• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HOLLANDAda tupbebek yaptiran varmi

kardelen086

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
821
21
118
Hollanda
ben bu sene tr ye memorial hastanesine tupbebek yaptirmak icin gittim ama bana ticari bi aracmisim gibi davranmalarindan dolayi hemen geri dondum
suan hollandada gorusmelere basladim
acaba bu konuda bilgisi olan varmi
benide aydinlatirmisiniz
simdiden tesekkurler

ben bu sene tr ye memorial hastanesine tupbebek yaptirmak icin gittim ama bana ticari bi aracmisim gibi davranmalarindan dolayi hemen geri dondum
benide aydinlatirmisiniz
simdiden tesekkurler

Merhaba canim bende suan tup bebek tedavisindeyim.Hollandada kaliyorum merak ettigin sorularin varsa elimden geldigince cevaplamaya calisirim.

benide aydinlatirmisiniz
simdiden tesekkurler
Selam canim
Öncelikle rabbim tez gunlerde butun isteyenlere hayirli salih evlatlar versin inseallah
Bende 7. denememde MEMORIALDE hamile kaldim ve cokk memnunum nasil ticari arac gibi davrandilar anlamadim.
bilmiyorumkismile Orasi cokkk iyi bir merkez hatta orda 3. denememde kaldim.
Biz cok zor bir hastaydik esim azo spermi bende resmen menepozdaydim tek bir embriyoyla yavrum kucagimda keske bir sansini deneseydin.
Tabiki nasip meselesi Allahim yolunu acik etsin her sey gonlunce olsun H:K

Merhaba canim bende suan tup bebek tedavisindeyim.Hollandada kaliyorum merak ettigin sorularin varsa elimden geldigince cevaplamaya calisirim.

cok sukur arkadaslar ya bende hickimse yok yalnizim zannetmistim
bize pgd de yapilcak
ilk gorusmelerden sonra 1 sene falanmi suruyor beklemek
bide sen memnu kaldinmi burda yaptirmaktan anliyolarmi
nerde yaptirdin sen
tesekkurler cvp yazdigin icin cok moral oldu bana

Selam canim
Öncelikle rabbim tez gunlerde butun isteyenlere hayirli salih evlatlar versin inseallah
Bende 7. denememde MEMORIALDE hamile kaldim ve cokk memnunum nasil ticari arac gibi davrandilar anlamadim.
Biz cok zor bir hastaydik esim azo spermi bende resmen menepozdaydim tek bir embriyoyla yavrum kucagimda keske bir sansini deneseydin.

benim sansimdan bana den gelmis demekki
haklari olmayan paralari istediler her iki cumleleirnden biri muhasebeye gidindi
ben bi agisliyim ve tr de agisle anlasmasi olan yerlerde para odemem ama onlar bi kan tahliline bile 207 tl aldilar ama geri odediler suan cunku sikayet ettim onlari agise

petek 73 hollandanin nersinde kaliyosun
yenimi basladin tedaviye ilk denemenmi
benim hickimsse bilmiyo cocugum olmadini ve tupbebek yaptiracagimi onun icin konusmaya ihtiyacim
kusura bakma fazla soru soruyosam

petek 73 hollandanin nersinde kaliyosun
yenimi basladin tedaviye ilk denemenmi
benim hickimsse bilmiyo cocugum olmadini ve tupbebek yaptiracagimi onun icin konusmaya ihtiyacim
kusura bakma fazla soru soruyosam

Merhaba canim ben amsterdamda yaptirdim.Benim suan ucuncu denemem.Ilk denememde yumurtam bos ciktigi icin transferim olmadi.Ikincidede bir tanesi bos digeri dolu cikti onu transfer ettiler.7 hucreliydi ama tutmadi.Sen nerede yaptiracaksin?Bu arada benimde ailemden kimse bilmiyor.

