• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoşçakal Sevgilim..

Ben üniversite öğrencisiyim, şu konuda ona bunu yüklüyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın evlenene kadar bana bundan hiç bahsetmedi, ve benim eşim devamlı olarak ailesine destek çıkan bir insan bunun hiç sınırı yok, cebinde ki son parasını geçen kardeşine verdi mesela bunu yapabiliyor benim evim var bu paraya ihtiyacım olabilir diye düşünemiyor, kendi babamda onun babasıda aynı sektörde ve varlıklı insanlar az çok. Benim pek giderim yok, olanıda ailem karşılıyor ben talep etmesemde babam devamlı olarak hesabıma para yatırıyor. Eşimin sorumluluk almasını istiyorum, manasız bir şekilde liseli çocuklar gibi hareket ediyor. Madem geçinemeyecekti bunu bana söylemeliydi. Veya o ailesine bakmaya devam etsin diye mi çalışmalıyım ?
Haklısınız. Zaten hala okuyormuşsunuz, hem evli olup hem okumak zaten zorken bir de okul çıkışı işe gitmenizi bekleyemeyiz elbette. Bence de ayrılın. Belki kaybettiğini anlar düzelir gelir belki de hayırlısı budur tamamen ayrılmış olursunuz. Siz de doğru düzgün okulunuzu bitirip hayatınıza bakar, sonra daha uygun bir yaşta daha uygun biriyle evlenirsiniz. Hem kendi işiniz, maddi özgürlüğünüz de olmuş olur. Şu an zaten babanız bakıyor size. Kocanızı görmüyorsunuz bile.

Cok zor, ve ona hala asik oldugun o kadar belli ki yazdiklarindan.. icini dökerken, acini paylasirken bile ona kiyamiyosun.. cift terapisine gidebilseniz keske, cogu cift sorunlarini apacik birbiriyle konusamiyor, konusulsa da anlasilmiyor.. ama esinin önünde derdini bir uzmana döktügünde, esler cok daha iyi anlayabiliyor dertlerini. ama yazdiklarindan cikardigim kadariyla cift terapisine verebilecek paraniz yok ve esin de böyle seylere gelebilecek biri degil. araniza biraz mesafe koymak iyi gelebilir belki, sakin bir sekilde biraz annende kalmak istedigini, iliskinizi gözden gecirmek istedigini söylesen? ama kavga ederek, ben annemin evine gidiyorum diyerek degil.. daha sakin, endiseli ve üzgün bi sekilde..

keske sonu ayrilikla bitmese, ama böyle devam edip birbirini yipratmak da cözüm degil. Allah sonunuzu hayir etsin canim, dilerim hersey gönlünce olur.

Sizi anliyorum,ben de 2 senedir calismiyorum ve esimin maddi sorunlari oldu bir donem. Ama bu ailemizi gecindiremiyor demem icin cok yetersiz olur. Sizinki de eger gecici bir donemse aldirmayin sabredin. Hic kimse evlenmeden once seni gecindiremem demez. Sartlar oyle gelisebilir. Mantiksiz harcama yapan yetiskin bir erkege bu yastan sonra siz sorumluluk veremezsiniz,ogretemezsiniz. Ogrenebilse ogrenirdi bu yasina kadar. Ben seneye calisip butun maasimi cocugumun ihtiyaclari,kresi ve kendi ihtiyaclarim
İcin harcamayi dusunuyorum. Siz de sartlariniz uygun olunca bence calisin. Koyun paranizi cebinize,evin ihtiyaclarina destek verin,onun disinda kalan paranizi da kendinize ayirin.

