• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoşçakal Sevgilim..

Soydanayse

her nasip vaktine esirdir '
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
969
1.156
33
Bir yıllık evlilik, sorumsuz düşüncesiz bir eş, herşeye rağmen onu çok seven ben..
Eşim kadınlarla alakalı hiç birşeyden anlamayan bir adam. Belkide işine böyle geliyordur bilmiyorum, anlamıyorum anlamak istemiyorum tüm bu olanları. Ben ise ; çok naif narin çok ince fikirli ne bileyim tok gözlü baya anlayışlı, manevi değerleri olan bir bayanım. Evlendiğimizden beri hep idare etmeye çalıştım, ne bir özel an ne de hediyesi tatili hiç bir şeye lâyık görülmemiş olmalıyım ki yaşamadım. Evlendikten sonra öğrendiğim büyük maddi sıkıntılar sebebi ile eşimi hiç bir zaman yanımda görmedim, üstelik evlenip yerleştiğim şehirde bir başıma olmama rağmen benim yanımda daha fazla olması gerekirken.
Hep sustum, hiç bir talebim olmadı bugüne kadar. Ama bir insan eşinin yüzünü güldürmek için ufacıcık bir şey yapmaz mı ? İşin açığı nasıl olsa karım sesini çıkartmıyor diye yapmadığını düşünüyorum.
Hiç değerli hissetmiyorum kendimi, girdiğimiz her ortam da, mesela arkadaşları ve onların eşleri ile görüştüğümüzde eşime hep " ne kadar şanslısın böyle bir eşe sahip olduğun için, eşin çok tatlı, çok anlayışlı olgun " gibi şeyler söylüyorlar, kesinlikle egolu bir insan değilim sadece bunlar söyleniyorsa az da olsa aslı vardır diye düşünüyorum, buna rağmen neden değer görememek.
Henüz 21 yaşında evlenmiş, kimsesi olmadığı bu şehirde işini eşine bile minnet etmeden halleden, bunca duygusal boşluğun arasında kendini teselli eden bir kadın düşünün.
Defalarca pes edip yeniden " hadi bu sefer olacak/larla " ayağa kalmaktan, içime açtığı bunca yarayı yüzü asılmasın diye kendi başıma sarmaktan, o üzülmesin diye içime atmaktan, her gün biraz daha eksilmekten, daha derine düşmekten çok yoruldum.
Ve bunların birikiminde ona bugün yazdığım o mesaj, içine bütün acılarımı bıraktığım, sonuna da " üzülme olur mu? " yazdığım.

İçimden uğurladığım onca hayal kırıklığı, çabam, emeklerim, sevdiğim.
Hoşçakalın.

Not : bu arada eşin seni sevmiyor, aldatıyor gibi fikirlere kapılmamanız için, eşim evin içinde bana hayran bir adam, giyimimi duruşumu beni çok beğenip kıskanan, yeri geldiğinde benim için hep şükreden çok seven bir adam. ama aileden görmediğine bağlıyorum dışarıda bunu vurgulamaktan, eline bir çicek alıp gelmekten utanan bir tip. bunun dışında ilgi ile alakalı hiç bir şey görmüyorum diyebilirim.

Son düzenleme:
Iletisim sorunu olan bir evlilik canlandi gozumde.
Hic de icime falan atamam sorunum neyse soylerim.
Nicin esinizle iletisim kurmuyorsunuz?
Uzulmesin diye diyorsunuz da o uzulmesin diye ondan sogumayi tercih etmeniz hic mantikli degil.

Iletisim sorunu olan bir evlilik canlandi gozumde.
Hic de icime falan atamam sorunum neyse soylerim.
Nicin esinizle iletisim kurmuyorsunuz?
Uzulmesin diye diyorsunuz da o uzulmesin diye ondan sogumayi tercih etmeniz hic mantikli degil.

Kurmayı denedim, kendimi gayet güzel ifade edebiliyorum aslında. Hep aynı şeyleri dinledim, maddi sıkıntısını, biraz daha beklememi, her defasında bu son demelerini.. Gururlu bir insanım, beni anlamak istemediğini görünce sustum. Susmak kale alınmamaktan iyidir. Dokunuyordu umursamaması.

