- 5 Temmuz 2010
- 3.275
- 1.064
- 698
- Konu Sahibi calikusu60
-
ben karsıyım karsındakı ınsanı degıstırme fıkrıne.
atıyorum dıyelımkı sız kapalı bır bayansınız ve sevgılınız sıze dıyokı benle evlenmen ıcın acılman gerekıyo.sahılde denıze bıkınıyle gıreceksın ...
kabul eder mısın?
o yusden ya oldugu gıbı kabul edeceksın yada ayrılacaksın?
sahsen ben allaha ınanırım ama oruc tutmam, namaz kılmam, kapalı degılım , ortamına gore alkol alıyorum yanı bu durumda bırı cıksa karsıma ve desekı bunların tam tersını yapcaksın bana cok ıtıcı gelır..yetısme tarzıyla alakalı..bazı seyler ınsanın ıcınden gelecek ,zorla olmuyo.
gel gelelim bu anlamda hiç bir değişikli yok,bi senedi bişeyler söylüyorum sürekli erteliyor,en basitinden cuma namazına bile gitmiyor.bugun yine aradım gitmediğini söyledi hemde keyfi yere...
dalga geçer gibi inşallah bidaki sefere dedi..
belki diyebilirsiniz ondan kendini mesuldür neden karışıyosun diye
benim ailemde bu konularda hassas
bu şartlar altında onunla mutlu olamayacağına inanıyorsan tabii ki ayrılmalısın.. yoksa o değişecem der ama erteler sende hoşlanıyorum belki değişir diye beklersin ve böylece bir kısır döngüye girmiş olursunuz.. ama bu sırada akıp giden zaman geri gelmez malesef..
O sizi şunu yap bunu yap diye zorlasa ne hissederdiniz?
Lütfen biraz empati...
Her koyun kendi bacağından asılır, yapmak istese sizin zorunuzla yapması da ona ne sevap kazandırır ne de sizi mutlu eder bu zorunlu yapma işi...
Bence kimseyi hiçbir şey için zorlamayın, telaffuzu bile rahatsız edici...
yazdıklarımı okursanız beni daha iyi anlarsınız..
Konu sahibesi kendi isteklerini sonradan söylememiş, böyle olursan bu ilişki başlar yoksa başlamaz demiş...
Erkek de "ben değişeceğim, değişmek istiyorum" diye söz verdimiş.
Yanlış anladıysam düzeltin...
sizin dediğiniz gibi olsa tabikide bende kabul etmem açılmamı isterse beni Allahın emirlerinden uzaklaştırıyo demek olur ki bunu bende kesinlikle kabul edemem.ama ben onun iyiliği için söylüyorum. bırak sevdiğin insanı, bunu söylemeyi karşımıza çıkan her insandan mesulüz biz.dinimizde her koyun kendi bacağından asılır diye bişey yok.iyiliği emretmek kötülükten men etmek hepimizin vazifesi.yani benim yapmak istediğim bu...sizin dediğiniz durum farklı benim zararıma olan bişeyi istese neden kabul edeyim hemen uzaklaşırım..ayrıca zorbalıkla değil güzel güzel açıklamaya çalışıyorum ki bana ortada verilmiş biz söz olmasa böyle bişey bende beklemezdim oldugu gibi en başından kabul ederdim.
haklısınız..böyle oldukça üzülen ben olacam.ayrılmaktan başka çare yok sanırsam..
dini bence sadece namaz ve oruç olarak görmeyin.
diğer dini konularda nasıl düşünceleri var?
bazı insanlar namaz kılmadığı halde inancı tam olabiliyo. dinimizce haram olan şeylerden uzak duruyolar. içki, kumar, domuz eti, anal seks gibi.
bence sevgilinizi iyicce gözlemleyin bu konularda nasıl düşünceleri olduğunu öğrenin ondan sonra karar verin.
Ben arkadaşın düşüncesini haksız bulmadım.Bazı üyeler önemsiz gibi yaklaşmış ama bu herkesin aynı hassaslıkta olmamasıyla ilgili tabi.Sana sözler vermiş tutmamış,ayrıca söz verdiği konular da önemli tamam zorla yaptıramazsın belki ama sonuçta eşinin o olmasını ve dini açıdan bilgili biri olmasını istiyosun.
Dua et canım inşallah istediğin gibi olur.
Her insanın ibadetinin sadece kendisini ilgilendirdiğini düşünüyorum.Eğer sizin inancınız islamsa ve azıcık araştırdıysanız hoşgörü dinidir.Kimseyi kendine çekmek için zorlamaz.Ki islamda önemli olan niyettir , tanrı eğer birilerinin yada kendisinin zoruyla ona inanmamızı yada ibadet etmemizi isteseydi öyle olurdu.Tanrı bile seçeneği bize sunmuşken af edersiniz ama siz? ne cürretle zorlarsınız erkek arkadaşınızı veya bir başkasını.Erkek arkadaşınzın sizin zorunuzla yaptığı ibadeti tanrı kabul eder mi sizce? Ha amaç sadece ailenizin ve çevrenizdekilerin gözünü boyamaksa buyurun devam edin tabii.Bunu yaparkende ben müslümanım , islama inanıyorum demeyin çünkü sizin düşüncenizle islam dininin düşüncesi tarzı arasında uçurum var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?