- 17 Ağustos 2011
- 25.880
- 164.711
- 798
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Öncesinde ne sıklıkla tüketeyim. Bitki çayları ile pek aram yoktur da.Tipik PMS dönemi etkileri, hemen hemen her kadın yaşıyor bu gerginlik sürecini, ben genelde papatya çayı tercih ediyorum
Sadece o döneme özel mi?Çok yoğunsa bu durum hayatınızı etkiliyorsa bir psikiyatriste danışarak hafif bir ilaç kullanabilirsiniz.
Bende mesela bu kadar saçma bir şeye ağladığıma daha ağlarken kızıyorumBen hep sinirli olduğumdan o dönem beni ekstra etkilemiyorama libidom çok azmış gibi 10x daha artıyor bide normalde hiç duygusal insan değilim biraz duygusallaşıyorum sanki bunada ekstra sinirleniyorum bide
Maşallah benimki gümbür gümbür geliyor. En az beş gün önceden istila edip ardından yorgun bir ben kalıyorum.Eski sevgilime adet oldum dediğimde ellerini semaya kaldırıp "şükür beni öldürmeden bu PMS dönemi de bitti" derdi:)
Yine o zamanlarda ciddi ciddi ay büyürken uyuyamazdim
Zamanla bunların hiç biri kalmadı, şimdi adet olacağımı bir gece önce belirti veren bağırsaklarımdan anlıyorum
Sıklık konusunu doktorunuza danışabilirsiniz, ben genelde günde 1-2 fincandan fazla tüketmemÖncesinde ne sıklıkla tüketeyim. Bitki çayları ile pek aram yoktur da.
Bir ara pilates e başladım en büyük artısı düzenli günü gününe adetlerdi. Psikolojik olarakta iyi hissettiriyordu doğru. Ama o gerginlik kötümser haller ı ıh kaldı hep.Yoga pilates vs yapın , pambık gibi olursunuz
İyi uyumak da artısı
Merhaba bende aynı durumdayim galiba hatta o gerginlik yüzünden çok daraldim ve babamin evine bile gittim eşimi gormemek için ama eşim geldi almaya iki gün geçti baktım adet oldum şimdi çok sakinim eşime karşı sanki hiçbir şey olmamış gibi . sinir stres oluyorm bende ama bu bazen olur oda düzensiz adet oldugum içinMerhabalar sayın kk kızları. Benim derdim adet dönemi öncesi yaşananlarla ilgili. Mütemadiyen eşimle her kavgamız adet dönemi öncesine denk geliyor adet olmadan dört-beş gün öncesi o kritik günlerde.
O günlerde başlayan bir kırgınlık ekstra hassasiyet, daha kötümser düşünmek, azalan tahammül, kaskatı bir gerginlik… Önüne geçmeye çalışıyorum(bir adım geri atmak, başka şeylere odaklanmak, sakinleşince konuşmaya çalışmak vb.) ama o kavga çıkmadan şöyle bir ağlamadan rahatlayamıyorum. Tartışmadan sonra bana da yaşanan çok mantıksız geliyor ama öncesinde o kadar haklı olduğumu hissediyorum ki.
Bütün bu tekrarlanan döngüden yoruldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizlerde benzer durumlar yaşıyor musunuz? Zaman zaman bu durumu eşimle konuşuyorum özellikle gergin oluyorum veya bak yine malum günler yaklaşıyor diyerek ama kendisinden gerekli hassasiyeti görebilmiş değilim. Ben kendi çapımda neler yapabilirim? Hormonlarım böyle zamanda beni ele geçirmiş gibi hissediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
Düzenli olsanız her ay demek kiMerhaba bende aynı durumdayim galiba hatta o gerginlik yüzünden çok daraldim ve babamin evine bile gittim eşimi gormemek için ama eşim geldi almaya iki gün geçti baktım adet oldum şimdi çok sakinim eşime karşı sanki hiçbir şey olmamış gibi . sinir stres oluyorm bende ama bu bazen olur oda düzensiz adet oldugum için
Pisklojik olmasjn sizinki bir doktora da sorun bence ruh hali degisebilir ama her ay da evlilik sorgulanır mi bilemedimDüzenli olsanız her ay demek kiben her adet dönemi evliliğimi sorguluyorum yaşamımı sorguluyorum majör minör birşeyler yaşıyorum. Olmasa daha kötü ama oluncada kötü yav
Evlilik terapistine gidiyoruz o olur mu?Pisklojik olmasjn sizinki bir doktora da sorun bence ruh hali degisebilir ama her ay da evlilik sorgulanır mi bilemedim
15 gün kullan 15 gün bırak şeklinde reçete edenler varmış diye duymuştum.Sadece o döneme özel mi?
İlk kez duydum bir araştırayım15 gün kullan 15 gün bırak şeklinde reçete edenler varmış diye duymuştum.
Olur olur niye olmasınEvlilik terapistine gidiyoruz o olur mu?öyle daral geliyor yani bir anda her şeyden bıkıyorum yarın ilk iş bir papatya veya melisa çayı
Bir şey desin de kavga edelim diye an kovaliyorumMerhabalar sayın kk kızları. Benim derdim adet dönemi öncesi yaşananlarla ilgili. Mütemadiyen eşimle her kavgamız adet dönemi öncesine denk geliyor adet olmadan dört-beş gün öncesi o kritik günlerde.
O günlerde başlayan bir kırgınlık ekstra hassasiyet, daha kötümser düşünmek, azalan tahammül, kaskatı bir gerginlik… Önüne geçmeye çalışıyorum(bir adım geri atmak, başka şeylere odaklanmak, sakinleşince konuşmaya çalışmak vb.) ama o kavga çıkmadan şöyle bir ağlamadan rahatlayamıyorum. Tartışmadan sonra bana da yaşanan çok mantıksız geliyor ama öncesinde o kadar haklı olduğumu hissediyorum ki.
Bütün bu tekrarlanan döngüden yoruldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sizlerde benzer durumlar yaşıyor musunuz? Zaman zaman bu durumu eşimle konuşuyorum özellikle gergin oluyorum veya bak yine malum günler yaklaşıyor diyerek ama kendisinden gerekli hassasiyeti görebilmiş değilim. Ben kendi çapımda neler yapabilirim? Hormonlarım böyle zamanda beni ele geçirmiş gibi hissediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
işte o bilinci kocama oturtamadım. Biraz ben biraz o dikkat etse aslında hiç gerilmeyeceğiz . Mesela şimdi farkındayım gereksiz büyüttüm ama geri adım attıkça üstüme gelecek o yüzden bekliyorum bu fırtınanın geçmesiniBir şey desin de kavga edelim diye an kovaliyorumbaktım o an gelmiyor ben bir yolunu bulup o kavgayı çıkarıyorum. O dönemlerde parmak ucunda yürüyor
Bende fil hafızası var onu biliyor. Yoksa bilinçten değilişte o bilinci kocama oturtamadım. Biraz ben biraz o dikkat etse aslında hiç gerilmeyeceğiz . Mesela şimdi farkındayım gereksiz büyüttüm ama geri adım attıkça üstüme gelecek o yüzden bekliyorum bu fırtınanın geçmesini
Bende burcum gibi balık hafızalıyım nasıl şanslı aynı zamandaBende fil hafızası var onu biliyor. Yoksa bilinçten değilo bugün dikkat etmezse musalla taşında kefenlenirken gözümü açar hatırlatır geri kapatırım
Valla adam dünyada cenneti tadıyorBende burcum gibi balık hafızalıyım nasıl şanslı aynı zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?