''Herşeyi kendi halleden bir kadın'' hiç makbul değil.Kendimden biliyorum.

Ve bunca tecrübeden sonra en akıllı kadınların salağa yatanlar olduğunu biliyorum.

Benden geçti de siz daha gençsiniz bundan sonra bu aklınızda olsun.

Benim eşim umursamıyor. Ben sorumluluk alsın diye ona bırakmaya çalışıyorum bazı şeyleri, mesela hastaneye gidilecekse ben randevu alırım zorlarım saati belirtirim ancak o şekilde gider, mecbur kalırsa. Bir haftadır hastaneye gidelim boş bir vaktinde diyorum kendi işi olduğu için gayet çok boş vakti oluyor. İstiyorum ki ayarlasın bana zaman ayırsın sorumluluk alsın. Hayır, onun umurunda bile değil. Bende tekrar tekrar söyleyip ağız eğecek bir kadın değilim.

Konuşmak işe yaramıyo S Soydanayse ben şu an ona gore ortada hiçbir şey yokken kendimi tam anlamıyla geri çektim ve sonuçları güzel şimdilik. Bir şeyleri yanlış yapıyosun diyemem ama eşinin anladığı dili bul ordan yürü.

Kurmayı denedim, kendimi gayet güzel ifade edebiliyorum aslında. Hep aynı şeyleri dinledim, maddi sıkıntısını, biraz daha beklememi, her defasında bu son demelerini.. Gururlu bir insanım, beni anlamak istemediğini görünce sustum. Susmak kale alınmamaktan iyidir. Dokunuyordu umursamaması.

Umursamadigini dusunmuyorsunuz bence.
Yoksa uzulme olur mu yazmazdiniz.
Cunku umursamiyorsa uzulmez zaten.
Belki daha fazla umursanmak istiyor olabilirsiniz, haklisinizdir da.

Maddiyat kisminda da buyuk hayal kirikligi yasamissiniz, birden bire ortaya cikan buyuk borclar sizi de fazlasiyla etkilemistir, anliyorum.

Verdiginiz ornek uzerinden devam etmek gerekirse kitaba ihtiyaciniz oldugunuzu bilmesi esinize aniden ince dusuncelilik yuklemez.
Olayin seyri esime kitabimi al dedim, almadi/ 15 tl yi benim icin bir yerden bulamadi/ sorunuma cozum aramadi seklinde gelisse kirilmaniz normal bir zemine otururdu (zira esim duz bir adam diyorsunuz) ancak diger sekilde fazla hayalperest durur sizin iliskiniz icin.

Size hak veriyorum ama herkes hamlesini elindeki karta gore yapmali.

Hakkinizda hayirlisi.

Umursamadigini dusunmuyorsunuz bence.
Yoksa uzulme olur mu yazmazdiniz.
Cunku umursamiyorsa uzulmez zaten.
Belki daha fazla umursanmak istiyor olabilirsiniz, haklisinizdir da.

Maddiyat kisminda da buyuk hayal kirikligi yasamissiniz, birden bire ortaya cikan buyuk borclar sizi de fazlasiyla etkilemistir, anliyorum.

Verdiginiz ornek uzerinden devam etmek gerekirse kitaba ihtiyaciniz oldugunuzu bilmesi esinize aniden ince dusuncelilik yuklemez.
Olayin seyri esime kitabimi al dedim, almadi/ 15 tl yi benim icin bir yerden bulamadi/ sorunuma cozum aramadi seklinde gelisse kirilmaniz normal bir zemine otururdu (zira esim duz bir adam diyorsunuz) ancak diger sekilde fazla hayalperest durur sizin iliskiniz icin.

Size hak veriyorum ama herkes hamlesini elindeki karta gore yapmali.

Hakkinizda hayirlisi.

Üzüleceğini umuyorum, bu kaybedecek dereceye geldikten sonra umursadığına isarette dediğiniz doğru. Kitap meselesi basit bir örnekti, benim eşim sürekli maddiyatından dem vurup yüzünü güldüremedim diyen bir adam bunun için o örneği yaptım, bir yıldır da hiç hediye aldığını ufak tefek bir şey aldığını görmedim. Geçen doğum günümdü bilgisayar almış ilk kez düşünün. Bilgisayar. Gerek bile yokken.
Aslında bilseniz ona ne kadar hak vermek istiyorum, masum kalsın gözümde istiyorum. Ama olmuyor.

