Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ay okuduğum Huzursuzluk ben de o etkiyi yarattı hikaye bitmemiş eksik gibi (160 sayfa)
O kitap öyle. Bende aynı hissetmiştim. Sanki daha yazılması gereken varmış gibi ama apar topar bitirilmiş gibiydi. Kötümüydü asla değil çok iyi kitap ama o hissi ben de aldım

Bu Ay Okuduklarım

Serenad

Çok etkisinde kaldım fakat finali biraz ütopik geldi çok da spoiler vermek istemiyorum gerçi birçoğumuz okudu kitabı Huzursuzluk’un finalinde de yarım , eksik kalmış bir his uyanınca Zülfü Livaneli finali bağlayamıyor mu hissine kapıldım en çok sevdiğim kıyaslamalar, benzetmeler idi sadece insan olmanın vurgusunu yapmış olması gerçekten etkileyici idi. Yahudilerin yaşadığının benzerinin Türklerin de Ermenilerin de yaşamış olması din, dil, ırk gözetmeden benzer acıların yaşanmış olması sadece insan olmanın önemini vurgulayan önemli bir detaydı benim için

Huzursuzluk

Din, mezhep, inanç ayrımlarına çok güzel değinilmiş bir kitaptı benim için sadece Ortadoğu topraklarında değil dünyanın bir ucu Amerika’da da bu yüzden nefretin, ölümlerin var olduğunun ifadesi kendi topraklarını alçaltmadan yapılan çok güzel örnekti. Finali okura bırakılmış gibiydi biraz eksik kalmış hissi bırakıyor açıkçası. kitapta geçen ben bir insan idim cümlesi dile çok basit bir cümle gibi gelse de 8-9 yaşlarında bir çocuğun dilinden ölüm anında dökülmüş olması yaşadığı derin acıları ifade eden çok dokunaklı bir cümle idi.
Kral Kaybederse

Kenan’ın hayat hikayesini barındıran güzel bir kitaptı yetiştirilme tarzlarımızın , çocukluk travmalarımızın gelecekteki bize , yaşantımıza, karakterimize ne derece etki ettiğini anlatan etkileyici bir Budayıcıoğlu kitabı idi.

5 Sevgi Dili

Kitabın adında da geçtiği gibi 5 sevgi dilinin özeliklerini o sevgi dilinden hoşlanan insanların nasıl davranışlar gösterdiklerini , altında yatan nedenlerini, o tarzdaki kişiye nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatan güzel bir kitaptı. benim sevgi dilim fiziksel temas idi ve nedenini de çok iyi biliyordum babamın uzun yol şoförü olması annemin ise bitmek tükenmek bilmeyen işleri nedeniyle bize yeterince sarılıp, dokunup bunu ifade etmeyişi idi. Kitapta bahsi geçen sevgi dilleri ise

1-onaylayıcı sözler

2-kaliteli zaman

3-hediye alma

4-hizmet eylemleri

5-fiziksel temas

Bin Muhteşem Güneş

Henüz bitiremedim , Uçurtma Avcısının bende bıraktığı etkiden sonra elime alıp okumaya cesaret edemediğim uzun zamandır elimde var olan kitap heyecan ve merakla okuyorum

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…