Hoşgeldine gitmek?

İyi akşamlar Kk. Bir arkadaşınızın ya da komşunuzun anne babası memleketten ziyaretine gelse hoşgeldine mi gidersiniz yoksa onları evinize mi davet edersiniz? Not:sosyal hayatı olmayanlar cevaplamayabilirler.
Bence çağırmak münasip olanı. Bir gün de bize bekleriz deriz genelde uzak şehirden bir misafir geldiğinde evde ağırlamak makbuldür. Hacdan gelmemişler ki görmeye gidesin

Bir kaç arkadaşımın hoş geldine gittiğini gördüm asla anlam veremedim . Niye aile gelince özel bir şey yapılsın ki . Bekarken bir kaç arkadaşım çağırmıştı karnım doysun diye çağırdıklarinu düşüyorum şu ana kadar .
Not: eskiden baya sosyaldim , 2 aydır değilim cevap verme konusunda tereddüte düştüm

Benim birine hoşgeldine gitmem için anca hacdan umreden falan dönmesi lazım. Onu da karşı tarafın hassasiyetine uygun olduğu için yaparım,kendim için değil.
Bunun dışında memleketinden gelene hoşgeldine gitmem de,davet de etmem. Gözün aydın der geçerim.

Ailesine hoşgeldin diyecek kadar yakın olduğum arkadaşımı arardım bize gelmek isterler mi yoksa ben kısa bir ziyarette mi bulunayım diye sorardım. :)

Ben çağırılmalı derim.
Siz geleceksiniz diye temizlik hazırlık yapacaklar. Misafirle ilgilenemeyecek sizle uğraşacaklar. Belki de istemeyecekler ama mecbur kalıp buyrun diyecekler. Siz davet edin ister gelir ister gelmezler

arkadaşın yada komşun herneyse anne babasını tanıyor musun? beraber oturup yemiş içmişliğin sohbet etmişliğin var mı? bu şekilse kapıdan 5 dk hoşgeldine uğrayabilirsin.
ana babasını tanımıyorsan gözün aydın de geç.

Hoş geldine gitmenin bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum açıkçası

Gelen kişi beni arayip davet etmezse l, goruselim demezse ben cagirmam veya gitmem. Sonucta asil olarak kendi cocuklariyla vs vakit gecirmeye gelmiş.
Ben bir ziyaret yaptigimda o civardaki arkadaslarima kendim goruşelim derim onlar da kabul eder o şekilde olur.
Komşu hosgeldini yapmak garip.

Samimi bir komşu ise anne ve babasinida taniyorsam hosgeldinede giderim evimede cagirirdim.

Hoş geldine gitmenin bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum açıkçası
Ya bizde cok yaygin vallahi. Ben de burada garipsenmesini anlamadim -ki ben oldukca asosyal bir insanim. Mesela yurtdisindan biri gelir, hosgeldine gidilir, o da eve davet edilir. Ama arkadasimin ailesine yapmam sahsen. Cok yakin ailem sozkonusuysa yaparim sadece. Sizin muhabbetiniz oldugunu dusundum. Muhabbetiniz varsa neden olmasin ki.

İşte bizim memlekette de eve çağrılır hoşgeldine gitmedik kimseye. Komşunun kızı evlenip gitmişti mesela, baba evine kalmaya gelince onu annesini falan annem öğlen çaya çağırırdı. Bu şehre taşındım ve hoşgeldine gitmek diye bir şeyle karşılaştım. Genel kanı nedir merak ettim o yüzden

Ya aksam yemegine ya da aksam ustu cayina davet ederim borek tatli gibi atistirmaliklarla.
Sonucta arkadasinizi gormeye geliyorlar ama bi yemege caya davet etmek ne kadar zamandan calabilir ki 7/24 sarilip oturmuyorlardir herhalde

İyi akşamlar Kk. Bir arkadaşınızın ya da komşunuzun anne babası memleketten ziyaretine gelse hoşgeldine mi gidersiniz yoksa onları evinize mi davet edersiniz? Not:sosyal hayatı olmayanlar cevaplamayabilirler.
Sosyal hayatim var fakat komsumun ana babasinin ona ziyarete gelip gelmemesi beni alakadar etmezdi. Evime de zaten davet etmezdim. Ay banane yav komsumun misafirinden

Cok yakin arkadasimsa anne babasini taniyorsam zaten oncesinde mutlaka annenler geldiginde suraya buraya goturelim diye plan yapmisizdir. Disariya davet ederim o yuzden.

Yakin degilsem de sadece 'Gozun aydin, selam soyle' derim.

Bizim adetimizde önce görmeye gidilir sonra yemeğe çağırılır. Gidilmezse ayıp olur ama sizinki nasıl bilmem

Benim arkadaşlarım genelde geliyor.ben çok mutlu oluyorum. Annem yaşı büyük olduğu için sanırım ayağa çağırmak gibi olmasın diye. Ama çok yakın arkadaşlarıma daha aonr annemle oturmaya da gidiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…