Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
güçler kitabı bitti:)

üçlemenin son kitabıydi.
geleceği görme gücü olan gavir bebekken ablasiyla birlikte yaşadıkları yerden çalınıyo. köle tacirleri çalıp onları bı aileye satiyo.

gavirin gizli gücünü kimse bilmiyo çünkü ablası ona kimseye söyleme diye tembihliyo.
gavirin yolculuğunu büyümesini anlatıyo kitap. kölelik ve hürriyet kavramı ana tema bu kitapta. köle gavirin hür bı insan olma hikayesi

ilk iki kitaptan biraz kopuktu. fantastik öğeler daha azdı. ama beğendim ben kitabı:)

Yaşar Kemal - İnce Memed bitti. Akıcı bir kitap, çok sade, basit bir dille yazılmış. Ama bir az yalın bir dil yani karakterlerin yaşadığı duyguları bize anlatmak için uzun betimlemeler, iç dünyaları yazmamış yazar sadece bir cümleyle, bir hareketleriyle herşeyi bize sunmuş. Bu daha dokunaklı zaten. Böyle kitapları okumayı pek sevmem çünki herşey yüzüme yüzüme vuruluyor. Hayat zaten dert, tasa haksızlık dolu bir de okuyarak bunları yaşamak beni çok yıpratıyor maalesef. Bir söz var ya İnsan insanın cehennemidir. Ne kadar da doğru. Gelen giden basit köylülere zulm ediyor, ağası, eşkıyası, jandarması, yalaka köylüleri... Ah haksızlık haksızlık... İnce Memedi kurtarıcı rolünde. Sadece varlığı bile köylülere cesaret veriyor. Bir kaç yerde ağladım, benimçin normal, sulugöz bir insanım ) devam eder miyim bilmiyorum, gelecek ay karar veririm.

Aramızda kalacağına söz verirsen seni biraz nazar edebilirim

Merhaba hanımlar,

Malum işe başladığım için çok uzun zamandır buralara uğrayamıyorum. Okumayı çok özledim. Inanın işten gelince 9'da uyuyorum, uyumadan önce okuyayım diyorum daha çok uykum geliyor sanki... Ne yazık ki devam ettiğim, şu an okumayı düşündüğüm bir kitap yok, hepsi bitti. Bildirim topiğine yazacağım topluca. Önerilerinize açığım, sürükleyici ve güzel romanları benimle paylaşmak isterseniz, çok memnun olurum.

Frankenstein , Kumru ile Kumru, kurtlar imparatorluğu tavsiye ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…