Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dedimki ortam yapayım benim sorunum belki ortamsızlıktır

Mum yaktım romantiklikten jel kıvamdayım kahrolası eyle bir uyku basıyor ki kafamı kaldıramıyorum yaaa senn neyine ortam yanıcan
Yanlış şey için yanlış ortam

Kabil-Jose Saramago bitti, kitapla birlikte yazara olan bütün saygım ve sevgim de bitti.
Çok net bu kitabın yanına bile yaklaşmayın diyorum.
Ben ilk o kitapla başlamıştım ve resmen yazardan nefret ettim. Körlük ile şans verdim ön yargım kırıldı. Ama yine de onun kitap alırken çok araştırarak alırım

Aa neden ki canım?
Kitap sözde Kabil'in hikayesini anlatıyor, daha çok Hristiyanların Tanrısını kabul etmeyişini tüm insanlığın değerlerine açık saygısızlıkla ortaya koymuş deyim yerindeyse alay etmiş.

Ben ilk o kitapla başlamıştım ve resmen yazardan nefret ettim. Körlük ile şans verdim ön yargım kırıldı. Ama yine de onun kitap alırken çok araştırarak alırım

Kitaba başladıktan sonra çok rahatsız oldum zaten bıraksam mı diye düşündüm. sonra biraz bakayım yorumlara dedim nedir ne değildir.
'Felsefe ile edebiyatın kesiştiği o muhteşem kitap', 'dini çok güzel sorguluyor', 'ufuk açacak' vs. yazıyor bir yerlerde, dedim Allah Allah ben algılayamadım herhalde. Attım kafamdaki düşünceleri okumaya devam ettim.
Kabil'in kardeşini öldürmesi üzerine, Kabil ile Tanrısının arasındaki çatışmayı anlatıyor işte tanrının kararlarını sorguluyor sözde mizah katmış yazar. Ayrıca kadınlar sadece üremek ve çoğalmak için dünyaya getirilmiş gibi bahsedilmiş, Kabil'i de o kadınların üremesine yardımcı olmak için (bu tabir oldukça iyimserdir.)
Yani yazar gerçekten dini sorgulamak için bu hikaye üzerine kurgu yapmış olsaydı akıllıca ve saygı değer bulabilirdim, ama insanların kutsal saydığı değerlere inançlara böyle bir yaklaşıma ben saygı duyamıyorum maalesef.

Enteresan bir deneyimdi benim için, buda böyle yorum olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…