Hoşgeldine gitmek?

Bende bi korktum elim ayağım titredi cevap verebilir miyim? yeterli miyim? diye stress yaptım .Siz ne durumdasınız karar verdiniz mi? cevap verecek misiniz?

Ben korkumdan basliga dahi giremeidm bir sure hayat asosyal kalpler icin cok zor.
Arkadaşınızın annem babam geldi hadi çaya gel seni de görsünler demesi daha yakışık olur ne gelin derim ne geliyorum derim..
Dikkat et yeterince sosyal olmayabilirsin.
Genelde hiçbiri. Ama çok çok yakınsam ben çağırırdım
Al bi asosyal daha ahshshaj.

Ben korkumdan basliga dahi giremeidm bir sure hayat asosyal kalpler icin cok zor.

Dikkat et yeterince sosyal olmayabilirsin.

Al bi asosyal daha ahshshaj.
Galiba pek sosyal değilim ya risk alıp aradan kaynarım dedim ama patlak verdi

İyi akşamlar Kk. Bir arkadaşınızın ya da komşunuzun anne babası memleketten ziyaretine gelse hoşgeldine mi gidersiniz yoksa onları evinize mi davet edersiniz? Not:sosyal hayatı olmayanlar cevaplamayabilirler.
Evliyken arkadaşlarımızın anne babası uzaktan kalmaya gelince eve yemeğe alırdım ben, bence hoş oluyor.

İyi akşamlar Kk. Bir arkadaşınızın ya da komşunuzun anne babası memleketten ziyaretine gelse hoşgeldine mi gidersiniz yoksa onları evinize mi davet edersiniz? Not:sosyal hayatı olmayanlar cevaplamayabilirler.
çok samimi arkadaşım ise hoşgeldine uğrar birgünde eve ufak ikramlıklar hazırlar kahveye davet ederim

Nasıl bi sosyal hayatım yoksa başlığı anlamam iki dk sürdü. Ayrıca siz giderseniz onlar size hoşgeldin diyeceği için siz hoşbulduma gitmiş olmaz mısınız?

İkisini de yapmazdım.
Bu içiçe hayatlar beni yoruyor.

Ne gider ne çağırırım niye böyle bir konu açtınız ki?Çok mu samimisiniz yada ailesiyle çok mu yakınsınız?Eğer öyleyse sizin bileceğiniz bir şey.

Samimiyete göre değişir eğer ailesi beni tanıyorsa ve ailesiyle de samimiyetim varsa evime davet ederim ama arkadaşıma çok değer veriyorsam ufak bi tatlı alır gider amcayla teyzenin elini öpüp ziyaretlerine geldim derim bi çay içer kalkarım

Aradaki samimiyete bağlı, anne babayı daha önceden tanıyorsaniz evinize davet edebilirsiniz ama tanımıyorsanız ziyaretlerine gider tanışırsınız.
Vakitten çalma kısmına da katılmıyorum ayrıca.
Çocuklarını görmeye geldiler diye her anlarını tek başlarına geçirmelerine gerek yok. Onlara da değişiklik olur. Yaşını almış insanlar severler genelde sayılıp, görülmeyi.

Bizim köyde de varmış bu hoş geldine gitme adeti. Ben köye gidince, bütün köylü sırayla geliyordu hoş geldin demeye. Annem yaşlı, ben yol yorgunu ve annemin iş yükünü almak için çok koşturuyorum köye gidince. Üzerine bir de sürekli misafir ağırlamak olunca o kadar yoruluyorum ki, keşke hiçkimse bana hoş geldin demese diyecek hale geldim bir ara:)
Onlarda durum nasıldır bilmiyorum ama illa ziyaret önemli diyorsanız, siz gidin.

Arkadaş yada komşu olması farketmez eğer samimiyetiniz fazlaysa devamlı görüştüğünüz insanlarsa hem hoşgeldine gitmek hemde yemeğe davet etmek gerekir , diyelim ki samimi bir arkadaşınız ozaman hoşgeldine gitmeden telefonla arayıp bugün yada yarın uygunsanız sizi yemeğe bekliyorum demen de yeterli yani gitmene gerek yok
Fakat Ayda yılda bir konuştuğunuz biriyse sadece hoşgeldine gitmeniz yeterli davete gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…