Bizim ciddi ciddi geçindiremiyor diyebilirim gerçekten. Çalışırım hiç sorun değil benim için. Yani ben bunların hepsini bir kenara koyduğum da eşimin sorumluluk alamadığını herşey de maddiyatı bahane ettiğini aslında istese ilgilenebileceğini kastetmeye çalışıyorum. Bir yıllık evlisiniz eşinizle doğru düzgün bir pazar günü vakit geçirememişsiniz düşünün. Sebebini sorsanız çalışması lazım borcu var. Ha yine kıyamıyorum, bana sürekli şu vakite kadar sabret vaadleri verip o vakitler geldiğinde biraz daha uzatması, sürekli bu bahaneleri öne sürmesi vs vs beni yıpratıyor.
Kim ister ki ayrılmayı, hiç istemiyorum. Ama böyle beni kale almadığını düşünüyorum. İstese ufacık şeyler yapabilir bu illa maddiyat değil. Boş kaldığında bi eve uğrayabilir gibi.. Bilmiyorum kendimi anlatabiliyor muyum.

Haklısınız. Zaten hala okuyormuşsunuz, hem evli olup hem okumak zaten zorken bir de okul çıkışı işe gitmenizi bekleyemeyiz elbette. Bence de ayrılın. Belki kaybettiğini anlar düzelir gelir belki de hayırlısı budur tamamen ayrılmış olursunuz. Siz de doğru düzgün okulunuzu bitirip hayatınıza bakar, sonra daha uygun bir yaşta daha uygun biriyle evlenirsiniz. Hem kendi işiniz, maddi özgürlüğünüz de olmuş olur. Şu an zaten babanız bakıyor size. Kocanızı görmüyorsunuz bile.

Son iki cümleniz can alıcı işte. Sürekli bunu düşünüyorum. Bu arada açık öğretimden okuyorum burada yalan söylemiş olmayı istemem, istesem çalışabilirim yani ama zaten fazlasıyla sorumsuz bu yükün altına girmek istemiyorum.

Son iki cümleniz can alıcı işte. Sürekli bunu düşünüyorum. Bu arada açık öğretimden okuyorum burada yalan söylemiş olmayı istemem, istesem çalışabilirim yani ama zaten fazlasıyla sorumsuz bu yükün altına girmek istemiyorum.
Yine haklısın çünkü cidden böyle sorumsuz bir adam varken sen o sorumluluğu alıp o yükün altına bir girdin mi, kendini ömür boyu onun ailesine bakıyor ve buzdolabın yine yarı yarıya boş bulursun.

Cok zor, ve ona hala asik oldugun o kadar belli ki yazdiklarindan.. icini dökerken, acini paylasirken bile ona kiyamiyosun.. cift terapisine gidebilseniz keske, cogu cift sorunlarini apacik birbiriyle konusamiyor, konusulsa da anlasilmiyor.. ama esinin önünde derdini bir uzmana döktügünde, esler cok daha iyi anlayabiliyor dertlerini. ama yazdiklarindan cikardigim kadariyla cift terapisine verebilecek paraniz yok ve esin de böyle seylere gelebilecek biri degil. araniza biraz mesafe koymak iyi gelebilir belki, sakin bir sekilde biraz annende kalmak istedigini, iliskinizi gözden gecirmek istedigini söylesen? ama kavga ederek, ben annemin evine gidiyorum diyerek degil.. daha sakin, endiseli ve üzgün bi sekilde..

keske sonu ayrilikla bitmese, ama böyle devam edip birbirini yipratmak da cözüm degil. Allah sonunuzu hayir etsin canim, dilerim hersey gönlünce olur.

Bunuda yaptım, ailemin yanına gittim sakince. Zaten ben kavga edebilen bir insan değilim çok sakinim çok anlayışlıyım. İşte şu zamana kadar vaadleri hep. Aslında çok varlıklıyız neden bu durumdayız anlamıyorum hep şu borcumda bitsin rahat edicez gibisinden bahaneler. Hep iş hep iş.. Cimri bir insan da değil, neden böyle anlamıyorum gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Olduğu zaman paramız çok oluyor ve hemen ailesi üstüne konuyor. Yani bana bir gün olsun o parayla bişey yapmış olsa ben zaten sesimi çıkaramam ki iyi gününüde gördüm kötüsünüde derim. Ama yok hiç iyi günümüz olmadı. O da sürekli bunu vurguluyor hiç yüzünü güldüremedim diyor ama ufacık bişey yapmıyor.

