyor. Burda bu tarz yorumlar yapan insanlar da lisans mezunu gayet bilgili insanlar anladığım kadarıyla. Keşke birazcık haddimizi bilmeyi bilsek. Bana göre de sizin düşüncenizden cehalet akıyor fakat haddimi aşmamak için belirtme gereği duymuyorum. Siz de içinizde yaşayın mümkünse:51:

İnsanlara "cahil" diyebildiğinize göre siz isviçreli bilimadamı falansınız herhalde? Liseyle lisansüstünü değil lisansı bir tuttum ayrıca. Bu arada cahil dediğiniz ben üniversite öğrencisiyim, derece yapmıştım vakti zamanında okuluma girerken de. Size uymayan bir düşünce varsa belirtirsiniz ancak cehalet demeniz sizi biraz gülünç duruma düşürüyor. Burda bu tarz yorumlar yapan insanlar da lisans mezunu gayet bilgili insanlar anladığım kadarıyla. Keşke birazcık haddimizi bilmeyi bilsek. Bana göre de sizin düşüncenizden cehalet akıyor fakat haddimi aşmamak için belirtme gereği duymuyorum. Siz de içinizde yaşayın mümkünse:51:
Siz liseyle lisansı bir tuttum diyorsunuz ben liseyle lisansüstü diyorum. Hayırdır? :51:
Îyi ki belirtme gereği duymamışsınız sağolun. :60:

Son düzenleme:
Siz liseyle lisansı bir tuttum diyorsunuz ben liseyle lisansüstü diyorum. Hayırdır? :51:
Îyi ki belirtme gereği duymamışsınız sağolun. :60:

Rica ederim ne demek. "Hayırdır" falan kültür akıyor kelimelerinizden:1: Beni cehaletimle başbaşa bırakın, iyi günler diliyorum:16:
Ha bir de not düşeyim ufak. Burada zaten kimse lisansüstünü bir tutmadı. Herkes liseye ve lisansa değindi okuduysanız. Benim yorumlarım daha çok lisedekini bile normalleştiren zihniyeteydi. Birkaç sayfa ötede biri lisede hocasıyla kaç sene ilişki yaşadığını anlatıyor. Bunlar tek kelimeyle iğrenç bence. Madem tepki göstereceksiniz ona gösterseydiniz ya? Kimse lisansüstü iğrenç demedi ama lisedeki ilişkilerden bahsedenler var? Sanıyorum insanlar buna tepki gösteriyor, bence siz de asıl tepki gösterilmesi gereken şeylere yapın buyorumlarınızı. İyiymiş valla, demek lisansta durumu iğrenç bulmak cehalet ama lisede ilişki yaşamak cehalet örneği değil. Sağolun kültürlendim

Rica ederim ne demek. "Hayırdır" falan kültür akıyor kelimelerinizden:1: Beni cehaletimle başbaşa bırakın, iyi günler diliyorum:16:
Ha bir de not düşeyim ufak. Burada zaten kimse lisansüstünü bir tutmadı. Herkes liseye ve lisansa değindi okuduysanız. Benim yorumlarım daha çok lisedekini bile normalleştiren zihniyeteydi. Birkaç sayfa ötede biri lisede hocasıyla kaç sene ilişki yaşadığını anlatıyor. Bunlar tek kelimeyle iğrenç bence. Madem tepki göstereceksiniz ona gösterseydiniz ya? Kimse lisansüstü iğrenç demedi ama lisedeki ilişkilerden bahsedenler var? Sanıyorum insanlar buna tepki gösteriyor, bence siz de asıl tepki gösterilmesi gereken şeylere yapın buyorumlarınızı. İyiymiş valla, demek lisansta durumu iğrenç bulmak cehalet ama lisede ilişki yaşamak cehalet örneği değil. Sağolun kültürlendim
Bu kadar zorunuza gidecek bir şey söylemedim. Son sayfada bu karşılaştırmanın yapıldığını görünce sayfa sayfa gezip bu karşılaştırmayı yapan veya yapanların mesajını alıntılayıp birilerine sataşmış olmak yerine ortaya konuştum. Böyle iki uç bir karşılaştırma yapıldıysA bu iki eğitim alakasızdır diye. Sizin karşılaştırmanız bu değilken ne diye üstünüze alıındınız?bırakın liseyle lisansı karşılaştıran alınsın da onunla tartışayım görüşlerimi.
Niye tepkiyi ona göstermemişim? Size de göstermedim siz niye alınıyorsunuz? :)) alıntı yapmak zorunda mıyım? Dediğim şeyi yapan alınır siz niye üzerinize alınıyorsunuz?
ayıca son cümlenizi neye nazaran kurdunuz bilemedim, benim hangi lafımdan bunu çıkardınız onu hiç bilemedim.
Lisede cehalet değil, lisansta cehalet hiç demedim. Sizin uydurmanız veya algınızın iyi çalışmaması. Cehalet dediğim şey liseyle lisansüstünü karşılaştırmak dedim.

bunun lisede olması bence de cehalet. Lisansüstü bununla çok alakasız bir eğitim. Ikisinin karşılaştırılmasıydi ilk tepkim.
Ha bu arada lisans üstü ve lisansta bunun olmasını da kınıyorsanız çok böbürlendiğiniz ösym sıralamasında Türkçe eğitimde birinci sırada olan bölümün profesörü ki KPSS kitaplarında en çok isim yapmış hocadır, öğrencisiyle evlenmiş bir Prof. Hadi şimdi çıkın işin içinden. Daha nice örnek var. Mükemmel diye böbürlendiğiniz başarı ve iğrenç dediğiniz lisans/lisansüstü aşkı.