Manevi yonden dusuncesiz olmasi konusunda hakli olabilirsiniz,yasayan goren sizsiniz. Ne kadar anlatirsaniz anlatin anlayamayabiliriz. Ama su konuda haksizsiniz. Evin maddi gecimini ustlenmesi gereken erkek degildir. Siz bu erken yasta evlenmissiniz, hayatiniz boyunca hic calistiniz mi? Calismadiysaniz da neden calismayi dusunmediniz? Evlilikte hayat musterek. Eslerden birinin calismasi yetmiyorsa digeri de calismalidir diye dusunuyorum. Ama eger calisan bir kadinsaniz,gecime katkiniz varsa giderleriniz mi fazla acaba diyorum.

Anladığı dilden konusursan seni gözden çıkarmadıysa neden olmasın

Beni gözden çıkarmadığına eminim, ama ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir yıldır devamlı olarak işlerinin bitmesini düzelmesini bekliyorum ve aramızda ki herşeyi buna bağlıyor pazarları bile evde değil benim işiyle alakalı müdahale edebileceğim hiç bir şey yok ben daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum.

Şimdi düşdüğünüz not üzerine konunuz taman etkisiz kalmış.

"bu arada eşin seni sevmiyor, aldatıyor gibi fikirlere kapılmamanız için, eşim evin içinde bana hayran bir adam, giyimimi duruşumu beni çok beğenip kıskanan, yeri geldiğinde benim için hep şükreden çok seven bir adam. ama aileden görmediğine bağlıyorum dışarıda bunu vurgulamaktan, eline bir çicek alıp gelmekten utanan bir tip. bunun dışında ilgi ile alakalı hiç bir şey görmüyorum diyebilirim."

Yani tek sorun size hediye, çiçek vs almaması mı? Ya da sevdiğini idda ediyor ama maddi ihtiyaçlarınızı görmüyor mu? Cimri mi yani?

"bu arada eşin seni sevmiyor, aldatıyor gibi fikirlere kapılmamanız için, eşim evin içinde bana hayran bir adam, giyimimi duruşumu beni çok beğenip kıskanan, yeri geldiğinde benim için hep şükreden çok seven bir adam. ama aileden görmediğine bağlıyorum dışarıda bunu vurgulamaktan, eline bir çicek alıp gelmekten utanan bir tip. bunun dışında ilgi ile alakalı hiç bir şey görmüyorum diyebilirim."

Yani tek sorun size hediye, çiçek vs almaması mı? Ya da sevdiğini idda ediyor ama maddi ihtiyaçlarınızı görmüyor mu? Cimri mi yani?
Ben de sizin gibi düşündüm ama eski konularına bakınca daha iyi anlaşılıyor. Eşi ailesine para verip eşinden kıstığı için konu sahibi sıkıntılı. Bence ilgisizlik diye nitelendirdiği şeyler diğer sorunların yansıması olmuş. Bu konuda anlattığı bir çok erkekte var.

Sizin çalışıp hem sorunlardan uzaklaşmanız hem de kendi geçiminizi sağlamanız gerekiyor. Bir de hala çocuk istiyorsanız sorunlar çözülene kadar bekleyin derim.

Manevi yonden dusuncesiz olmasi konusunda hakli olabilirsiniz,yasayan goren sizsiniz. Ne kadar anlatirsaniz anlatin anlayamayabiliriz. Ama su konuda haksizsiniz. Evin maddi gecimini ustlenmesi gereken erkek degildir. Siz bu erken yasta evlenmissiniz, hayatiniz boyunca hic calistiniz mi? Calismadiysaniz da neden calismayi dusunmediniz? Evlilikte hayat musterek. Eslerden birinin calismasi yetmiyorsa digeri de calismalidir diye dusunuyorum. Ama eger calisan bir kadinsaniz,gecime katkiniz varsa giderleriniz mi fazla acaba diyorum.