Bizim ciddi ciddi geçindiremiyor diyebilirim gerçekten. Çalışırım hiç sorun değil benim için. Yani ben bunların hepsini bir kenara koyduğum da eşimin sorumluluk alamadığını herşey de maddiyatı bahane ettiğini aslında istese ilgilenebileceğini kastetmeye çalışıyorum. Bir yıllık evlisiniz eşinizle doğru düzgün bir pazar günü vakit geçirememişsiniz düşünün. Sebebini sorsanız çalışması lazım borcu var. Ha yine kıyamıyorum, bana sürekli şu vakite kadar sabret vaadleri verip o vakitler geldiğinde biraz daha uzatması, sürekli bu bahaneleri öne sürmesi vs vs beni yıpratıyor.
Kim ister ki ayrılmayı, hiç istemiyorum. Ama böyle beni kale almadığını düşünüyorum. İstese ufacık şeyler yapabilir bu illa maddiyat değil. Boş kaldığında bi eve uğrayabilir gibi.. Bilmiyorum kendimi anlatabiliyor muyum.
Anliyorum ben sizi. Benzer sorunlari ben de yasadim. Once asiri caliskanliktan eve gelmeyi unuturdu,sonra isiyle ilgili problem yasadi maddi sorunlar yuzunden evde olsa dahi surati asik olurdu. İssiz de kaldi,ek is de yapmasi gerekti vs vs. Benim dezavantajim cocugumuza bakmak zorunda olmamdi. Cocuk olmasaydi kesinlikle evde oturmazdim o donemde. Dusunun sizin su an cocugunuz yok,eve bagimliliginiz yok. İse gidince insan evdeki dertleri unutur,eline de uc kurus dahi olsa para kalir. Pazar gunu es asip suratini kanepeye cakilirsa alir arabayi cikar gezersiniz. Esiniz bir kere gelmez iki kere gelmez. Ucuncude hadi cikmiyor muyuz diye pesinize takilir ;) tecrubeyle sabit. Yasadimda ondan pay bicip soyluyorum bakin. Nacizane fikrim. Ben de cok parasiz kaldim,annem yardimci oldu. Maddiyat yoksa maneviyat da kalmiyor maalesef. İnsanin cebinde parasi olsa morali de olur,yuzu de guler ben buna inaniyorum. Esinizin surati parasizliktan asiktir yuksek ihtimal.zor bir durum. Umarim gecer.

Anliyorum ben sizi. Benzer sorunlari ben de yasadim. Once asiri caliskanliktan eve gelmeyi unuturdu,sonra isiyle ilgili problem yasadi maddi sorunlar yuzunden evde olsa dahi surati asik olurdu. İssiz de kaldi,ek is de yapmasi gerekti vs vs. Benim dezavantajim cocugumuza bakmak zorunda olmamdi. Cocuk olmasaydi kesinlikle evde oturmazdim o donemde. Dusunun sizin su an cocugunuz yok,eve bagimliliginiz yok. İse gidince insan evdeki dertleri unutur,eline de uc kurus dahi olsa para kalir. Pazar gunu es asip suratini kanepeye cakilirsa alir arabayi cikar gezersiniz. Esiniz bir kere gelmez iki kere gelmez. Ucuncude hadi cikmiyor muyuz diye pesinize takilir :KK66: tecrubeyle sabit. Yasadimda ondan pay bicip soyluyorum bakin. Nacizane fikrim. Ben de cok parasiz kaldim,annem yardimci oldu. Maddiyat yoksa maneviyat da kalmiyor maalesef. İnsanin cebinde parasi olsa morali de olur,yuzu de guler ben buna inaniyorum. Esinizin surati parasizliktan asiktir yuksek ihtimal.zor bir durum. Umarim gecer.

