Hoşlandığım insanı bırakmalı mıyım?

ne kadar güzel...bazı arkadaşlar bu konularda hazırı bulmanın daha iyi olacağını söylemiş.halbuki bende hep sizin yaptıgınız gibi bazı şeyleri onunla beraber aşalım istedim.rahmani bi yol olsun bu yolda beraber yürüyelim istedim.bunlar çok güzel şeyler halbuki benimkinde laf var icraat yok..bu ne zamana kadar böyle gider bilmiyorum..

içinden gelmiyo adamın demekki....
zorla olmaz ki bu işler....
üstelik bu ayrılık sebebi olurmu bilemedim valla...

ibadet insanın içinden gelirse yapılır, zorla değil. siz onu ne kadar değiştirmeye çalışırsanız çalışın olmaz, içinde varsa yapar. doğrusu da bu.

eğer olmuyorsa bitirin yani, bunun da zorlaması mı olurmuş? size uygun birini bulursanız daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum.

Zorlamayla olmuyor canım.
İçinden gelmeli.
Zorla giderse zaten kıymeti de yok.
En doğru kararı kendin vereceksin.

Eğer kendi içinden gelip çabalmıyorsa, üzgünüm ama zor.

Yine eşimden örnek vereyim; ben senden öğrenmek istiyorum dedi en başta, şimdi anlattıklarımı zor dinliyor.

Kalbiyle değil, kulağıyla dinlemediği için ağır geliyor.

Erkek kadını her konuda daha rahat etkiler, ama maalesef kadın etkileyemiyor hemen.

O konuda haklısınız. Sizi geçiştirmiş sürekli. Oysa açık açık söyleyebilirdi ben böyleyim diye. Siz de ona göre karar verirdiniz.
Ya sizi kaybetmemek için yapmıştır ya da çok sorumsuz bir insan. Hangisi olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.

zorlamaya gerek yok
ayrılmaya da
gerçekten seviyorsan kendi haline bırak,kimseyi değiştirmeye çalışma,sevmek budur zaten
yapacağı varsa da belki sırf sana inat yapmıyo...

Bir örnek daha vereyim kendimden.

Tanışma dönemimizde denize girmek konusunda, haşema giydirmem dedi (ki ben de hiç giymedim zaten ömrümde),

ben de başkalarının yanında denize girmem dedim. Bir-iki gün sonra görüştüğümüzde "tamam girmezsin, bunun için senden ayrılacak değilim" dedi.

Şimdi "sen denize girmiyorsun" diye sitem ediyor. Ben de kimsenin olmadığı koylara götürtüyorum, illâ benimle denize girecekse...

Yine söylüyorum, verdiği sözleri tutmak için hiç bir ışık görmedi iseniz, evlendikten sonra daha da zor. Siz yorulursunuz.

Bir arkadaş ne güzel öğretmiş istediklerini, ama eşi de İSTEMİŞ... Allah bozmasın...

Allahın emrini yerine getirmeyip senin buyruklarını yerine getirse daha mı mutlu olacaksın...
hem de ister kılar ister kılmaz sana ne?koşullu kabul etmek ne demek,namaz kılanı dört dörtlük islamı yaşayanı seçecektin o zaman...
hoş islamı dört dörtlük yaşayan bir insanın da "görüşme"yle "çıkma"yla işi olmazdı...

Bence içinde yoksa evlenene kadar senin istediğin gibi evlendikten sonra kendi bildiği gibi olur derim bence iyi bir düşünsün konu sahibi arkadaşım.

Konu ile alakasız ama cevabınızı hoşuma gitmedi.

İşi olmazdı dediğiniz olayı Peygamberimiz dahi şartlar yerine getirilerek uygun buluyor da siz mi yargılıyorsunuz?

Görmeden, tanşıp-konuşmadan körü körüne evlensin o zaman islamı yaşamaya çalışan kızlar, hatta ....