Ben üniversite öğrencisiyim, şu konuda ona bunu yüklüyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın evlenene kadar bana bundan hiç bahsetmedi, ve benim eşim devamlı olarak ailesine destek çıkan bir insan bunun hiç sınırı yok, cebinde ki son parasını geçen kardeşine verdi mesela bunu yapabiliyor benim evim var bu paraya ihtiyacım olabilir diye düşünemiyor, kendi babamda onun babasıda aynı sektörde ve varlıklı insanlar az çok. Benim pek giderim yok, olanıda ailem karşılıyor ben talep etmesemde babam devamlı olarak hesabıma para yatırıyor. Eşimin sorumluluk almasını istiyorum, manasız bir şekilde liseli çocuklar gibi hareket ediyor. Madem geçinemeyecekti bunu bana söylemeliydi. Veya o ailesine bakmaya devam etsin diye mi çalışmalıyım ?

Cimri değil tek tek açıklayım eşim sorumsuz. Evini beni ailesini geçinirmeyi bilmiyor. Kendi ailesine çok destek çıkıyor. Mesele bana hediye alamaması değil durum şöyle benim eşim pazar günleri bile yanımda değil ben eşimi sadece akşamları görüyorum buna karşılık o devamlı olarak ailesine maddi yardımda bulunuyor. Ben bulunmasın demiyorum ama eline para geçtiğinde önce evine ve eşine yapmalı diye düşünüyorum. Belki yanılıyorumdur.

Ben de sizin gibi düşündüm ama eski konularına bakınca daha iyi anlaşılıyor. Eşi ailesine para verip eşinden kıstığı için konu sahibi sıkıntılı. Bence ilgisizlik diye nitelendirdiği şeyler diğer sorunların yansıması olmuş. Bu konuda anlattığı bir çok erkekte var.

Sizin çalışıp hem sorunlardan uzaklaşmanız hem de kendi geçiminizi sağlamanız gerekiyor. Bir de hala çocuk istiyorsanız sorunlar çözülene kadar bekleyin derim.

Aynen çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim. Yani benim eşim ilgiyi alakayı bana ayıracağı zamanın hepsini maddiyata bağlıyor. Bu da bana artık inandırıcı gelmiyor sorumsuz olduğunu düşünüyorum umursamadığını düşünüyorum.

Ben üniversite öğrencisiyim, şu konuda ona bunu yüklüyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın evlenene kadar bana bundan hiç bahsetmedi, ve benim eşim devamlı olarak ailesine destek çıkan bir insan bunun hiç sınırı yok, cebinde ki son parasını geçen kardeşine verdi mesela bunu yapabiliyor benim evim var bu paraya ihtiyacım olabilir diye düşünemiyor, kendi babamda onun babasıda aynı sektörde ve varlıklı insanlar az çok. Benim pek giderim yok, olanıda ailem karşılıyor ben talep etmesemde babam devamlı olarak hesabıma para yatırıyor. Eşimin sorumluluk almasını istiyorum, manasız bir şekilde liseli çocuklar gibi hareket ediyor. Madem geçinemeyecekti bunu bana söylemeliydi. Veya o ailesine bakmaya devam etsin diye mi çalışmalıyım ?
Sizi anliyorum,ben de 2 senedir calismiyorum ve esimin maddi sorunlari oldu bir donem. Ama bu ailemizi gecindiremiyor demem icin cok yetersiz olur. Sizinki de eger gecici bir donemse aldirmayin sabredin. Hic kimse evlenmeden once seni gecindiremem demez. Sartlar oyle gelisebilir. Mantiksiz harcama yapan yetiskin bir erkege bu yastan sonra siz sorumluluk veremezsiniz,ogretemezsiniz. Ogrenebilse ogrenirdi bu yasina kadar. Ben seneye calisip butun maasimi cocugumun ihtiyaclari,kresi ve kendi ihtiyaclarim
İcin harcamayi dusunuyorum. Siz de sartlariniz uygun olunca bence calisin. Koyun paranizi cebinize,evin ihtiyaclarina destek verin,onun disinda kalan paranizi da kendinize ayirin.

Back
X