Ama bunu kendisi yapıyor babasına destek olarak, bende diyorum ki neden ailesi için ben çekiyorum bu durumu. Ki ben ayakları yere basan bir insanım zaten o da buna güveniyor, sen çok zekisin kendine yetiyorsun bana ihtiyacın yok diyor devamlı olarak ben onu yanımda görmek istediğimi söyledikce.

Yine haklısın çünkü cidden böyle sorumsuz bir adam varken sen o sorumluluğu alıp o yükün altına bir girdin mi, kendini ömür boyu onun ailesine bakıyor ve buzdolabın yine yarı yarıya boş bulursun.

Aynen böyle.. Bu yaşta içine düştüğüm bu durumu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Herşey bana devasa aşılmaz ve ağır geliyor. Herşeyi denedim hiç bir şey sonuç vermiyor.

Bir yıllık evlilik, sorumsuz düşüncesiz bir eş, herşeye rağmen onu çok seven ben..
Eşim kadınlarla alakalı hiç birşeyden anlamayan bir adam. Belkide işine böyle geliyordur bilmiyorum, anlamıyorum anlamak istemiyorum tüm bu olanları. Ben ise ; çok naif narin çok ince fikirli ne bileyim tok gözlü baya anlayışlı, manevi değerleri olan bir bayanım. Evlendiğimizden beri hep idare etmeye çalıştım, ne bir özel an ne de hediyesi tatili hiç bir şeye lâyık görülmemiş olmalıyım ki yaşamadım. Evlendikten sonra öğrendiğim büyük maddi sıkıntılar sebebi ile eşimi hiç bir zaman yanımda görmedim, üstelik evlenip yerleştiğim şehirde bir başıma olmama rağmen benim yanımda daha fazla olması gerekirken. Evimizin geçimini bile sağlayamadı. İnsanın saygısı azalmıyor değil zamanla böyle durumlar karşısında..
Not : bu arada eşin seni sevmiyor, aldatıyor gibi fikirlere kapılmamanız için, eşim evin içinde bana hayran bir adam, giyimimi duruşumu beni çok beğenip kıskanan, yeri geldiğinde benim için hep şükreden çok seven bir adam. ama aileden görmediğine bağlıyorum dışarıda bunu vurgulamaktan, eline bir çicek alıp gelmekten utanan bir tip. bunun dışında ilgi ile alakalı hiç bir şey görmüyorum diyebilirim.
Ben eşinizden tam olarak ne istediğinizi anlamadım. Sizi çok seven, size hayran bir eşiniz varmış. E ne güzel işte. Problem çiçek almaması mı?
Evde çok iyi ama dışarda sevdiğini vurgulamıyor. Dışarıda nasıl bir vurgulama yapmasını istiyorsunuz. Bu adamdan tam olarak ne beklediğinizi anlatamadığınız sürece adam ne anlasın ki.
Özür dilerim ama kendi kendinizi üzmek için yer arıyorsunuz. Kitap beğenmişte, alamamışta, eşi düşünüpte internetten alasıymış. Hem yazıp hem oynamayın. Hayatı biraz akışına bırakın.
Evet daha ince bir eş istemek hakkınız ama cümleleriniz de aldatılmış bir kadının melankolisi var.

Ama bunu kendisi yapıyor babasına destek olarak, bende diyorum ki neden ailesi için ben çekiyorum bu durumu. Ki ben ayakları yere basan bir insanım zaten o da buna güveniyor, sen çok zekisin kendine yetiyorsun bana ihtiyacın yok diyor devamlı olarak ben onu yanımda görmek istediğimi söyledikce.
Hah iste,madem ailesi cok gucsuz kuvvetsiz, birakin ellerine. Siz evliliginiz icinde kendi hayatinizi kurmaya bakin. Esiniz size ayak uydurursa ne ala. Uyduramazsa zaten her kosulda yipratici bir evliliginiz olur. En az manevi zararla cikarsiniz bu isin icinden. Ama siz esim de ille yanimda olsun diye beklerseniz cok zor. Ailem ha ailem diyorsa cok zor yani.