benim pgd ile birlikte olcak bilmem hic duydunmu embriyoya genetik test yapiyolar
ben rotterdamda kaliyorum bende bilmiyorum daha nerde olcagini galiba utrechte olcak ama
sen burdaki sistemden memnun kaldinmi
tupbebekte hangi asamadasin
bide labratuarlari falan gelismismi
bide sence bize ne zaman sira gelir 1 sene falan bekliyosun galiba degilmi

benim pgd ile birlikte olcak bilmem hic duydunmu embriyoya genetik test yapiyolar
ben rotterdamda kaliyorum bende bilmiyorum daha nerde olcagini galiba utrechte olcak ama
sen burdaki sistemden memnun kaldinmi
tupbebekte hangi asamadasin
bide labratuarlari falan gelismismi
bide sence bize ne zaman sira gelir 1 sene falan bekliyosun galiba degilmi

Ben pgd yi hic duymadim.Bana oyle bir test yapmadilar.Ben 4 senedir cocuk sahibi olmak icin ugrasiyorum once bir sene kadar clomid hapi kullandim ama iyi gelmedi adetten kesildim.Sonra 6 kere iui yani asilama yapildi tutmadi tup bebek yapalim dedi doktor gecen sene eylul ayina siraya koydu ama ben 7.ayda kendiligimden hamile kaldim ama 8 haftalikken dustu.Ben su anda menopur ignesi kullaniyorum gunde iki kere sabah aksam.Adetin ilk gunu basladim bugun 11. gun yarin yine kontrol var bakalim yumurta olusmusmu.Kendine stres yapma lab iyi.Benimle baslayan bir tanidigim var su anda 3 aylik hamile.Birde burada fazla sira beklemene gerek yok eger dr.sana yapalim dediyse zaten hemen listeye aliyorlarl

pgd i genetik sorunu lanlara yapiyolar saglam embriyo bulmak icin
insallah bugun iyi haberler alirsin canim allah yardimcin olsun
bizim tupbebekten basaka caremiz yok ama daha denemek bile nasip olmadi
hollandaya tr de yaptircam dedim yaptiramadim tr de
anlayacagin 1 senem bosuna gitti
bazen boyle yalniz basima olup gitcekmisim gibi hissediyorum cok korkuyorum hic olmiycak diye
bizim durumumuz sizinkilerden dahada zor cok az bi sans var olmasi icin
ama allah buyuk belkide olur
cok yalnizim

pgd i genetik sorunu lanlara yapiyolar saglam embriyo bulmak icin
insallah bugun iyi haberler alirsin canim allah yardimcin olsun
bizim tupbebekten basaka caremiz yok ama daha denemek bile nasip olmadi
hollandaya tr de yaptircam dedim yaptiramadim tr de
anlayacagin 1 senem bosuna gitti
bazen boyle yalniz basima olup gitcekmisim gibi hissediyorum cok korkuyorum hic olmiycak diye
bizim durumumuz sizinkilerden dahada zor cok az bi sans var olmasi icin
ama allah buyuk belkide olur
cok yalnizim

Sagol canim iyi dileklerin icin.Ben bugun dr. gittim malesef bir yumurta var oda yeterince gelismemis.Doktor ilaci fazlalastirdi.Bakalim pazartesiye kadar degisiklik olacakmi.Eger olmazsa tup bebek yapilmayacak.Cunku bu benim son sansim.Ben tr yede gidip yaptiramam.Hem cok zahmetli oluyormus hemde kimse bilmedigi icin gidemem.Benim bir tanidigim gitti cok zorlanmis tabiki kendi evin gibi rahat olamiyorsun otelde.Senin normal yolla hicmi sansin yok?Bence burda yaptirman her yonden daha iyi cunku kendi evinde istedigin gibi rahat olursun.Hic korkmana gerek yok ben hastanede bir teyzeyle tanistim 20 sene sonra olmus.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Esinle sende kan uyusmazligimi varki test yapacaklar?

Selam canim

canımmm..gerçektenmi...lütfen benim içinde dua et...inşallah Rabbim benim de kucağımı boş bırakmaz..Rabbim evladını sana bağışlasın inşallah...

