Katılıyorum. Beni de çok rahatsız etmişti. Dini hassasiyeti olanlara önermiyorum. Bence de felsefi veya sorgulayıcı bir yanı yok. Tek amacı insanların dini değerlerini aşağılamak gibiKitap sözde Kabil'in hikayesini anlatıyor, daha çok Hristiyanların Tanrısını kabul etmeyişini tüm insanlığın değerlerine açık saygısızlıkla ortaya koymuş deyim yerindeyse alay etmiş.
Kitaba başladıktan sonra çok rahatsız oldum zaten bıraksam mı diye düşündüm. sonra biraz bakayım yorumlara dedim nedir ne değildir.
'Felsefe ile edebiyatın kesiştiği o muhteşem kitap', 'dini çok güzel sorguluyor', 'ufuk açacak' vs. yazıyor bir yerlerde, dedim Allah Allah ben algılayamadım herhalde. Attım kafamdaki düşünceleri okumaya devam ettim.
Kabil'in kardeşini öldürmesi üzerine, Kabil ile Tanrısının arasındaki çatışmayı anlatıyor işte tanrının kararlarını sorguluyor sözde mizah katmış yazar. Ayrıca kadınlar sadece üremek ve çoğalmak için dünyaya getirilmiş gibi bahsedilmiş, Kabil'i de o kadınların üremesine yardımcı olmak için (bu tabir oldukça iyimserdir.)
Yani yazar gerçekten dini sorgulamak için bu hikaye üzerine kurgu yapmış olsaydı akıllıca ve saygı değer bulabilirdim, ama insanların kutsal saydığı değerlere inançlara böyle bir yaklaşıma ben saygı duyamıyorum maalesef.
Enteresan bir deneyimdi benim için, buda böyle yorum olsun.
GünaydınnnGünaydın Ferfecir sakinleri
Mehfam
@H M
@samdan
Less-is-More
@asliogretmen
Nego
Life light
@Ozlemlerhayallar
Bonus
@WunderLost
@Oriana
@iloveme
@Margaret Hale
@Levaiz
@Eleadora
Stevya
@Mucizemsn
@dolunay10
@Tosun Pasa
@pawlover
@WOMAN
@turuncukedininannesi
Kukrim
@Nosking
@isabel
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
K Kitapkontesi
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@MelodiminEsi
Limonsuzzcay
@benkahvecanavari
@-nemesis-
@dayler dayler
@Jasminla
@Adonia
@pylz
@Musekkin
@minik kalp0753
@pomegranate_
@kimlanbu
@elektra
@astrojurnal
@JES
@Seridina
@firdefs
@Samsonn
Cookiie
@Blue_Black
@Kafkefo
Gunaydin gunaydin❤❤❤Günaydın Ferfecir sakinleri
Mehfam
@H M
@samdan
Less-is-More
@asliogretmen
Nego
Life light
@Ozlemlerhayallar
Bonus
@WunderLost
@Oriana
@iloveme
@Margaret Hale
@Levaiz
@Eleadora
Stevya
@Mucizemsn
@dolunay10
@Tosun Pasa
@pawlover
@WOMAN
@turuncukedininannesi
Kukrim
@Nosking
@isabel
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
K Kitapkontesi
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@MelodiminEsi
Limonsuzzcay
@benkahvecanavari
@-nemesis-
@dayler dayler
@Jasminla
@Adonia
@pylz
@Musekkin
@minik kalp0753
@pomegranate_
@kimlanbu
@elektra
@astrojurnal
@JES
@Seridina
@firdefs
@Samsonn
Cookiie
@Blue_Black
@Kafkefo
Günaydın herkeseGünaydın Ferfecir sakinleri
Mehfam
@H M
@samdan
Less-is-More
@asliogretmen
Nego
Life light
@Ozlemlerhayallar
Bonus
@WunderLost
@Oriana
@iloveme
@Margaret Hale
@Levaiz
@Eleadora
Stevya
@Mucizemsn
@dolunay10
@Tosun Pasa
@pawlover
@WOMAN
@turuncukedininannesi
Kukrim
@Nosking
@isabel