Ben eşinizden tam olarak ne istediğinizi anlamadım. Sizi çok seven, size hayran bir eşiniz varmış. E ne güzel işte. Problem çiçek almaması mı?
Evde çok iyi ama dışarda sevdiğini vurgulamıyor. Dışarıda nasıl bir vurgulama yapmasını istiyorsunuz. Bu adamdan tam olarak ne beklediğinizi anlatamadığınız sürece adam ne anlasın ki.
Özür dilerim ama kendi kendinizi üzmek için yer arıyorsunuz. Kitap beğenmişte, alamamışta, eşi düşünüpte internetten alasıymış. Hem yazıp hem oynamayın. Hayatı biraz akışına bırakın.
Evet daha ince bir eş istemek hakkınız ama cümleleriniz de aldatılmış bir kadının melankolisi var.

Yorumları okumanızı rica ediyorum, zira anlatacak gücüm yok. Bu arada eşimi her konuda kötüleyebilir ama aldatılma konusunda asla, ben şahit olmadım, yapacak bir insan da değil. Zannetmiyorum.

Hah iste,madem ailesi cok gucsuz kuvvetsiz, birakin ellerine. Siz evliliginiz icinde kendi hayatinizi kurmaya bakin. Esiniz size ayak uydurursa ne ala. Uyduramazsa zaten her kosulda yipratici bir evliliginiz olur. En az manevi zararla cikarsiniz bu isin icinden. Ama siz esim de ille yanimda olsun diye beklerseniz cok zor. Ailem ha ailem diyorsa cok zor yani.

Şuan bunu yapıyorum zaten. Ben ayrı bir dünyada o ayrı bir dünyada. Buraya hiç bir şeyi gizlemeden apaçık yazıyorum anlaşılmak için, eşim ailesine düşkün değil bayramdan beri belki görmüyordur ama maddi konularda reddemiyor. Ya bunları felan geçtim ben inanın gözüm görmüyor. Hepsi onların olsun. Ama ben artık ilgilenen düşünen bir eş istiyorum. Maddi imkanları bahane eden bir eş değil. Beni mutlu etmek için çabalayan bir eş istiyorum. Gerçekten hiç bir şey görmüyorum, tamam eşim beni beğendiğini kaybetmek istemediğini şanslı olduğunu vurguluyor ama başka bir şey yok. Oturup bi sorunu çözmek yok. Konuşmak yok. Daha yeni yeni ev işlerine yardım ediyor öncesinde bunlar da yoktu çünkü aileden görmemiş. Ayıpmış. Gibi saçma sapan şeyler.

Yorumları okumanızı rica ediyorum, zira anlatacak gücüm yok. Bu arada eşimi her konuda kötüleyebilir ama aldatılma konusunda asla, ben şahit olmadım, yapacak bir insan da değil. Zannetmiyorum.
Ben aldatıyor demiyorum zaten, senin yazdığın satırlarda "aldatılan bir insanın melankolisi var" diyorum. Eski konularına geri dönüp okuycam. Burdaki yorumlardan pek bir şey anlamadım ve sadece bu konu üzerine yazdım.

Cimri değil tek tek açıklayım eşim sorumsuz. Evini beni ailesini geçinirmeyi bilmiyor. Kendi ailesine çok destek çıkıyor. Mesele bana hediye alamaması değil durum şöyle benim eşim pazar günleri bile yanımda değil ben eşimi sadece akşamları görüyorum buna karşılık o devamlı olarak ailesine maddi yardımda bulunuyor. Ben bulunmasın demiyorum ama eline para geçtiğinde önce evine ve eşine yapmalı diye düşünüyorum. Belki yanılıyorumdur.
Haklısınız, asıl sizin bir aile olduğunuzu öğrenememiş. Hafta sonu niye yanınızda değil?