Merhaba bende tam 5 kere ivf yaptirdim 4 kere Hollanda da ve 1 kerede Tr'de
Türkiye'de tedavi oldum birdaha olurmuyum bilmiyorum her $eyde para aldilar ve euro olarak ödeme zorunlugumuz vardi yurtdi$indan gelenlere oyleymi$ ne saçma! :umursamaz:
Allah yardimcin olsun in$allah kolay geçer ben çok yiprandim :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Sagol canim iyi dileklerin icin.Ben bugun dr. gittim malesef bir yumurta var oda yeterince gelismemis.Doktor ilaci fazlalastirdi.Bakalim pazartesiye kadar degisiklik olacakmi.Eger olmazsa tup bebek yapilmayacak.Cunku bu benim son sansim.Ben tr yede gidip yaptiramam.Hem cok zahmetli oluyormus hemde kimse bilmedigi icin gidemem.Benim bir tanidigim gitti cok zorlanmis tabiki kendi evin gibi rahat olamiyorsun otelde.Senin normal yolla hicmi sansin yok?Bence burda yaptirman her yonden daha iyi cunku kendi evinde istedigin gibi rahat olursun.Hic korkmana gerek yok ben hastanede bir teyzeyle tanistim 20 sene sonra olmus.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Esinle sende kan uyusmazligimi varki test yapacaklar?

zaten tr ye gidip yaptirmani onermem canim ben gittim yaptirmadan geri dondum
pazartesi ye kadar insallah birsuru yumurtan gelisir mubarek gunler hurmetine
niye son sansim diyosunki olmazsa bi daha denersin
benim hamile kalmam imkansiz hamile kalsam dusuk olurmus dusuk olmazsa sakat olurmus sakatta olmazsa olurmus bebek dogunca zaten tupbebektede sansim cok az ama yinede denicem.zaten ben 3 senedir hic hamile bile kalamadim o duyguyu bile yasayamadim benim esimde kromozom bozuklugu varmis
cok canim aciyor icim yaniyor
ama belki bi mucize olur
artik hic isyan etmiyom senden gelene raziyiz diyom
zaten baska ne geliyoki elimizden
rabbimin narida hos nuruda

Merhaba bende tam 5 kere ivf yaptirdim 4 kere Hollanda da ve 1 kerede Tr'de
Türkiye'de tedavi oldum birdaha olurmuyum bilmiyorum her $eyde para aldilar ve euro olarak ödeme zorunlugumuz vardi yurtdi$indan gelenlere oyleymi$ ne saçma! :umursamaz:
Allah yardimcin olsun in$allah kolay geçer ben çok yiprandim :çok üzgünüm:

bende gittim tr ye hollandada beklemeyim 1 sene diye
ama geri dondum geldim
inanki kendimi sermaye gibi hissetttim her iki laflarindan biri muhasebeye gidin oldu
onlarin yuzunden burdaki randevularimida iptal etmistim yani 1 sene 2 sene oldu
ne yapalim nasip iste
sen hollandadan memnun kalmismiydin canim
yine dene olana kadar deniycez ne yapalim
inana bende cok kotuyum
benim esimde kromozom bozuklugu var
tupbebekte bile sansimiz cok az aslinda ama nasip belki nasip eder allah
cok canim yaniiyo benimde bazen bagira bagira aglamak istiyom nefret ediyom herseyden
allah yardimcimiz olsun ne diyim
sen nerde yaptirmistin hollandada

bende gittim tr ye hollandada beklemeyim 1 sene diye
ama geri dondum geldim
inanki kendimi sermaye gibi hissetttim her iki laflarindan biri muhasebeye gidin oldu
onlarin yuzunden burdaki randevularimida iptal etmistim yani 1 sene 2 sene oldu
ne yapalim nasip iste
sen hollandadan memnun kalmismiydin canim
yine dene olana kadar deniycez ne yapalim
inana bende cok kotuyum
benim esimde kromozom bozuklugu var
tupbebekte bile sansimiz cok az aslinda ama nasip belki nasip eder allah
cok canim yaniiyo benimde bazen bagira bagira aglamak istiyom nefret ediyom herseyden
allah yardimcimiz olsun ne diyim
sen nerde yaptirmistin hollandada