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
K Kitapkontesi
@Otrera
@yet07
@Natsume
@dgdln
@MelodiminEsi
Limonsuzzcay
@benkahvecanavari
@-nemesis-
@dayler dayler
@Jasminla
@Adonia
@pylz
@Musekkin
@minik kalp0753
@pomegranate_
@kimlanbu
@elektra
@astrojurnal
@JES
@Seridina
@firdefs
@Samsonn
Cookiie
@Blue_Black
@Kafkefo
Kovid misin?Bugun tat ve koku almamaya başladım. Boğaz ağrım geçti. Öksürük çok değil ama devam ediyor
Çok tatlısın yaGünaydın ferfecirler
başkanım bir maruzatım olacaktı listede hep sonlardayım biraz da benim ismim üstte olsun hm adlı arkadaş ile tebdili mekan yapmak istiyorum. Bilginize arz ederim
Geçmiş olsun Allah şifa versinKullanıyorum canım. Pozitif çıktığım gün hemen getirdiler aile hekimide vitamin ve kan sulandırıcı önerdi onlarıda alıyorum
Benim 5-6 gün sürdü tat koku kaybı,sıfır tattı.Ne zaman başladı senin koku kaybı?Tat biraz da olsa alıyorum ama koku hiç yok anlamadım bende.
Canım ne kadar az hareket edersen o kadar iyi bu süreçte,çok hareket süreci uzatıyorÇok enteresan normalde meyve tatlı çok yemem aramamda canım inanılmaz meyve ve tatlı istiyor. İştahımda açık sıkıntı olmuyor yiyorum o yüzden
Sürekli yatamıyorum dolaşıyorum evin içinde belirli aralıklarla. Maske takıp yemek yapıyorum başka iş yapmıyorum. Deneyim kahve koklamayı
Evet canımKovid misin?
Teşekkür ederimGeçmiş olsun Allah şifa versin
Canım dün başladı. Koku 0 tatta sadece tuz ve şeker tadı geliyor yiyeceklerde hiç aroma yok alamıyorumBenim 5-6 gün sürdü tat koku kaybı,sıfır tattı.Ne zaman başladı senin koku kaybı?
Yatma olayını hiç sevmiyorum canım. Mecbur odada olduğum için yemek dışında bişeyde yapmıyorum.Canım ne kadar az hareket edersen o kadar iyi bu süreçte,çok hareket süreci uzatıyor
Adam haklı beyler dağılın gibi oldu
Bende hiç sevmem canım ama yatanlar daha sonra sıkıntı fazla yaşamıyor aklında olsun,ben hiç dinlenip doğru düzgün yatamamıştım mecburiyetten.Bende tuz,şeker,acı hiç biri yoktu.Çok acayip bir şeyEvet canım
Teşekkür ederim
Canım dün başladı. Koku 0 tatta sadece tuz ve şeker tadı geliyor yiyeceklerde hiç aroma yok alamıyorum
Yatma olayını hiç sevmiyorum canım. Mecbur odada olduğum için yemek dışında bişeyde yapmıyorum.
Allahtan yatmayı severim de yatarak güzel güzel geçirmiştimBende hiç sevmem canım ama yatanlar daha sonra sıkıntı fazla yaşamıyor aklında olsun,ben hiç dinlenip doğru düzgün yatamamıştım mecburiyetten.Bende tuz,şeker,acı hiç biri yoktu.Çok acayip bir şey
Mesela peynir yiyorum ya acı bir tuz tadı alıyorum ya da diş fırçalarken sadece yoğun bir şeker geliyor ağzıma nane mentol tadı falan yok. Limonlu su içiyorum normal su gibiBende hiç sevmem canım ama yatanlar daha sonra sıkıntı fazla yaşamıyor aklında olsun,ben hiç dinlenip doğru düzgün yatamamıştım mecburiyetten.Bende tuz,şeker,acı hiç biri yoktu.Çok acayip bir şey
Yattıkça daha çok ağrıyor benim her yerimAllahtan yatmayı severim de yatarak güzel güzel geçirmiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?