Valla bu erkek tipine acayip fitilim...bekar gibi kendi gönlünce yaşasın, yeni yuvasına dair hiçbir sorumluluk almasın ama canı istediğinde elinin altında gencecik bir karısı da bulunsun. Oh ne ala, bedava geyşa gibi. Kadın için ne duygusal tatminlik var, ne maddi.

Siz de biraz o yok gibi takılın. Gidin bir hafta annenizde kafa dinleyin mesela. Ya da part time de olsa çalışın, kazandığınızla kursa falan gidin...ama sürekli evde onun ihtiyaçlarını gören kişi olmayın. O sizin eksikliğinizi tatsın biraz.

Ben aldatıyor demiyorum zaten, senin yazdığın satırlarda "aldatılan bir insanın melankolisi var" diyorum. Eski konularına geri dönüp okuycam. Burdaki yorumlardan pek bir şey anlamadım ve sadece bu konu üzerine yazdım.

Valla beyninizi yormayın derim hep eşimin ailesine yaptığı maddi destek yüzünden düştüğümüz zor durumlar ve benimle ilgilenememesini parasızlığa bağlaması özet bu.

Haklısınız, asıl sizin bir aile olduğunuzu öğrenememiş. Hafta sonu niye yanınızda değil?

Valla bu erkek tipine acayip fitilim...bekar gibi kendi gönlünce yaşasın, yeni yuvasına dair hiçbir sorumluluk almasın ama canı istediğinde elinin altında gencecik bir karısı da bulunsun. Oh ne ala, bedava geyşa gibi. Kadın için ne duygusal tatminlik var, ne maddi.

Siz de biraz o yok gibi takılın. Gidin bir hafta annenizde kafa dinleyin mesela. Ya da part time de olsa çalışın, kazandığınızla kursa falan gidin...ama sürekli evde onun ihtiyaçlarını gören kişi olmayın. O sizin eksikliğinizi tatsın biraz.

Birde ben bunlara rağmen herşeyini dört dörtlük yapan bir insanım yemeği temizliği ütüsü çok düzenliyimdir istemsizce herşeyi mükemmel yapmak için uğraşıyorum kendim aşırı bakımlıyım yemek yaptığım üstümle asla kapıyı açmam hep temiz felan giyinirim kendime yeterim başarılıyım becerikliyim bilgili devamlı okuyan araştıran bir insanım yani ne olmuyor anlamıyorum. Evet part time bir iş bulabilirim haklısınız bu olabilir..

Şuan bunu yapıyorum zaten. Ben ayrı bir dünyada o ayrı bir dünyada. Buraya hiç bir şeyi gizlemeden apaçık yazıyorum anlaşılmak için, eşim ailesine düşkün değil bayramdan beri belki görmüyordur ama maddi konularda reddemiyor. Ya bunları felan geçtim ben inanın gözüm görmüyor. Hepsi onların olsun. Ama ben artık ilgilenen düşünen bir eş istiyorum. Maddi imkanları bahane eden bir eş değil. Beni mutlu etmek için çabalayan bir eş istiyorum. Gerçekten hiç bir şey görmüyorum, tamam eşim beni beğendiğini kaybetmek istemediğini şanslı olduğunu vurguluyor ama başka bir şey yok. Oturup bi sorunu çözmek yok. Konuşmak yok. Daha yeni yeni ev işlerine yardım ediyor öncesinde bunlar da yoktu çünkü aileden görmemiş. Ayıpmış. Gibi saçma sapan şeyler.
Kocaman adam,huyu boyleyse zaten bir yere kadar degisebilir. Ama sizin beklentinizi karsilamaz. Daha cok yeni evliliginiz. Biraz daha gozlemleyin derim. Sonra yapilmasi gerekeni yaparsiniz

Back
X