Neyse ... amacım tartışmak değil önyargılar beni daraltıyor...

yapmak istemezse yapmaz.şuan size gösteriş olarak yapsa, evlenincede bunları yapmayı bıraksa boşanacakmısınız?

eğer böyle biriyle birlikte olmak istemiyorsanız bence bitirin.dinde zorlama olmaz.

zaten şartla şurtla bir ilişki başlamaz.neden derseniz kimseyi değiştiremezsiniz.

şuan sizden değişmenizi istese değişecekmisiniz?en azından ben değişenini görmedim.

bir insanın değişmesini beklemek yerine ancak size uygun biriyle birlikte olmanız size mutluluğu getirir.

yazdıklarımı okumadan mı sırf laf olsun diye mi yorum yapıyosunuz anlamadım?
benim buyruklarımda ne demek?
Ayrıca ben dört dörtlük yaşıyorum diye bişey söyledim mi?
biz buraya sıkıntımızı paylaşmaya gelmişiz,bi de siz dert oluyosunuz nedir bu ya?

Böyle şeyler zorlamayla olmaz içinden gelmesi lazım . nasıl ki burdan kızıyoruz bazı erkekler flört döneminde başlarının açık olduğunu bile bile evlenip sonra eşlerinin başlarını kapamalarını istiyorlarsa ya da tam tersi kapalı birini beğenip sonradan açılmasını istiyorarsa sizink ide bu hesap. madem bazı hassasiyetleriniz var sonuçta ona göre birini tercih edin en başında böyle pazarlıklr hesapla kitapla bir ilişki yürümez.

diğer sayfada bi arkadaş örnek vermiş eşinin nasıl değiştiğini..demekki değişen oluyormuş ki insan sevdiği için değişebilir ,sonuçta ben kötü bişey istemiyorum..
tabi olmuyosa da yapacak bişey yok demekki..

tabii tabii eminim

istisnalar mutlaka var hayatta.ama bu istisna size denk gelir mi bilemezsiniz.bu bir risk olur sizin için.anladığım kadarıylada bu konuda oldukça hassassınız.o yüzden bu riske girmeye gerek yok derim ben.

tabi ki hayat sizin,karar sizin.ben sadece fikrimi söyledim.

umarım şu veye bu şekilde istedikleriniz gerçekleşir ve mutlu olursunuz.

Siz bunu sorun ettikçe yapmaktan kaçar, inat meselesine dönüşür.

Ancak aklında kalacak şekilde tatlılıkla anlatarak namaza alıştırabilir siniz. Terk ederim tehdidiyle olmaz, günün birinde edersen et der ya da seni idare edip evlendikten sonra değişir. Allah'ın emirlerini öğrenmesini, anlamasını sağlayabilir siniz ama zorlayamazsınız. Bunu Allah'ın rızası için yapmalı, sizi mutlu etmek için yaparsa ibadet amacından şaşar, olmaz.

İlk etapta değiştirebilmeyi düşünmeniz/hayal etmeniz hata.Din sizin için önemliyse, sizin gibi önem veren birini bulun kimse sizin için hayatını dine adamaz kendi istemiyorsa ne sanıyorsunuz.
Tabii dalga geçer sizinle ben olsam ben de dalga gecerimm." Cuma namazına gittin mi sevgilim? " hahah

Tam aynısını yazacaktım :)
Evlenince kapanacaksın diyen erkeklerin yaptığı baskıdan bir farkı yok.

Bence yetişme tarzına uygun birisiyle birlikte olmalısın.
İnançlarına uygun demiyorum çünkü namaz kılmayan demek,inanmayan demek değildir.

Erkek arkadaşın öyle yetişmiş,öyle yaşamış veya günün şartlarında,tüm şartları yerine getirmeye henüz hazır olmayabilir.
Bu işler ısrarla,zorlamayla olmaz.
Hatta bana kalsa 1 kere söylemeli,bir daha sormamalıydın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…