Ha bu arada Algı fArkı. Benim ilk yorumum lise ve lisansüstünün karşılaştırılmasına yönelik. Yani ben diyorum ki liseli sübyandır. Lisansüstü her istediğini yapabilecek bir birey. Bu yüzden lise bununla kıyaslanmaz. Lisenin tartışılacak bir tarafı yok. Ilk mesajın içeriği buydu ama siz cımbız gibi çekip kendinize yormayı başarmışsınız. Cehalet lisede olabilir diyenlere. Buna dayanak olarak daha üst eğitimlerle karşılaştırıp aynı kefeye koyanlara. Anlarsınız artık umarım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün hocanın yanına gittim dersten sonra
Bikaç soru sormam gerekiyodu onları sordum
Gitmek üzereyken tezde birlikte çalışmayı teklif etti, sanırım bunda notlarımın iyi olmasının da etkisi var kabul ettim ben de
Hocayla çalışmak çok şey katıcak bana ama şu andan itibaren daha da zorlanacağım galiba
Çünkü etkilendiğimi saklamak zaman geçtikçe zorlaşıyor göz teması kurdukça gülümsemekten kendimi alamıyorum
Neyse anlatmak istedim aslında kayda değer bi durum yok :)

Arkadaşlar bugün hocanın yanına gittim dersten sonra
Bikaç soru sormam gerekiyodu onları sordum
Gitmek üzereyken tezde birlikte çalışmayı teklif etti, sanırım bunda notlarımın iyi olmasının da etkisi var kabul ettim ben de
Hocayla çalışmak çok şey katıcak bana ama şu andan itibaren daha da zorlanacağım galiba
Çünkü etkilendiğimi saklamak zaman geçtikçe zorlaşıyor göz teması kurdukça gülümsemekten kendimi alamıyorum
Neyse anlatmak istedim aslında kayda değer bi durum yok :)

Hakkında hayırlısı olsun.:16:

Kızlar selamm

Ben bi üniversitede lisansüstü öğrencisiym şuan

Dersini aldığım bi hocamdan da çook hoşlanıyorum

Kendisi konumu için genç olsa bile benden 10 küsür yaş büyük birisi

Üstelik dönemin bitmesine çok az kaldı, görmek imkansız hale geliyo yani artık...

Açılmak tarzı bişey benim için mümkün değil, bu hikaye burada bitecek anlayacağınız.

İçimde derinden sızlayan bi yer var, sanki ilişki yaşadık da ayrılıyoruz:) Bütün ihtimaller, olabilirler, olabilecekler; yaşanması mümkün olmasa bile olasılık olarak oradalardı, bu haftanın sonunda hepsi anı olacak

Elbette bu büyük bi dert değil, ama şuan içimi acıtıyor, yapmam gereken onca iş varken ben tavana boş boş bakıp hayaller kuruyorum

Sizin de oldu mu hiç böyle hocanıza karşı gerçek duygularınız, hisleriniz?

Veya yaşanmışlıklarınız?

Merak ediyorum aslında hocayı kaptım koca yaptım diyenleriniz var mı :))
Abla merhaba, öncelikle son durumu merak ettim sırf bunun için hesap açtım :)) ben de yl öğrencisiyim ve hocamla ilişkim var. Nerdeyse 4. Yılına girecek ama bir türlü kopamıyoruz, lisanstayken çok beğendiğim bir hocaydı ancak kendisi evli ve bir çocuğu vardı. Daha sonra sosyal medyadan takipleştik ve buralara kadar geldi iş, hatta onun için yüksek lisansa başladım diyebilirm Ben şu an tez dönemime geçtim, her gün, gün içerisinde konuşuyoruz nasıl ayrılacağımı bilmiyorum onu seviyorum lütfen mesajı görürsen yardımcı ol :(((

Abla merhaba, öncelikle son durumu merak ettim sırf bunun için hesap açtım :)) ben de yl öğrencisiyim ve hocamla ilişkim var. Nerdeyse 4. Yılına girecek ama bir türlü kopamıyoruz, lisanstayken çok beğendiğim bir hocaydı ancak kendisi evli ve bir çocuğu vardı. Daha sonra sosyal medyadan takipleştik ve buralara kadar geldi iş, hatta onun için yüksek lisansa başladım diyebilirm Ben şu an tez dönemime geçtim, her gün, gün içerisinde konuşuyoruz nasıl ayrılacağımı bilmiyorum onu seviyorum lütfen mesajı görürsen yardımcı ol :(((
Adam evli dahası var mı

Back
X