Burda da iyiler memnundum yani ama Tr de daha farkli tabi daha çok ilacim var daha cok ignem ve kotu olan narkozda veriliyo, burda sadece belden a$a uyu$turuyorlar. Ben Tilburgta yaptirdim doktorlarim cok iyiydi cok yardimci oldular.$uan dondurulmu$ embryolarim var birdaha nezaman yaparim Allah bilir sagligim daha tam olarak duzelmedi ama kendimi toparladim cok $ukur...Benim cok canim yandi ama yinede devam ettim hemde pe$ pe$e ve sana tavsiyem kesinlikle kisa aralarda yaptirma 3 ay bitiyodu tekrar basliyodum olmuyodu tekrar basliyodum ve bundan dolayi cok yiprandim.
Tekrar bir tedaviye ba$lamayi du$unmuyorum bu durumu kabullenmeye ba$ladim ve inan saglik gibisi yok kendini hirpalama Rabbim her$eyin hayirlisini versin..
in$allah emeklerin bo$a çikmaz a.s. Allah yardimcin olsun

insallah kendiliginden gelir bebegin canim
su mubarek gunlerde allah dualarimizi geri cevirmez insallah
bizim gibi evlat hasretiyle yanan herkesi guldursun rabbim

insallah kendiliginden gelir bebegin canim
su mubarek gunlerde allah dualarimizi geri cevirmez insallah
bizim gibi evlat hasretiyle yanan herkesi guldursun rabbim

slm kardelen bende hollanda 2defa tup bebek tedavisini gordum malesef bir sonuc alamadm.i 4 ay once tr gitim tedavi icin tup bebek tedavisiyle hamile kaldim malesef bebegimi iki aylikken kaybetim .burda tekrar baslamak istiyorum ama cok yiprandim bu pisijoliyle zan etmem artik tedavi basariyla sonuclansin senağlama

niye oyle soyluyosunki
daha yasama zamani gelmemis bebekleriyin
benim durumum sizlerden coook kotu cunku benim esimde kromozom bozukluguda var
yani embriyolarin hicbiri saglikli olmayip tedavi iptalde edilebilir
ama verende allah alanda canim
ne yapalim hayatta herkesin bi imtihani var bizimkide buymus
ben 3 senedir 1 defa bile hamile kalamadaim
ustelik benim esim 36 yasinda
bazen diyorumki cocuk dogunca babasini dedesi zannedcek
ben 25 yasindayim daha
ustelik bu durumumu bilen kimsede yok icime atiyom hep
cok yiprandim ama neyapiyim
hollandadan memnun kalmadinmi sen
nerde yaptirmistin

niye oyle soyluyosunki
daha yasama zamani gelmemis bebekleriyin
benim durumum sizlerden coook kotu cunku benim esimde kromozom bozukluguda var
yani embriyolarin hicbiri saglikli olmayip tedavi iptalde edilebilir
ama verende allah alanda canim
ne yapalim hayatta herkesin bi imtihani var bizimkide buymus
ben 3 senedir 1 defa bile hamile kalamadaim
ustelik benim esim 36 yasinda
bazen diyorumki cocuk dogunca babasini dedesi zannedcek
ben 25 yasindayim daha
ustelik bu durumumu bilen kimsede yok icime atiyom hep
cok yiprandim ama neyapiyim
hollandadan memnun kalmadinmi sen
nerde yaptirmistin

slm kardelen ben hollandada rotterdamda 2defa tup bebek tedavisini yaptim ayri ayri hastanelerde yaptim.ben pek memnun kalmadim iki hastanedede ayni seyle karsilastim tup bebek uzmaniyla gorusuyorsun tahlileri falan yapiyorlar tedavi basladiginda artik o doktoru gormuyorsun her seferinde baskasi muane ediyor baskasi yumurtalari topluyor ve biz o yumurtalari kendimiz alip baska hastaneye goturduk.ben 5yildir ugrasiyorum senağlama senin gibi kimseyede soylemiyorum hep icime atiyorum zor ALLAH sabir versin uzulme. canim seni cok iyi anliyorum

Back
X